|  2009-10-16, 17:01 | #2311 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: P-ń 
				 | 

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Zjadłam jescze dokładkę  Beataboni, zapraszamy, w końcu nie będę najmłodsza ciążowo  Nacięcie boli, ale jednak rana po cesarce jest z 5 razy większa, porównania nie mam, ale tak mi się wydaje. Acha, jak nacinają prawidłowo tzn. na skurczu to bez znieczulenia czuć, jakby duży komar ukąsił. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Zebra, myślimy tak samo  Może mnie teraz nacięcie w ogóle ominie, zobaczymy, oby. Nasza mała dostała huśtawkę na roczek i tylko raz sie do niej przymierzyła, teraz stoi i się kurzy   
				__________________  Amelka 09.09.2007   Nadia 06.05.2010   | 
|     | 
|  2009-10-16, 17:13 | #2312 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Puma jak będzie trzeba to go w tej chuśtawce przywiąże i da mamie się nacieszyć chuśtawką  no ja miałam okazje tydzień temu u znajomej oglądnąć jak wygląda cc po 3ech tygoddniach-jest nisko ale długaśne i to bardzo. No i jak w drugim tygodniu czuła się już lepiej chciałą wziąść dzidziolka na ręće to jej szwy popouszczać zaczęły z jednej strony i omało nie upadła z dzieckiem na podłogę!!! tak, że jak nie ma wskazań do cc po co ? żeby mieć blizne na podbrzuszu? a gojenie po cesarce jest długotrwałe a po nacięciu krocza po tygodniu jest po wszytskim bo to taki ktrótki szew(miałam na szyji wycinanego kaszaka dwa razy więc podejrzewam, ze gojenie takiej rany będzie podobne-tydzień i już jest ok a po dwóch jak nowonarodzona) | 
|     | 
|  2009-10-16, 17:29 | #2313 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
 Ja czytam ten watek od 1 strony, pamietam jak zostal zalozony. Obserwuje Was ciagle nawet nie wiecie jak chcialabym do Was dolaczyc takie fajne z Was dziewczyny i takie ladne brzuchy macie   | |
|     | 
|  2009-10-16, 17:37 | #2314 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cytat: 
  Ja też Was podglądam,ale jeszcze nie udało mi się "zaciążyć"   | |
|     | 
|  2009-10-16, 17:50 | #2315 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Ostrów Wlkp. 
				 | 

Oddali mi wodę, ale sprzątać już nie mam zamiaru, leniwiec się we mnie obudził już, takie weekendowo- zakupowy  Beataboni, farminka witamy serdecznie przyszłe potencjalne mamuśki i trzymam kciuki za Was dziewczyny, żebyście szybciutko dołączyły do naszego grona zafasolkowanych   Asiulka jedźcie ostrożnie bo kiepsko na drogach dzisiaj, mój Tż dzisiaj z Krotoszyna ponad godzinę wracał, masakra. 
				__________________ Nasz Filipek  http://www.suwaczki.com/tickers/bl9chdge2vujvywa.png Fistaszkowe Gryzadełka  http://s2.pierwszezabki.pl/028/0284079b0.png?9148 | 
|     | 
|  2009-10-16, 17:52 | #2316 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: P-ń 
				 | 

Farminka, witamy, ja tez się przyłączyłam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Tylko nam wyszło to ekspresowo, bo za pierwszym razem się udało.

__________________  Amelka 09.09.2007   Nadia 06.05.2010   | 
|     | 
|  2009-10-16, 17:57 | #2317 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: wlkp. 
				 | 

No prosze ile chetnych mamusiek a my tu podejrzewalysmze sie wstydza   No okropna pogoda jest ale naszczescie etraz jak ja sie stalam ciezarowka moj Tzet zaczal wolniej jezdzic  ale z kumplami jedziemy jakimis wiec bleeee bede wyzywac najwyzej  Wlasnie bylam z psiakiem na spacerze zmarzlam zmoklam okropna pogoda ja chce snieg albo slonce !!!! | 
|     | 
|  2009-10-16, 17:59 | #2318 | |||||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
   Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  także dołączaj  Cytat: 
  pojechałam po ten przewijak dzisaj. mam taki sam jak samatnhha dała linka. i do tego dała mi jeszcze jeden bez deski taki miekki  nie wiem który mi sie przyda.. dwa napewno noe  wiecie co brzuch mi się często twardy robi dlaczemu?  a ja nalesniki robię tak: jajko. pół kg mąki niecały litr mleka(tak żeby było takie nie za wodniste te ciasto ale nie bardzo gęste) jak za mało to dolewam troche wody cukier waniliowy i zwykłego cukru tak pół szklanki i dolewam oleju do ciasta. wtedy nie sa takie tłuste i nie traci się pół butelki oleju na jedno smażenie wszystko mieszam mikserem zeby puszyste wyszły tż robi obiad  nie mogę   | |||||
|     | 
|  2009-10-16, 18:03 | #2319 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: wlkp. 
				 | 

Jesli twardnieje to sa juz skurcze   naszczescie podobno nie grozne ja mam tak od miesiaca  i zyje  wiec nie martw sie na zapas ale jak bedziesz miala wizyte wez zapytaj swojego lekarza o opinie ale wlasnie dzisiaj rozmawialam z kumela ciezarowka i ma to 24.12 takze jest tak jak Ty i Samanthhha i wlasnie tak sie dzieje i mi powiedziala a poza tym jest doswiadczona bo to druga jej ciaza   | 
|     | 
|  2009-10-16, 18:09 | #2320 | 
| Wtajemniczenie | 

to się troche uspokoiłam dzieki asiuulka postanowiłam wogóle na własna rękę zrobic badania krwi i moczu. to kosztuje pare groszy a bede miec spokój psychiczny   | 
|     | 
|  2009-10-16, 18:17 | #2321 | 
				 | 

Beataboni, Farminka będziemy Wam diopingować w starankach  Obżarłam się chipsami paprykowymi i mi się mega nimi teraz odbija no szok hehehe | 
|     | 
|  2009-10-16, 18:27 | #2322 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

Cytat: 
  ty rzeczywiście jesteś w ciąży takie zachciewanki  Cytat: 
  ???  My jako pierwszy z "używanych" prezentów dostaliśmy huśtawkę i łóżeczko turystyczne. Cytat: 
  Beataboni i farminka witamy  i kciuki 3mamy   A może za dużo się dzisiaj narobiłaś i brzuszek twardnieje ze zmęczenia  ???? Cytat: 
  I jak tam dziewuszki wyszły Wam naleśniory???? Ja miałam na obiadek pyszny biały barszczyk z kiełbaską i jajeczkiem  mamusiny   | ||||
|     | 
|  2009-10-16, 20:24 | #2323 | 
				 | 

Byliśmy z Tż opony zmienić, tak na wszelki wypadek. Zimno i mokro, pasudnie, nie lubię strasznie takiej pogody. Mi tez brzuch twardnieje, najczęściej wieczorem to czuję, ale np dzisiaj cały dzień, nie wiem czemu, nic takiego nie robiłam właściwie... A mam tak gdzieś od 20 tc, może trochę wcześniej. Jak pytałam kiedyś lekarza to mówił, że to normalne i to macica sobie trenuje przed finałem. Dopiero jakbym czuła, że w regularnych odstępach czasu albo jakaś inna wydzielina to wtedy do szpitala się zgłosić... 
				__________________ Nasz Filipek  http://www.suwaczki.com/tickers/bl9chdge2vujvywa.png Fistaszkowe Gryzadełka  http://s2.pierwszezabki.pl/028/0284079b0.png?9148 | 
|     | 
|  2009-10-16, 20:45 | #2324 | 
| Wtajemniczenie | 

mój pewnie by to samo powiedział   | 
|     | 
|  2009-10-16, 22:34 | #2325 | 
				 | 

Idę do wyrka bo jakaś padnięta się czuję  pochwalę Wam się tylko, że zamówiłam sobie laktator z TT i smoczki też z TT, o takie dokładnie: http://www.allegro.pl/item772788518_...soft_0_3m.html tak na wszelki wypadek wolę mieć, najwyżej nie będą potrzebne  Nie mogłam się zdecydować, które pure, c-air czy soft, ale stwierdziłam, że te chyba będą najlepsze. A jutro mam nadzieję dzidziusiowych zakupów ciąg dalszy  Dobranoc mamusie, spokojnej nocki Wam życzę  połaskotajcie ode mnie swoje maluchy w pietkę   
|     | 
|  2009-10-17, 09:01 | #2326 | 
				 | 

Pierwsza śpiochy  I jak zawsze ju ż byłam z psem i na zakupach:P i zjadam śniadanie ale coś nie mogę... napaliłam się na parówki zjadłam jedną i zatyka mnie już...:P piesio się ucieszy, że pani nie może   | 
|     | 
|  2009-10-17, 09:09 | #2327 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Druga   Oj ile czytania... Się biorę   | 
|     | 
|  2009-10-17, 09:24 | #2328 | 
				 | 

hmmm:P a ja właśnie patrzyłam na swój termin porodu i tam pisze, ze za 99 dni urodzę  do tego dałam piesiowi rano syropka na zaparcia, bo nie kupiciał mega dawno i nie wiem czy to nie przez ta chorobę i gorączkę... Ostatnim razem jak mu to podałam to miał złamane biodro i też nie robił kupci za to jakoś kilka godzin od podania syropku ledwo wstać na 3 łapy zdąrzył i narżnął mi jak dorosły koń w domu... myślałam, że umre sprzątając... mama andzieję, zę tym razem zdąrzy na polko Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-17 o 09:27 | 
|     | 
|  2009-10-17, 09:36 | #2329 | ||||
				 | 

Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  Najadłam się wieczorem bezów... Jak śwynia  A Tż w sklepie kupił mi ciepłego loda ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) I pani sprzedająca powiedziała "no tak, pani ma zachciankę to trzeba ją zaspokoić"  I się zastanawialiśmy czy widziała, że jestem w ciąży czy tak sobię powiedziała  A wiecie co - dopinam się w swojej zimowej kurtce rozmiar xs  faza cooo.. Ale już niedługo coś czuję ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | ||||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-10-17, 09:56 | #2330 | 
				 | 

Myślę, że widziała, pisałam jakiś czas temu jak koszulke do szpitala wybierałam na targu i pan do mnie"do porodu będą lepsze tamte":F  Byłam z piesiem zdąrzyliśmy  Stzelił kupsztala na polku hehehe Ja tez jeszcze chodze w swojej kurtce ale z amiesiąc się już nie dopnę:\ no i dupa szkoda mi an nową kurtke na 2 miesiące...więc będę chyba chasać w płaszczyku, który mi się bardzo nie podoba (ale babcia uważała kupując go, że stworzony dla mnie) Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-10-17 o 09:57 | 
|     | 
|  2009-10-17, 09:56 | #2331 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

Po co kupował  A wiecie co - dopinam się w swojej zimowej kurtce rozmiar xs faza cooo.. Ale już niedługo coś czuję [/QUOTE]  ja w swoją się też zmieściłam- ale jest taka opięta że ledwo oddycham  i brzuch na wierzchu  Ale szybko mijają mi dni, tygodnie  już sobota....  Wczoraj wieczorem nie wytrzymaliśmy z tz i zaczęliśmy naklejać naklejki u małego w pokoju. Już nie mogę się doczekać końcowego efektu...ciekawe czy małemu się spodoba. Musze jeszcze zakręcić na szybko jakieś ciacho, bo weekend bez ciasta- to weekend stracony.  Na obiad pieczony kurczaczek i pyrki  Kurcze pojechałabym na zakupy, ale się troszkę boje, że mnie znowu złapie skurcz. Co robić...???? a mi się tak marzy żeby w końcu pooglądać wózki na żywo   | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:08 | #2332 | ||
				 | 

Cytat: 
   Ja też nie wiem w czym chodzić będę... Chyba w kurtce Tża  Cytat: 
  Zboczuch!!! Kochana może na razie pooglądaj wózki w necie a jak już będziecie mieli kupić to wtedy pojedziesz  Lepiej nie ryzykować.. Ja też chce naklejać naklejki!!! Muszę kupić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Majkela zrób fotki pokoiku i pokaż nam   Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2009-10-17 o 10:09 | ||
|     | 
|  2009-10-17, 10:15 | #2333 | 
				 | 

Samanthhha sama myślałam o kurtce Tż-ta bo ma dwie zimowe, ale mają wadę jedną:P są dość ciężkie typowo męskie echhhhh ale byłoby idelanie  jak nie będzie wyjścia to myślisz, ze nie ubiorę jego kurtki??? już z psem w niej chodzę bo jest w niej cieplusio | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-10-17, 10:20 | #2334 | 
				 | 

Zebra ja tam się w sumie zdecydowałam na kurtkę Tża tylko on o tym nie wie   Co z tego, że dwa miesiące będziemy wyglądać jak kołki  w ciąży w niczym nie wygląda się dobrze   | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:26 | #2335 | 
				 | 

i dobrze ...a w ciązy wygląda się dobrze... do zdjęć jak się wystroji   | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:29 | #2336 | 
				 | 

No chyba, że   Ja za to teraz wyglądam bardzo ponętnie... Szare grube i długie skarpety, białe majty z lwem, różowa koszula nocna z krowo-psem i ogromniasty różowy i bardzo włochaty szlafrok, który zamierzam zabrać do szpitala      A wiecie, że do 35 tc powinno się mieć spakowaną torbę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:41 | #2337 | 
				 | 

Samanthhha domyślam się, bo wtedy to może zadrzyć się i wcześniej poród gdzieś w granichach 2 tyg w te czy w tamtą jest mozliwe  JA znając siebie będę wiedziała co spakuje w 30 tygodniu  a tlyko potem wrzuce do torby co by nie było, ze świruje... Kupiłam fajową właśnie keidyś koszulke nocną u góry na guziczki(do karmienia fajna będzie) turkusową z żółtymi obramówkami i krową na dole  ja się sobie juz w niej podobam  ale na oddziale wezmą mnie za fisiu fisiu | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:48 | #2338 | 
				 | 

Ja też musze sobie kupic koszule.. eh.. A w ogóle to kupiłam wczoraj laktator TT  I jestem mega zadowolona  Idę się myć, później się odezwe. see you | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:52 | #2339 | 
				 | 

a ja ide sprzątać  jak z aukcji go kupiłaś zapodaj linka... ech muszę to odłożyć na później ale dam do ulubionych sprzedawcę to najwyżej potem odnajdę jakieś inne aukcje jak będę potrzebowała | 
|     | 
|  2009-10-17, 10:59 | #2340 | 
				 | 

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.