|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI
Cytat:
dasz rade!! zdasz i nie beda nekaly cie takie sny!
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Nooo ja nie placilam, ale przeciez to powinno byc bez roznicy, mozna placic przy odbiorze u nas... na wszelki wypadek zapytam jutro w starostwie
A podobno czeka sie w Kolobrzegu miesiac ![]() A co do pierwszorocznych studentek... nie chodzic na wyklady to nie zaden wstyd Mi juz po pierwszym tygodniu sie odechcialo... Zobaczycie same, ze na wyklady bedziecie chodzily od wiekszego dzwonu albo jak Wam sie bedzie baaardzo nudzic Ja jakbym na 1 roku chodzila na wszystkie wyklady to bym chyba nie miala czasu na nic :| A i dodam ze nie przeszkodzilo mi to w zaliczaniu egzaminow hehe a zeby nie bylo ze to mega offtop to podsumuje, ze chodzi oczywiscie o poswiecenie wykladow dla upragnionego prawka hihi
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Koszmar normalnie... Przez to prawo jazdy caly czas marudze i becze. Zanim zaczelam prawko nie bylam taka
Dlatego trzeba to jak najszybciej skonczyc, zanim zdobycie prawka calkiem mnie wykonczy
|
#4474 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z braku instruktorów trafił mi się Pan który zawsze uczył na kat. C a wiadomo ze na mieście ciężarówką rzadko robi się równoległe, w ogóle żeby nie ten dupek to zdała bym już za pierwszym razem ale było minęło ![]() gajqa gratulacje serdecznie benia1169 bo po dupsku dostaniesz DASZ RADĘ a na egzaminie zwolnione tępo w wykonywaniu manewrów i będzie git
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Gajqa- gratulacje
![]() kurcze im bliżej egzaminu tym wydaje mi się że nic nie umiem.. a to już tylko 4 dni...... Pomocy
Edytowane przez Marcelka012 Czas edycji: 2009-09-14 o 13:45 Powód: błędzik ;] |
|
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
miss_piggy u mnie się pojawiło tydzień i 2 dni po egzaminie (wieczorkiem). teraz czekam aż się znów zmieni ....ach i też nie płaciłam bo u mnie płaci się przy odbiorze
Jagusia- a u ciebie się coś pojawiło????
Jestem kierowcą [ori_bas]463438[/ori_bas]![]() Edytowane przez Jadziura Czas edycji: 2009-09-14 o 14:02 |
|
|
|
#4477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, no ale wchodze na strone a tam na razie caly czas Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. , wiec dzisiaj juz na bank nie odbiore wrr jak tylko cos sie zmieni dam znac
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
girl99, będziesz miała sny, ale takie że jeździsz samochodem na którym dachu nie ma literki L
i to już nie długo Cytat:
Strasznie się stresowałam nie powiem, ale też wiedziałam po co tam idę i że muszę zaprezentować się z jak najlepszej strony oczywiście jako kierowca, bo z panem egzaminatorem ani słowa nie zamieniłam, no nie licząc już na placu jak mówił o moich małych błędach
Edytowane przez souvenir Czas edycji: 2009-09-14 o 14:05 |
|
|
|
|
#4479 |
|
Kokon pro
|
haaaaaaa witajcie ponownie ja dalej jest zagranicznie ale zdalam 2 a widze ze juz mam od 11 prawko do odebrania, a placilam dopiero 7 czyli ekspresem je zrobili
jak wroce to pierwsze co to biegne odebrac plasticzek xD pozdrawiam babeczki gratuluje zdanym, niezdanym zycze wytrwalosci a zdajacym powodzenia
|
|
|
|
#4480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie jeszcze nic nie wiedzieli jak dzwoniłam , ale może i u,mnie będzie tak szybciutko ......kurcze już się doczekać nie mogę
|
|
#4481 |
|
Raczkowanie
|
Marcelka012 czyzbys miala w ten piątek praktyczny?? ja tez
boje sie strasznie, ale dziewczyny troche mobilizuja i dodaja odwagi ![]() ![]() dzieks
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Gajqa gratulacje
![]() Kasiek to teraz bedziesz smigac kurde ;P:P
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Gajqa serdeczne gratulacje ,czekamy na relacje
![]() A ja jutro egzamin ![]() ![]() nie wiedzialam ,ze az tak bede sie denerwowac Jeszcze dzisiaj ostatnie 2 godzinki, i zobaczymy Ale mam stracha , nawet tych glupich testow sie boje,nie mowiac o reszczie
Edytowane przez tisane7 Czas edycji: 2009-09-14 o 14:48 |
|
|
|
#4484 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
umiesz umiesz zdasz na pewno ![]() mi tez sie tak wydawalo ze wszytsko pozapominałam a okzalo sie inaczej na egzaminie ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
miesiac to wszedzie tak przewiduje te prawo ale szbciej sa wydawane prawa jazdy ![]() a tak w ogole to podobno ma wejsc ustawa ze prawo jazdy bedzie mozna robic dopiero po ukonczeniu 21 lat , normalnie bez sensu
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Oni ciagle jakies nowe ustawy wymyslaja zeby nam zycie utrudnic
Dlatego trzeba zdac zanim wprowadza swoje wszystkie udziwnienia:P:P I tak mnie zastanawia, czy na egzaminie ma sie wszystkie manewry z listy - parkowanie rownolegle, prostopadle, zawracanie z wykorzystaniem biegu wsteczne, zawracanie na trzy etc. itp. czy tylko czesc ?? I nie wiem czy na placu trzeba jezdzic z wlaczonym swiatlami i uzywac kierunkow, bo to chyba roznie bywa :P:P
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratki
Czekam z niecierpliwością na relację Bardzo szczegółową ![]() Cytat:
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
czesc wszystkim Kierowniczkom
tym obecnym i przyszlym!nie bylo mnie tutaj kuupe czasu,ale widze, ze wątek wspaniale sie rozwija.. sciskam za obecne zdajace mocno kciuki! na pocieszenie powiem Wam, ze z perspektywy czasu, gdy opadna emocje i stres egzamin na prawko to istny cyrk, nie wart tych nerwow, dlatego polecam sie zdystansowac i podejsc do niego, jak do wizyty u dentysty,na pewno przekonacie sie o tym niedlugo! szerokich drog, gumowych slupkow i sprzyjajacych egzaminatorow! 3mam łapki!
|
|
|
|
#4488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja juz starsza niz 21 to mi by nie robilo roznicy... Ale w sumie to mieszaja, kręcą w tych przepisach i zasadach, na co to komu... zamiast jeszcze zaostrzac i tak juz dosc wyżyłowane zasady wzieliby sie za tych co zdawali ok 20 lat temu i dostali prawko za nic i do tej pory jezdzic sie nie nauczyli i tylko strasza na drogach...
|
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana na egzaminie nie ma wszystkich tych zadan ![]() egzaminator wybiera kilka i jak je poprawnie wykonasz to masz zaliczone ja mialam tylko zawracanie na rondzie, parkowanie skośne i zawracanie z uzyciem biegu wstecznego, i wiecej zadan nie mialam to zalezy od egzaminatora.a co do tych zmian prawnych w prawku to najbardziej podoba mi sie to ze zapisujac sie na kurs ma sie do wyjezdzenia 40 godzin, a nie 30 tak jak ja zaczynalam ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
mi tez nie grozi te prawo jazdy od 21 lat a co do tego ze mogli by sie wziasc a tych co zdawali 20 lat temu to sie zgadzam, bo jestem pewna ze ci "starzy" kierowcy nie zdali by w naszych czasach prawka za pierwszym babcia ostatnio mi opowiadala ze oni mieli gorzej bo mosieli uczyc sie na pamiec budowy samochodu, no ale oni chyba nie mieli łuku
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzę w jaki sposób 'starsi' kierowcy jeżdżą po rondach to I to nie z lenistwa tak jeżdżą, oni po prostu tego nie wiedzą Cytat:
Przecież teraz można sobie dokupić godziny ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Co ja sobie wcisnęłam, że Ty w tym roku maturę zdajesz? xD
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurs ma kosztowac od 1500zl -1800zl w sumie racja na to samo by wyszlo a ci starsi kierowcy tak jezdza bo w ich czasach nie bylo Skrzyżowań o Ruchu Okrężnym <piękne słowa > w sumie tramwajów tez chyba nie bylo moze kiedys to wejdzie w ustawe zeby przeegzaminować starszych kierowcow pamietam jak uczylam sie testow i z ciekawosci zapytalam taty jaka bedzie odpowiedz w danym pytaniu to nie wiedzial
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff to dobrze, ze tylko czesc
![]() I potwierdzam - osoby, ktore zdawaly dawno temu dzis mialyby maly problem ze zdobyciem prawa jazdy ...
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
Co ja sobie wcisnęłam, że Ty w tym roku maturę zdajesz? xD[/QUOTE] eee ja po maturze skad takie pytanie
|
#4494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do manewrów to jest 1 rodzaj parkowania z 3, zawracanie z użyciem biegu wstecznego, musi być rondo, jednokierunkowe, zmiana pasa ruchu, hamowanie w wyznaczonym miejscu po rozpędzeniu się do 50km/h, skrzyżowania równorzędne i z łamanym pierwszeństwem, no i chyba tyle ważniejszych :P ma wejść że trzeba 40h wyjeździć? to znowu ceny pewnie wzrosną. Płaciłam 1200zł, a moja siostra kilka lat temu 800zł, jednak różnica jest, a czy mniej godzin miała to nie wiem, ale skoro cena niższa to może i tak. Co do progu 21lat nie ma co się martwić, bo wszystkie stąd zdadzą a prawo nie działa wstecz i będziemy sobie śmigały ![]() EDIT: skoro kurs 1800zł nawet to jednak różnica jest. Teraz wydałam 1200zł + na egzamin i już będę uczyć się można rzec prywatnie, autkiem rodzinnym, a podobno dopiero samodzielna jazda bez instruktora to wyzwanie, więc jakbym miała nawet te 10h więcej z instruktorem to nie wiem czy dużo więcej by mi dało, może pewności siebie. Jak wsiadam to samochodu TŻ to normalnie inna bajka, wszystko jakieś takie dziwne, ciężej chodzi, bo wiadomo w eLkach to wszystko leciutko, ale przyzwyczaję się
Edytowane przez souvenir Czas edycji: 2009-09-14 o 15:36 |
|
|
|
|
#4495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na placu manewrowym TRZEBA miec wlaczone swiatla jak sie robi łuk i wzniesienie mi tak instruktor tlumaczyl bo powiedzial ze samochod jest w ruchu, radze wlaczyc swiatla , ja jak jechalam z łuku na wzniesienie to uzywalam kierunkowskazy, bo balam sie ze egzaminator cos mi powie jak nie wlacze kierunkow ![]() moja kuzynka za czasow gdy zdawala prawko tez placila 800zl i nie jezdzila po miescie tak jak my tylko przejkechala sie raz do skrzyzowania i z powrotem i miala po egzaminie
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas w wordzie nie praktykuje się włączania świateł na placu. Dopiero jak się wyjeżdża na miasto trzeba pamiętać, żeby je włączyć.
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeeee rondo????
U mnie nie ma rond w strefie Jest kilka, ale na drugim koncu miasta i tam na pewno nie pojade na egzamin. Ewentualnie moze sie jedno trafic, ale tam baaaaaaaaaaardzo rzadko zabieraja :P
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie, kierunku na placu też włączałam, bo niby trzeba, jak wyjezdza się z łuku na górkę
kiedyś egzaminy to jakaś lekka kpina była. Koleżanka mi mówiła, że jeździła z 15minut wokół WORDu, zadzwonił ktoś do pana egzamiantora który musiał pilnie gdzieś wyjść no i wrócili do WORDu (daleko nie mieli ) i zdała. Haha. Jeździ na szczęście ok, mimo takiego egzaminu i sprawdzenia wiedzy
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Rozeznanie
|
Dla młodych kierowców prawo jazdy na dwa lata i zielony listek naklejony na szybę.
Dla doświadczonych - nowy dokument co 15 lat. Obostrzenia dotkną głównie kierowców świeżo po egzaminie. Prawo jazdy dostaną na próbę - na dwa lata i będą musieli jeździć z naklejką liścia klonu na tylnej i przedniej szybie. Jeśli policja złapie ich na trzech wykroczeniach (np. przekroczeniu prędkości) lub jednym drogowym przestępstwie (np. spowodowaniu wypadku), to czeka ich nowy egzamin. to wlasnie przeczytalam na jednej ze stron w internecie, juz dawno slyszalam o tym zielonym listku ale nie wiem czy to w koncu weszlo w zycie czy nie.. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
a uczylas sie jezdzic na rondzie????? ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
na prawdę wcześniejsze egzaminy to byl pikus teraz jest to mega stres i męczarnia a wszystko za sprawa egzaminatorów...
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydawało mi się, że kiedyś pisałaś coś o maturze, całkiem niedawno i sobie wkręciłam, że będziesz zdawać w 2010 r. xD
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

boje sie ze przez te 3 dodoatkowe jazdy nie opanuje parkowania dobrze, ze nie bedzie mi luk wychodzil, ze nie zdam na gorce, ze obleje na teorii. Matko tyle nerwow i niepewnosci. Jak nie zdam to pewnie sie porycze jak glupia. I znowu bedzie ta swiadomosc, ze trzeba dzwonic do instruktora, tluc sie autobusem, brac dodatkowe jazdy, sypnac kasa, stresowac sie ...
MAAATKOOO!!! 

A podobno czeka sie w Kolobrzegu miesiac 
To co to w ogóle za instruktorka była...
Z braku instruktorów trafił mi się Pan który zawsze uczył na kat. C a wiadomo ze na mieście ciężarówką rzadko robi się równoległe, w ogóle żeby nie ten dupek to zdała bym już za pierwszym razem 
a to już tylko 4 dni...... Pomocy

I to nie z lenistwa tak jeżdżą, oni po prostu tego nie wiedzą