|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
A ja za 10 minut zamykam sklep, bo dzisiaj wyjątkowo w pracy jestem i śmigamy do naszego domku wkopywać krzaczki
, to znaczy tż będzie wkopywał, a ja będę mówić gdzie.Jejku, po Wszystkich Świętych zaczynamy sie pakować i wyprowadzamy się z tego okropnego mieszkania. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, bo czekamy już na to od dawna, ale z drugiej, to wyposzczę się chyba tak, jak po porodzie
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Już w domku.
Kupiłam sobie fajne grubaśne i kolorowe skarpety w biedronce. Takie antypoślizgowe Dzisiaj miałam święto i na obiad zamówiliśmy chińczyka Tz w ogóle dzisiaj do rany przyłóż. Rano poszedł po pieczywo i dostałam rafaelo- moje ulubione łakocie ![]() Teraz biorę się za uprzątanko, bo sprzątać to mi się nie chce A wieczorkiem do znajomych na boks
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde to dziś będziecie boksy oglądały hehe
u Tż-ta w pracy wyjatkowo dużo kolegów brało wolne z nocki |
|
|
|
#3094 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
To ja to ja !!
informjuje uprzejmie ze ZALICZYŁAM jestem dzisiaj zz siebie dumna![]() i ciesze sie prawie sama bo tż zepsuł sie alarm w aucie i chodzi wkurzony bo nie chce odpalic i znowu kasa do wydania mówiłam wam że nie wolno trzymac kciuków i jesy ok hahaha czuje sie cuudownie...może skończe te studia?![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez bym takchciała......ja sie bede cieszyc nawet w grudniu z małego mieszkania byle własne co nie? hehe
|
|||||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Paprotka gratulacje!!!!
![]() ![]() a ja zeżarłam już chrupki pizzowe i 2 kinder max
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie babiszonki Wy moje
normalnie nie wiem co we mnie dzisiaj wstąpiło, ale czuję, że przesadziłam bo już się ruszać nie mogę, a plecy...A Wy widzę oczywiście lecicie z pisaniem , nikt na mnie nie poczekał ![]() paprotka86 gratuluję kochana ![]() Asiulka cieszę się, że z brzuszkiem już dobrze, widzisz słuchaj nas a będzie dobrze, bo tu u nas w kupie moc i siła i lepsiejsze będziemy jeszcze trochę niż nie jeden lekarz majkela dobrze, że u Ciebie również to nie było nic poważnego i że z maluchem wsio ok, szkoda tylko, że musiałaś się strachu najeść no i biedna Twoja dupcia po tym kłóciu ![]() Asica, Zebra ja dzisiaj też sama i znudzona bo mój Tż gra imprezę dzisiaj więc samotna nocka się zapowiada ![]() Też się golę na czuja pod prysznicem zawsze, bo nie mamy wanny tylko kabinę, do lusterka brakuje mi trzeciej łapki, depilator leży nawet nim nóg nie golę bo umieram z bólu, od kremu kiedyś na Cześce uczulenia dostałam więc zostaje mi zwykłe maszynka do golenia. Już nawet się nie zacinam więc jakoś idzie, ale gimnastyka odchodzi niezła Idę poczytać co tam za problemy na mamusiowym dzisiaj, bo pewne też naprodukowały. I jeszcze raz sobie poczytam coście Wy tu dzisiaj napłodziły twórczo
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Delights masakra
podziwiam i amm wyrzuty sumienia... 2 kinder maxi, 2 paczki chrupków pizzowych i princessa kokosowa Matko we mnie wilk wstapił nawet po to do sklepu doopsko ruszyłam
|
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wiecier
Eee dużo czytania to ja nie miałam ![]() Paprotka gratulacje ![]() Zebra... żarłoku ![]() Sweet ale z Ciebie pracuś ![]() Nie pamiętam co jeszcze ![]() No cóż... WRÓCIŁAM Ale pogoda... Jak jechaliśmy samochodem to się stresowałam tylko bo ludzie tak jeżdzą, że to szok.. Strach sie bać ![]() Pojechaliśmu jeszcze na zakupy i kupiłam kisiel słodka chwila jakiś z ryżem i cynamonem Taaaki pyszny!!!Oglądacie Mam Talent? Ja zamierzam - bo nie chce boksu
|
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Zeberko no ja też sama sobie się dziwię skąd miałm tyle siły no i chęci, żeby się zabrać w ogóle do roboty. Ja dzisiaj nawet nawet z jedzeniem, bo w sumie czasu za bardzo nie było i teraz zjadłam sobie 4 kostki ptasiego mleczka i już czuję, że mnie zgaga męczy
na szczęście Tż zaopatrzył mnie w spory zapas mleczka więc zaraz sobie strzelę milk-drinkasamanthhha nie oglądam nic, "m jak mama" sobie poczytam, a co, mądrzejsza trochę będę przynajmniej
Nasz Filipek ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/bl9chdge2vujvywa.png Fistaszkowe Gryzadełka ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/028/0284079b0.png?9148 Edytowane przez Sweet Delights Czas edycji: 2009-10-24 o 20:40 |
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Paprotka gratulacje
Ja też zadowolona z siebie jestem,bo dowiedziałam się,że zaliczyłam medycynę katastrof na 5 ![]() samanthhha tez ogladam Mam talent ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A wiecie,że w ciąży nie powinno się pić mleka UHT? Tak się właśnie na studiach dowiedziałam tydzień temu,że ono może uczulać dzidziusia,a my nawet o tym nie wiemy.Dużo dzieci ma alergie na mleko krowie jak są małe,przechodzi im ok.3 roku życia. |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też oglądam "Mam talent", bo "M jak mama" prawie całe już wcześniej przeczytałam a muszę coś na jutro zostawić
|
|
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm... coś bym zjadła
|
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
farminka x tego co wiem, to w ciąży nie powinno się pić ani jeść produktow z mleka niepasteryzowanego, czyli takiego prosto od krowy. Ale uht? nie widziałm innego w sklepach
poza tym rozmawiałam kiedyś z lekarzem o tym i to co my jemy będąc w ciąży nie uczula i nie wywołuje alergii u dzidziusia, tak samo byłoby np z truskawkami czy orzechami, one taż mają mnóstwo alegrenów, a np truskawki w sezonie są bardzo polecane jako środek zapobiegawczy przeciwko anemii u ciężarnych. Wiele rzeczy się niby w ciąży nie powinno, a rzeczywistość jest inna
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
PaprotkaGratuluje ,cza toblac CO NIE !![]() ![]() Ja własnie wcinam pyszną sałatke owocowa i sie nudze ![]()
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na tym mleku musi pisać uht? czy każde mleko to ma? nie znam sie ![]() tż własnie pojechał do tesco po pieguski dla zony czyli mnie mniam mniam bede sie obżeraćććććććc!!!!!!!!!!! !!---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- a wogóle to kumpele poszłu opijac zaliczony warunek a ja nie moge ja też sie chce iść pobawić
http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15mp1c7exc.png ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d72112d7fc.png Edytowane przez paprotka86 Czas edycji: 2009-10-24 o 21:11 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A medycyna katastrof to przedmiot o pierwszej pomocy i postępowaniu w wypadku katastrofy,czyli takich masowych wypadków-jak organizować pomoc dla rannych,zabezpieczyć miejsce wypadku itp. |
||
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Paprotka ja dawniej dośc często wychodziłam w weekendy a teraz dość często siedze w domu
|
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie wychodziłam często ale przynajmniej szłam kiedy miałam ochote a teraz siedze w domu z tesciowa a Darek z kolega sobie pije albo coś
brakuje mi wolności.. nie lubie byc uwiązana....... jak urodzi sie Tosia to napewno nie zamknę sie z nią w domu. tez mam zamiar wychodzic. szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieckofarminka nawet ciekawy pzredmiot. ja miałam pierwsza pomoc w zeszłym semestrze i nawet nawet to było bo prowadzący był panem co jezdzi karetka i opowiadał nam różne historie
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
farminka nie twierdzę, że tak nie jest, może być, i skoro doktor to może i wie, ale co do niepasteryzowanego to dziwne trochę, bo wszędzie praktycznie piszą o tym, aby unikać w ciąży i to samo mówią lekarze, to sama piszą w necie, poradnikach i gazetach...
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
My też mieliśmy pierwszą pomoc na 2 roku,a teraz takie rozwinięcie i właśnie zajęcia były z ratownikami medycznymi,lekarzami jeżdżącymi w karetkach,więc historyjek też można było się nasłuchać.Ciekawie posłuchać,ale na codzień tak pracować i widzieć tyle tragedii to bym nie chciała,straszna praca
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Sweet Delights ale ja nie mówiłam o niepasteryzowanym |
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziefczyny a ja zrobiłam sałatkę z tuńczykiem i wsunęłam troszkę
Bede ją znowu jadła przez trzy dni jak ostatnio Nie wiem jaki rozmiar koszuli kupić, tych do szpitala Chcę takie ale nie wiem czy jak kupie eske to nie bedzie za mała w brzuchu czy coś ![]() http://allegro.pl/item788203750.html |
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
To widocznie coś źle przeczytałam
![]() Idę spać dziewczyny, taki mam zamiar przynajmniej
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba za dużo się uczę,bo na tuńczyka znowu mi się przypominają ostrzeżenia
A z koszulką to może lepiej od wypadku M wziąc? Bo nawet jeśli się okaże,że trochę za luźna to nie szkodzi,będzie Ci wygodniej,a za wiele i tak w niej chodzić nie będziesz.A jak za mała to lipa będzie. |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Samanthhha ja wziełabym Mke- jak kupowałam moją turkusową z krową ostatnio to też wziełam M :F
|
|
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
samanthaa ja mysle że S może byc za mała troche. wzięłabym na twoim miejscu M
tż wrócił z tesco (po te pieguski pojechał) i dostałam.... kwiaty ![]() boże i to bez okazji rozumiecie?? ![]() to ja już sobie ide pappapa |
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm.. no to wezmę. Najwyżej może zgodzą się odmienić - zapytam na wszelki wypadek
![]() Farminka jakby tak słuchać wszystkich i wszystkiego to wyszłoby na to, że w ciąży nie powinno się nic jeść i robić ![]() Dobra ja uciekam. Do jutra |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Paprotka Wow wow
fajnie Ci ![]() JA tez mykam spacku ,pogram SObie jeszcze na komóreczce Bużka DObranoc
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to już indywidualna decyzja.
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
E tam ja też pije mleko z kartonu- ostatnio łaciate- i cuż wszystkie moje kuzynki tez piły i było i jest ok- nei am co z serami pleśniowymi tego porównywać, czy salami, a jogurt jest z mleka więc idąc tym tropem z jogurtów też wypadałoby zrezygnować... a szzczerze mówiąc co ejts zdrowe kupione w sklepie
? Zdaje mi się, że jak samemu się nie zrobi czy wychoduje to wszystko jest pryskane, często nieświerze... Nie popadajmy w paranoje Girls
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

, to znaczy tż będzie wkopywał, a ja będę mówić gdzie.
A wieczorkiem do znajomych na boks

informjuje uprzejmie ze ZALICZYŁAM 

Powinna jósz?
Lekarz przebadał nas (po raz pierwszy miałam ktg-ale się nasłuchałam serducha
). Ale miałam stresa, jak lekarz poszedł na konsultację do drugiego na patologię i długo nie wracał. Myślałam, że życie tam skończe
No i okazało się że to nerka, ale kamienia i zastoju moczu nie ma
mnie kurde ciężko:\ Tylko pod pachami się wczoraj ogoliłam

i amm wyrzuty sumienia... 2 kinder maxi, 2 paczki chrupków pizzowych i princessa kokosowa

Taaaki pyszny!!!

fajnie Ci