Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 17:16   #1231
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

babciumalino, nie wezmę odpowiedzialności za kupienie przez Ciebie tego stanika ale jeżeli ma szansę być dobrym to za tę cenę bym kupiła.

Nie mam doświadczenia z La Senzą...może dziewczyny się wypowiedzą
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 17:31   #1232
Jelonek
Zakorzenienie

Dziewczyny wypowiedziały się nie raz na ten temat. Pokazywany model jest małomiskowy, a tabelce La Senzy też nie można do końca wierzyć.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 19:51   #1233
babciamalina125
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Jak jest małomiseczkowy to go chyba nie kupie
Stary 2009-09-19, 20:54   #1234
Tapioka
Raczkowanie

Ha, cieszcie się, że mieszkacie w Polsce, stanikowym raju. Ja dziś wybrałam się do jednego z dwóch, może trzech sklepów w Holandii, które podobno wiedzą o co chodzi.
Miejsce akcji: Utrecht, sklep prowadzi tylko i wyłącznie Eveden.
Młoda pani, bardzo kumata, obejrzała moją Cassie, pochwaliła moje zdolności masowania buł, profesjonalnie pomogła mi przy nich zresztą, full wypas.
Ceny: za czarną Freyę Mischę dałam 55 euro. Masakra. Kupiłam tylko dlatego, że pani była bardzo, bardzo pomocna (stanika mi co prawda nie dobierała, bo okazało się, że wcześniej celowałam w dobre rozmiary), ale było mi najnormalniej w świecie głupio wyjść i kupić to samo na ebayu. Mierzyłam jeszcze Mirandę, Estellę i Amy. Amy: potworny mostkozgniatacz, natomiast Miranda jest baaaardzo rozciągliwa.
Przepraszam, że nie wstawiam swoich zdjęć w nowym nabytku, ale wiem że pasuje, a jakoś to dla mnie niezręczne, tym bardziej iż nie można ich potem skasowac.
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 21:01   #1235
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
w takim razie chyba rezygnuje z tego ;D nigdy nie znajde nigdy nic wlasciwego
Moim zdaniem stanik może nie jest idealny, ale nie leży źle . To jest trudny model, ma za wąskie fiszbiny i zwiększanie miski nie bardzo pomoże, a może spowodować dziobowanie.

Cytat:
Napisane przez babciamalina125 Pokaż wiadomość
Po prostu myślę ze może może byc na mnie mały . Szerokosc fiszbin to 12 cm to troche mało jak myslisz ?? Moje wymiary to 67/84 wiec nie wiem czy będzie dobry ale z tabelki la zenza wynika ze 30 D by na mnie pasowało.
to jest zdecydowanie małomiseczkowiec, więc trzeba brać o rozmiar więcej niż wychodzi z tabelki. Uważam, że to udany model, ma ścisły, ale wygodny obwód i robi ładny dekolt.
Stary 2009-09-19, 21:36   #1236
Gryzeldaa
Raczkowanie

simeri, moze i było o tym pisane, ale nie sposob zapamitac kazdej rzeczy o kazdym modelu, szczegolnie,ze tu tyle tego

luizka, dzieki za mile slowa ;D ;D mnie tez sie wydaje,ze wieksza miska bylaby juz za duza, bo ta (czasami) mi tak minimalnie odstaje
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 21:40   #1237
brzozka88
Zadomowienie

dziewczyny wybrałam sie dzisiaj do gdyni do stacjonarnego
wyszłam z przepieknym staniczkiem w rozmairze... uwaga 60 DD (freya)!
jestem pod wieeelkim wrazeniem obsługi!

Edytowane przez brzozka88
Czas edycji: 2009-09-19 o 21:41
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 21:59   #1238
braworka
Zakorzenienie

jeśli chodzi o ten model la senzy, to dziewczyny wypowiadały się już wcześniej, a ja wrzuciłam zdj porównawcze 70 d i 70 e.
jakieś 3 str wcześniej.
braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-19, 23:26   #1239
monik@_monik@
Zadomowienie

Dobry wieczór, kolej więc na mnie
Zacznę może od tego, że podglądałam wątek już jakiś czas temu, ale widząc ceny tych dwumiseczkowych cudów zwiałam - teraz wiem, że niepotrzebnie A dlaczego niepotrzebnie ? Bo jeśli nadal mam oglądać swoje minimalne piersi w 75B i dalej patrzeć jak uciekają mi pod pachy, to jednak wolę zrezygnować z paru innych dobrodziejstw na rzecz dobrze wyglądającego biustu. Uwierzcie mi, to jest okropne uczucie, gdy jest się świadomym źle dobranego, szkodzącego piersiom stanika, a jest się niejako zmuszonym codziennie go/je zakładać.
Troche już poczytałam, wiem, że 70D to nie Pamela Anderson więc do rzeczy:

* pod biustem, baaardzo ciasno na wydechu 71,5 cm
* w biuście 83,5 cm
* w zwisie () 88 cm

Kalkulator krzyczy:
UK 30C (65C)
PL 65C

Piersi mam szeroko rozstawione, oraz mikroskopijne niestety. Marzy mi się to, co widzę na zdjęciach u dziewczyn zadowolonych z rozmiaru dobrze dobranego stanika - te piersi aż się uśmiechają

Bardzo Was proszę, o podanie mi nazw firm, które powinnam w pierwszej kolejności wziąć pod uwagę. Będę szperać po Allegro - jeśli znajdę coś w przystępnej cenie, to kupię w ciemno (kieszeń pierwszorocznej studentki). Jestem ze Śląska, wyczytałam, że w Katowicach są 2 godne uwagi sklepy - odwiedzę je. Miałam już przygodę ze sklepem 6 Zmysł, z outletu FH w Sosnowcu - ochrzciłam się -> weszłam, pomacałam i wyszłam. Bałam się, że trafię na kogoś niekompetentnego i w nieświadomości kupię coś, co być może nie będzie dla mnie wyłącznie pod wpływem euforii.
A prosząc o firmy mam na myśli to, że niektóre z Was piszą, że ta i ta firma jest małomiseczkowa, a ta dużo-, trochę się w tym gubię, zwłaszcza po dwóch sprzecznych opiniach n/t jednej firmy.

Serdecznie pozdrawiam

Edytowane przez monik@_monik@
Czas edycji: 2009-09-19 o 23:27
monik@_monik@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 00:00   #1240
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monik@_monik@ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, kolej więc na mnie
Zacznę może od tego, że podglądałam wątek już jakiś czas temu, ale widząc ceny tych dwumiseczkowych cudów zwiałam - teraz wiem, że niepotrzebnie A dlaczego niepotrzebnie ? Bo jeśli nadal mam oglądać swoje minimalne piersi w 75B i dalej patrzeć jak uciekają mi pod pachy, to jednak wolę zrezygnować z paru innych dobrodziejstw na rzecz dobrze wyglądającego biustu. Uwierzcie mi, to jest okropne uczucie, gdy jest się świadomym źle dobranego, szkodzącego piersiom stanika, a jest się niejako zmuszonym codziennie go/je zakładać.
Troche już poczytałam, wiem, że 70D to nie Pamela Anderson więc do rzeczy:

* pod biustem, baaardzo ciasno na wydechu 71,5 cm
* w biuście 83,5 cm
* w zwisie () 88 cm

Kalkulator krzyczy:
UK 30C (65C)
PL 65C

Piersi mam szeroko rozstawione, oraz mikroskopijne niestety. Marzy mi się to, co widzę na zdjęciach u dziewczyn zadowolonych z rozmiaru dobrze dobranego stanika - te piersi aż się uśmiechają

Bardzo Was proszę, o podanie mi nazw firm, które powinnam w pierwszej kolejności wziąć pod uwagę. Będę szperać po Allegro - jeśli znajdę coś w przystępnej cenie, to kupię w ciemno (kieszeń pierwszorocznej studentki). Jestem ze Śląska, wyczytałam, że w Katowicach są 2 godne uwagi sklepy - odwiedzę je. Miałam już przygodę ze sklepem 6 Zmysł, z outletu FH w Sosnowcu - ochrzciłam się -> weszłam, pomacałam i wyszłam. Bałam się, że trafię na kogoś niekompetentnego i w nieświadomości kupię coś, co być może nie będzie dla mnie wyłącznie pod wpływem euforii.
A prosząc o firmy mam na myśli to, że niektóre z Was piszą, że ta i ta firma jest małomiseczkowa, a ta dużo-, trochę się w tym gubię, zwłaszcza po dwóch sprzecznych opiniach n/t jednej firmy.

Serdecznie pozdrawiam
65C raczej będzie za małe, lepiej spróbuj 65D ono ma miseczki takie jak 75B, i w 65D jest dużo większy wybór.

ciężko jest polecić jakąś konkretną firmę albo model, tyle ich jest. i to nie firmy są mało/dużomiseczkowe/ tylko konkretne modele, a nawet poszczególne egzemplarze różnią się od siebie (zależy jak się pani szwaczce uszyło ). a jaką firmę masz na myśli?

najlepiej pooglądaj i poczytaj tu:
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand
http://kataloglmb.blox.pl/html
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 01:23   #1241
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
Ceny: za czarną Freyę Mischę dałam 55 euro. .
55 euro to przecież "normalna" cena za ten biustonosz - w Polsce też ten model kosztuje 219 zł. Sama wysokość ceny jest ustalana przez producenta, więc sklepy niestety nie mają zbyt dużego pola manewru Ale ten model jest absolutnie wart tych pieniędzy - jest bardzo wygodny, ma fajny materiał i super się nosi Biust też kształtuje nie najgorzej

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 08:39   #1242
brzozka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
55 euro to przecież "normalna" cena za ten biustonosz - w Polsce też ten model kosztuje 219 zł.
ja własnie wczoraj dałam tyle za moje cudo
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:48   #1243
agta85
Wtajemniczenie

Chciałam zwrócić uwagę Krakusek i mieszkanek okolic Krakowa na dwa sklepy, które pojawiły się na liście sklepów. Rozmiarówka jest ponoć nawet niezła, choć gorsza niż w intimo4you, w pierwszym sklepie można zamawiać brakujące rozmiary. Niestety w tych sklepach nie uzyskamy fachowej pomocy jeśli chodzi o dobieranie.

• Salon Bielizny, ul. Floriańska 25 - sklep w oficynie (tam gdzie Obsessja i skate shop, po prawej patrząc w stronę Rynku) - polskie marki o szerokiej rozmiarówce (Samantha, Dalia, Gorsenia), ceny do 150zł, sklep nie prowadzi profesjonalnego brafittingu!
  • La Passione w Galerii Kazimierz, (Podgórska 34) na piętrze, koło kawiarni "W biegu Cafe" - polskie marki o szerszej rozmiarówce (Samanta, Ewa Bień, Felina) - sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu, trzeba znać swój rozmiar!

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-09-20 o 11:08
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 10:54   #1244
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Szok
Przypadkiem zawedrowalam na ten watek i jak tu wchodzilam bylam przekonana ze moj rozmiar stanika to 70 D a teraz sama juz nie wiem, zmierzylam sie ( obwod pod biustem 75 a w biuscie 94) i wychodzi ze moj rozmiar to 65H.
Gdzie dostane staniki w takim rozmiarze w naszych PL sklepach sieciowych? Triumph? Samanta? Konrad?
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:24   #1245
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
55 euro to przecież "normalna" cena za ten biustonosz - w Polsce też ten model kosztuje 219 zł. Sama wysokość ceny jest ustalana przez producenta, więc sklepy niestety nie mają zbyt dużego pola manewru Ale ten model jest absolutnie wart tych pieniędzy - jest bardzo wygodny, ma fajny materiał i super się nosi Biust też kształtuje nie najgorzej
Wiem, że to "normalna" cena, zaglądam też na strony polskich sklepów. Tym bardziej nie rozumiem polityki producenta, kupiłam ten stanik tak jak napisałam, tylko i wyłącznie z litości, szkoda mi było pani, która się nabiegała.
Niemniej to trochę drażni, że jestem traktowana jak frajerka, która zapłaci tyle za coś, co może mieć z łatwością za połowę tej ceny używając google.
Nie mówiąc o tym, że starsze modele kosztowały tyle samo co nowa kolekcja... To za co wtedy płacę? Vintage?. Nie uważam, że 55 euro czy 219 zł to jest strasznie dużo za stanik. Ale to jest bardzo dużo, jeśli mogę go mieć za 30 euro. No to sobie ponarzekałam.
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 11:28   #1246
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Szok
Przypadkiem zawedrowalam na ten watek i jak tu wchodzilam bylam przekonana ze moj rozmiar stanika to 70 D a teraz sama juz nie wiem, zmierzylam sie ( obwod pod biustem 75 a w biuscie 94) i wychodzi ze moj rozmiar to 65H.
Gdzie dostane staniki w takim rozmiarze w naszych PL sklepach sieciowych? Triumph? Samanta? Konrad?
w sieciówkach raczej takiego rozmiaru nie znajdziesz.
z polskich firm 65H produkują np.: Dalia, Gaia, Gorsenia, Kostar, Milena, Comexim (ma zawyżoną rozmiarówkę), Melissa (ma swoją rozmiarówkę).

75cm pod biustem masz mierzone bardzo ciasno i na wydechu? jeśli tak, to nie musisz zaniżać aż do 65tki, starczy Ci polskie 70F/G i brytyjskie 32E(70E) ważne żeby stanik był wygodny, nie podjeżdżał na łopatki, ale też nie cisnął za mocno.

tu możesz sprawdzić jakie polskie firmy produkują te rozmiary:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=28
(możliwe, że jest ich nawet więcej, bo tabelka od jakiegoś czasu nie była uzupełniana)

w pierwszym poście masz adresy sklepów stacjonarnych i internetowych z szeroką rozmiarówką
Stary 2009-09-20, 11:40   #1247
monik@_monik@
Zadomowienie

Simeri, dzięki za odpowiedź. Niestety nie pamiętam o jakiej firmie były te sprzeczne opinie
Stary 2009-09-20, 11:42   #1248
_Emi_
Zakorzenienie

Dołączę się ponieważ zawsze myślałam,że mój rozmiar to 70/75 B a tu się okazało bo zmierzeniu i wyliczenie z kalkulatora,że mój rozmiar to... 60 D
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 12:14   #1249
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Dołączę się ponieważ zawsze myślałam,że mój rozmiar to 70/75 B a tu się okazało bo zmierzeniu i wyliczenie z kalkulatora,że mój rozmiar to... 60 D
a jakie masz wymiary? bo jeśli 75B miało dla Ciebie dobrą miseczkę to 60D będzie za małe, 60D ma miseczkę wielkości 70A.
może zacznij od 65D
Stary 2009-09-20, 12:23   #1250
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
z polskich firm 65H produkują np.: Dalia, Gaia, Gorsenia, Kostar, Milena, Comexim (ma zawyżoną rozmiarówkę), Melissa (ma swoją rozmiarówkę).
Jeszcze chyba Samanta.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 12:48   #1251
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie masz wymiary? bo jeśli 75B miało dla Ciebie dobrą miseczkę to 60D będzie za małe, 60D ma miseczkę wielkości 70A.
może zacznij od 65D
75B miało odrobinkę za dużą miseczkę( myślałam,że jest dobra póki nie zaczełam się tym bardziej interesowac).

66 cm pod biustem i 80 w biuście.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 15:31   #1252
monik@_monik@
Zadomowienie

Na początek powinnam wziąć raczej plunge, niż bardotkę, dobrze myślę ? Na balkonetce rzucił mi się w oczy wpis, że powinno się zacząć od stanika najbardziej 'zbierającego' piersi. Ale z drugiej strony, ja żadnych fałdek nie mam, a jeśli coś jest, to na pewno nie fałdka piersi - wszak jestem typowo małobiuściasta. I teraz nie wiem, bo Allegro już przetrzepałam - teraz muszę coś kliknąć

Zastanawiam się nad tymi:
Kostar - bardotka
La Senza - bardotka
Adore - balkonetka
Effuniak - plunge

Czas edycji: 2009-09-20 o 15:49
Stary 2009-09-20, 15:52   #1253
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
ja mam na 68/82 kupiłam 30D, w aukcji było napisane, że jest małomiseczkowy i rzeczywiście jest na mnie dobry (może tylko trochę przyduży) a z tabelki wychodzi mi 30C, na moje ścisło mierzone 68cm 30 jest wygodne, mierzyłam w sklepie 28D i w sumie też się zapięłam bez problemu, i uwaga uwaga mierzyłam też 30D i leżało inaczej! czyli to jak leży stanik zależy też od konkretnego egzemplarza, czyli jak się pani szwaczce uszyło więc ja już nie uwierzę, że jakiś model jest ścisły/rozciągliwy mało/dużomiseczkowy dopóki nie potwierdzi tego kilka osób.

innych opinii możesz poszukać tu:
http://balkonetka.pl/katalog/brand/Panache

jakie masz wymiary?
Noszę rozmiar 60DD . A ponieważ potrzebuję biustonosza w kolorze cielistym, to zastanawiam się nad Harmony Panache i Antoinette Freji.
Stary 2009-09-20, 16:43   #1254
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Noszę rozmiar 60DD . A ponieważ potrzebuję biustonosza w kolorze cielistym, to zastanawiam się nad Harmony Panache i Antoinette Freji.
Panache Harmony cielisty mialam dla mamy i odeslałam, bardziej to było brązowe niż cieliste, ciemny, za ciemny pod jasną bluzkę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 17:45   #1255
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
Wiem, że to "normalna" cena, zaglądam też na strony polskich sklepów. Tym bardziej nie rozumiem polityki producenta, kupiłam ten stanik tak jak napisałam, tylko i wyłącznie z litości, szkoda mi było pani, która się nabiegała.
Niemniej to trochę drażni, że jestem traktowana jak frajerka, która zapłaci tyle za coś, co może mieć z łatwością za połowę tej ceny używając google.
Nie mówiąc o tym, że starsze modele kosztowały tyle samo co nowa kolekcja... To za co wtedy płacę? Vintage?. Nie uważam, że 55 euro czy 219 zł to jest strasznie dużo za stanik. Ale to jest bardzo dużo, jeśli mogę go mieć za 30 euro. No to sobie ponarzekałam.
a ja bym nie kupiła biustonosza "z litości". Jeśli dobrze leży, dobrze się w nim czujesz, to kupujesz, a nie dlatego, że Pani się nalatała. To jej praca (wiem co mówię).
Druga sprawa - gdzie widziałaś ten stanik w cenie 30euro (ok. 130 zł?) Owszem - w Anglii są niższe ceny sugerowane - ale razem z wysyłką wychodzi około 160-170 zł (mówię oczywiście o pełnowartościowym towarze, nie jakichś rejectach z ebaya).
Co do starszych modeli - cóż, nie wszystko może być przecenione. Nie będę się wdawać w opisy jak to działa, ale zupełnie inaczej niż większość z Was myśli. To nie jest tak, że coś sobie odleży swoje, a potem zostaje przecenione

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Antoinette jest jasna, dużo jaśniejsza niż harmony

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 17:52   #1256
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Na początek powinnam wziąć raczej plunge, niż bardotkę, dobrze myślę ? Na balkonetce rzucił mi się w oczy wpis, że powinno się zacząć od stanika najbardziej 'zbierającego' piersi. Ale z drugiej strony, ja żadnych fałdek nie mam, a jeśli coś jest, to na pewno nie fałdka piersi - wszak jestem typowo małobiuściasta. I teraz nie wiem, bo Allegro już przetrzepałam - teraz muszę coś kliknąć

Zastanawiam się nad tymi:
Kostar - bardotka
La Senza - bardotka
Adore - balkonetka
Effuniak - plunge
Mam taką samą La Senze w rozmiarze 30C jest małomiseczkwa - za mała na moje 65/80(z ich tabelki wychodzi mi 30B), a obwód wcale nie jest bardzo ściśliwy - na mnie trochę za luźny. Na pierwszy stanik najlepiej wybrać miękki i z wmiarę zabudowanymi boczkami, żeby dobrze trzymał piersi w miseczkach. Najczęściej polecane są chyba staniki Curvy Kate.

Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące właśnie La Senzy, czy oni mają jednolitą rozmiarówkę we wszystkich modelach, czy zdażają się mało średnio i dużomiseczkowce?
Chciałabym sobie zamówić Lullaby Lace i nie wiem w jaki rozmiar celować. Wspomniana wyżej Daisy Daze 30C ma za płytkie miski, ryzykować 30D?
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 17:57   #1257
funkyourself
Raczkowanie

Dziewczyny, a jak jest z maskaradkami, miski odpowiadają rozmiarom?
funkyourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-20, 18:41   #1258
monik@_monik@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Mam taką samą La Senze w rozmiarze 30C jest małomiseczkwa - za mała na moje 65/80(z ich tabelki wychodzi mi 30B), a obwód wcale nie jest bardzo ściśliwy - na mnie trochę za luźny. Na pierwszy stanik najlepiej wybrać miękki i z wmiarę zabudowanymi boczkami, żeby dobrze trzymał piersi w miseczkach. Najczęściej polecane są chyba staniki Curvy Kate.
Dzięki wielkie za sugestię La Senza więc odpada, no ale i tak na pierwszy raz chciałabym wybrać coś z tej listy, bo ceny są niewysokie, a ja chciałabym już zacząć przygodę z dobrze dobranym stanikiem, a nie mam możliwości w przeciągu najbliższego tygodnia wybrać się do sklepu stacjonarnego (przy okazji: czy w sklepie 6 zmysł, lub w tym drugim, w Katowicach są staniki Curvy Kate ?)

Edit: obawiam się, że nie podołam temu, aby na pierwszy raz wybrać miękki stanik. Wiadomo - push-upowe skrzywienie ...

Czas edycji: 2009-09-20 o 18:43
Stary 2009-09-20, 18:44   #1259
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące właśnie La Senzy, czy oni mają jednolitą rozmiarówkę we wszystkich modelach, czy zdażają się mało średnio i dużomiseczkowce?
Chciałabym sobie zamówić Lullaby Lace i nie wiem w jaki rozmiar celować. Wspomniana wyżej Daisy Daze 30C ma za płytkie miski, ryzykować 30D?
Lullaby Lace na pewno jest małomiseczkowe, ale ma też zupełnie inny krój od Daisy Daze. Trudno doradzić.

Cytat:
Napisane przez funkyourself Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak jest z maskaradkami, miski odpowiadają rozmiarom?
Moim zdaniem maskaradki mają standardowe miski.
Stary 2009-09-20, 19:38   #1260
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki wielkie za sugestię La Senza więc odpada, no ale i tak na pierwszy raz chciałabym wybrać coś z tej listy, bo ceny są niewysokie, a ja chciałabym już zacząć przygodę z dobrze dobranym stanikiem, a nie mam możliwości w przeciągu najbliższego tygodnia wybrać się do sklepu stacjonarnego (przy okazji: czy w sklepie 6 zmysł, lub w tym drugim, w Katowicach są staniki Curvy Kate ?)

Edit: obawiam się, że nie podołam temu, aby na pierwszy raz wybrać miękki stanik. Wiadomo - push-upowe skrzywienie ...
Curvy Kate niestety w Katowicach nie widziałam ale i tak myślę, że warto się przejść i pomierzyć to, co proponują Zwłaszcza, że ja tam tylko mięczaki widziałam i po push-upowym skrzywieniu doznałam olśnienia

Ostrzegam tylko przed 6 zmysłem, bo ja wiedząc dokładnie jaki rozmiar mam poprosiłam o niego ekspedientkę a ta mierząc mnie wzrokiem stwierdziła, że na pewno będzie za duży (różnica 3 rozmiarów!). Dopiero po kolejnym "on jest na prawdę za mały" zrozumiała, że jednak wiem czego szukam.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości