|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
dziękuję kobitki
![]() ![]() ![]() chciałam poprasować bo mam całą stertę ale żelazko mi się popsuło ze 2 tyg temu i teściowa mi pożyczyła swoje awaryjne, ale ono ma 1600W a ja nie umiem takim prasować, moje musi mocno grzać. A nie mam kiedy się wybrać i kupić.....kasę dostaliśmy na rocznicę i min. na żelazko jest ![]() Możecie jakieś polecić? Jak na razie zainteresowało mnie Braun Si 18720 - no i ono ma grzanie - 2400W, |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Carolajna i Carolajna
![]() taa, najlepiej na mnie zgonić ![]() ![]() Gosik...mi te cwiczenia Vojtą śmierdzą ![]() JA BYM JESZCE SKONSULTOWAŁA TE ĆWICZENIA U NEUROLOGA/ INNEGO REHABILITANTA ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- I gosik, to go nauczy pełzać, poczytaj o tej metodzie ![]() POIGLOT!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esti ![]() ![]()
#665 |
Zakorzenienie
|
Superzabula, fajny ten śpiworek
![]() Aguśka, mądrze mówisz ![]() Nyla, silny ten Twój smyk ![]() Poiglot, ojj kobieto... ![]() ![]() Esti, pięknie wyglądasz a włosków jeszcze trochę jest ![]() Mell, i dobrze że czasem pije, będzie Ci potem łatwiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Czy rozdają jakieś nagrody tym co najwięcej postów napiszą? Bo tak piszecie że zaczynam się zastanawiać. U Nas nocka koszmarna. Młody wstał już o 23.39... ![]() To chyba ten straszny skok rozwojowy.... ![]() U mnie laktacja cudnie się rozkręca... ![]() Dziś pierwszy spacer w spacerówce... ![]() Zdecydowałam że pojedziemy na weekend do rodzinki w częstochowie. To będzie pierwszy nasz taki wypad i nieco obawiam się 2 godzinnej podróży, ale powinno być ok. Troszkę się oderwiemy. Dziś dużo roboty przede mną, bo pranie i prasowanie czeka... Z akcji piękne mamuśki - to dużo piję.... a poza tym to duuupa.... ![]() Ale od dziś wieczorem wracam w szeregi i się zabieram za siebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnia sie skapla ![]() kochana my wiemy ze Dawidek skonczyl 6 miesiecy! od rana o tym trabimy!!
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
gosik znam 2 dzieci rehabilitowane metodą Vojty i obydwa smyki b. płakały podczas ćwiczeń. Ja sądze że to nieuniknione na samym początku, gdyż ciało protestuje przed nienaturalnym ułożeniem, to tak samo jakby Ciebie ktoś poskłądał w pół i uciskał. Dodatkowo nowe sygnały docierające do rączek/nóżek poprzez te uciski dezorientują dziecko...z czasem powinno się polepszyć
![]()
#670 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy oszalałyście, tyle postów naprodukować
![]() ![]() Niestety już niemal oficjalnie zasilam szerego osób bezrobotnych... Po urlopie macierzyńskim, który kończy mi się 20 października idę na wypoczynkowy do końca listopada, a potem ![]() Od dziś zaczynam szukać pracy, na razie jestem dobrej myśli, ale wiadomo jak to jest z pracą obecnie, więc mój entuzjazm pewnie szybko zostanie ugaszony ![]() Proszę, trzymajcie kciuki, żebym chociaż dostała sznasę na rozmowę rekrutacyjną ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- STO LAT DAWIDKU i JASIULKU
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-08 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
gosik ładny cytat znalazłam: Dziecko w terapii płacze, ale prawidłowo prowadzone nie wpada w histerię. Płacz jest protestem przeciwko działaniu wbrew jego woli i przeciwko dużemu wysiłkowi fizycznemu w trakcie "treningu sportowego" Vojty. Konsekwentnie prowadzone ( bez pobłażania i z osiąganiem celu pracy mięśni) inne rodzaje terapii też muszą wyzwalać bunt dziecka, bo zmiana charakteru pracy mięśni jest zawsze ciężką pracą i męczy. Czasami jednak niektórzy terapeuci "bawią" się z dzieckiem i tracą cenny czas wczesnego okresu rozwoju.
W terapii Vojty trzeba dziecko zachęcać do pracy - stymulując i obserwując prawidłowe reakcje mówimy "dobrze, jeszcze raz", "dobrze, spróbuj mocniej". Ważny jest oczywiście ton głosu, a nie jego treść, bo 5 - miesięczny dzidziuś rozróżnia raczej stany emocjonalne otoczenia.
#672 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, no to Mycha dzisiaj wpadł w histerię
![]() ![]() ![]() ![]() Magducha, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ciebie zwolnili z pracy?? przeciez nie moga..ja jestem juz na wychowawczym od 29 wrzesnia...narazie mam do 18 lutego 2012 a potem do pracy a malutka do przedszkola.. Jasiu i Dawidku zdrowo rośnijcie!!
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Malutka, raz jeszcze stooo laaat stoo o laaat dla Dawidka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
nio dopoki moge to bede siedziec z mala..teraz niunia spi tylko na jak dlugo?? dzis od 5 rano dawala koncert..dopiero o 8 zasnela na 30 min..
