Galerianki :( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-10, 17:02   #91
1985SiWA
Zakorzenienie

Dot.: Galerianki :(

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Kserowanie ksiazek a wypozycznie z biblioteki to 2 rozne sprawy. Zgadnij dlaczego Policja robi naloty na punkty ksero i jesli kopii jest ponad 2 razy wiecej niz oryginalow wlepiaja im kare?
I tak samo zgadnij czemu niektore filmy usuwane sa z youtube na zyczenie producenta?

wszyscy cos kserują, a juz napewno studenci, i co wszyscy jestesmy "złodziejami" ? Absurd !!!
W szkole dzieci jak dostają od nauczycieli kserówki na lekcjach to też uczeń powinien odmówić uczestniczenia w zajeciach bo tym sposobem staje sie "złodziejem"?
Kiedy zgrywasz sobie muzyke na mp trójke od znajomego to równiez jesteś "złodziejem"
Jak przesyła ci ktoś dzwonek mp3 na komórke to też automatycznie mianujesz sie "złodziejem"
Na miłość boską wychodzi na to że wszyscy jestesmy ZŁODZIEJAMI, psychoza jakaś
Stary 2009-10-10, 17:08   #92
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
rozumiem, że sugerujesz Elfir, że takowe materiały posiada ponieważ ty sama ich nie masz ? No nie rozśmieszaj mnie bo albo zakładamy, że posiadasz nielegalne materiały i twoje pytanie ma w ogóle jakikolwiek sens albo zakładamy że sama pod sobą dołki kopiesz bo inaczej nie potrafisz się wytłumaczyć - wybieraj

Rozumiem, ze to kradziesz, ale nie znam ani jednej osoby która nie miała na kompie ani jednej piosenki, czy programu. Dlatego zapytałam.
I tak jak wcześniej pisałam nadal sądze, ze film z internetu można siągnąc, czy też obejrzec na jakieś stronie. Innych nielegalnych rzeczy raczej nie posiadam. Jesli sciąganie z neta jest zabrionione, to cóż.... Tak jest się złodziejem(nieświadomym.. ) ale według prawa. Mnie bardziej interesuje moje własne sumienie.
Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

Na dobrą sprawę to jak głodne dziecko ukradnie bułkę to też nie złodziej bo przecież intencje dobre miało.. podobnie matka która musi dzieci wykarmić i komuś na ulicy portfel zwine... dobrze chciała jakby nie było
cóż... w tym wypadku cel uświęca środki.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 17:25   #93
1985SiWA
Zakorzenienie

Obejrzenie filmu w internecie a zwiniecie komuś portwela to już dwie inne sprawy, za to pierwsze nie idzie sie siedzieć, za drugie bankowo, pomijam tutaj kwestie zawiasów ect bo kary zą mierzone w odsiadkach a nie w zawiasach.
Stary 2009-10-10, 19:49   #94
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
wszyscy cos kserują, a juz napewno studenci, i co wszyscy jestesmy "złodziejami" ? Absurd !!!
W szkole dzieci jak dostają od nauczycieli kserówki na lekcjach to też uczeń powinien odmówić uczestniczenia w zajeciach bo tym sposobem staje sie "złodziejem"?
Kiedy zgrywasz sobie muzyke na mp trójke od znajomego to równiez jesteś "złodziejem"
Jak przesyła ci ktoś dzwonek mp3 na komórke to też automatycznie mianujesz sie "złodziejem"
Na miłość boską wychodzi na to że wszyscy jestesmy ZŁODZIEJAMI, psychoza jakaś
Moze i dla Ciebie absurd ale taka jest rzeczywistość. A z kserówkami od nauczycieli nie trafiłaś - chyba nie widzialas jak te ksiazki wygladaja, jest tam napisane ze te strony nalezy skserowac i rozdac uczniom.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 19:59   #95
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Moze i dla Ciebie absurd ale taka jest rzeczywistość. A z kserówkami od nauczycieli nie trafiłaś - chyba nie widzialas jak te ksiazki wygladaja, jest tam napisane ze te strony nalezy skserowac i rozdac uczniom.
wyobraź sobie że ja tez chodziłam do szkoły i takich informacji nie było, były to zwykłe ksiązki ewentualnie ćwiczenia a wyobraź sobie nawet, że na studiach wykładowcy robia to samo i to nawet na kierunku prawniczym
A z doswiadczenia wiem, że takie umorlaniacze maja najwiecej za uszami co by tu tylko innym wytykać
Stary 2009-10-10, 22:18   #96
oluniunka
Raczkowanie

Widziałam ten krótkometrażowy filmik i powiem, że ani trochę mnie to nie zaskoczyło. "Normalna rzecz", która dzieje się w Polsce i na świecie. Moje zdanie jest takie: Ich ciało, ich d***, ich czas wolny, niech robią co chcą i na co mają ochotę.
oluniunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-10, 23:48   #97
Signomi
Rozeznanie

ja dzisiaj bylam na galeriankach w kinie i tez jestem przerazona.. jak mozna sie tak nie szanowac... przeraza mnie to co niektore malolaty robia ze swoim cialem i w ogole nie mysla o tym co bedzie, kiedy sie naprawde zakochaja i zaczna miec wyrzuty sumienia, a ich przeszlosc przyczyni sie do rozpadku zwiazku. co dopiero mowic o roznego rodzaju chorobach i zniszczonej psychice
Stary 2009-10-11, 00:16   #98
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
wyobraź sobie że ja tez chodziłam do szkoły i takich informacji nie było, były to zwykłe ksiązki ewentualnie ćwiczenia a wyobraź sobie nawet, że na studiach wykładowcy robia to samo i to nawet na kierunku prawniczym
A z doswiadczenia wiem, że takie umorlaniacze maja najwiecej za uszami co by tu tylko innym wytykać
Nie spotkałam sie z tym u siebie.
Wskaz w którym miejscu umoralniam Cie lub pisze ze nigdy w życiu nie zrobilam czegos podobnego bo jestem tego bardzo ciekawa. Nie jest moja wina ze czegos nie mozesz pojac, wiec nie uzywaj argumentow ad personam i to bezpodstawnych.

A tak z ciekawosci 1985SiWA: od kiedy Administracja Gospodarcza to kierunek prawniczy?

Edytowane przez gramwzielone
Czas edycji: 2009-10-11 o 00:22
Stary 2009-10-11, 01:11   #99
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Nie spotkałam sie z tym u siebie.
Wskaz w którym miejscu umoralniam Cie lub pisze ze nigdy w życiu nie zrobilam czegos podobnego bo jestem tego bardzo ciekawa. Nie jest moja wina ze czegos nie mozesz pojac, wiec nie uzywaj argumentow ad personam i to bezpodstawnych.

A tak z ciekawosci 1985SiWA: od kiedy Administracja Gospodarcza to kierunek prawniczy?
Administracja Wymiaru Sprawiedliwości taka mała poprwka jesli o mnie chodzi .
Nawet bez specjalizacji Administracja jest kierunkiem pochodzenia prawniczego (własciwie to samo prawo), tak do Twojej wiadomosci bo widze że nie bardzo sie orientujesz.

Administracja Gospodarcza (zreszta na którą równiez uczęszczałam rok temu) to ten sam kierunek wzbogacony o przedmioty z zakresu działalności gospodarczej czyli: rachunkowośc, prawo finansowe, ekonomia, prawo pracy ect ...)

Co do umoralniania, to gdzie Ty kobieto wyczytałaś, że do Ciebie, chyba przewrażliwiona troche jesteś, ktoś tam na poczatku krzyczał, że złodzieje czy coś takiego i nawet nie do tego chciałam sie konkretnie ustosunkowac tylko do ogółu. Wbij na luz i nie bierz tak do siebie wszystkiego co na forum sie dzieje ... to tylko internet.

Edytowane przez 1985SiWA
Czas edycji: 2009-10-11 o 02:01
1985SiWA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 01:13   #100
katakumba
Zakorzenienie

ja wroce do tematu watku.
dla mnie dramat.
seks z 14 latka jest zakazany prawie (jakos tak bylo "spotykasz sie z malolata, a malolata przyjdzie z tata, a za nimi prokurator" )

czy jest zakazy moralnie? to juz tylko kultura danego czlowieka
sa kraje gdzie nie
ale w tych krajach sprzedaje sie te kobiete za wielblada

dla mnie taka dziewczyna ma duze szanse na stanie sie bohaterka takie historii jesli nie ma oparcia w rodzinie, w rodzicach. nie ma wzorcow, nie wie, ze to sprzedawanie sie ("ale nie za 100zl, tylko za 200 a czasem i 300! skarpetki mi kupil ostatnio") jest czyms niemoralnym

rece opadaja.

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 10:25   #101
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Administracja Wymiaru Sprawiedliwości taka mała poprwka jesli o mnie chodzi .
Nawet bez specjalizacji Administracja jest kierunkiem pochodzenia prawniczego (własciwie to samo prawo), tak do Twojej wiadomosci bo widze że nie bardzo sie orientujesz.

Administracja Gospodarcza (zreszta na którą równiez uczęszczałam rok temu) to ten sam kierunek wzbogacony o przedmioty z zakresu działalności gospodarczej czyli: rachunkowośc, prawo finansowe, ekonomia, prawo pracy ect ...)

Co do umoralniania, to gdzie Ty kobieto wyczytałaś, że do Ciebie, chyba przewrażliwiona troche jesteś, ktoś tam na poczatku krzyczał, że złodzieje czy coś takiego i nawet nie do tego chciałam sie konkretnie ustosunkowac tylko do ogółu. Wbij na luz i nie bierz tak do siebie wszystkiego co na forum sie dzieje ... to tylko internet.
Prawo 4 rok. Mam znajomych na administracji klasycznej - przedmioty prawnicze sa w minimalnej liczbie i szczatkowym zakresie plus w przewazajacej wiekszosci jakies typowo administracyjne przedmioty.

Ok W takim razie wszyscy wrzucamy na luz (przynajmniej do momentu pojawienia sie wlasciwego tematu o prawach autorskich )
pozdrawiam

Jesli chodzi o Galerianki, film dotyka waznego problemu spolecznego i w ogole, ale sam w sobie nie podoba mi sie, nudzil mnie.
Stary 2009-10-11, 10:49   #102
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Gramwzielone i Siwa1985 - proszę nie niszczyć wątku offtopami.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 12:34   #103
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam za OT, ale serio ktoś na kierunku prawniczym kseruje Ci własną (jak mniemam) książkę? są rozdziały które wolno powielać. z reguły na ksiażkach jest adnotacja, że ksero ją zabija itp. wykładowca godzący się na kserowanie własnego podręcznika? choćby przez jego indywidualne straty wydaje mi sie to absurdalne...
Stary 2009-10-11, 13:42   #104
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Prawo 4 rok. Mam znajomych na administracji klasycznej - przedmioty prawnicze sa w minimalnej liczbie i szczatkowym zakresie plus w przewazajacej wiekszosci jakies typowo administracyjne przedmioty.

Ok W takim razie wszyscy wrzucamy na luz (przynajmniej do momentu pojawienia sie wlasciwego tematu o prawach autorskich )
pozdrawiam

Jesli chodzi o Galerianki, film dotyka waznego problemu spolecznego i w ogole, ale sam w sobie nie podoba mi sie, nudzil mnie.
Ja studiuje równolegle z kolega który jest na prawie i przedmioty mamy praktycznie toćka w toćke, oczywiscie on ma zakres bardziej rozszerzony no i wiecej przedmiotów prawniczych.

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
przepraszam za OT, ale serio ktoś na kierunku prawniczym kseruje Ci własną (jak mniemam) książkę? są rozdziały które wolno powielać. z reguły na ksiażkach jest adnotacja, że ksero ją zabija itp. wykładowca godzący się na kserowanie własnego podręcznika? choćby przez jego indywidualne straty wydaje mi sie to absurdalne...
wykładwcy kseruja poszczególne rozdziały, które sa potrzebne do zajeć, a studenci całe ksiażki bo taniej wychodzi ot cała filozofia.

Pozdrawiam i lece, bo wpadłam tylko na chwile a zagosciłam na dłużej. Pa.

Edytowane przez 1985SiWA
Czas edycji: 2009-10-11 o 13:43
1985SiWA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 17:48   #105
witaminka
Rozeznanie

ten link co dziewczyny podawały do filmu na początku to jest stary film z 2008 ? i to nie jest cały film :/ lipa. bardzo rozni sie od tego co teraz graja?
Stary 2009-10-11, 18:52   #106
rapifen
Zakorzenienie

trochę

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 19:47   #107
martynka89
Zakorzenienie

Jako, ze mam kolege, ktory szuka dziewczyny, mialam okazje kilka razy uslyszec historyjki o tym, jak galerianki werbuja klientow (i to wcale nie w galeriach).
Pierwszy przypadek: dziewczyna poznana przez internet, wydawala sie mila i rozmowna, miala lat 17 albo 18. Kolega sie z nia spotkal i gdy zapytal jej gdzie chce isc to mu powiedziala, ze do galerii handlowej bo musi sobie nowe spodnie kupic. Tak wiec wybrali sie do galerii, dziewczyna przebierala w spodniach chyba z godzine po czym sie zdenerwowala (bo kolega nie zaproponowal, ze zaplaci) i powiedziala, ze dzisiaj spodni nie kupi. Dziewczyna w zlym chumorze stwierdzila, ze juz musi isc do domu (wczesniej koledze powiedziala, ze ma wolny caly dzien). Po jakims czasie przyslala mu SMSa o tresci "nie tego sie po Tobie spodziewalam, juz wiecej sie nie spotkamy".
Drugi przypadek: kolega umowil sie z dziewczyna (takze poznana przez internet) i wybrali sie na miasto. Dziewczyna wyciagnela go do kilku sklepow, w koncu trafili do drogerii i dziewczyna oznajmila koledze, ze chce perfumy i on ma za nie zaplacic (perfumy jakies drogie za ponad 150 zl) kolega odmowil wiec dziewczyna sie obrazila, poszla sobie i juz wiecej sie do kolegi nie odezwala.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 21:22   #108
katakumba
Zakorzenienie

tak sie zastanawiam, skad takie dziewczyny w wieku lat 14 maja takie pomysly?
na litosc panska jak ja mialam 14 lat to latalam na zbiorki harcerskie, usilowalam robic 15 rzeczy na raz i wydawalo mi sie milosc to cos pieknego, a nie dochodowego...

zal

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-10-11, 21:30   #109
rapifen
Zakorzenienie

żal to tych facetów którzy z usług korzystają. dziewczyn szkoda po prostu.

Stary 2009-10-11, 22:14   #110
katakumba
Zakorzenienie

wiesz co, jak jest popyt to jest podaz, co nie zmienia faktu skad dziewczyny wynosza takie pomysly??

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-10-11, 22:28   #111
***luna
Zakorzenienie

niedługo pojawi się film Świnki.
http://film.wp.pl/cid,3853,id,28119,..._zwiastun.html

nieletnie prostytutki przygraniczne: chłopcy i dziewczyny.

Katakumba skąd?
stąd, że jest upadek wartości to standart.
Wartości są nudne, harcerstwo pewnie też.
Trzeba wyglądać, a żeby wyglądać to trzeba dysponować kasą, nie wszyscy kasę mają, nie wszyscy się na sytuację zgadzają.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 22:42   #112
rapifen
Zakorzenienie

Jak to skąd :| głupie pytanie.
Życie w dzisiejszych czasach dyktują ludzie dorośli, szołbiznes. Niech sami sobie spojrzą na ręce jaki przykład dają dzieciom.
Zmień coś i bądź jednym z tych dorosłych ludzi którzy sami się rusza i coś zmienią, dadzą przykład, a nie siedzą i psioczą jakie to te gówniary głupie :P

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-10-11 o 22:43
Stary 2009-10-11, 22:59   #113
katakumba
Zakorzenienie

nie siedze i nie psiocze, jak mozna zauwazyc z mojej wypowiedzi zastanawiam sie skad one maja takie wzorce, a nie krytykuje ich postepowanie
bo jestem rowniez zdania ze przyklad idzie z gory
i jakos tak sie sklada ze jestem jednym z takich doroslych ktory pracuje z takimi nastolatkami i mam pojecie, chocby blade, jak to wyglada

kasa, kasa. szkoda ze kasa rzadzi swiatem

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-10-11, 23:03   #114
rapifen
Zakorzenienie

tak. rządzi. a co ma rządzić światem.
miłość? miłością dzieci nie nakarmisz, domu nie zbudujesz, świat nie ruszy dzięki miłości do przodu.

Wiesz co mnie boli? To że faktycznie niektóre nie mają wyjścia.
Ja miałam OGROOOMNY problem żeby znaleźć pracę typu roznoszenie ulotek. Kompletnie nigdzie nie było nic dla mnie. A miasto średnio małe.
Jak dziewczyna z biednego domu, jeść nie ma, ciuchów nie ma, na wygody nie ma, to się coś takiego zaczyna.
Każdy z nas chce dobrze wyglądać, prezentować się. Szkoda że dla młodych ludzi nie ma szans. Nie praktykuje się u nas koszenia trawników, bo raczej blokowiska. Do dzieci za opiekunkę nie wezmą bo boją się. Na ulotki jest tyle chętnych... Hostessy oblegane przez coraz to piękniejsze dziewczyny.
Tak tylko mówię z perspektywy dziewczyny bez pieniędzy. To po prostu łatwa i wielka kasa pod ręką. Ja byłam gotowa roznosić ulotki za 4 zł za godzinę nawet :|

Stary 2009-10-11, 23:08   #115
katakumba
Zakorzenienie

widzisz ja pracowalam w mcdonaldzie za 3.5zl na godzine, choc robilam to w ramach doswiadczen studenckich. ale tak naparwde to nikt mi nie wmowi ze sposnsoring jest jedynym wyjsciem

jest latwieszym, tak sie wydaje na poczatku. bo kasa szybka, bo brak szacunku do wlasnego ciala i godnosci nie przeszkadza.

najbardziej zal mi dziewczyn ktore tak postepujac nie widza w tym nic zdroznego. ktore sa dumne. przez takie osobniczki takie postepowanie jest "cool"

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-10-11, 23:14   #116
rapifen
Zakorzenienie

No to pomagaj w znalezieniu normalnej pracy, bo u mnie nikt się raczej nie deklaruje.
Pracujesz z takimi dziewczynami a nie rozumiesz - jaka godność. One swoje ciało wynajmują, zupełnie jak wynajmują je surogatki.
Skoro przychodzą po to dorośli mężczyźni, w wieku ich ojców i nie mówią na to nic złego, to jakie ta dziewczyna ma mieć pojęcie o tym :| psy się powinno wieszać na tych co korzystają, bo te dziewczyny to są jeszcze dzieci.

Stary 2009-10-11, 23:42   #117
candace1
Zakorzenienie

No nie wiem czy tylko faceci są tu winni?
Przecież galerianki same się im hymmm narzucają? Może to złe słowo ale same coś sugerują w zamian za coś.
czysty biznes.

Poza tym teraz nastolatki wyglądają tak, ze ja sama nie wiem ile one mają lat, bo czasami mam wrażenie, że ja wyglądam jak gówniara przy nich...

Problem stary jak świat a bulwersuje, bo to są przecież jeszcze dzieci.
Ja znam historię dziewczyny, która miała wszystko (rodzice bardzo bogaci, więc co chciała to miała) a została prostytutką - dlaczego?
Przecież nie dla kasy...

W przypadku galerianek to raczej pogoń za "metką" niestety... ale to my sami sobie lansujemy taki świat i takie życie...

To co miało wartość kiedyś teraz.. prawie nie istnieje...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 23:52   #118
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
To co miało wartość kiedyś teraz.. prawie nie istnieje...
No to zróbmy coś żeby świat się zmienił, przecież to my dyktujemy warunki :}

Stary 2009-10-12, 00:14   #119
katakumba
Zakorzenienie

rapifen wielkie hasla nie sluza zadnej sprawie. hasla dumne i wyswiechtane "zrobmy cos"
zrobmy

wychowujac swoje dzieci w szacunku do wlasnego ciala a nie tego co na ciele
tlumaczac ze brak pieniedzy na gadzety i metki nie jest koncem swiata

bieda nie tlumaczy takiego zachowania, nie tlumaczy niczego

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-10-12, 00:18   #120
lucaa_rules
Wtajemniczenie

hmmm no zjawisko jest szokujace, chociaz ja osobiscie nie spotkałam sie z galeriankami. chociaz cholera kto to wie.
nie wiem czy to moze byc podyktowane. dzisiejszy swiat, pogon za pieniadzem, brak tolerancji wsrod najblizszych, zludne uczucie bycia cool i trendy.
ja majac te nascie lat nie moglam sobie pozwolic na jakies ekstra modne ciuchy kosmetyki czy cus, po po prostu nie bylo w mojej rodzinie pieniedzy na takie coś.
i jakos nie czulam sie z tym gorsza, nikt z moich znajomych mnie nie wyśmiewał.
czyzby dzisiejsza młodziez sie az tak zmieniła??
zero wartosci, zero autorytetów?

mam nadzieje ze nie wszyscy sa tacy...
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości