|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
a jednak ;p fajny tytul też byłam za
![]() ![]() produkujecie się że masakra ![]() znacie fajne repetytoria do polskiego na R ?? mam sprawdzian z antyku i nie mam sie z czego uczyc moze takie cos: http://www.allegro.pl/item777123554_..._j_polski.html co myslicie?? ![]() hehe juz mi sie niedobrze robi jak slysze slowo nauka, ale w jeden weekend cale polrocze klasy 1 z geografi przerobilam -- procesy endo, egzo, ewolucja ziemi, miejsce ziemi we wszechwiecie, poczatkowe tematy, skaly, litosfera cala czyli pol ksiazki (przeczytalam najpierw podrecznik z operonu, potem z PWN na vademecum mi nie starczylo chceci ;D)+ bierzacy material + roslinki transport wody z bio + Wos o sejmach + j.polski jądro ciemnosci normalnie jestem z siebie dumna ale poklocilam sie z chlopakiem
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#272 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście czarna, chociaż marzy mi się taka długa z "leistego" materiału Cytat:
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Mówisz chyba o AWF-ie? bo są uczelnie gdzie jest fizjoterapia i wcale nie potrzeba zdawać przynajmiej we Wrocławiu, nie wiem jak to jest w innych miastach, ale chyba podobnie
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
cholera przypomialam sobie o sprawdzianie z biologi z ochrony srodowiska
ale z czego do takiego czegos mozna sie uczyc znacie jakas ksiazke w ktorej to jest jakos dobrze opracowane??defil19 - tez z wro jestes ? ![]() Nikt mnie nie pochwali ??;D
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-10-18 o 17:14 |
|
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w poprzednim tygodniu zamówiłam sobie Vademecum narazie z wos-u i geografii z wyd. Operon. wszystko jest przejrzyście opisane
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Legnica ale studia oczywiście Wro.od 3 godzin próbuje się zabrać za edukację ;O ojj chyba będzie 'dwugodzinny' dziś ;D
Edytowane przez defil19 Czas edycji: 2009-10-18 o 17:28 |
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
no witam wszystkich
Sonia jestem Forum czytam od dłuższego czasu, ale dopiero teraz postanowiłam się zarejestrować. Ogólnie uzależniam się od kosmetyków, naprawdę zaczynam dostawać świra! Kiedyś tak nie było. tzn. kupowałam je ale tylko te które były mi niezbędne. A w ostatnich dniach muszę codziennie wejść na KWC, allegro czy chociażby do drogerii w mieście. Ałć. Współczuje mamie. ![]() A co do tej nieszczęsnej matury. Ja pisze: polski PR, angielski PR, historia PP, Wos PP. Matematyka Ale jej za bardzo nie liczę, bo chciałabym mieć chociaż 20% na maturze. Zaczynam czytać 'Przedwiośnie', potem na wos, historie, polski i koniec na dzisiaj. Olewam chemię i matme. Ojj na dobre mi to nie wyjdzie
|
|
|
|
#279 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale mozesz pozdrowic ![]() ![]() Cytat:
o Marta do roboty Cytat:
![]() Cytat:
no i tak w ogóle to czesc ![]() czesc defil ![]() ja jestem dzisiaj z siebie zadowolona bo jak na niedziele to zrobiłam duzo
|
|||||
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie szukałam ![]() Wiecie co, mama boi się ze mną jeździć. I wcale nie udaje . Witam Dorotę i Sonię No i idę się uczyć. Tylko nie wiem z czego na razie. Ale zawsze coś się znajdzie. |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wosu nie mam, ale z geografii zgadzam się, jest swietne wsumie w tym vademecum jest wiecej tych wiadomosci z geo niz w podrecznikach i bardzo dobrze moze ktos ma z operonu polski?? (troche szkoda 6dych..) albo jakis polski ktory mozna polecic;p
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miłej nauki ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14797451] ja mam 30.01 no i tak w ogóle to czesc ![]() [/QUOTE] ![]() lubię 30-sty każdego miesiąca to miesięcznice z moim TŻ.Cytat:
![]() tak mi się przypomniało.. mówię dzisiaj do mamy "mam chęć na jakiegoś owoca.." a mama "no przecież masz monte w lodówce" o co jej chodziło nie wiem do tej pory :P chyba miała jakieś zaćmienie świadomości
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobra.. ustaliłam sobie, że o 18 idę się edukować na jutro więc czas lecieć ;D do później
|
|
|
#284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kiedyś sobie odłożę jakąś sumkę na minerały... narazie chcę zainwestować w zestaw pędzli :P Cytat:
jeśli chodzi o mnie, to gdybym założyła długą kieckę to bym jak debil wyglądała ![]() Cytat:
![]() ![]() a testy spr. nie tylko na AWFach są ;] w końcu trzeba być sprawnym fizycznie w tym zawodzie ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14797451]ja mam 30.01 [/QUOTE] pionteczka też mam 30ego ![]() dziewczyny, święto jakoś od 13 siedzę przy książach ![]() najpierw porządkowałam chemię z korków, potem zrobiłam ang. i teraz matma :P a potem jeszcze muszę się pouczyć na spr. z chemii, ale na szczęście nie ma tego dużo :P no a jutro idę na trzecią lekcję nie mam dwóch pierwszych i automatycznie nie ma spr. z religii (z tych rozważań) i z fizyki
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Lumiere tez tanio wychodzi, 5 probek podkladow za 3,5 dolara - tyle co przesylka ![]() ale potem podklady pelnowymiarowe sa drogie, ja ostatnio zaplacilam 12 dolarow a przyszedl mi taki maly, duzo miejszy od pelnowymiarowego EDM z EGM tez wychodza probki tanio, 3,49 dolarow tyle co za przesylke (chociaz oni przesylke roznie licza, orietacyjnie podaje bo wiekszej roznicy nie robi;p) i masz od 8 do 12 probek (mi bardzo roznie daja;p) z EDM niestety wychodzi drogo w tej chwili, przed zmianami bylo bardzo korzystnie;p jak cos to mozesz pytac;p moze doradze odcien bo mam tego od groma, nie wiem po co mi to jak tylko dwóch podkladow uzywam ja mam 31 ![]() i tez w dlugiej kiecce bym jak debil wygladala, dlatego ze jestem niska ;p;p
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-10-18 o 18:21 |
|
|
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
a no widzisz
![]() fajne te atrakcje macie Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie wiem dokładnie jaka to szkoła ![]() Cytat:
![]() naprawdę, na zaocznych nie jest łatwiej się utrzymać. w tygodniu cały czas pracujesz, zjazd w weekend.. od rana do nocy na uczelni siedzisz.. to masakra jest. poza tym tak jak pisałam, nie zarobisz tyle, żeby się utrzymać samodzielnie.. ja mam na 24 stycznia (niedziela). ![]() cdn (znowu emotki
|
|
#287 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chłopakiem się nie przejmuj Cytat:
bo ja niska jestem, w długiej sukience wyglądałabym jak clown. albo nie wiem co jeszcze. Jakaś masakra ogólnie ![]() ja pochwaliłam ! : ) Cytat:
![]() z matmy to by Ci się chociaż 30% przydało, żebyś zdała maturę ![]() Cytat:
Cytat:
tylko Ty jesteś wysoka, a ja Ci pod pachę wchodzę wypiłam właśnie kawę.. douwe egberts black... ojeju.. dwie czubate łyżeczki kawy, łyżeczka cukru na kubek + trochę mleka.. mmm... najlepsza kawa jaką kiedykolwiek piłam <333
|
|
#288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 23.01 mam. ja miałam kiedyś taki pomysł, ale to jednak zbyt sprawnosciowe studia/zawód. trzeba mieć siły fizycznej sporo, a to niestety się mija ze mną ![]() poza tym, ciężka praca jednak. i nawet jesli na studia nie ma sprawnosciowego testu (bo te na prawde są tylko na AWFach) to tak czy siak ten zawód tego wymaga. Cytat:
![]() Ej, serio :| ? bylam przekonana, że po! w końcu wyniki są 30.06, a to czy się dostałyśmy gdzieś tam ok 15.07 ![]() łaaaał, ej, nie chwal się tak, że masz plastik ![]() bała się, że coś zepsuje ![]() Cytat:
![]() haha, czemu ![]() Cytat:
![]() ![]() ja do polaka łucze się z Powtórki z literatury Grega.
|
|||||
|
|
|
#289 |
|
Flawless
|
Siemaneczko ;*
Wybaczcie, że od czwartku nie odzywałam się, ale pojechała na wieś przygotowywać piątkową imprezę urodzinową i jak najbardziej się udała! Było zajedwabiście, nabzdrygoliłam się, wytańczyłam, nagałam trochę głupot xD W każdym razie jestem mega mega mega zadowolona xP Niestety teraz czeka mnie polski
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() noo i przy okazji zmobilizowalam ![]() ![]() a u mnie dluga odpada bo wiadomo kurdupelek ze mnie, ale za kolano tez odpada bo okropnie wygladam w takiej dlugosci;p wogole mysle że to kompletnie nie dlugosc dla mlodych dziewczyn ;p a przed kolano tez zle, bo mam brzydkie kolana, ogolnie najlepiej to dlugosc do polowy uda max ![]() ![]() to chyba moj chlopak taka ostatnio mi robil kawke, ma czarne opakowanie?? wlasnie mi zarabiscie smakowala i glowa natychmiast przestala mnie bolec
|
|
|
|
|
#291 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale dzięki, przynajmiej wiem że coś jestStudniówka w niedziele? Pierwsze słyszę ![]() Cytat:
sukienka do kolan, bo przy moim 161 to długa sukienka nie bardzoo ![]() A sprawność fizyczna to wiadomo, ale chodziło mi o to że z tego co wiem to nie ma takich testów jak na AWF.. że biegasz i w ogóle wyniki się liczą. Zresztą w pracy też Ci nikt nie będzie liczył czasu przy bieganiu np. ![]() Właśnie dużo znanych mi osób rezygnuje z fizjo itp przez testy sprawnościowe..
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie dlatego, że jestem wysoka to bym wyglądała jak idź stąd i nie wracaj ;D
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych cen lumiere to próbki kosztuja 6 $ z wysyłką ![]() teraz była promocja i zamówiłam za 45 zł pełnowymiarowe opakowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taka czarna reklamują ją często ![]() Cytat:
jak się dowiem to Ci napiszę no, a sprawnym jednak trzeba być. trzeba mieć kondycję, zresztą strasznie siłowa praca. masowanie kogoś przez godzinę zegarową wcale nie jest takie proste. poza tym.. plecy. praca na stojąco, ciągle w pochyleniu... więc o plecy trzeba dbać.. i ogólnie szybko plecy się "niszczą" od tej roboty. do tego.. ciężka robota psychicznie ![]() Tż miał praktyki w domu dziecka (dzieci upośledzone, w dodatku sieroty lub po prostu porzucone przez rodziców..). np. patrzysz na dzieciaki w wieku 3 lat, które mają AIDS i nikt ich nie chce adoptować. Pracujesz z dziećmi z gronkowcem, z downem, z innymi chorobami.. Tż najciężej wspomina właśnie chłopca chorego na AIDS i dziewczynkę, która miała 14 lat i przykurcze wszystkich mięśni. warzywko takie... i chlopca z sondą w żołądku (rurka wbita w brzuch). musisz mieć siłę trzymać to dziecko podczas kąpieli.. musisz uważać żeby nic mu się nie stało. a taka praca to mała kasa. niestety. Cytat:
idź stąd i nie wracaj.. albo się przebierz
|
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i właśnie zdaje sobie sprawę, że to praca ciężka psychicznie i to mnie jedynie 'odsuwa' o tej decyzji pójścia na fizjo. Właśnie najbardziej mnie interesuje chyba masaż.. no i fizjoterapia u sportowców heheh ;D tacy piłkarze np. mmmm ![]() ![]()
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie placilam zaliczki, w ogole u mnie przygotowania studniowki sa na bardzo wstepnym etapie.
|
#297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z resztą nawet bez wykształcenia pracując przez cały tydzień na pewno zarobi więcej niż pracując w dni wolne od uczelni (np. weekendy). Co nie oznacza, że będzie ją stać na mieszkanie i inne takie. Po za tym ja nie mam nic przeciwko studiom zaocznym i każdy powinien iść tam gdzie chce iść. Jego wybór. Cytat:
. Ja bezskutecznie staram się na mówić siostrę na jazdę po łąkach. Uparta nie chce. -.-Cytat:
Bo ja to w sumie nie mam swojej ulubionej. No może nescafe 3w1. <3 A kupuję za każdym razem inną. Teraz czas na douwe egberts black. dobra pouczyłam się i koniec na dziś. Kot mi się rozchorował i biedak wymiotuje cały dzień. Zobaczę jak się będzie jutro zachowywał i jak mu nie przejdzie to zabiorę go do weta. ![]() Nie lubię niedziel. Wiadomo czemu. -.-
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-10-18 o 19:12 |
|||
|
|
|
#298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja troszkę uczyłam się z wosu.. mam próbną maturę 3.11. "Matura z operonem". Wasze szkoły też biorą w tym udział? Bez sensu jest to, że można było wybrać jeden przedmiot dodatkowy.. Wybrałam wos, bo jakoś czuje się niepewnie, chce się sprawdzić.. Jeśli macie studniówkę w niedziele to poniedziałek wolny ? nie wyobrażam sobie siebie, takiej zmęczonej tańcami i niewyspanej w szkole na drugi dzień :P
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku az 2 tygodnie wolne po studniowce fajnie nie? ![]() tak my tez, wlasnie nie moglam sie zdecydowac, wkncu musialam wybrac geo bo facet z geografi tak kazal ![]() a Twoja szkola jak pisze ta z Operonu to juz tej w styczniu probnej nie pisze??
|
|
|
|
|
#300 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zgadzam się z Martyną, rozważ dobrze te studia zaoczne, zawsze można pracować w weekendy, przed studiami też są cztery miesiące, kiedy można zarobić Cytat:
![]() Cytat:
myślałam, że w momencie jak się składa papiery na uczelnię dopiero się płaci, a to już przecież w lipcu ![]() Cytat:
Cytat:
Ale wszystkie macie tak wcześnie, a ja w połowie lutego i jak wszystkiego będziecie po, to ja się wtedy będę bawić ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
U mnie 3.11 jest próbna z matmy, o Operonie jeszcze nie wiemy kiedy, ale podobno mają być tylko te przedmioty obowiązkowe (a ja bym wolała te dodatkowe, na ch.. mam pisać P z matmy czy angola, wolę się sprawdzić z R)Ja mam dwa tygodnie wolnego |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Rozłupywałaś orzechy włoskie zębami?
znacie jakas ksiazke w ktorej to jest jakos dobrze opracowane??

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Ja bezskutecznie staram się na mówić siostrę na jazdę po łąkach. Uparta nie chce. -.-
I to jest najgłupsze rozwiązanie. Mogę wyjść z matury przekonana, że dobrze mi poszło, a w lipcu dowiem się, że mam 40 % i du.pa. Na studia się nie dostanę, a kasy nie oddadzą.
(a ja bym wolała te dodatkowe, na ch.. mam pisać P z matmy czy angola, wolę się sprawdzić z R)