|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
witam!
czyżbym pierwsza była???? u mnie 0,6 na plus.... ![]() ![]() pochlastać się idzie margaa - a chodzi Ci o wychodzenie boczków górą, czy dołem? No górą lekko wychodziło, ale niewiele. Pod ubraniem nie było tego widać. Ta babka ma w ofercie też takie od ud i z biustonoszem. Pytałaś, kto jakie miał, to ja miałam taki, jak pokazywałam. Ja z niego zadowolona byłam, ale wiesz, nie koniecznie Tobie musi pasować. Jest tego tyle na rynku....
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry!
Co do pysznych obiadków to ja sobie taki wczoraj smakowity zaserwowałam, że aż mi się buzia na samą myśl uśmiecha ![]() W drugim domku (do którego niestety dziś wracam) nie mam dobrego teflonu, więc żyje na suchych upieczonych rzeczach (ale po wypłacie patelnia być musi i tam ). A tutaj upichciłam sobie rybkę umaczaną w jajku i przyprawioną pieprzem (czarnym i ziołowym), imbirem, papryką ![]() Do tego zrobiłam duszone paseczki papryki i krążki cebulki w ziołach (kolendra, kardamon, oregano, bazylia, papryka, pieprz) i sałatkę wielowarzywną z sosem jogurtowym super przyprawionym ![]() Normalnie bomba obiad Od dziś u mnie same P, więc idę zaraz sobie nasmażę jakichś placków/serniczków/naleśników popakuję i zabieram do drugiego domku żeby mieć co tam jeść bo bez teflonu to idzie paść.
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-09-27 o 10:28 |
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja już po śniadanku Kościółku i kawce ) i kurczak w gyrosie pychota Dzisiaj na obiadek to samo (bo zostało trochę z wczoraj piersi z kurczaka) + do tego kalafior
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie w niedzielny dzionek
.Wczoraj miałam bardzo ciężki dzień.Zostałam zaproszona przez moją siostrę na wykopki .Tak mnie dziś wszystkie mięśnie bolą od tego zbierania ziemniaków że myślałam że na kibelek nie usiądę,jakby mi ktoś tyłek skopał .I dzisiaj zadowolona z rana stałam na wadze z myślą że zobaczę niższe cyferki po tym wczorajszym dniu bo kalorii to oj spaliłam a tam 400g na + No w szoku byłam,załamka po prostu
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Cocci jak chyba pomyśle o takim bardziej zabudowanym ale dziękuję za rade
bo samo P a co alej jeszcze nie wiem może pomyśle o tych paluszkach serowych. agus30 nie martw sie umnie też waga trochę w górę eh może po P będzie znowu magiczne 60
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: ale nastepnego dnia to 0,4 sobie poszlo, wiec sa optymistyczne prognozy
...:::not just another face in the crowd:::... ____________ kg do zrzucenia 15.07.09 \/ 34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0 ![]() ------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!) Edytowane przez margaretkaat Czas edycji: 2009-09-27 o 11:19 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu czytam Wasze posty i dzisiaj postanowiłam zacząć się dzielić także swoimi przeżyciami. Jestem na diecie Pierre Dukana już 16 dzień po pierwszej fazie schudłam 3.9kg. I teraz jestem 5+5. Na razie się nie ważę, jakoś ambitnie postanowiłam wytrzymać te 10 dni z ważeniem Wczoraj raczyłam się placuszkami proteinowymi i hmmm mi smakowały jak nigdy a mój chłopak powiedział, że jak jeszcze raz podam mu to "coś" to mnie udusi tak to już jest łasuchowi na diecie wszystko posmakuje co się "plackiem" nazywa Postaram się pisać regularnie, bo czuję, że mnie to odpowiednio zmotywuje Buziaki
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie martwcie się tymi zwyżkami po wysiłku - to normalne. Wszystkie wiemy, że mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk i jak się je troszkę 'napompuje' to waga wzrasta. Ja schudłam póki co 6,6 kg, ale dużo pływam i wymiary mi spadły bardziej niż by to sama waga wskazywała...
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
Witam w tą słoneczną niedzielę , wróciłam z kościółka ,kawusię z ptasim mleczkiem zaliczyłam , śniadanko też zjedzone [ kawałek upieczonego wczoraj pasztetu, pomidorek, ogóreczek , 1 kromeczka swojskiego chlebka bo dziś u mnie dopuszczona przez dr Dukana UCZTA ] a na obiadek kurczaczek z grilla z sałatką pekińską . Zrobiłam taki ala majonez ,oczywiście bez oleju i jest bardzo dobry . Kolacja jeszcze nie zaplanowana
ale coś znowu wymyślę >>Życzę miłej niedzieli . |
|
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 |
|
BAN stały
|
dziewzyny mam pytanie - czy któraś testowała może system 4+3? 4 dni czystych protein i 3 dni z warzywami? bo mi jakoś na czystych proteinach łatwiej się pilnować, a wiem, że nie mogę ich ciągnąć zbyt długo. nie chcę też fundować sobie zbyt wielu dni warzywnych bo strasznie wtedy grzeszę.
|
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Ale się uśmiałam ,bo ja też tylko tak potrafię, chyba zapisze się do tego klubu i będzie mi swojsko , bo jak idę na basen to tylko jako bierny obserwator a chodzę z wnukami i mężem którzy wspaniale pływają.
|
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
Chyba wszyscy gdzieś wyemigrowali ze tak cicho dziś
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
No faktycznie! Pusto tu i cicho jak nigdy
![]() Ja nie wyemigrowałam tylko rano kościółek, potem obiadek i ... odsypianie zaległości z tygodnia ale już jestem ![]() Moja waga tradycyjnie stoi ) i nic na to nie poradzę . może od jutra jak znów będę na P to cosik się ruszy liczę na to ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Isabelll witaj w naszym gronie
|
|
|
|
#1875 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie taka ladna pogoda, ze szkoda czasu na komputer, wiec ja tez tylko z krociotkimi wizytami
![]() no a w dodatku dla niektorych ostatnia niedziela wakacji
|
|
|
|
#1876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie niestety weekend całkowicie masakryczny, ale świadomie - wesele koleżanki. no ale nic, jutro wracam na P. ciekawa jestem czy waga wzrosła po tym weselu i bardzo niezdrowym niedzielnym śniadaniu, bo jak czytam czasami wcale nie jest to zasadą. Bogaczka... zazdroszczę wizażu. Wiem że to nie na temat, ale gdzie byłaś? Drogo? Marzy mi się coś takiego
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-09-27 o 19:18 |
|
|
|
|
#1877 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
na forum trafiłam przez przypadek, ale bardzo mnie zaciekawił, ba nawet wszystko przeczytałam ![]() zastanawiam sie nad tą dietą ale boję się efektu jojo, kilkakrotnie podejmowałam się różnych diet i efekty były widoczne ale efekt jojo również był baaardzo widoczny hehhe ale pomyślałam, że może w grupie będzie łatwiej. tak pierwszy krok to podjąć decyzję - DECYZJA PODJĘTA no to zaczynam
|
|
|
|
#1878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cześć,ja byłam dziś na górze Ślęży,było fajnie pogoda piękna.Troche bolą mnie nogi ,bo oczywiście mój mąż poprowadził mnie swoimi śceżkami,co prawda idzie się krócej ale za to cały czas bardzo stromo.Spędziłam ten dzień bardzo sportowo,kiedyś na ślęże wchodziłam w sezonie letnim przynajmniej z 10 razy a w tym roku pierwszy raz wstyd.W lesie jest tak pięknie kolorowo,aż chce się żyć.A co szanowne panie porabiały w tak śliczny dzionek?
|
|
|
|
|
#1879 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na wizażu byłam w Oriflame Pierwszy dotyczył ogólnie przygotowania twarzy i makijażu dziennego, na drugim będziemy ćwiczyć makijaże wieczorowe, ślubne, i nan inne okazje oraz makijaż do fotografii. Na trzecim stopniu będzie nauka o doborze ciuchów, dodatków, kolorów, materiałów... Już się cieszę ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
chociaż tak blisko mieszkam...
|
|||
|
|
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to faktycznie nie za często---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Dobranoc wszystkim,niech wam kilogramy spadają we śnie,ja idę zrobić sobie kąpiel i postaram się zasnąć bo jestem po tych górach padnięta |
|
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór, moje Drogie!
![]() Czy ja już wspominałam, że ten tydzień będzie koszmarny dla mojej diety? No to właśnie jest! Dotarłam do hotelu, a ten w ramach powitalnego prezentu postanowił mnie uszczęśliwić tacą ślicznych owoców czekających w pokoju!!! I zgrzeszyłam po raz pierwszy od początku diety - zeżarłam truskawkę i trzy winogrona Nie mają tu też basenu, ale za to jest fitness, więc jutro rano dołożę sobie dodatkowe 10 minut rowerku za te owocki... I wciąż boję się, jak ja tu przeżyję na samych P, skoro jedzenie tylko w restauracjach... A na dodatek nie mam wagi... Ech, dieta to nie jest prosta rzecz. Proszę o jakiś motywator!
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-09-27 o 21:56 |
|
|
|
#1882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ta sprawa była już poruszana wielokrotnie ale przypomnę, dozwolona jest NIE MĄKA tylko SKROBIA KUKURYDZIANA aczkolwiek również w niewielkich ilościach. Dla dziewczyn z Krakowa i okolic oraz bedących przejazdem ostatnio dostałam skrobię kukurydzianą w Galerii Krakowskiej w sklepie ze zdrową żywnością na przeciwko Rossmana na najniższym poziomie galerii (za 350 g zapłaciłam chyba 5,80 zł) |
|
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, BeataMi, to cenne info - będę w weekend przyszły w Krakowie, to może mi się uda nabyć
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
Jakto skrobia ja kupiłam mąke kukurydzianą w wielu przepisach dukatowskich jest właśnie to ze w niewielkich ilosci na dzień
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas używam mąki kukurydzianej.Nie mogę dostać nigdzie skrobi.
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym bardzo mało dziś piłam w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mąkę używam raz dziennie łyżkę do placków serowych.
Dzisiaj mam jakiś dziwny dzień,oczy mnie pieką jakbym miała jakąś alergię,ale teraz jesienią nie wiem na co.Na samych proteinkach waga mi poszła w górę.Do wtorku jeszcze same p i zobaczymy co na wadze będzie w środę.
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
ja mam 100g w odpowiednią stronę poczytałam was, ale nie wiem, co komu. Musze się dzisiaj do urzędów wybrać, poskłądać wnioski - miałam na to czas caaaały sierpień i wrzesień, to oczywiście idę na ostatnią chwilę. Powodzonka Wam życzę w chudnięciu, odezwęsię, jak wrócę
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
kurka napisałam posta i nigdzie go tu nie widze
ciekawe co sie z nim stało nawet nie chce mi sie pisac wszytskiego jeszcze raz w kazdym razie po ostatnim grzeszku ktory okazał sie grzechem przybyło mi 0,5 kg ale wczoraj zjadałam co tylko pobadło białkowego kurczaczek jajeczka kefiry jogurty serki no i dzis odnosotowałam rano spadek o 0,6 oby tak dalej
|
|
#1890 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny! u mnie jeszcze ladnie i slonecznie ale cos juz sie wiaterek zrywa znaczy sie bedzie zmiana pogody
![]() bardzo duzo nie napisalyscie tym razem to poszlo szybko widze ze nie tylko ja mam problem z surowymi jajkami otoz przyjelam strategie nastepujaca: jezeli jest cale jajko w przepisie - to nie robie, ale jezeli tylko zoltko, to wrzucam jajko do wrzatku doslownie na pol minuty salmonella jest ponoc tylko na skorupce jednak intryguje mnie od zawsze ze skoro to jest na skorupce to pewnie zostaje na rekach wiec czy wystarczy tylko umyc rece a jajko sparzyc? ![]() jest jeszcze taki sposob ze jajko myje sie szczoteczka pod biezaca dosc ciepla woda przez 5 minut chyba, tak moja siostra cioteczna robi jak potrzebuje do kremu do ciasta na zimno ale ja bym nie miala cierpliwosci a ona czasami tak robi 20 jajek to juz moim zdaniem jednostka chorobowa te jaja tak wymyc i nie dostac krecka ![]() piszcie duzo, zycze wszystkim milego dzionka a jeszcze chcialam powiedziec, ze jak w sobote stanelam rano na wage to bylo 72,9 ale wczoraj rano to juz 74,5 ale w sobote zaczelam p/w jednak czy to nie za duzy skok
Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-09-28 o 09:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

). A tutaj upichciłam sobie rybkę umaczaną w jajku i przyprawioną pieprzem (czarnym i ziołowym), imbirem, papryką 

bo bez teflonu to idzie paść.
all the time ....
.I dzisiaj zadowolona z rana stałam na wadze z myślą że zobaczę niższe cyferki po tym wczorajszym dniu bo kalorii to oj spaliłam a tam 400g na + No w szoku byłam,załamka po prostu
bo samo P a co alej jeszcze nie wiem może pomyśle o tych paluszkach serowych. agus30 nie martw sie umnie też waga trochę w górę eh może po P będzie znowu magiczne 60 

liczę na to 
Nie rozumiem dlaczego jednym spada aż 11 kg a innym po 2-4 kg 

to juz moim zdaniem jednostka chorobowa te jaja tak wymyc i nie dostac krecka 
ale wczoraj rano to juz 74,5
ale w sobote zaczelam p/w jednak czy to nie za duzy skok