|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Aguska rozwiazanie na sciaganie z siebie koldry jest jedno, kupno duzej koldry 200x220, my tak zrobilismy
![]() Caro Ty tu nie pitol tylko wklejaj fotki z wesela, co Ty nas sie wstydzisz??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() czarowalam kochana a jak z 2 stowek ubilam do 1 ![]() Cytat:
![]() liczy sie liczy- tak czulam ze myslalas o mnie cos mi wewnetrznie podpowadalo ![]() znajde zdjecie Szymka to pokaze z naturalnym irokezem na dowod ![]() no a co do placzu to ja mam nadzieje ze od zebow bo .......bedzie klaps fajne te Wasze historie ( Twoja i Aguski) macie co wspominac przynajmniej a mnie jak moj usidlil w wieku 15 lat tak nie wypuscil ![]()
![]() |
#4113 |
Zadomowienie
|
![]()
#4114 |
Rozeznanie
|
wlasnie Caro Ty tak o tej oponie ciagle a my moze chcemy zobaczyc czy Ty prawde mowisz - pewno opona nie istneje
![]()
#4115 |
Zadomowienie
|
Ranyyyy ja sie tą szkołą tak zamartwiam że ten stres mnie w grób wpędzi prędzej niż cokolwiek wymyślę
![]() ![]() ursull - no hmmm..... dalej mysle że to jakiś zalążek ząbka bo dalej jest biały punkt na dolnym dziąsełku, ale to jest z przodu dziąsła nie od góry, a że się nie znam to nie jestem pewna czy to to. Ales się rozpisała ![]() iwcia dent - heheh no nie byłam, i strasznie sie z tym czuje, bo trzeba mi było przewietrzyc mózgownicę od nadmiaru zmartwień. No to dobra i stówka utargowana ![]() Illbanka - aaaaaa to tez było goraco, a ten ktos rzeczywiscie prędko sie kapnal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4117 |
Rozeznanie
|
Bercia czuje ze ten czas wlasnie nadszedl
![]() Marika nam sie mozesz wygadac nie smutaj sie ![]() ![]() ![]()
#4118 |
Raczkowanie
|
Marika - no jak to? Jak sama? My jesteśmy tutaj przecież
![]() ![]() Iwcia dens - a jednak. ![]() ![]() ![]() Idę na "M jak mdłości". Może jeszcze tutaj wrócę ![]() ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-27 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
ja tu z wieczora jak zwykle z Wami nie pagadam ale tak to juz bedzie jak do pracy rano trzeba sie zbierac - to trzeba sie wysypiac
![]() ![]() ![]()
#4120 |
Wtajemniczenie
|
Ursull - Twoja Córa to blondyna od urodzenia jest
![]() Aguśka - fajna historiaaa. My z tż od prawie 8 lat nieprzerwanie razem. W czasie naszego związku odrzuciłam kilku adoratorów... Jeden z nich czasem gdzieś mi tam po głowie chodzi. Nawet czasem, jak mamy kryzys zastanawiam się, co by było gdyby... Stare dzieje. Ale żonaty już jest i wybrał chyba bardzo fajną dziewczynę. Życzę im wszystkiego naj... A co do próbowania... to ja tylko jednego "spróbowałam".... i nadal "próbuję". Marika- na Antos był śliczny po urodzeniu, ale na tym zdjęciu tak wyszedł... A tak serio to ja marzę o kolejnym noworodku... Może za 2 lata?! A wy paskudy o jedzeniu... ![]() Jutro odwiedzi mnie koleżanka która jest w ciąży.. coś ok 14 -16 tygodnia ![]() Także zmykam troszkę sprzątnąć i ugotować obiadek na jutro, żeby się tym jutro nie zajmować. A jutro zupa klopsikowa. ![]() A Tosiulek śpi... zasnął w 5 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Wtajemniczenie
|
no mój maruda w końcu zasnął i tż pojechał już, więc zostaliśmy sami.
Jaki był dziś marudny i tak mało spał, ale na szczęście już spi i mogę sobie zregenerować siły. Iwcia d to jednak urok osobisty zadziałał, mnie mój tż usidlił jak miałam13lat ![]() Carolajna nie marudź, wstydzi się, myślał ny ktoś, że taka wstydliwa:P Dawaj dawaj czekamy ![]() Illbana początki zawsze są trudne zobaczysz jutro już będzie lepiej(ja się za chwilę biorę za przysiady i brzuszki) Marika nie ma za co ![]() ![]() Trzymaj się dzielnie kobito, może teraz to wszystko wygląda strasznie, ale na pewno jakoś się poukłada wszystko, zobaczysz ![]() Małgosiu no straszne są, ciągle jakieś pizze, kurczaczki, sosiki, snikersy, a ja na kolacje ser chudy z ziołami ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marika nie dołuj się kobito ![]() ![]() Małgosia ano blondyna,ale ja naturalną blondynką(znaczy teraz to sztuczna inteligencja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja eszcze nie ![]() az Ty nastepna paskuda o jedzeniu i o klopsikach ![]() ![]() yeee ![]() Cytat:
![]() ![]() o to jestes pierwsze ktora poznalam co wczesniej zaczela niz ja i jest tyle lat ciagle ![]() ![]() ![]() dobra teraz juz lece na bank- dobranoc
![]() |
#4124 |
Wtajemniczenie
|
Iwcia d a ja niczego nie żałuje, pewnie dlatego trochę, że większość czasu byliśmy para na odległość, więc miałam czas "pożyć" sobie, dopiero jak skończyłam studia zamieszkałam z tżtem z czego bardzo się cieszę
![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tż straszyłam jak się na niego wkurzałam w ciąży że mu mulata urodzę... ![]() A ja Tosia pochwaliłam, a ta bestia przespała się godzinkę i rajcuje ze mną.... Myślałam że się przebudził bo mu smok wypadł, a on mnie przywitał głośnym śmiechem.... ![]() ![]() A teraz Tosiu: 122r `1q GVX bj sdnm wct fduggyuyufrewwk,m I nawet "wucet" napisał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Rozeznanie
|
Ursull kurcze, nie chcialam Ciebie zdenerwowac, to nie bylo w moich planach.
Napisalam tylko, co mysle, jak ktos wspomina cos na temat tego wychodzenia ze szpitaal po kilku godzinach. Ja tez przeszlam tutaj cala ciaze, z czego jestem bardzo zadowolona i nie zaluje. No juz nie gniewaj sie na mnie. ![]() Fifi zasnal, zobaczymy na jak dlugo. Od kilku dni budzi sie w nocy dokladnie co godzine, padam na pyszczek. Maz dzisiaj ma urodziny, a poniewaz prezent dla niego nie wypalil to postanowilam wynagrodzic mu to pysznym obiadkiem, az sama jestem w szoku, ze mi wszystko tak ladnie wyszlo.
#4127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Miluch śpi od dwóch godzin i chyba ją obudzę,bo w nocy nie będzie chciała spać ![]() Wszystkiego naj na urodzinki dla męża,a co miało być prezentem? No i co zrobiłaś na obiad?Cholercia chyba zgłodniałam ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Bercia, o 5 wstają? Wyrazy współczucia...
Marika, kurcze, może z tą szkołą jednak się ułoży, trzymam kciuki ![]() Illbana, też ciekawa historia ![]() Małgosia, jak Tosiu pięknie pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Wtajemniczenie
|
ja się też żegnam, życzę przespanej nocki Wam mamuśki jaki i sobie.
A i dla tych co zostają prośba, nie bazgrajcie za dużo i przypilnujcie Caro by tę oponę od tego żarcia weselnego i nie tylko weselnego pokazała ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Rozeznanie
|
Ursull
Prezentem mial byc masaz, ale kobieta jest ponoc rozchwytywana i miala zajete wszystkie terminy az na 3 tygodnie wprzod. A na obiad zrobilam uwaga uwaga szaszlyki z lososia i ananasa w sosie malinowym, do tego mlode ziemniaki obkulane w ostrych przyprawach i pieczone w piekarniku i jako dodatek szparagi. Jestem z siebie dumna bo wszystko udalo mi sie zrobic wlasnorecznie, nawet Filipek byl grzeczny i mi dzielne asystowal w kuchni. Z rana jak tylko sie obudzil zapowiedzialam, ze ma byc grzeczny bo tatus ma urodzinki i mamusia musi cos ugotowac.
bo ciastećka ciągną ciemne ciuszki w ciucie na ciurlanie jestem Asia, mam synka Filipa- 05.05.2009 Edytowane przez male Czas edycji: 2009-10-27 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zadomowienie
|
Nie no nastepny pisarz nam tu rosnie, mowa o Antosiu
![]() Zauwazylyscie, ze te nasze dziecia juz sie wtracaja w nasz watek, chyba juz nim tez przesiakly od czasow ciazy...juz same chca pisac hihihhi male wspolczuje tych pobudek, Jasko na szczescie ladnie spi i jak pobudka to tylko 1 (odpukac) ![]() ![]() ursull a Ty o tej godzinie wybudzasz mala? Jachu chodzi spac najpozniej po 20 i spi ladnie, no ale kazdy maluch inny ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-27 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Noo , nie za ciekawie mam z tymi pobudkami teraz. A co najciekawsze, Filipek slicznie spal jak bylam w Polsce, mial wtedy 2-4 miesiace i przesypial cale nocki, po powrocie do Anglii cos mi sie pokrecilo, bo zaczal budzic sie czesciej, ale teraz to juz przegina. Daje mu kleik na noc, bo myslalam, ze moze nie starcza juz moje mleko ale to narazie nic nie skutkuje ![]()
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
male powiem Ci, ze na Jaska nie dzialaja takie rzeczy jak kleiki czy kaszki, nie jest mniej glodny. nieraz w ogole nie zje na noc nic bo sie wypnie i spi do rana, a nieraz zje kolo 22 i budzi sie o 3 na zarelko. Nie ma reguly...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wiem o co Ci chodzi...chcesz się dowartościować taaa ![]() ![]() Wiadomość dla Antosia: eb24f34 f ;gfe4feswqef ;/;/ppp7p7h97777fes ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-27 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
sperzabula normalnie Ślicznota chodzi spać około 20-ej,ale dziś mi usnęła o 18 i spała i spała...a gdy za dużo śpi w dzień to w nocy szaleje
![]() ![]() male że tobie kobieto chciało się takie cuda przygotowywać,podziwiam:e eek:a skąd przepis wzięłaś i ile czasu ci to zajęło? i tak pozwoliłabyś obcej babie swojega męża masować? ![]() Milucha też w nocy mi często wstaje,mimo,że kaszkę dostaje przed snem,to chyba przyzwyczjenie.Poczekam,a ż skończy 6mc i wprowadzę metodę Ferbera(tak się chyba kolo nazywa ) czyli ignorowanie płaczu,ponoć po kilku dniach dzidzia śpi jak aniołek,tylko nie wiem czy ja to zniosę ![]() carolajna pokaż oponę ![]() widzę,że maluchy tu szyfrem piszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Wtajemniczenie
|
Ursull - teraz budzić? Mój zasnął o 20 i wstał o 21 wyspany. Teraz
leży w łóżeczku i coś sobie gada, bo mi się już nie chhce z nim bawić. O dziwo nie płacze... Gosiks - no pięknie pisze, pięknie.... Żeby tak pięknie spał o tej godzinie jeszcze... male - aleś się naszykowałam. Mniam... superzabula - mój chodzi spać ok 21, czasem wcześniej, czasem później. Dziś zasnął o 20 i wstał po godzinie. potraktował to jako drzemkę popołudniową ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Czytam Was ale jakos nie0 wiem co pisac...
Zapytam jeszcze razy bo tylko dwie dziewczynki mi odpisaly Dajecie cieciom klaszke w butli czy łyzeczka? Bo jesli chcialabym dac kaszke mleczna ryzowa w butlki to jak?jesli ja sie robi z woda? mniej wsypac? ale wtedy to wodnista bedzie ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
mell ja robię tak: rano daję małej kaszkę z miseczki łyżeczką,a przed snem dosypuję jedną łyżeczkę na 150ml mleka.Z tego co wiem nie powinno dodawać się do mleka i podawać butelką i najlepiej malucha uczyć odrazu jeść łyżeczką.Na początku trochę popluje,ale szybko się nauczy.Pierwszy raz najlepiej spróbować rano,bo w razie jakby co to można do lekarza,a w nocy maluch będzie się męczył.Moja mała nie miała żadnych problemów,ale lepiej nie ryzykować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Naprawiłam
![]() 1.oponki nie pokaże ![]() 2.Ferberowi mówie stanowcze nie i jeszcze raz nie! Mell kaszkę mleczno ryżową rozrabia się z wodą, do samej ryżowej dodajemy mleko. Ja podaje Małemu łyżeczką, mam taką butlo-łyżeczkę z lovi, jak jest mocno zmęczony i zaczyna mi się denerwować już tak max to wkręcam smoczek i resztę zjada już w ten sposób. Ale to już rzadko się zdaza bo ta butlo łyzka sprytna jest ![]() Jak zaczęłam dawać kaszki to początkowo robiłam rzadsze żeby stopniowo Mały przyzwyczajał się do innej konsystencji. A do kaszek są specjalne smoczki krzyżykowe i jakieś trójprzepływowe ale ja nie używam więc nie wiem ![]()
#4140 |
Zadomowienie
|
ja tez lece spac niunia grzecznie spi, maz tez to i ja lece, papatki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.