Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 17:31   #2641
asiek325
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Hej ja miałam wybielane zęby i pojawiły mi się plamy chociaż nie wiem czy brałam antybiotyki, ale z tego co wiem to ciężko będzie je wybielić, moich się nie dało. Część zęba jest biała a część żółta, a wybielałam pod kontrolą stomatologa. Dostałam na to specjalną pastę ale efektów jeszcze nie widzę. Ogólnie zęby mi się mało wybieliły niemalże niezauważalnie. Jeśli sie jednak zdecydujesz to lepiej wybierz tańszą metodę typu paski CREST albo innej firmy, podobno one są dobre, przynajmniej jak się nie uda to nie stracisz dużo kasy. Tu jest stronka gdzie możesz się spytać dentystę co możesz zrobić w tej sytuacji http://www.arsdentica.szczecin.pl/st...-1/#comment-79 pozdrawiam
asiek325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 19:35   #2642
OliFka_
Raczkowanie

GG do OliFka_

kamila173 mnie też tylko jeden na dole bolał.

mam pytanie wybielam zęby biała perła od 2 dni.
i jak widziałam te zdjęcia po wybielaniu białych ząbków to uwierzyć nie mogę.!
więc mam pytanie czy po 2 dniach mieliście już jakieś efektu [używając białej perły] bo ktoś tam pisał że wybielał 5 dni i mu świetnie wybieliło.
no ale po 2 dniach też coś powinno być widać a u mnie mało co i nie wiem czy jest sens się męczyć. ;|
OliFka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 09:46   #2643
Blondiexxx
Raczkowanie

GG do Blondiexxx

Cytat:
Napisane przez to ja Pokaż wiadomość
Witam, mnie dentysta powiedział, że jak się wybieli zęby i efekt będzie bardzo widoczny, to wtedy też wymienia się plomby...
a tak przy okazji, to czy ktoś może miał taki problem - mam przebarwienia na szkliwie po antybiotykoterapii w dzieciństwie (po prostu jak byłam mała, to brałam jakieś antybiotyki, których ubocznym skutkiem było przebarwienie szkliwa) i chciałabym je sobie wybielić, ale nie wiem która metoda byłaby wogóle skuteczna, czy ktoś tak miał? co wybrać - żel, lampę czy może te paski ???
Ja proponuję żel wybielający. smarujesz nim tylko to przebarwione miejsce i po ok. tygodniu powinny być już widoczne efekty

A co do mojego wybielania... hmm... no muszę stwierdzić, że efekty są zęby wybieliły się o kilka odcieni teraz mój odcień to chyba 3. Między "jedynkami" mam plombę (ukruszyła mi się lewa jedynka) i widać naprawdę dużą różnicę.
Ale dziąsła są w tragicznym stanie. I bardzo mnie bolą.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez OliFka_ Pokaż wiadomość

więc mam pytanie czy po 2 dniach mieliście już jakieś efektu [używając białej perły] bo ktoś tam pisał że wybielał 5 dni i mu świetnie wybieliło.
no ale po 2 dniach też coś powinno być widać a u mnie mało co i nie wiem czy jest sens się męczyć. ;|
Przebarwień , które powstawały przez długi czas nie usuniesz w ciągu 2 dni. cudów nie ma, zęby są różne. Jedne wybielają się szybciej, inne wolniej potrzeba czasu i cierpliwości. Mi zęby zaczęły sie wybielać "dopiero" po ok. tygodniu ale ja używałam żelu 35% Bądź troszkę bardziej cierpliwa Biała Perła cieszy się dobrą opinią ząbki na pewno Ci się wybielą może po kilku dniach a może po tygodniu lub dłuższym czasie.

Zrzucam kg po ciąży ;]
Przetragedia 75,5-75-74-73-72-71-70
69,5-69-68-67-66-65

64-63-62-61-60

59-58-57-56-55

Blondiexxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 14:01   #2644
asiek325
Raczkowanie

Hej Blondiexxx mi zęby się wyrównały po 2 tygodniach, teraz już tak tych plam nie widać po tej paście, niestety dużo też sciemniały także są odrobine jaśniejsze niż przed wybielaniem, ale mam nadzieję ze może jak je dobiele to bedzie lepiej. A ty dalej wybielasz tym żelem???? Kup sobie zel stomatologiczny do dziąseł w aptece mi pomógł i paste do wrażliwych zębów, to działa jeśli chodzi o ból po wybielaniu. Kurcze ale że ci się zab ukruszył huh nieźle ja tobym już zaczeła panikować. Pozdrawiam
Stary 2009-06-26, 20:05   #2645
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafie Pokaż wiadomość
jesli ktos by byl ciekawy dzialania pasty BLANX - od tygodnia myje nia zeby 3 x dziennie i nie widze poki co zadnych efektow
bo po nim niestety nie ma efektów...
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 09:44   #2646
Binolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka_ Pokaż wiadomość

ja właśnie 3 dzień wybielam Biała perła 2 razy dziennie po 30min i jeszcze nie widzę efektów ale sienie ma co przejmować taki efekt jest dopiero po dłuższym stosowaniu 3 dni to za mało ten żel działa stopniowo i moim zdaniem jest bespieczny najgorsze sa srodki które dziaąłją gwałtownie i od razu sa bardziej szkodliwe dla ząbków jak narazie nic mnie nie boli i dziasła mam całe tylko ten ślinotok eh.. czytam ksiażkę na leżaco wtedy jest to mniej uciazliwe . Narazie wybielam tylko górną częsc zeby porównać efekty pod koniec zabiegu .. A i ktoś pisał o pascie blanx jest beznadziejna myłam nia zabki przez 2 miesiace i NIC nie polecam i jest droga ja dałam 25zł i nic sie nie zmieniło teraz uzywam po prostu elmexa pomarańczowego może nie wybiela ale jest najlepsza pastą jaką znam bynajmniej dla mnie jak skończe wybielanie to zrobię zdjecie by podtrzymać was na duchu bo mnie podtrzymuja wasze zdjecia choć nie mam strasznie zółtych ząbków

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

a i jest sens tylko jak ktoś u góry napisłą cudów nie zobaczysz po 2 dniach bo jak juz powiedziałam ten zel działa stopniowo i trzeba sumiennie wybielać i cierpliwie poczekać a napewno warto a i jeszcze jedno nie wybiela plab ani sztucznych ząbkó szkoda ja po wybielaniu ide wymienic wszystkie
Stary 2009-06-30, 14:49   #2647
niNuA
BAN stały

Czy to prawda ze po zastosowaniu wybielania nakładkowego (zel OPALESCENCE) przez przynajmniej 9 miecięcy nie można wybielać zębów lampą?

Używam nakładek już dość długi czas jednak chciałabym wybielić zęby jeszcze bardziej... Kiedy poszłam na umówioną wizytę w celu wybielenia zębów lampą higienistka mi to odradziła.. powiedziała, że mogę uszkodzić sobie przez to szkliwo

Czy wiecie coś na ten temat, czy rzeczywiście należy odczekać i zrobić dłuższą przerwę między wybielaniem ?
niNuA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 22:35   #2648
asiek325
Raczkowanie

hej ja też chciałam sobie dobielać, ale moja dentystka powiedziała że najwcześniej za pól roku, bo faktycznie zęby nie lubią jak się je zbyt długo wybiela
Stary 2009-07-03, 11:43   #2649
Emilcia_1616
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item668211386_..._zeby_125.html co sadzicie o tym?
Stary 2009-07-03, 21:25   #2650
asiek325
Raczkowanie

Osobiście nie wierze w tego typu bajery. Jak dla mnie coś co kosztuje grosze że może dać oczekiwanych rezultatów, ale może się mylę. Jak wybielać to czymś sprawdzonym.
Stary 2009-07-06, 20:18   #2651
Lavi92
Zakorzenienie

Hmm mam mały dylemat a mianowicie, 2 lipca miałam mieć wizytę u chirurga co do wycinania ósemek, jednak wizyta się nie odbyła i przełożona jest na koniec sierpnia. W tym czasie chciałam wybielić zęby paskami, ale czy to nie będzie przeszkadzało co do tego wyrywania? Zęby będą bardziej wrażliwe itp. a dłutowanie do najprzyjemniejszych raczej nie nalezy.. I nie wiem co zrobić, 27.07 wyjeżdzam dlatego chciałam troszke rozjaśnić zęby choć troszkę.. Myślicie, że śmiało mogę zacząć wybielać?
Stary 2009-07-06, 20:50   #2652
Vesnaa
Raczkowanie

Jasne. Przecież dłutowania Ci na żywca nie będą robić tylko po znieczuleniu. Poza tym - owszem - dłutowanie przyjemne nie jest, ale nie boli.
Vesnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 21:07   #2653
Lavi92
Zakorzenienie

Chociaż tyle.
Bo mi mama mówi, żebym zaczęła wybielać po wizycie itp. ale zakładam że wtedy będę cierpieć jeszczę bardziej.. Dlatego kupuje już dziś paseczki.
Stary 2009-07-07, 09:57   #2654
asiek325
Raczkowanie

Hej Lavi ja miałam wybielane zęby, a teraz też planuje dłutowanie dolnej zatrzymanej ósemki, opisz swoje przeżycia jak już będziesz po bo ja to mam takiego stracha ze masakra.
Stary 2009-07-10, 16:05   #2655
marta1210
mj

Wybielanie -> BEYOND czy OPALESCENCE?

Witam Moje Drogie,

Tak jak znalazłam na wizażu troche informacji o metodzie wybielania przez żel Opalescence, tak niestety na temat metody wybielania przez lampę BEYOND nie znalazłam nic.

Może którać z Was miała z tym styczność?

Zastanawiam się ogólnie nad wybieleniem zębów, chociaż według skali u stomatologa miałam odcień B1, czyli prawie najjaśniejszy bo odcień śnieżnobiałego uśmiechu to mi mówiono, że jest B0.

Ktoś by mógł powiedzieć, ze czego to ja wtedy chcę, ale chodzi o fakt, że Pani doktor kiedyś mi powórnywała odcień w stosunku do swojego modelu, ale patrząc od "dołu" zęba.... Nie wiem czy potrafie to dobrze opisac, ale chodzi o to, że przy dziąsłach są one zdecydowanie żółciejsze niż faktycznie biały dół.

Poszukiwałam w Trójmieście różnych pracowni stomatologicznych i pytałam o ceny zabiegu. Także wybielanie przez opalescence na miejscu kosztuje od 900zł w górę, nakładkowe w domu od 500 zł w górę, chociaż tutaj by mnie mogło wyjśc taniej, bo wyrobienie nakładek na zęby wychodzi ok 300zł a ten żel bym mogła kupić przez internet.

Ale ostatnio własnie wpadłam na stronę dość polecanej kliniki, gdzie wybielają przez lampę BEYOND, koszt tego 750 zł...czyli, że tak powiem nie najtaniej, ale i nie jest najdrożej w porówaniu z resztą.

Tylko teraz, że nie mam zbyt potwierdzonych informacji o rezultatach, chciałam się dowiedzieć, czy może któraś z Was miała okazje skorzystać z tego zabiegu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-10, 22:07   #2656
asiek325
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie -> BEYOND czy OPALESCENCE?

Witam. ale to chyba norma że zęby przy korzeniach są ciemniejsze, nawet po wybielaniu tak zostaje. Ja wybielałam nakładkami i zelem opalescence 15% i moje zęby przy korzeniach są żółtsze niż reszta, podobno to jest uwarunkowane budową zęba, nawet moja dentystka tak ma, bo mi pokazywała jak wpadłam do gabinetu z wrzaskiem że się nie wybieliły równomiernie, ona też wybielała nakładkami. Ale może przy lampie jest inaczej sama nie wiem. W każdym bądz razie po wybielaniu przez 2 tygodnie zostają jeszcze białe plamki, ale potem kolor sie wyrównuje. Skoro masz takie białe zęby to po co je wybielasz? Ja tak średnio jestem zadowolona z tego wybielania, zrobiły mi sie jakies plamy, musiałam kupowac specjalną paste, co prawda po tej pascie jest duzo leppiej, ale dużo sie natrudziłam żeby tak było i troche kasy wydałam. Czytałam gdzies ze z Beyondem trzeba uważać bo niektórzy dentyści używają podróbek i wtedy efekt wybielania jest mizerny. Był gdzieś taki wątek wpisz sobie na google wybielanie zębów forum. Pozdrawiam
Stary 2009-07-14, 17:00   #2657
Molar
Przyczajenie

Całkiem spory zbiór wszelkich past i specyfików wybielających znajduje się tutaj - http://www.centrumbieli.pl
Molar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:11   #2658
to ja
Raczkowanie

Witam
ponieważ przymierzam się do wybielania jednorazowymi nakładkami Treswhite, to przeglądając internet natknęłam się na niektóre odpowiedzi na zadane na tym forum pytania. Otóż:
- jeśli chodzi o wybielanie zębów z założonym aparatem stałym to istnieje taka możliwość - też jednorazowymi nakładkami Treswhite Ortho, działają taj jak normalne nakładki, widziałam je i na allergo i w sklepach stomatologicznych,
- zęby martwe - Opalescence Endo, ale to chyba się robi tylko w gabinecie.

może się to komuś przyda...

a swoją drogą, próbował już ktoś nakładek treswhite?
to ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-26, 15:22   #2659
laza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nice Sprite Pokaż wiadomość
Od dwoch tygodni używam pasty clinomyn whitening narazie ładne efekty, może nie spektakuralne, moje ząbki nie są strasznie żółte, lekki nalot po kawie, tytoniu itd, zobacze jak dalej będzie, ale póki co jestem zadowolona
a gdzie kupiłaś i po ile ? ;D
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 18:56   #2660
Zawojski
Przyczajenie

Dot.: wybielanie zebów ale u dentysty!

1 - WYBIELANIE LAMPĄ
2 - WYBIELANIE NAKŁADKOWE NOCNE
To dwa najpopularniejsze i najbardziej skuteczne metody wybielania zębów. Wybielanie lampą w gabinecie może trwać do dwóch godzin, ale tuż po zabiegu widoczne są efekty wybielenia. Lekarz nakłada stężony żel ( 30 - 35 % ) wybielający na powierzchnię zębów, a preparat jest aktywowany światłem lampy.. Czynnośc ta powtarzana jest trzykrotnie. Po zabiegu wychodzimy z wybielonym zębami. Po zabiegu lub kilka dni po nim może wystąpić nadwrażliwość na ciepłe lub zimne. Cena takiego wybielania - 2000 Pln.
W drugiej metodzie pacjent aktywnie uczestniczy w wybielaniu nakładając do specjalnych nakładek żel wybielający ( 10, 15 lub 20 % żel). Wybielanie trwa około 10 dni. Jeżeli istnieje potrzeba wybielania, może być ono powtórzone w celu uzyskania oczekiwanego efektu.. Wybielanie takie to koszt 1000 Pln.
Bezpieczniej jest raz na kilka lat przeprowadzić zabieg wybielania profesjonalnie w gabinecie stomatologicznym niz cały rok używać past wybielających, które mogą uszkadzać szkliwo naszych zębów.

-------------------------------------
Rafał Zawojski
Zahnklinik Stettin Polen
www.ra-dent.com.pl
Zawojski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 22:05   #2661
drea
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

witam, ja wybielałam zeby rok temu przez 3 tyg, zelem opalescence 15% efekt fajny.. teraz odświeżam kolor.. sadze, ze 2 tyg wystarczy.. ale powiem Wam ,ze po pierwszym dniu mam dosc, ból masakryczny, wlasnie siedze z żelem ultra ez, za h go zdejmuje,o i chyba dzisiejsza noc odpuszcze, tak sie zastanawiam, czy nie zrobiłam zle, mogłam kupić 20% i siedziec w nim 5h po południu, w nocy by bolało, ale ranek bylby ok, a tak to w nocy jest ok, natomiast rano zaczyna sie koszmar.. w pracy nie moge kartek dotykac, bo mnie zęby bolą,,
tak napisalam by sie z kims bolem podzielic
drea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 09:33   #2662
drea
Raczkowanie

Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał? (2raz)

witam.. mam do was pytanie, w niedziele zaczelam wybielac zeby zelem Opalesence 15%, oczywiscie poniedziałkowy dzień byl masakryczny, zeby bolały strasznie, wieczorem załozyłm zel na nadwrazliwość Ultra ez, i w nocy zrobiłam przerwe, dolegliwosci minęły,,,, wczoraj w nocy znów zaaplikowałam Oplescence, a rano po sciagnieciu nakladek czułam nawrazliwosc i na 30min załozyłam zel Ultra ez.. zęby bola , ale jakby trosze mniej... nie wiem czy moge stosowac taka praktyke? w nocy Opalescence? a rano na 30-40 min ultra ez, sama nie wiem .. proszę o rade..
drea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 11:54   #2663
asiek325
Raczkowanie

Ten zel zawiera chyba fluor wiec nie wiem czy można go używać aż tak często, musisz zapytać najlepiej dentysty.
Stary 2009-08-17, 20:54   #2664
masterkotka
Raczkowanie

Od kilku miesiecy zastanawiam sie nad tą biala perła...
ale jest pewne ale... mialam ukruszona prawa jedynke i nie wiem czy nie narobie sobie biedy jak zaczne wybielac zeby biala perla
Troche boje sie ryzykowac.
A czy ktos z Was zaryzykował ? jakie byly tego skutki ?
masterkotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 16:11   #2665
asiek325
Raczkowanie

Oj ja bym nie radziła ryzykować, gdyż zęby muszą być zdrowiutkie żeby je wybielać, ale najlepiej zasięgnąć opinii swojego dentysty.
Stary 2009-08-23, 13:15   #2666
madziulka1989
Rozeznanie

dokładnie , zęby muszą być całkowicie zdrowe ! to najważniejszy warunek. Ja do wybielania używam Białej Perły. wlasnie jestem w trakcie kuracji, już niedługo kończę . i oto efekty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0440.jpg (17,6 KB, 251 załadowań)

Edytowane przez madziulka1989
Czas edycji: 2009-08-23 o 13:17
madziulka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 11:28   #2667
moonika1996
Przyczajenie

Dot.: white light- wybielanie zębów

Wiecie u kogoś działa a u kogoś nie To zależy od kości zębowej ;]
moonika1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 13:56   #2668
asiek325
Raczkowanie

Bielusieńkie tylko pozazdrościć-)
Stary 2009-09-06, 19:31   #2669
Badzika
Przyczajenie

Alphala mam pytanko
Nigdy wczesniej nie wybielalam zebow, nie wiem jak one beda znosic nocne nakladki, czy uwazasz ze dobrym sposobem jest kupienie jednego zestawu nakladek OPALESCENCE TRESWHITE SUPREME zeby sie przekonac ? Czy po jednym nalozeniu bedzie jakis efekt wybielenia i mozliwosc sprawdzenia nadwrazliwosci ?

Edytowane przez Badzika
Czas edycji: 2009-09-06 o 21:21
Badzika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-10, 09:36   #2670
Czarniawa228
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
Mam na imię Joaska i jestem tu nowa)
I od razu przejdę do rzeczy bo potrzebuję rady i pomocy
Otóż zakupiłam żel opalescence 20% -8 strzykawek ORYGINAŁ ze sklepu stomatologicznego z całym oprzyrządowaniem.
Nakładki kupiłam za 15 zł na allegro do utwardzania po namoczeniu w gorącej wodzie( nie wiem czy to był dobry pomysł)..
Dzisiaj użyłam tego zestawienia pierwszy raz i prawie zaplułam całe mieszkanie. Nosiłam szczeny 1,5 godz i musiałam waciki do buzi wkładać bo tak się śliniłam jak wściekła. Nie wiem czy to wina nakładek, że tak słabo przylegają przy dziąsłach. Z tego co zaobserwowałam to przy zębach leżą chyba w miarę good.
Kurcze mam dylemat czy dalej brnąć z tym ślinieniem i dotrwać do końca czy zrobić nakładki u jakiegoś stoma? Jak myślicie? Czy któraś z Was używała nakładek z allegro??? Jakie efekty???
No i czy 20% mogę nosić dwa razy dziennie po 1,5 godz???
Czy nie za krótko, co prawda na opakowaniu napisane jest min 30 minut czyli po pół godz powinno coś zadziałać
Proszę o pomoc bo do wesela 3 października muszę mieć bielsze od mich żółcieni.
Pozdrawiam wiżażanki miłego dnia
Czarniawa228 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości