![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Ufff… udało mi się w końcu przeczytać wszystkie weekend-owe wiadomości.
Dziewczyny macie bardzo fajne zdjęcia ślubne. I zdecydowanie podziwiam wszystkich którzy decyduję się na ten krok czyli ślub. Ja byłam kilkakrotnie zaręczona ale jak przychodziło co do czego to tchórzyłam. Ja także dołączam do tych wszystkich przeziębionych. Cały weekend przeleżałam w łóżku ale chyba mi nie przeszło. Leczyłam się mlekiem z miodem, jadłam czosnek i robiłam inhalacje. Gardło mnie nie boli i nie mam gorączki, ale mam zaatakowane zatoki i okropny katar. Zastanawiam się nad szczepieniami na grypę (tę normalną). Ale nie wiem czy kobiety w ciąży powinny się szczepić czy nie. Może któraś z Was wie coś na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, chyba przezywam ciazowy kryzys. 16 tydzien od 6 wciaz zygam, jestem slaba, mam dosc i niech mi nikt nie mowi ze ciaza to cos pieknego bo pobije!!
![]() ![]() ![]()
#1563 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie w Dzien Dobry TVN pokazali coś bardzo fajnego- jakby ktoś pytał Was co chcecie na prezent dla malucha, to można odesłać ich tutaj http://www.bukietdlabobasa.pl/ Uważam, że pomysł bardzo fajny i ciekawy. I ładnie wykonane. Można wybrać kolor i nawet rozmiar. A i ceny są OK jeśli np. na prezent złoży się kilka osób.
Aż się boję powiedzieć, że czuję się dobrze w tym kończącym się właśnie 15 tygodniu, bo mnie ubijecie ![]() Co do wyjazdu nad morze, ja byłam w II miesiącu, oczywiście po konsultacji z lekarzem- czułam się super, poza typowym dla mnie wtedy zmęczeniem, ale o ile przyjemniej czuć zmęczenie nad morzem niż w mieście.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-09-21 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię mojemu mężowi ostatnio, jak fatalnie się czułam: przeziębienie, ból w klatce, zatoki zapchane, naprawdę kosmiczny ból głowy i do tego krwotok z nosa... a on: "ale od tego chyba nikt nie umarł"... I jak ja mam się nie denerwować w tej ciąży? Ech...
![]() |
#1565 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za wszelkie odpowiedzi odnośnie tego USG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wasze ślubne zdjęcia świetne! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() asienka24 ![]() A wszystkim chorującym życzę powrotu do zdrówka!!! ![]() ![]() ![]() ![]() .... i cholerka..... nie piszcie tak dużo, bo naprawdę zaczynam się gubić ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Rozeznanie
|
ANIA P my będziemy mieć też mało gości tak gdzies 40 góra 50..chociaz watpie ,ale bedzie to takie male wesele z orkiestra,teraz coraz bardziej wydaje mi sie ze te pieniazki bardziej nam sie przydadza na cos innego..ale zawsze marzylam o weselu i tż tez by chcial takze mysle ze zostaniemy przy tym.. chociaz zobaczymy z czasem
co do chrzcin,to też tak przemyślałam to..i nie ma jak pogodzić cywilnego i chrzcin w jednym dniu..straszna robiezonosc w miejscach i poza tym czas..nie wyrobilibysmy sie.. a na szybko to nikomu by to na dobre nie wyszlo... CATRO własnie wszędzie słyszy się jak to wspaniale i cudownie być w ciązy,a ja narazie nic szczególnego w tym nie widze (oprocz tego że dzidzia z każdym tygodniem rośnie i jest coraz bardziej rozwinięta) MEGI-MEGI przepikenie wyglądałaś w dniu ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A powiedz jak wyglądał wasz dzień? jak pogodziliście wszytsko mam na myśli dzidzia? była z wami czy ktoś się nim zajmował? i ile miała wasza kruszynka wtedy ![]() ASIENKA240 świetnie Cię rozumiem,i mam nadzieje ze jak przejdzie już wszytsko to będziemy mogły się wszytskie cieszyc ![]() MROWAK tez ogladałam te bukieciki na TVN przyznam ,że ciekawy i fajny pomysł ..i coś oryginalnego..nigdy nie powiedzialabym ze te rozyczki to ubranka ![]() uff chyba wszytskim odpislama masakra az musialam na kartce ponotowac bo tyle was jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak chłopak miał niezły plan - teraz się cieszy, że to był strzał w dziesiątkę... To się rozgadałam w wątku ciążowym ![]() ![]()
![]() |
#1568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1569 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ahhha a więc tak sprawa wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
właśnie tak juz wymyslilam..przyznam ze ta nasza kruszynka bedzie mala i dokladnie to nic nie wymyslimy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Widzę aniu p, że się na kwietniówki załapałaś.
