|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2
Każdy sposób dobry
Cytat:
. Gatty w rękach nie miałam, więc porównania nie mam, ale przed chwilą sprawdziłam na necie:http://www.edda.com.pl/gatta-sport-p-227.html Wygląd taki sam, cena porównywalna i skład... też ten sam , w topach Gatty proporcja 85:15, w Hanna Style 90:10)---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Horo, no to czekamy do wiosny |
|
|
|
|
#2882 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki,czytam was cały czas i czekam na swój zabieg to już za tydzień!!!! Szwy 7 cm!!! strasznie długie! jednak utwierdzam się w tym że dobrze wybrałam,cięcie wokół otoczki. To nie prawda że nie da się włożyć implantu przez małe cięcie,proponuję wejść na beauty forum,wątek dr.Ostrowska-clark,to jest mistrzostwo świata jakie ta kobieta robi cięcie! Mała brodawka też nie jest argumętem do wykonania takiego nacięcia,jestem tego przykładem. Pozdrawiam wszystkie cycolinki!
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy cięcie 7 cm jest długie? To zależy... Gdyby przez takie cięcie lekarz chciał umieścić impl. okrągły to pewnie tak . W przypadku impl. anatomicznych sprawa wygląda inaczej - cięcie musi być dłuższe - lekarz musi widzieć przecież jak układa się implant - a w przypadku właśnie tych impl to szczególnie ważne, aby podczas jego umieszczania nie doszło do podwinięcia jego wąskiego fragmentu. Więc dłuższe cięcie w tym przypadku jest jak najbardziej uzasadnione i logiczne![]() Z reguły przy umieszczaniu impl. anatomicznych z cięcia w fałdzie piersiowym wykonuje się cięcie 5-8 cm - w zależności od wielkości impl. ![]() I tak na koniec - wygląd blizny zależy od danego organizmu (tzw. reakcja osobnicza); czasami krótka blizna wokół otoczki może być bardziej szpetna nić dłuższa blizna pod pachą czy w fałdzie piersiowym |
|
|
|
|
#2884 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam się że są plusy i minusy tego cięcia,ja nie planuję więcej dzieci i dlatego wybrałam ten rodzaj,nie twierdzę że jest to najlepszy wybór,chodzi mi o to że wielu lekarzy twierdzi że przez brodawkę się nie da włożyć dużego implantu. Moja dr.twierdzi że to żaden problem,potrzeba tylko umiejętności i wprawy. Na forum beauty jest kilka dziewczyn od dr. i wszystkie mają piękne blizny,więc dużo zależy od umiejętności lekarza...
Edytowane przez kuki0 Czas edycji: 2009-11-02 o 16:16 |
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyna ja wlasnie uslyszalam , ze zadnego stanika ani topu mam nie brac bo to w klinice dostane.
Wiec narazie nic nie kupuje ![]() Normalnie zawsze chcialam sobie taki stanik kupic , tylko nie mialam na co (oczywiscie dalej jeszcze nie mam Mam takie mieszane uczucia z jednej strony sie ciesze
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=listopadowa80;15045 231]Każdy sposób dobry
Sówka . Gatty w rękach nie miałam, więc porównania nie mam, ale przed chwilą sprawdziłam na necie:http://www.edda.com.pl/gatta-sport-p-227.html Wygląd taki sam, cena porównywalna i skład... też ten sam , w topach Gatty proporcja 85:15, w Hanna Style 90:10)---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Czekoladowa Sowa musi być bardzo wąska w biodrach,że od dołu topy zakłada Ja mam Hanna Style (znaczy zamówione) i już nic w tej kwestii nie zmieniam...Zostały 3 tyg... o mamo..... coraz większy stresssssssssss ![]() Do tego od 1 dnia miesiączki (tj. od 23 paź) zaczęłam brać tab. by mieć pewność co do cyklu ... i problem.. bo mam już okres 11 dni...... Dziś idę na USG dopochwowe by wykluczyć jakieś ewentualne ... sama nie wiem co... aż mam strach.... Mamm nadzieję,że okaże się,że to te tabletki tak zadziałały i że to ustąpi...... ![]()
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem , ze to glupie ale czym blizej op. tym bardziej wydaje mi sie, ze jestem samolubna , mysle tylko o sobie i swoich potrzebach. Dziewczyny czy ktoras z Was miala tez takie mysli ?
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pysia kilka stron wcześniej i ja o tym pisalam... Prześledź sobie ![]() Wszystkie przed boimy sie jak cholewa i wiele z nas w pewnym momencie zastanawia sie nad próżnością.... Tylko dlaczego męczyć się z kompleksem? ? ? Kiedy mozna sobie pomóc!!! Tak sobie- nie innym , ale ... co w tym zlego,że poczujemy się bardziej kobiece... ? Bardziej szczęśliwe?
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
A jeśli nawet nie wszystkie to ............ 99 % nas
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz pozostaje się już tylko cieszyć .Dobrze, że idziesz do gina |
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze,oby.... ja już jestem tak przewrażliwiona na punkcie swojego zdrowia przed op. ,że masakra !!!
|
#2895 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z taką nadzieją do niego idę!!! trzymajcie kciuki aby było OK ![]() Jadę , zobaczymy.... Jak wrócę to nadrobię zaległości "wizażowe" bo zapewne do tego czasu troszkę nadrukujecie ![]() A tak w ogóle to przez brodawke robi się podmięśniowo? ? ?
? ? ? Edytowane przez DagaGaga Czas edycji: 2009-11-02 o 16:22 |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Pod oba mięśnie? a to już pytanie do chir. plastyka, który stosuje taką metodę . Analizując rozmieszczenie mięśnia piersiowego większego i mniejszego oraz miejsca ich przyczepów myślę, że teoretycznie dałoby radę . Ale nie mnie to oceniać
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj do kliniki dzwonilam i uslyszalam ze badanie nie wczesniej niz 2 tyg przed roic czy cos takiego.Wiec narazie czekam ze wszystkim, strasznie nie lubie nawet pobierania krwi normalnie nie moge sama w to uwiezyc ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Jeszcze jedno jesli chodzi o bol plecow po op. Dzisiaj mam dzien wolny , dziecko pojechalo na tydzien do Polski(ferie) (oczywiscie na lezaca)i dostalam takiego bolo kregoslupa ze szok teraz mi juz lepiej (poszlam posprzatac)Moze wlasnie po op. ten bol jest dlatego , ze za malo sie rusza ![]() Dzisiaj nic nie robienie normalnie mnie wykonczylo
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie chyba forsuje, bo mi jakas woda z ran poleciala...bylam w miescie zlozylam cv w sprawie pracy...czekam cierpliwie na odpowiedzi
|
#2901 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że ja zniosę op i ból po niej tak jak Ty i że będę też tak sprawna jak Ty jesteś ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
i że jak już nadejdzie ten dzień to mi serce wyskoczy z nerwów..... Gdy idę do stomatologa to się trzęsę a tu.... ale ... i tak chcę... i już sobie wyobrażam te moje bluzki i sukienki gdy w końcu będzie tam to coś czego ciągle brakowało i jak to będzie nareszcie ładnie , kobieco wyglądało!!! Plecy bolą od ciągłego leżenia na plecach...... Gdy już można na boku ból pleców ustępuje - prawda koleżanki po op? ? ?
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ból pleców zaczyna ustępować w ciągu dnia, gdy zaczynamy się ruszać, aż w końcu mija - u mnie to nawet jeszcze przed okresem, w którym mogłam zacząć spać na boku (na boku mogłam się kłaść po 1,5 m-cu)Agnes - a ty miałaś ciecie otoczkowe? Jakich nici użył dr? Rozpuszczalnych czy nie? Jeśli masz nici rozpuszczalne (wchłaniające się - tzn. szew kosmetyczny) - to ten płyn może być wysiękiem zapalnym - ot taka niepożądana reakcja na nić (w końcu to też ciało obce ). W przypadku nici wchłanialnych rozpuszczają się one do 80dni (w zależności od zastosowanej nici). Ale tak tylko sobie gdybam - bo nie znam szczegółów![]() Najlepiej gdybyś skontaktowała się z dr, być może konieczna będzie toaleta rany i smarowanie maścią p-bakteryjną. |
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- a ciecie mam pod faldem piersiowym, widze taka mala kreseczke, waska ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- [QUOTE=agnes281;15053773]dr.nie udzielil mi zadej informacji na temat nici, zdjąl opatrunek, i powiedzial ze szwy sa rozpuszczalne, kurde wczoraj przylecialam do uk i nie usmiecha mi sie znow leciec do pl ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- a ciecie mam pod faldem piersiowym, widze taka mala kreseczke, waska ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- znalazlam wazne info na stronie mojego dr <SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 8.5pt" lang=EN-US><FONT size=1>Cięcia są zeszywane szwem kosmetycznym, a okolica pod piersiami zabezpieczona dodatkowo opatrunkiem plastrowym.
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clotrimazolum też nie Na twoim miejscu zastosowałabym np. Polseptol I koniecznie skontaktowałabym się z dr |
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde ja tu nic nie mam, teraz widze ze mam troche czerwona skore na blizna martwie sie ja w tej anglii nic nie mam
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
juz sie rozkleilam, martwie sie bo nie mam zadnego leku, ide do sklepu po wode utleiona najszybsza droga to sms do mamy o wyslanie masci priorytetem, niech to szlag, a leci mi nie wie co nie jakos obwocie ale troszke mleczny kolor
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skontaktuj się z lekarzem - proszę ![]() Co do polseptolu - w niektórych aptekach wymagają na niego recepty... Póki co przemywaj te miejsce wodą utlenioną. |
|
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezła sztuka topik tak zakładać. Ja w jeden jednak wszywam to zapięcie bo inaczej też będe zmuszona tą sztukę posiąść. Adres zaraz Ci wyślę i dziękuje bardzo---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- dr.listopadowa-zaraz Ci wiadomość wyślę bo mam pytanie natury medycznej oczywiście. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:00 ---------- Cytat:
. Oczywiście gojenie się blizn jest rzeczą bardzo indywidualną-u mnie goja się bardzo ładnie ( nawet pani dr zwróciła na to uwagę), szkoda je ciąć teraz znowu. Takie gojenie się blizny nie trwa 3-4msc-trzeba czekać okło 2 lat. U mnie jest teraz 10msc i miałam naprawdę długie blizny-w dotyku są nie do wyczucia , a jak je przypudruje są zupełnie niewidoczne
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam spać
.Do jutra |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

od spodu znaczy, jak spodnice 

sama nie wiem co... aż mam strach.... Mamm nadzieję,że okaże się,że to te tabletki tak zadziałały i że to ustąpi...... 

trzymajcie kciuki aby było OK
dzisiaj do kliniki dzwonilam i uslyszalam ze badanie nie wczesniej niz 2 tyg przed roic czy cos takiego.
normalnie nie moge sama w to uwiezyc
(oczywiscie na lezaca)