Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 14:26   #3841
aneczka555
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

czy zolty sluz oznacza cos powaznego w ciazy???? ja taki mam prawie od poczatku,nic mnie nie boli ani nie piecze...ale i tak z tego co czytam to powinien byc raczej bialawy

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:27   #3842
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja tak tylko na chwile tera . wkurzona jestem . TZ uslyszal ze mam koniec @ i nagle wielce chory sie czuje ....

Aneczko, kochana ciesze sie ze wszystko w porzadku Teraz tylko czekac do tego 29 i posluchac serduszka To naprawde piekne i wzruszajace przezycie!!!!
No to na jednym wózku kochana jedziemy. Mój rano też nie miał czasu bo do pracy pędzi i leżał jeszcze 2 bite godziny! A teraz coś na poprawę humoru:
Nie rozumiem kobiet: przekłuwają sobie uszy, nosy, pępki, brodawki, rodzą dzieci, często mają cesarkę, wstrzykują silikon w różne części ciała, depilują gorącym woskiem włosy na nogach, pod nosem, na wzgórkach łonowych; robią sobie lifting, tatuaże, odsysają sobie tłuszcz, zmniejszają pośladki; usuwają żebra, operują biusty, usuwają skórki na palcach i robią mnóstwo innych bolesnych rzeczy... A nie można ich bzyknąć... bo je k***a głowa boli!

No i dla staraczek:
Płynie stado plemników jajowodem. Nagle jeden słabiutki, który płynie
ostatni, krzyczy:
- Panowie, zdrada, jesteśmy w dupie - wracajmy!" .
Cale stado w tył zwrot, a ten płynąc dalej mruczy pod nosem: "I tak rodzą się geniusze" .

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:29   #3843
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz jestem chora
Zaczynam sie zastanawiac czy przypadkiem nasz zwiazek nie umiera smiercia naturalna, a my probujemy sobie po prostu wmoic ze jest wszystko w porzaku??
Lece do sklepu ... Moze cos wymysle przez te kilka minut ...
Cosma długo jesteście razem?? Carol dobrze mówi. Spraw aby poczuł olewkę. potraktuj go na dystans i wtedy zobaczysz, czy zauważy ze coś jest nie tak, czy się zmatrwi i czy zacznie się starać!!!A może potrzebujecie zwyczajnego odpoczynku??
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:45   #3844
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz jestem chora
Zaczynam sie zastanawiac czy przypadkiem nasz zwiazek nie umiera smiercia naturalna, a my probujemy sobie po prostu wmoic ze jest wszystko w porzaku??
Lece do sklepu ... Moze cos wymysle przez te kilka minut ...
Nie wmawiacie sobie, po prostu czasem tak sie dzieje ze te drogi na chwile sie rozchodza ale to wcale nie musi oznaczac konca. Ja mialam ze swoim ukochanym masakryczny kryzys na poczatku tego roku. Juz praktycznie bylam spakowana i gotowa do wyjazdu do polski. A zlozylo sie na to praktycznie wszystko (zwlaszcza takie drobne sprawy). Nie ukladalo nam sie w sypialni zupelnie. A teraz? Jestesmy zareczeni, zorganizowalismy kilka romantycznych weekendow (ktorych przysiegam nie moge sie juz doczekac!!!) i wszystko jest na dobrej drodze zeby juz zawsze wszystko bylo dobrze.

Baardzo duzo musielismy ze soba rozmawiac o naszych problemach (rozmawialismy przez dobre 4 miesiace) bo nawet jak przez chwile bylo ok to potem znowu odzywaly dawne smutki. Koniec koncow oboje musielismy w pewnym sensie skapitulowac: ja przyznalam mu racje ze faktycznie daje mu za malo przestrzeni i za duzo bym chciala na raz a on musial przyznac ze okazuje mi za malo uczuc i ze czasem malutenki gest moze zdzialac ze mna cuda. Generalnie nie spoczelam dopuki on sam nie wymienil na paluszkach co i jak ma robic (sama dobrze juz wiedzialam w jaki sposob ja mam sie zmienic). I udalo sie!

Zycze powodzenia kochana. I nie boj sie czasem byc zolza. Zauwazylam ze czesto lepszy efekt daje powiedzenie: 'dobra, nie to nie!' i zajecie sie czyms innym niz lzy i marudzenie (taka malutenka rada dla wszystkich zainteresowanych). Uszy do gory
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:45   #3845
sas
Wtajemniczenie

tak Cosma dziewczyny maja racje...chociaz ja se przyznam szczerze ze nie umiem tak jeszcze..nawet jak mnie wkurza to az tak olac go nie potrafie a wiem e to by pewnie poskutkowalo ehhh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:59   #3846
Carol77
Zakorzenienie

Mój na łzy tez reaguje, ale ja ostatnio jestem wredna i nie płaczę Trzeba rozmawiac, zgadza sie, ale Paula z nim non stop gada i jakoś efekty znowu gdzies sobie poszły... teraz powinna na zołzę może to zadziała

Pepus super, uśmiałam się

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:00   #3847
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
No to na jednym wózku kochana jedziemy. Mój rano też nie miał czasu bo do pracy pędzi i leżał jeszcze 2 bite godziny! A teraz coś na poprawę humoru:
Nie rozumiem kobiet: przekłuwają sobie uszy, nosy, pępki, brodawki, rodzą dzieci, często mają cesarkę, wstrzykują silikon w różne części ciała, depilują gorącym woskiem włosy na nogach, pod nosem, na wzgórkach łonowych; robią sobie lifting, tatuaże, odsysają sobie tłuszcz, zmniejszają pośladki; usuwają żebra, operują biusty, usuwają skórki na palcach i robią mnóstwo innych bolesnych rzeczy... A nie można ich bzyknąć... bo je k***a głowa boli!

No i dla staraczek:
ostatni, krzyczy:
Cale stado w tył zwrot, a ten płynąc dalej mruczy pod nosem: "I tak rodzą się geniusze" .
Pepus, mowilam Ci juz ze Cie uwielbiam? Kurde, kobieto dziekie Twoim postom poprawia mi sie humor!!
Masz totalna racje z tymi laskami ... Ja generalnie nie jestem za takim upiekszaniem sie na sile- wole nature, a i mnie bzyknac nikt nie chce
A kawal po prostu zaje !!!! zaje zaje zaje !!
Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
czy zolty sluz oznacza cos powaznego w ciazy???? ja taki mam prawie od poczatku,nic mnie nie boli ani nie piecze...ale i tak z tego co czytam to powinien byc raczej bialawy
Kochanie, to indywidualna sprawa kazdej kobiety Nie martw sie, sa tez kobitki ktore odczuwaja suchosc a sa w 'zdrowej' ciazy
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cosma długo jesteście razem?? Carol dobrze mówi. Spraw aby poczuł olewkę. potraktuj go na dystans i wtedy zobaczysz, czy zauważy ze coś jest nie tak, czy się zmatrwi i czy zacznie się starać!!!A może potrzebujecie zwyczajnego odpoczynku??
No dzisiaj mija 3 lata i 3 miesiace... Odpoczniemy w ten weekend- mam zamiar nie dzwonic i nie pisac.
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Nie wmawiacie sobie, po prostu czasem tak sie dzieje ze te drogi na chwile sie rozchodza ale to wcale nie musi oznaczac konca. Ja mialam ze swoim ukochanym masakryczny kryzys na poczatku tego roku. Juz praktycznie bylam spakowana i gotowa do wyjazdu do polski. A zlozylo sie na to praktycznie wszystko (zwlaszcza takie drobne sprawy). Nie ukladalo nam sie w sypialni zupelnie. A teraz? Jestesmy zareczeni, zorganizowalismy kilka romantycznych weekendow (ktorych przysiegam nie moge sie juz doczekac!!!) i wszystko jest na dobrej drodze zeby juz zawsze wszystko bylo dobrze.

Baardzo duzo musielismy ze soba rozmawiac o naszych problemach (rozmawialismy przez dobre 4 miesiace) bo nawet jak przez chwile bylo ok to potem znowu odzywaly dawne smutki. Koniec koncow oboje musielismy w pewnym sensie skapitulowac: ja przyznalam mu racje ze faktycznie daje mu za malo przestrzeni i za duzo bym chciala na raz a on musial przyznac ze okazuje mi za malo uczuc i ze czasem malutenki gest moze zdzialac ze mna cuda. Generalnie nie spoczelam dopuki on sam nie wymienil na paluszkach co i jak ma robic (sama dobrze juz wiedzialam w jaki sposob ja mam sie zmienic). I udalo sie!

Zycze powodzenia kochana. I nie boj sie czasem byc zolza. Zauwazylam ze czesto lepszy efekt daje powiedzenie: 'dobra, nie to nie!' i zajecie sie czyms innym niz lzy i marudzenie (taka malutenka rada dla wszystkich zainteresowanych). Uszy do gory
Dziekuje za mile slowa i rady

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
tak Cosma dziewczyny maja racje...chociaz ja se przyznam szczerze ze nie umiem tak jeszcze..nawet jak mnie wkurza to az tak olac go nie potrafie a wiem e to by pewnie poskutkowalo ehhh
Tylko u nas jest tak ze on widzi wszystkie moje emocje! Ja nie potrafie klamac, nie potrafie udawac, bo zaraz mam na twarzy wymalowane ... I zaraz by sie domyslil co jest 5, tyle ze nie tedy droga- on nie ma zastanawiac sie nad tym o co mi chodzi a dojsc do tego co sie dzieje z nim, z naszym zyciem ... Do tego potrzeba czasu. Juz tyle razy go naprowadzalam, teraz niech sam kombinuje

Glowa mnie boli ... cholera naprawde jest zimno, nawet tutaj!! Slonce bije jak szalone ale wietrzycho takie ze malo uszu mi nie urwalo
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 15:07   #3848
Gosiaro
Wtajemniczenie

W Trojmiescie stan kryzysowy!Gałęzie spadają na samochody, trakcje zerwane i komunikacja miejska stoi.Korki jak cholera.Byłam przed chwila nad samym morzem i powiem wam,że fale niesamowite.Tak niesamowite,że molo uszkodziły.

A moj samochód przeglądu nie przeszedł.Mam dziure w tłumiku jasna cholera by to wziela!!!Panowie wystawili mi warunkowe badania wazne na 14 dni i mam znowu do nich przyjechac, jak wymienie tlumik.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:13   #3849
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
W Trojmiescie stan kryzysowy!Gałęzie spadają na samochody, trakcje zerwane i komunikacja miejska stoi.Korki jak cholera.Byłam przed chwila nad samym morzem i powiem wam,że fale niesamowite.Tak niesamowite,że molo uszkodziły.

A moj samochód przeglądu nie przeszedł.Mam dziure w tłumiku jasna cholera by to wziela!!!Panowie wystawili mi warunkowe badania wazne na 14 dni i mam znowu do nich przyjechac, jak wymienie tlumik.
Ojojoj ale sie dzieje .... Uwazajcie na siebie! Ja bym z domu juz nie wyszla ...

Dwa lata temu byla akcja w Szczecinie- brak pradu w calym miescie i okolicy, zero tramwaju, zero autobusu, szkoly pozamykane, korki jak cholera i topniejace sniegi, ktore dzien wczesniej prawie do kolan siegaly ... Pamietam ze wrocilam wtedy takprzemoczona do domu ze nie moglam sie ogarnac, stop juz nie czulam!
Stary 2009-10-14, 15:17   #3850
motylek85
Zakorzenienie

oj tak, ja to dziś już stóp nie czuję... wróciłam pół godziny temu ale nadal są zimne jak lody... brrrrrrr... dziś już nigdzie nie wychodzę, popijam kawkę i czytam wasze pościki;D
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:17   #3851
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Chcialabym skromnie zauwazyc ze zblizamy sie do 4 000 postow

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
oj tak, ja to dziś już stóp nie czuję... wróciłam pół godziny temu ale nadal są zimne jak lody... brrrrrrr... dziś już nigdzie nie wychodzę, popijam kawkę i czytam wasze pościki;D
Pomoczyc w cieplej wodzie i soli do stopek odrazu Ci sie lepiej zrobi
Stary 2009-10-14, 15:25   #3852
Carol77
Zakorzenienie

U nas "tylko" śnieg sypie.... i zimno jak szlag
Jeszcze 1000 postów i będziemy 2 część zakładac

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-14, 15:27   #3853
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Ja pamietam jak raz wracalam ze szkoly do domu na weekend jakos pozna jesienia. Zwykle droga zajmowala niecale 4 godziny, a tego dnia jechalismy ponad 9! Oczywiscie 'zima zaskoczyla drogowcow' . W jednym momencie autokar stal gdzies na drodze, za szybami bylo tak bialo ze nie szlo nic dojrzec. Wialo tak okropnie ze autokar kiwal sie w prawo i lewo a wszyscy sie bali ze zaraz sie przwroci. Jak sie przejasnilo to dookola bylo bialo ze przysiegam nie bylo wiadomo gdzie droga a gdzie pole. Kierowca wylaczyl silnik wiec ogrzewania nie bylo wogole. Po prostu koszmar. Jak dojechalismy do domu to mialam wymowke ze nie pojade spowrotem dopoki pogoda sie nie poprawi. I tak siedzialam sobie w domku przez caly tydzien a zajecia odbywaly sie beze mnie
Stary 2009-10-14, 15:29   #3854
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hehe cwaniara
Stary 2009-10-14, 15:38   #3855
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
U nas "tylko" śnieg sypie.... i zimno jak szlag
Jeszcze 1000 postów i będziemy 2 część zakładac

Śnieg?????!!!!!!!Wow w szoku jestem!

Stary 2009-10-14, 15:42   #3856
marlenka0505
Zakorzenienie

u mnie też zawierucha, a ja niestety muszę iść do dentysty...
Stary 2009-10-14, 15:44   #3857
Gosiaro
Wtajemniczenie

Właśnie czytam sobie o testach owulacyjnych i powiem wam,że jutro biegnę po nie do apteki.Może dzięki temu się uda.

Edytowane przez Gosiaro
Czas edycji: 2009-10-14 o 16:18
Stary 2009-10-14, 16:22   #3858
niutek
Raczkowanie

kurde zadymka jak w prawdziwej zimie jeszcze troche i wszystko mi w ogrodzie połamie a najlepsze jest to że sąsiedzie obierają jabłonke
niutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 16:24   #3859
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie czytam sobie o testach owulacyjnych i powiem wam,że jutro biegnę po nie do apteki.Może dzięki temu się uda.
No pewnie. Ja jak dostane zielone swiatlo do mojego tz to bede probowala wszystkiego . Przyjde tutaj po rady wiec im wiecej tych rzeczy przetestujecie tym lepiej dla nas.

Ja dzisiaj przebimbalam caly dzien . Jeszcze nigdy nie mialam tak maloproduktywnego dnia w pracy. A moj szef mnie rozwalil bo podszedl do mnie i powiedzial ze musze byc bardzo zajeta dzisiaj bo cos mnie nie slychac . Troche mi glupio teraz. Musze wykorzystac ta ostatnia godzine na nadrabianie straconego czasu. A przy okazji dorwalam kolejny kawalek ciasta... a co mi tam
Stary 2009-10-14, 16:30   #3860
Gosiaro
Wtajemniczenie

No ja Kasiu tez w pracy jeszcze pół godzinki.

Olej szefa Za te niezapłacone nadgodziny możesz sobie teraz dać na luz

Stary 2009-10-14, 16:32   #3861
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutek Pokaż wiadomość
kurde zadymka jak w prawdziwej zimie jeszcze troche i wszystko mi w ogrodzie połamie a najlepsze jest to że sąsiedzie obierają jabłonke
wiesz kazdy robi to co lubi
u mnie tez sypie wieje caly dzien
wlasnie popraswoalam wyposcilam franka co by sobie pobiegal wyczyscilam mu mieszkanko hehe i dalam jesc
a teraz znwoou w ksiazki
tz wrocil wcazesniej z pracy ale byl tak padniety ze juz od ponad godz spi biedak
Stary 2009-10-14, 16:33   #3862
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wiesz kazdy robi to co lubi
u mnie tez sypie wieje caly dzien
wlasnie popraswoalam wyposcilam franka co by sobie pobiegal wyczyscilam mu mieszkanko hehe i dalam jesc
a teraz znwoou w ksiazki
tz wrocil wcazesniej z pracy ale byl tak padniety ze juz od ponad godz spi biedak
A kim jest ten tajemniczy Franciszek?

Stary 2009-10-14, 16:48   #3863
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
A kim jest ten tajemniczy Franciszek?
Franek to taki przystojniachaz długim ogonkiem
Monika zaraz na pewno napisze hehehheh

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-14, 16:49   #3864
sas
Wtajemniczenie

Franciszek w skrocie Franio to moj szynszyl zdjatka sa na nk chociaz wtedy byl mniejszy teraz bania z niego sie zrobila, jest nieznosny ale i kochany moj tz cczasem mi mowi ze dla Franka jestem bardziej mila niz dla niego
Stary 2009-10-14, 17:00   #3865
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość

No i dla staraczek:
ostatni, krzyczy:
ja też nie przepadam za takimi zrobionymi, a nawet uważam,że faceci jednak wolą nas "brzydule" ale w naturalnej postaci

a kawał swietny właśnie się uchachałam

Cosmuś biedactwo macie pewnie taki okres że wiecznie coś.....i może pobądź troszkę jędząmam pare sprawdzonych przypadków kiedy to działa

ja właśnie wróciłam do domu i już wiem na 100% że w taką pogode jak dziś już nikt mnie nie wyciągnie z domu, będe chodzić tylko do lekarza a jak będe potrzebować świeżego powietrza to wyjde na balkon!!! nie jestem stworzona do zimna

aneczka cieszę się że badania wyszły ok ja dopiero będe je robić w październiku ,mam nadzieję że wyjdą też dobrze

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2009-10-14 o 17:01
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 17:06   #3866
niutek
Raczkowanie

wiecie co ja mam wrażenie że mnie tu chce zasypać na amen ..a jak tam u was ?
Stary 2009-10-14, 17:10   #3867
Linka24
Wtajemniczenie

u mnie wieje mało łbów nie pourywa qrcze no rzeczywiście pogodę 1 klasa mamy. A mnie na dodatek auto szwankuje i z rana nie chce odpalać, ino na pycha tylko... ale o 5 rano nie bardzo są chętni do pchania więc problem. Lepsza sytuacja po pracy gdzie pełno facetów naokoło więc chwila moment i auto na chodzie cholerka włąśnei oddałam do mechanika zeby zobaczył co go boli ech...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 17:15   #3868
Carol77
Zakorzenienie

mnie tez wołami z domku nie wyciągną w taką pogodę Tylko zawieźć i odwieźć Olę do szkoły. Masakra jakaś, mąż 12 km jechał godzinę! A wypadków na autostradzie pełno podobno straszne. Nawet kurde mi polsat cyfrowy nie działa!!!!!!!!!!!! Wściec się mozna!!!!!

Moje auto odpala na szczęscie, ale na przegląd musze jechac, bo gwarancja się kończy a zaczyna coś mi kerownica latac jak chce i opony trzeba wymienić i ubezpieczenie, ehh nic tylko się za kieszeń trzymać!

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-14 o 17:16
Stary 2009-10-14, 17:15   #3869
niutek
Raczkowanie

czyli co przedstawiamy obecna sytuacje w kraju pogodową:
ja zaczynam ..w beskidach..... zawierucha śnieżna na całego..
Stary 2009-10-14, 17:18   #3870
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja też nie przepadam za takimi zrobionymi, a nawet uważam,że faceci jednak wolą nas "brzydule" ale w naturalnej postaci

a kawał swietny właśnie się uchachałam

Cosmuś biedactwo macie pewnie taki okres że wiecznie coś.....i może pobądź troszkę jędząmam pare sprawdzonych przypadków kiedy to działa

ja właśnie wróciłam do domu i już wiem na 100% że w taką pogode jak dziś już nikt mnie nie wyciągnie z domu, będe chodzić tylko do lekarza a jak będe potrzebować świeżego powietrza to wyjde na balkon!!! nie jestem stworzona do zimna

aneczka cieszę się że badania wyszły ok ja dopiero będe je robić w październiku ,mam nadzieję że wyjdą też dobrze
Asiu powiedz mi w jakim programie obrabiasz zdjęcia?? To ostatnie jest rewelacyjne!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości