|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki,
może uda mi się na ebay upolować. na dopasowanje wielka wyprzedaż, jest kilka staników w rozmiarze 65 d, a dla mnie tradycyjnie nic
|
#1413 |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Dziewczyny pomocy!
Planujemy z mamą kupić staniki z Mileny, prosiłabym o pomoc w wyborze rozmiaru stanik nr 1: pod biustem: ciasno 75cm, luźno 79cm w biuście 92cm, w zwisie 98 cm Kalkulator proponuje 70H (dla 98cm) i 70E (dla 92)cm, co radzicie? Stanik nr 2: pod biustem: ciasno 68cm, luźno 70cm w biuście 86cm, w zwisie 92 cm Wg kalkulatora to 65E (dla 86cm) i 65H (92cm), co wybrać?
|
#1414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stanik nr 2 - 65F/G Ja bym bardziej skłaniała się ku mniejszym miseczkom 70F/65F, bo różnica 6cm między pomiarem na stojąco a w pochyleniu to nie jest dużo. Jednak jak masz możliwość, to zawsze lepiej zamówić obie miseczki dla porównania. Może jak podasz konkretne modele, które chcecie zamówić łatwiej będzie dopasować miskę. |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupowałam kiedyś Lemon Sorbet i z braku laku wzięłam 65 na 69 ciasno pod biustem i niestety lata i powiewa... a czytałam, że są też bardzo ściśliwe modele.
|
|
#1416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
no tak
![]() stanik nr 1 - 70F/70G, nie znam tego modelu, ale w komentarzach piszą, że ścisły, więc może 75D? stanik nr 2 - 70D |
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
Przyszła do mnie w piątek Eleanorka Raisin, kupiona na ebayu, prezent od TŻ. Jest bardzo wąskofiszbinowa, takie idealne U, przez co miski są też bardziej głębokie, niż szerokie, stąd wielkomiskowa. Ogólnie jestem zachwycona, 30DD na moje 70/86 trochę za duże, ale zostało bo nie przeszkadza. Robi ładny kształt i fajnie zbiera bułki, czerwony na zdjęciach w rzeczywistości jest bardziej karminowy. Gatki do kompletu są przepiękne, mają z tyłu karminowe sznurowanie cienką wstążeczką.
Warto kupić jak ktoś jeszcze nie ma, można brać mniejszą niż wychodzi z tabelki. |
|
|
|
#1419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
FAUVE klik
Zakochałam się w tym staniku. Który sklep internetowy z bielizną oferuje staniki tej marki ? |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły moje La Senze.Jedna super a druga,mimo że ten sam rozmiar sporo za duża
.Obie są natomiast przesliczne,bardzo lubię stylistykę tej firmy,denerwuje mnie jednak niewymiarowość.OOO właśnie,nie wiecie gdzie można dostać Indię berry w dobrej cenie? Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2009-09-28 o 18:51 |
|
|
|
#1422 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy ten model -> klik będzie na mnie dobry przy wymiarach 71,5 / 83,5 ? Z tabelki La Senzy wychodzi mi 32, ale waham się między miską A i B i sama nie wiem. A jest na 82-84, B na 84-86. Gubię się już w tej La Senzie, naczytałam się, że te rozmiary różnie różniście się mają do wymiarów z tabelki. Pomóżcie
![]() Przyleciał dziś do mnie M&S na 65D i jestem z niego bardzo zadowolona, podoba mi się to co robi z piersiami, obwód mnie nie uciska, miseczki odstają tylko przy pochyleniu się. Na dniach wkleję fotki. |
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba Ci się pomyliło z B/C jeśli się naczytałaś to wiesz, że z reguły La senza jest małomiseczkowa (a miseczki A z La senzy są ekstremalnie małe). poza tym jeśli piszesz że dobre jest dla Ciebie 65D to miseczki podobnej wielkości ma 70C. najlepiej zapytaj sprzedającej jakie ma wymiary albo czy ten model ma mniejsze czy normalne miseczki |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli będę celować w 70C. Bardzo mi się podobają staniki, które pokazała wyżej burn-it-up. Czy one są usztywniane ? Czy mają jakieś gąbki w środku ? Edit: jednak nie chwilowe zaćmienie Ja na prawdę myślałam o A/B.
Edytowane przez monik@_monik@ Czas edycji: 2009-09-28 o 20:22 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale 70A na bank będzie za małe http://www.allegro.pl/item754223453_...senza_70a.html nawet by Ci sutków nie przykryło.. |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
monika
la senza na pewno c lub d ja na początku tez patrzałam na ich tabelką, na 86 kupiłam 65 b, mały był że szok!! naprawdę dla tych dziewczyn co to zawsze narzekają że one mają miska AA. EDIT: zakładam możliwość że zamiast 32 kupiłam 30, ale to nieświadomie ![]() pewnie dlatego był za mały, hihi Simeri ma racje dorzucam zdjęcie kupiłam na ebayu PANACHE MASQUERADE MINUET 32 D przymierzałam na szybko, ale jest cudny, miska ok, obwód rozciągliwy że hoho, ale zostanie ze mną aż nie znajdę 30.
żegnaj Herko Edytowane przez braworka Czas edycji: 2009-09-30 o 09:25 |
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14483258]a jak obwód ? rozciągliwy czy stabilny raczej ?
[/QUOTE]Nie mierzyłam go w ogóle w obwodzie, ale uczucie jest przyjemnie ścisłe, bez duszenia ale i bez ciągnięcia się. Podobnie ścisły jak Matilda/Pollyanna, zapinam się na najszerszą haftkę. Drapie masakrycznie, ta koronka to taka siatka w sumie, za to ma hiper miłe ramiączka. W rozmiarze 30DD mają 1.8 cm szerokości więc jeszcze nie szelki
|
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). chyba że kombinowałaś że na 86 jest 32B to weźmiesz 30B no cóż to tak nie działa ![]() w jakim kolorze masz tego Minueta? ja ostatnio licytowałam czarne 30D ale dałam za niską kwotę a spokojnie mogłam dać z 2 funty więcej
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Czy zamawiałyście kiedyś ze sklepu www.lovebras.com? Mają tam białe biustonosze Curvy Kate, na których mi zależy, powiecie mi coś o tym sklepie?
edit: Jeśli byście się spotkały gdzieś w polskim sklepie z Princess Curly Kate 36E to prosze dajcie znać )
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2009-09-29 o 15:40 |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie też skuszona przecenami w la senza zamówiłam
mam nadzieję że będzie pasował ten rozmiar który zamówiłam i nie będzie za mały
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy |
|
|
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam mozliwosc kupienia stanika Panache 28DD obwod nieziemsko ciasny, tylko ksztalt miseczek taki dziwny, To byl zwykly brazowy biustonosz bez zadnych koronek, kokardek czy jeszcze czegos innego. I wlasnie nie mialam czasu go zmierzyc ale moze ktos go ma i moze mi powiedziec czy on zalozony tez tak dziwnie wyglada? Tak jakby wkadratowe te miski ma
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zamówiłam sobie 34E i 34DD takie samo i mam nadzieję,że będzie choć jedno dobre
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie, bo mam coraz większy mętlik w głowie. Zawsze kupowałam biustonosz 75C, i oczywiście zawsze bylo coś nietak. poczytałam troche i wyszło że powinnam nosić rozmiar 70D, oczywiście zaraz zamowilam w Milenie i okazało się że jedna pierś mi cały czas wyłazi, druga troche mniej. Oczywiście się wkurzyłam. Wobec tego może Wy mi pomożecie z tym rozmiarem. Pod biustem mam 77cm, w biuście 90cm, przy pochyleniu 94cm. Pomóżcie, też bym chciała mieć dobrze dobrany biustonosz
Pozdrawiam |
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję.
agta85, luizka, burn-it-up – bardzo Wam dziękuję za rady Po konsultacji z Agnieszką z Onlyher postanowiłam jednak odesłać oba staniki. Natalię z wielkim żalem, ale jednak ten krój nie dla mnie Na otarcie łez zamówiłam sobie: - Pour Moi? Provence T-shirt Bra w mniejszym rozmiarze. Takiego stanika bardzo długo szukałam, gładkiego, praktycznego zwyklaka. Jak tylko ustalę swój rozmiar, to będę domawiać w innych kolorach - Pour Moi?St.Tropez Full Cup Bra oraz żelka na specjalne okazje Czekam z niecierpliwością na zamówione staniczki. P.S. Chciałam bardzo pochwalić Agnieszkę, za jej indywidualne podejście do klientów |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Ja kupowałam kiedyś Lemon Sorbet i z braku laku wzięłam 65 na 69 ciasno pod biustem i niestety lata i powiewa... a czytałam, że są też bardzo ściśliwe modele.

.Obie są natomiast przesliczne,bardzo lubię stylistykę tej firmy,denerwuje mnie jednak niewymiarowość.

chyba Ci się pomyliło z B/C
jeśli się naczytałaś to wiesz, że z reguły La senza jest małomiseczkowa (a miseczki A z La senzy są ekstremalnie małe). poza tym jeśli piszesz że dobre jest dla Ciebie 65D to miseczki podobnej wielkości ma 70C.
Ja na prawdę myślałam o A/B.
). chyba że kombinowałaś że na 86 jest 32B to weźmiesz 30B