|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
No właśnie ja też się zdziwiłam, bo termin mam na 15 maja i obecnie jestem w 11 tyg, jutro już w 12, więc naprawdę to dziwne...
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki dla mamusiek, które dziś zobaczyły swoje zdrowie i ruchliwe dzieciątka. Zazdraszczam... ![]() I miłego weekendu! |
|
|
|
|
#2823 |
|
Przyczajenie
|
Yhh, na szczescie wieksze sprzety mam dla dziecka. Dzieki temu zaszaleje z wozkiem, bo dla syna mialam uzywany, bez skretnych kol, najprostszy, z ulga wymienilam go na spacerowke pliko3. Teraz koniecznie z gondola i skretnymi kolami. To bedzie najprawopodobniej ostatnie dziecko wiec.
Odebralam syna z przedszkola, ze stanem podgoraczkowm a on mi mowi-mamo, mam grype! Mam nadzieje, ze nie. Milego weekendu |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się że zdrowe i wszystko w porządku
![]() Dlaczego masz unikać słodyczy? Ja jem ostatnio sporo...
|
#2825 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
A ja dzis po pierwszym usg. I okazalo sie, że to blizniaki ![]() I sie ciesze i troche przerażona jestem. |
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak szłam na pierwsze usg to mówiłam do Tz-a że mam nadzieję, że jest jedno...
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
To jego marzenie było, wiec jest w siodmym niebie.
|
|
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Ciekawa jestem co sądzicie o domowych detektorach tętna płodu? Niepotrzebny stres i niepotrzebny wydatek, czy ukojenie dla rozhisteryzowanych? ![]() Sparkly gratukuję bliźniaków ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Sparkly, gratuluję podwójnie
Poza tym muszę nadrobić sporo, bo tyle nadrukowałyście, że szok
|
#2830 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratulację wszystkich dobrych wieści z usg. Maluchy rosną jak na drożdżach (a my razem z nimi )Cytat:
![]() Uświadom mnie jeszcze co to jest ten zestaw do porodu dla tatusia (bo chyba nie chodzi o piersiówkę )Cytat:
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Witam
dziewczyny mam pytanie, wczoraj pojawiły mi się silne bóle w dole kręgosłupa a po kilku godz doszły bóle w podbrzuszu. Powiedzcie czy powinnam sie bać czy mam czekać do następnej wizyty u lekarza bo to normalne. |
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuku. Cate nie zrozum tego, że chcę Cię nastraszyć, bo to równie dobrze może macica Ci się rozciągać. Jednak warto sprawdzić niż się denerwować ![]() Sparkly gratuluję bliźniaków - dbajcie o siebie a pozostałym dziewczynom udanych wizyt u lekarza ![]() Kitty i Atinas dziwnie z tymi terminami Ja w środę wg usg byłam w 12t2d i termin na 3 maja się przesunął... ciekawe o co w tym wszystkim chodzi![]() Lea tekst Maksia o żółwince boski na nowej kuchni zrobię na pewno![]() Dziewczyny mam dylemat, wiecie może jak układa się glazurę w łazience żeby było ładnie? Do sufitu czy do jakiejś innej wysokości? Ja nie wiem a dzisiaj jedziemy kupić płytki... niby do sufitu bardziej praktycznie... Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-10-24 o 09:01 |
|
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
hej,
gratuluję wszystkim ślicznych i zdrowych dzidków witam wszystkie nowe mamusie jeśli chodzi o terminy to ja trzymam się tego wyliczonego na podstawie ostatniej @, te z usg będą się jeszcze zmieniać kilkakrotnie, maluszki rosną w różnym tempie, jedne wolniej drugie szybciej... mój Okruch przez chwilę chwilę był o tydzień starszy, potem wyrównał sobie idealnie do terminu, co znaczy po prostu, że najpierw szybciej rósł, a potem troszkę przyhamował... Biricchina, ja jestem zwolennikiem glazury pod sufit, bardziej mi się tak podoba i bardziej praktycznie
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli pod sufit będzie, też tak myślałam![]() Moja "Aldonka" ciągle jest mniejsza o 4dni od terminu porodu wg OM, to przez dłuższe cykle. Termin porodu wg OM to 29 kwietnia a wg ostatniego usg 3 maja i to by mi się zgadzało z obliczeniami. Mój mąż zawsze chciał tego swojego byka, ale odkąd usłyszał na usg, że niby większa szansa, że to dziewczynka to zwariował. Chodzi i mówi, że Aldonka jest jego numerem jeden a wczoraj jak czułam przelewanie w brzuchu to kazał mi się położyć na łózku, swoją głowę położył na moim brzuchu i słuchał. Mówił, że słychać takie plum, plum. Stukał w brzuch a pierwsze pytanie jak dzisiaj otworzył oczy to było czy Aldonka się rusza ![]() Chyba to ostatnie usg na którym był ze mną tak go odmieniło. Nie pamiętam która z Was pisała, że ma usg, ale TŻ zaczeka na zewnątrz - lepiej niech wejdzie z Toba jak jest możliwość to chyba pomaga mężczyznom uświadomić sobie, że w brzuszku naprawdę jest dzidzia
Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-10-24 o 09:33 |
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jeestem juz zdrowa Byłam u lekarza, powiedział ze Tantum Verde jak najbardziej mogę. I psiukałam 2 dni i juz mnie nie boli ![]() A co do wyprawek. Ja narazie mam body na długi rękaw i na krotki, kaftanik i śpioszki i skarpeteczki. Ostatnio byłam z przyjaciółką w sklepie. Chcialam coś kupić. i mówie zeby szukała rozmiaru 56 lub 62. A ona mi na to 'a po co Ci takie? Przecież to niemowle! to najmniejsze! To bedzie za duże!' i zaczęła prawić mi morały na temat rozmiaru dla dziecka. Że Powinno być napisane 'body niemowlęce' a nie rozmiar 62. Wyszłam i nie kupiłam nic! |
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Tak, nakupujesz niemowlęcych i później nawet tego dziecku nie założysz tak szybko z tych małych ciuszków wyrośnie.
|
|
|
|
#2838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście uważam, że może to i fajne, ale w naprawdę dużych łazienkach, w takich małych, jakie zwykle są w mieszkaniach, chyba lepiej pod sufit. Tak mam w obecnym mieszkaniu, które urządzaliśmy 4 lata temu i tak mam w mieszkaniu nowym, które właśnie urządzamy. |
||
|
|
|
#2839 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już mamy dwie mamuśki w trójpaku. Jak widać marzenia się spełniają. ![]() Cytat:
Gin mnie zbadał, orzekł, że wszystko jest dobrze, stwierdził że to jest ucisk, dał Luteinę i kazał za dużo nie siedzieć, bo to pogarsza sprawę. Faktycznie, jest gorzej gdy dużo siedzę bez przerw. Ból zaczyna się od krzyża, potem promieniuje na tyłek i uda. A brzuch robi się napięty. Cytat:
Sama mam więc pod sufit i bardzo mi to gra. Czasem poskaczę trochę po drabinie i wannie, przejadę kafle gąbką i mam czyściutko. Cytat:
Cytat:
A skąd koleżanka ma takie wieści? Już 20 lat temu gdy rodził się mój brat, były rozmiary i kupowaliśmy dla niego r. 54 i 56. A są to właśnie rozmiary niemowlęce. Oczywiście jest jeszcze r.52 ale to już mało które dziecko założy. Poza tym niemowlęta rodzą się różne, ja miałam 56cm właśnie.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-24 o 11:33 |
|||||
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia skąd
Rozumiem, gdyby sama miała małe dziecko i by mi radziła. Ale nie ma. Więc nie wiem skąd taka teoria a jak pokazywałam jej to co kupiłam w rozm jedno 56 a drugie 62 na co ona 'boże na co ci takie wielkie! przecież to maleństwo bedzie' Tyle że zapomniała że różnej wielkości dzieci się rodzą. i ze nie moge wiedziec że moje dziecko urodzi sie 52 cm! no i plus pielucha..
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pieluchy eko są teraz bardzo modne na zachodzie. U nas chyba jeszcze nie... i mało gdzie są z tego co widzę. A szkoda... Popytałam trochę o tych majtach i powiedziano mi, że one wcale nie są suche, tzn. ta najbardziej wewn. warstwa przemaka i mocz przecieka do warstwy drugiej, na której się zatrzymuje. To jest jakaś tam siatka ta 1sza i bardzo szybko schnie. Można wyjąć pieluchę i włożyć nową, a majtów nie wymieniać za każdym razem, bo z zewnątrz są suche, dziecko też ma sucho, a ta siatka szybko schnie i po zdjęciu i po założeniu nowej pieluszki, bo jest cienka i porowata. Wyprać można po jednym razie albo po paru, jak kto woli. A jak w praktyce to sprawdzę, bo mój mąż stwierdził, że sobie takie majty kupimy. Tzn. dziecku.
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie właśnie tak mam jak pisze kropka.
Ostatnio jak byłam u lekarza to mówiłam, że mam problem z kręgosłupem ale nawet nie zainteresowało go to pytanie. Na szczęście udało mi sie zmienić lekarza.
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość rodzi się za duża na r. 52, stąd taka popularność r. 56. Ale my mamy tę przewagę, że będzie lato. Jeśli śpiochy r.56 będą za duże, żaden problem, zakładamy body (z pieluchą raczej za duże nie będzie, najwyżej ciut luźne) i skarpetki. I po sprawie. ![]() A za chwilę śpiochy już będą dobre, bo maluch szybko urośnie. |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Araczki - to dla Ciebie.
Ten bodziak, który polecałam, a Ty pytałaś czy poznałam już naocznie i napalcznie.
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
widziałam śliczne śpioszki tam..
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaż potem.
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę, pokażę
![]() wiecie co. Wczoraj byłam w sklepie dzieciecym obejrzec łózeczka! i mnie zamurowało! 500zł za najzwyklejsze najprostsze łóżeczko! bez materaca! a w drugim, obok, łóżeczko, ładne, z szufladą na dole, 300zł bez materaca. Ale ja jednak kupie chyba w Ikei. do tego są szafeczki, półeczki, komody ![]() I tak sobie wyobraziłam.. białe łożeczko.. Niby takie szpitalne.. Ale coś w sobie ma że się w nim zakochałam i też 300zł
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydają mi się drogie. Większość nie ma wyjmowanych szczebelek, poziomy ustawienia materaca zwykle dwa. Ale fakt, można dobrać inne mebelki... Po powrocie z Ikei przeszukiwałam sieć i znalazłam takie jak niżej. Z wyjmowanymi szczeblami, trzy poziomy materaca i do demontażu boków i górnej połowy, co daje potem tapczan. Bez skrzyni ok. 230zł, ze skrzynią na dole ok. 350zł. Na szczęście wybór jest spory i na pewno coś znajdziemy przez te 7 miesięcy.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-24 o 12:09 |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
W Ikei mają świetny gadżet - takie jakby silikonowe nakładki na boki łóżeczka, przeciw małemu gryzoniowi - super sprawa.
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie. Minusem jest to że np te ma tylko dwa poziomy. i że nie ma wyjmowanych szczebelek tylko od razu bok. Ale wiem, ze musze mieć białe
![]() Te też są ładne oj.. taak to jest świetne mój braciszek gryzie łożko. I założyli mu własnie to to sobie sylikon gryzie ![]() Mi np podoba sie ten zestaw http://www.allegro.pl/item784507331_...e.html#gallery Wogole jakie piękne meble sa dla dzieci na allegro! szczególnie dla dziewczynek takich starszych. Jeeju
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-24 o 12:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Zazdraszczam... 

mój braciszek gryzie łożko. I założyli mu własnie to