#678 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny szykuje sie na dniach mega klotnia z ta glupia baba.. nie chce ona midac tego wypowiedzenia na pismie a mi to potrzebne.. no i dupa.. bedzie wojna pewnie
ona nie c hce tego dac bo ma przekrety na to mieszkanie i sie boji.. jezeli ona nie da mi tej kartki przysiegam ze ta swinie tam podklabluje najwyzej pojdzie za to do wiezenia szczerze mnie to nie obchodzi.. trzeba zaczac myslec o sobie wkoncu bo inaczej to cale zycie bedzie takie do dupy.. dziekuje za mile slowa esterko pieeeeeeeknosci ![]() mell slonko jaki komentarz? ![]() karolinko ty wygladasz tak ''zle'' haha w pozytywnym zanczeniu oczywiscie ![]()
#679 |
Zakorzenienie
|
Evelain jeśli nie masz umowy na stałe po macierzyńskim nie przdłużają Ci umowy i już
poiglot pewnie, walcz o swoje ile Ci sił starczy ![]() ![]() ![]() trzymam ![]() magducha oj przykro mi ![]() Ja zostaje z Maluchami do września przyszłego roku, później Daria do przedszkola ja poszukam pracy a Michałem zajmie się moja mamcia ![]() Trzymam kciukaski ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-08 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Karolinko ty??
ty sie wydajesz taka wygadana ![]() sluchaj ja zawsze bylam taka ze mowilam prosto z mostu a teraz to ze mnie ''cipsko''sie zrobilo poprostu sama siebie za to nielubie taka sierota.. no a teraz koniec bede walczyla o swoje wkoncu chodzi tu o mojego synka zeby i on mial najlepiej...
#681 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
JASIU I DAWIDKU:
100 lat, 100lat, 100lat. Miłych przedszkolanek, inteligentnych nauczycielek, uległych kobiet i żonek które pokochają mamusie!!! esti1984 a mi właśnie przestają wypadać, może dlatego ze juz praktycznie nie ma co!!! ja mam takie żelazko Philips GD 4410, 2400W http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=401968 baardzo mi się podoba. A ja nienawidzę prasować więc rozumiesz.. poiglot91 Piotrek nie lubi pić, nie wiem dlaczego. Cały czas popijał wodę a teraz raz pociągnie i dosyć. Nie chce mu wprowadzać soków, wolę by pił wodę....On chce popijać tyko mlekiem....już robię manewr ze na 100ml wsypuję 1 do2miarek i tak stopniowo zmniejszam, bo inaczej to ni w ząb gosikk_s kochana, mną to się nie sugeruj, bo ja to tam szeregu najinteligentniejszych nie poszerzam, ale moje zdanie ci powiem. takiego co mi moje dziecko do płaczu karze doprowadzać to bym ![]() ![]() Mój Pietrek waży 8,5kg, siedzi sam bez podpórki, sam się podciąga do siedzenia, a jak leży na boku to podnosi głowę, odwraca ją i mnie szuka. A leżąc na brzuchu głowy nie podnosi, przewracania się z plecków na brzuch też nie odnotowałam, odwrotnie też.....dlaczego, bo jest leń i już ![]() A facet na bambus, nic sie dziecko nie nauczy jak będzie płakało, bo będzie się tylko broniło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
normalnie chyba zaczne plakac..moj bratanek ma roczek i lezy w szpitalu..oparzyl sie kawa..poparzenia 2 i 3 stopnia
![]() ![]()
#683 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
bratowa pojechala do dentysty i malego zostawila pod opieka zony swego brata...niewiem jak mogla dopuscic zeby sie oblal
#685 |
Zakorzenienie
|
Poiglot owszem ja jestem wygadana ale też b. wrażliwa i zaraz mnie nachodzą myśli że może komuś krzywde zrobie czy coś
![]() ![]() Aljaka w tej metodzie włąśnie o to chodzi ![]() ![]() Ale mimo to Gosiu skonsultuj z kimś jeszcze ![]()
#686 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tez .. przykro mi z tego powodu nie chce tego zrobic
ale w ostatecznosci.. zrobie. skoro ona jest tak chamska i baszczelna.. (bez tego pisma naprawde duzo strace ![]() przeciez nie wrabiam jej w nic tylko chce powiedziec prawde co ta kobicina wyprawia. ewelain coz za nieodpowiedzialna kobieta.;/ naprawde szkoda mealenstwa napewno sie terazmeczy ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() serce blisko piersi.. to razem z nim mieknieje ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
No wrocilismy ze spaceru, moj 'dzienny' spioch o 15 obudzil sie po 3 godzinnym snie a po 16 juz mu sie w wozku oczka kleily ale zagadalam go troche i dopiero teraz w domu znasnal.
poiglot, przeciez żadajac takiego pisma nie robisz nic niezgodnego z prawem powiedz babie ze jak Ci tego nie napisze to sprawy tak nie zostawicie moze sie przestraszy... a co do komentarza to napisalas mi dzisiaj w moim albumie przy leze na lozku...tak fajnie...przekrecilas literke i wyszlo...super ![]() ![]()
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Magducha ja im blizej powrotu do pracy(2 listopada) to mi sie wyc chce, wtedy mi sie marzy wychowawczy. Wiem jednak pewnie, ze za jakis czas bym chciala isc do ludzi, ale jescze nie teraz
![]() Dziekujemy za zyczenia ![]() Cytat:
Dziekuje za zyczenia ![]() Aljaka dziekuje za zyczonka dla Jaska, najbardziej podoba mi sie ostatni wers zyczen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.