![]() ![]() Zazdroszczę braku dolegliwości. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() natka napisalas,ze wszystkie oprocz Ciebie cieszymy sie ciążą,ja jak zauważyłam to nasz entuzjazm ciążą jeszcze się nie zaczął oprócz zachwytu nad ubrankami itp. narazie mamy samo narzekanie i nieprzyjemne dolegliwosci(w większosci) ale jak tu nie narzekac jak ciągle cos....mam nadzieję,że z dnia na dzien bedzie tylko lepiej i lepiej,lepiej ![]() co do tych wyjazdow nad morze to oczywiscie,ze to jest zdrowe powdychac jodu,tutaj chodzi o podróż samochodem szczegolnie w pierwszym trymestrze,ze jest niebezpieczna dla ciąży. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2009-09-21 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Rozeznanie
|
tylkooliwka bo ja właśnie myślałam ,że ja jakaś dziwna jestem ze wszytskie w kolo takie szczesliwe i balam sie ze jak sie przyznam komus ze znajomych to mi powiedza ze sama tego chcialam ,albo ze wrecz nie gotowa jestem czy no nie wiem... ale widze ze nie mam sie czym przejmowac i to normalny stan..
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- widze ze ja chyba tutaj zainfekowalam bo zaczelam chorowac dwa tygodnie temu ..ale trzy dni lezenia w lozku bo nie mialam sil.. i wysilek mojego tzta..herbatki,miod,malin ki,i inne specyfiki postawily mnie na nogitedy bylam sama a teraz widze ze wszytskie po kolei..trzymajcie sie dziewczynki i grzejcie jak najwiecej i wracajcie do zdrowka |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj kuzynka przywiozła trzy siatki ubranek ale częśc chyba wogóle bedzie nie wykorzystana bo jej synek był mały jak sie urodził 3kg a mój miał 4100 i te najmniejsze rzeczy pewnie się nie przydadzą he he dostAŁAM tez 4 pary spodni ciązowych i jedne moje do mnie wróciły .. ale narazie to mi moje normalne z tyłka spadaja więc nie wiem za ile je założe
![]() |
#1574 |
Rozeznanie
|
Uff wróciłam od lekarza - z dzidzią wszystko ok
![]() ![]() Nagadałam się z nim na wszystkie tematy co mi na myśl przychodziły - pogłębiająca się wada wzroku, co na przeziębienie i ból gardła (tu powiedział, że witaminę C albo rutinoscorbin mogę 2x dziennie po 1 łykać, oprócz tego czosnek ![]() No ale kurde mięśniak jest kiepsko ulokowany i rośnie skubany coraz bardziej - dziecku nie zagraża, ale podczas porodu może komplikować sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
Catro - to super
![]()
#1576 |
Raczkowanie
|
Hmmm, wchodzimy powoli w okres poznawania płci! No dalej Catro, nie trzymaj nas w niepewności. Potraktujemy tę wiadomość oczywiście nieoficjalnie
![]() Wszystkim mającym problemy zaparciowe polecam polecony mi przez lekarza syrop lactulosum do codziennego stosowania oraz w przypadkach ekstremalnych - czopki glicerynowe. A ciąża faktycznie nie jest stanem błogosławionym. Współczuję Wszystkim które jej wątpliwych jeszcze uroków doswiadczają w 4-mcu. Mam to samo więc wiem, że to masakra. A nasze okołoślubne mamuśki - cudowne zdjęcia! Aż mnie wspomnienia dopadły, bo u nie to już kilka ładnych lat tem było. Ach.. Izumi Droga, pamiętaj proszę zapytać jutro o ten nasz "wypadkek śluzowy". Jakoś mnie wciąż nurtuje ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj zadowolona wrocilam ze spacerku, bo jeszcze zagladnelam do ciuch budy a tam nowiutkie pajacyki i body! wzielam po 5 sztuk, zaplacilam niecale 10 zl ... w domu patrze na rozmiar... a tam wszystko na 53cm
![]()
#1578 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamuski po weekendzie......widze ze znow same dobre wiadomosci odnosnie zdrowia naszych fasolinek - tylko mamusie w tyle za dzieciaczkami zostaja - ale nie martwcie sie ja tez nadal borykam sie z dolegliwosciami - szczerze to oprocz zaparc i
![]() A dzis ide do osrodka zdrowia i wyglada na to ze bede miala jeszcze jednego lekarza buhahahahah dlugo by tlumaczyc ale ja chyba wiecej tej ciazy spedze w gabinetach lekarskich niz poza nimi ![]() ![]() ![]() ![]()
#1579 |
Zakorzenienie
|
ZDYCHAM
![]() ![]() Mam dość już tej mojej pracy - latanie po schodach na dyżury między lekcjami, nerwy, stres itp. chyba przy najbliższej wizycie poproszę o zwolnienie....czy Wy też o dzidzi myślicie non stop?? bo ja normalnie cały czas...nie mam innych myśli tylko dzidziuś - czy zdrowy, czy wszystko ok...ogólnie to ja jestem strasznie przezorna i strachliwa o wszystko a teraz to już wogóle - obsesja ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o obsesji, to ja wczoraj pomyślałam, że skoro czuję się dobrze, każdemu kto mnie pyta o samopoczucie mówię, że jest wyjątkowo dobre, poza bólem pleców wieczorem i czasem po nocy absolutnie NIC mi nie dolega, to może to znak, że coś jest nie w porządku?
Nie ma to jak samej sobie film nakręcić...
#1581 |
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka – dzięki za artykuł.
![]() ![]() Ciążowe dolegliwości – Oprócz normalnych dolegliwości ostatnio doszły mi nowe. Chodzi mianowicie o dziwny ból pod żebrami. Mam takie wrażenie że dziecko wypchało mi wszystkie flaki z brzuch do góry a te się tam nie mieszczą bo przeszkadzają im żebra. Wiec mam takie wrażenie jakby coś od środka mnie gniotło i rozpychało. A to przecież dopiero końcówka 4 miesiąca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to przepraszam ale długo mnie nie było. Pracowałam od rana do 6 wieczorem wiec jak wróciłam do domu to nawt nie miałam siły siedziec przy kompie. Widziałam tylko, że powstawiałyscie piękne fotki ze swoich ślubów. Starałam sie nadrobić te kilka stron. Dziewczynki nie łamcie się. Bardzo Wam współczuje tych ciałych mdłosci i niedogodności. Ja ostatnio doszłam do wniosku ze w ciaązy mogę być ciagle,) żadnych dolegliwosci oprócz małych zawrotów głowy), byleby tylko ktos za mnie urodził. Poza tym jestem ciagle chora mam zapalenie zatok straszny ból głowy i policzek chce mi rozerwać, jestem do konca tygodnia na zwolnieniu, wiec normalnie bede nadrabiać. Mimo że czuję sie dzisiaj koszmarnie to normalnie jestem najszczęśliwsza kobietą na świecie (no może na równi z wami) byłam dzisiaj na usg genetycznym. Wszystko jest rewelacyjnie i dowiedziałam sie że ta moja dw.ojeczka w brzucholu to PARKA!!! lEPIEJ BYĆ NIE MOGŁO. Przynajmniej bedę miała pewność że ich nie pomylę hehe ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
izaizula no jak lekarze nie mają jednakowej opinii w tej sprawie, to jak my biedne żuczki mamy postępować? Ja tam i tak nie planuję brać leków, tylko w ostateczności.
I gratuluję parki! Nie będziesz musiała im żadnych wstążeczek wieszać ![]() Mi lekarz powiedział, że jakby miał zgadywać, to będzie dziewczynka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Rutinoscorbin działa uszczelniajaco na naczyunia krwionośne , ja pod koniec ciązy brałam dośc podobny lek bo miałam problem z nogami żylak mi sie zrobił i coś się tam działo . Na szczęście po ciązy się cofneło samo
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
No właśnie - odnośnie różnych opinii lekarzy!!!!
Już jestem taka zamotana, że na wszelki wypadek postanowiłam NIC nie zażywać (oczywiście tylko dlatego pewnie, że narazie nic nie potrzebuję, hehe ![]() Odnośnie rutinoscorbinu też słyszałam, że nie. Izaizula - gratuluje parki!! Nam gin powiedziała, że nic nie mówi, bo coś widzi, ale może to być cokolwiek ![]() ![]() Jeśli którejś z Was zależy na tym, żeby ojciec poszedł na usg, to osobiście nie polecam namawiania, ale takie lekkie sugerowanie, no wiecie, tak żeby namówić, a żeby nie wiedział o tym, że został namówiony, tylko że to była jego decyzja ![]() ![]() Mnie się już raz udało z tym usg, teraz będę ćwiczyć swoje praktyki w kwestii porodu rodzinnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u lekarza.
Usg nie jest najlepszej jakości (na to lepsze idę w piątek - świrnięta mamuśka biega do dwóch lekarzy ![]() I tak na 60-70% mam syna ![]() MAM SYNA! Dobra - żeby nie było - miała być córeczka, ale... same wiecie, jak to jest ![]() ![]() I widziałam malutką stópkę - taką niemowlęcą zupełnie, paluszki na stopkach, kciuka, dlugie nóżki, usteczka... To niesamowite - ja mam w brzuchu człowieka ![]() Chyba zamieszkam pod tym aparatem do usg ![]()
#1590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2009-09-22 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.