|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Cytat:
przecież Ona sie do Ciebie nie umywa judith kiecka fajnie sie prezentujena karteczkach jest napisane: "dziekujemyza to, że na nami jesteście;-) nasze imiona,3.października 2009" mój,tż tak sie zaangażowal, ze aż wstążki pociął
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-09-10 o 10:11 |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny czy usadzacie gości same i robicie te karteczki, gdzie kto ma siedzieć? bo ja jż nie wiem ![]() a moja mama wczoraj powiedziała mi, że ona prosi, żeby na podziękowanie rodziców nie było piosenki "cudownych rodziców mam" bo niby ona nie lubi |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
hipka gratuluje tz'a
ja ostatnio sama wszystko robie ech a on tylko mowi ze nie czuje sie zestresowany - bo nie ma czym Cytat:
my mamy winietki, ja juz nawet mam plan w excelu zrobiony kto gdzie siedzi ![]() my rodzicom wybierzemy cos z klasyki i z repertuaru zespolu naszego moze sinatra albo cos takiego i beda musieli zatanczyc w parach bo ja nie lubie tych koleczek i ogolnego plakania
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-09-10 o 10:14 |
|
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
dzieki kasiuha
) w srodku jest 5 migdałków w lukrze - białych.chciałabym jeszcze jakoś zakomunikować gościom dlaczego to akurat jest 5 migdałków - co one symbolizują. Bo ktoś, kto nie siedzi w tematyce ślubno/weselnej moze pomysleć ze to zupelnie od czapy. mam plana żeby podziekowac gościom za przybycie - w trakcie wesele i wtedy im powiedzieć o co kaman z tymi migdałkami. Myslałam tez zeby na małej karteczce każdemy podrukować, ale to już za dużo moze byc bo i winietki i karteczki przy migdałkach i te..... co myslicie? ![]() o dzieki judith ) - nie pomyśl tylko, ze on to tak z własnej inicjatywy...mój kochany jest nadwyraz luźny i jak już kiedyś wspominałam dla niego najwazniejsze jest zeby byla dobra muza i zimna wódka i ciepłe jedzenia - chociaż sam nie jest za bardzo trunkowy. Bardziej przejmuje sie podróżą poślubną niż weselem;-) to "robiliśmy" - napisałam ironicznie, bo czasem już słów do niego nie mam.....;-/
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-09-10 o 10:20 |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
Podczytuję Was na bieżąco, ale nie piszę, bo i co mam pisać, moje przygotowania w martwym punkcie |
|
|
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba muszę sama podjąć decyzję. Ale potem jest problem, że swoją rodzinę to jakoś usadzę, ale Tż... to już nie wiem |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kasiuha - zrób tak jak uważasz. Ja z doświadczenia wiem (byłam na kilku weselach), ze brak winietek wprowadza ogromne zamieszanie i czesto jest tak, ze własnie przez to Ci, którzy ostatni docierają na sale siedzą osobno i generalnie to mało fajne jest
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze się pochwalę jakie sama zawieszki na alko zrobiłam. są różne napisy, tylko akurat zdjęcia zrobiłam jak tylko zaczęłam je robić i dlatego takie tylko widać.
hipka a te migdały to kupowałaś w jakimś normalnym sklepie czy na allegro? to chyba zrobię te winietki. |
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
kasiuha - super te Twoje zawieszki!!!!!
Migdały z allegro
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
cieszę się, że Ci się podobają zawieszki.
a co tu taka cisza... chyba przygotowania trwają
|
|
|
|
#1541 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne te Wasze migdałki ![]() Eeeeeee no Ty będziesz w tej sukni prezentować sie o niebo lepiej Zresztą suknia ładna a ta koronka...... super![]() Cytat:
Tragedia. I od tamtej pory postanowiłam, z eu mni iwnietki będą i już![]() Zrób tak jak Ty uważasz, ale jest to wielki eułatwienie dopóki się nie posadzi obok siebie wojujuących ciotek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za kciuki, trzyma mocno i nie puszczaj, bo ta karuzela przygotowań nie chce się zatrzymać![]() Cytat:
![]() Dziś dziewczynki nie było kierowniczki i mogłam wyjść w pół do dwunastej (o 12 przymiarka). Ale pech chiał, że jak wracałam przed 4 do auta to ją spotkałam Mam nadzieję, ze babka która mnie puściła nie będzie miała kłopotów i ja też Ale do rzeczy ![]() - na przymiarce byąłm ze świadkową i mamcią, trwała hyba z 2godziny. Doszpilkowane były ręakwki, aplikacja i trzeba było chwyciś troszku z boku bo wisiała jak worek, więc chyba schudłam z tych nerwów, choć zaczynam podjadać stres. - krawcowa skróciła dół i wreszcie wiem jaki mam dekolt co mogłam w końcu biżu kupić. A i mam też welon Czyli mam taki do pupy, a może troszkę za. A i obszyty delikatnie lamówką- bo moje rękawki też tak będą.- na całe szczęście mam halkę z kołem wszytą do sukni, więc nie mam zbędnych rzeczy do ubierania. A i dziś poczułam, że musze rozchodzić buty i te koło przy chodzeniu mi sie tak dziwnie obija o nogi,ale to chyba musi tak być- dobrze, że nie mam butów z czubkiem, bo na bank bym leżała ![]() - po przymiarce posżłam z mamą polowac na jej kreację. I kupiła bluzkę i spódnice i żakieciek taki komplet. Bluzka z rocinanym rękawkiem i długa spódnica z ffalbanami u dołu w kolorach srebrny, szary, róż, fiolet biały, a do tego atłasowo-taftowy zakiecik kremowy z różą w klapie z tego materiału co bluzka i spódnica. A i zlewa, że wyglądak jak kiecka a nie jak 2 częsci. Do tego kupiliśmy butki kremowe na niskim obcasie. Na drugi dzień mamcia kupiłas sobie kostiumik, rozkloszowana spódniczka i żakieciek w brązie z lamówką (wyglada jak mundurek szkolny, ale bardzo fajny, sama miałam ochotę to wziąc), butki brązowe ma. Zostało nam jeszcze zakup dwóch torebek brąz i krem ![]() - potem poszłyśmy po moją bizu. Długo nie mogłam sie zdecydować na coś, aż w końcu kupiłam kolczyki wkrętki,ale takie co to wystają trochę za ucho i wisiorek i łańcuszek żyłka, wszystko w srebrze z cyrkoniami. Dałam 78zł za wszystko. Bardzo mi sie podoba, bo jest delikatne i z kwiatkiem (mam aplikację z kwiatków na sukni). Zdjęcia jutro jak będzie jasno ![]() Przysłali mi dziś moją podwiązkę z naszymi imionami, bajer, ale na poprawę humoru (po nie kupienu mieszkania) sobie zamówiłam Jest super, oto ona: http://allegro.pl/item738545292_podw...aliz owana.htmlA i jeszcze dziś przesłali projekt naszych wazonów i musiałam ich trochę gramatycznie poprawić, ale juz mi się podobają
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny znalazlam juz sukienke
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
WednaAfrodyta - dawaj fotki.
SSR - chyba zrobie tak jak mówisz - z tym info o migdałkach. fajnie, ze przymiarke już masz za sobą. Ja też mam troche do zwężenia (na szczescie )dziewczyny dzisiaj mi sie śniło, ze została godzina do ślubu a ja bez makijazu, nie ubrana i generalnie jeden wielki chaos...... a mój TŻ rano pyta - co Ci sie śniło, ze o 5. krzyczałaś "P (imie tż) nie mamy czasu"!!! no to mu powiedziałam
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
SSR ja na przymiarke biore urlop, jakbym planowala wyjsc to by mi nie wyszlo, nigdy nie wychodzi, ale super ze ci sie udalo
daj znac czy kierowniczka cos mowila dzisiaj Wredna Afrodyta dawaj zdjecia proooooooooooooooooosimy hipka no ladnei juz ci sie sny zaczynaja, ja mam tylko gule w zoladku, dzisiaj jedziemy podpisac aneks do umowy odnosnie tej dekoracji na jaka sie zdecydowalismy, obejrzec obraczki jakie beda za nami wisiec - uleglam skoro tz tak ich chce no i zobaczyc jak bede udekorowane nasze krzesla, mam juz gosci polokowanych w pokojach i rozsadzonych przy stole i tez mam im dac wstepna wersje zeby wiedzieli co i jak, a ostateczna co do stolow to 7 dni przed weselemdzisiaj tz ma egzamin konczacy studia podyplomowe, idzie po pracy i mam nadzieje ze zda, jutro ma obrone a ja w tym czasie bede starala sie kupic bielizne-pisaalam wam zrtobilam sobie wczoraj paznokcie, zelowe, po pracy w poznaniu i jak wrocilam pociagirm do domu to byla polnoc, cale 4 h spalam zrobilam zwyklego frencha z paskami bialymi ale proste linie bez linii usmiechu [ma nadzieje ze wiecie o co chodzi] ladnie wyszlo ale mi tak dziwnie bo ich na codzien nei nosze, po pracy musze je spilowac troche bo ja nie jestem przyzwyczajona i mam troche problem z soczewkami zeby je zalozyc, w kazdym razie jak beda krotsze to i ten pasek wezszy i bedzi eto natyuralnie wygladalo ![]() a i w niedzIele jedziemy do moich rodzicow z rodzicami tz, ale nam sie nie chce a ci sobie wymyslili ze chca sie spotkac i oczywiscie dzieci musze byc boooooosze; myslelismy ze chociaz w niedziele odpoczniemy a tu nic
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-09-11 o 10:09 |
|
|
|
#1545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Tż, to chyba każdy z nich tak ma. Mój sie obudził jakiś czas temu w środku nocy w stresie, obudzil mnie - pomyslalam że cos się stało, a on do mnie, że wódkę trzeba kupić bo to najwazniejsze. |
|
|
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1549 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, wiem Judith, z moją rodziną i znajomymi nie ma problemu, ale Tż czesci swoich gości to nawet dobrze nie kojarzy (jego rodzice zaprosili cholera wie kogo ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Kasiuha, podoba mi się pomysł z roznymi napisami. Ja też robie sama zawieszki na butelki. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Jak narazie to kombinuje jak rozlokować w pokojach, tych którzy będą nocować |
|||
|
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
lady - my też gwarantujemy jeden nocleg i przy rozdawaniu zaproszeń mówiliśmy, ze jak ktos chce dłużej zostać to nie ma problemu, ale jasno dawalismy do zrozumienia, ze płacimy tylko za 1....i juz
![]() no to kurcze masz spore wesele! my bedziemy mieli 65 osób dorosłych i 4 dzieci. No i 6 osób z obsługi (kapela i 2 fotografów)
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-09-11 o 10:52 |
|
|
|
#1551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja siostra jest najlepsza, powiedziala ze ona si ezastanowi i da znac gdzie chce siedziec - wiec mam mi powiedziala zebym ja usadzila przy glownym stole gdzie my siedzimy bo to moja siostra i swiadek - ksiezniczka od siedmiu bolesci ani mi sie sni jzu jej miesce znalazlam i niech sie cieszy ze jakies ma
|
|
#1552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
nieźle judith sie nakreciłas na ta swoją świadkową
![]() ja też na początku nie bylam zadowolona ze swojej, ale pók co dziewcze sie stara. Nawet dała mi kiecke do zaakceptowania, ale jak już ją kupiła (ciekawe co by zrobiła jakbym powiedziała, ze ma być inna) Ta moja swiadkowa to typ "gwiazdy" bedzie pewnie chciała grać 1. skrzypce. Ale już przy proszeniu jej zapowiedziałam,że to ja jestem najwazniejsza (no i TŻ)w tym dniu i żeby mi nie wyskakiwała "przed orkiestre" . Najbardziej mnie wkurza jak sie wymądrza!!! i mi rady daje co do wesela! Judith - nie bedzie tak źle jak myslisz, zobaczysz. Swoją drogą mam nadzieje, ze świadek TŻ kupił już garnitut, bo ma 1. beżowy z lat chyba '80!!!! i jak go w nim zobacze to chyba padne ![]() nie wiem czy on go ma po dziadku ?!!!
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-09-11 o 11:03 |
|
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a i jako jedyna przychodzi sama i powiedziala mojej mamie ze sie musi przebrac w jakas seksowana sukienke to moze jakiegos faceta poderwie - nadmienie ze cala reszta to pary i ona o tym wie.... nie wnikam jakie ma plany, chyba ze czai sie na kelnerow
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-09-11 o 11:14 |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Znalazlam piosenkę na pierwszy taniec, chyba się na nią zdecydujemy bo Tż się podoba.
Wstępnie mialam wybraną "Niebieska piosenka" Grzegorza Tomczaka i ona pozostanie jako ewentualność. A na dzień dzisiejszy obstawiamy tą: http://debica.wrzuta.pl/audio/2DQp2s...elne_preludium ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Judith, neizla ta Twoja siostrzyczka. Ile ma lat? Mam nadzieję, że moja nie będzie mi takkich numerów wywijać. Już marudzi, ze w dlugiej sukience to ona nie pojdzie. Kupila jedną krótką, jak ja zobaczylam to slabo mi sie zrobilo, ale powiedziala ze to na poprawiny. Moja ma 26 lat, jest młodsza ode mnie, bo ja to już stara d... jestem. Tydzien po slubie skonczę 29 |
|
|
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
nie taka stara lady, ja pod koniec października też 29
|
|
#1558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz mam 29 siostra ma 27 ale ona zawsze byla z rodzaju skaczacych z kwiatka na kwiatek, byla z narzeczonym (rozstali sie rok temu) przez jakies 7 lat moze i w miedzyczasie tez sie spotykala z innymi
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
To odetchnęłam dziewczyny, myslalam ze jestem tu najstarsza, a widzę, że z rocznika 80 są przynajmiej jeszcze dwie!
Do tego Hipka, mieszkasz chyba też w Warszawie i jesteś skorpionicą ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i od kilku lat mieszkam w Wa-wie, rozumiem, ze Ty też?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

kiecka fajnie sie prezentuje

Tragedia. I od tamtej pory postanowiłam, z eu mni iwnietki będą i już

proooooooooooooooooosimy
no i zobaczyc jak bede udekorowane nasze krzesla, mam juz gosci polokowanych w pokojach i rozsadzonych przy stole i tez mam im dac wstepna wersje zeby wiedzieli co i jak, a ostateczna co do stolow to 7 dni przed weselem
zrobilam zwyklego frencha z paskami bialymi ale proste linie bez linii usmiechu [ma nadzieje ze wiecie o co chodzi] ladnie wyszlo ale mi tak dziwnie bo ich na codzien nei nosze, po pracy musze je spilowac troche bo ja nie jestem przyzwyczajona i mam troche problem z soczewkami zeby je zalozyc, w kazdym razie jak beda krotsze to i ten pasek wezszy i bedzi eto natyuralnie wygladalo