|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
iwciag - czyli gotujesz miesko z warzywkami, odcedzasz wodziczkę, dodajesz tłuszczyku i miksujesz tak? dobrze zaczaiłam?
![]() Carolajna - no wiem, wiem że to Ty obraziłas moje buty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI CO DO PODAWANIA MLEKA 2
![]() Fionka ![]() ![]() Seona ![]() ![]() Illbana spróbuj na początku może Ci nie smakować bo tak tak zawsze jest przy zmianie ale po kilku razach ![]() (jest na niej napisane że nie podrażnia żołądka i nie powoduje wzrostu stężeń cholesterolu i spadku poziomów HDL) no i napisane jest że NISKODRAŻNIĄCA nie mylić z ..... ![]() ![]() dziewczyny jak czytam co teściowe dają Waszym dzieciom to nie mogę uwierzyć ![]() Sashka znajdźcie dobrego lekarza żeby zajął się tatą ![]() ![]() Aguśka ![]() ania do mnie też nic nie przyszło z nowych paczek a dotychczas dostawałam to co każda z Was moja pochłania bobvite i gerbera, a hippa kupiłam raz (ziemniaczki z dynią) i nie smakowały to przestałam Hippa kupować aniu to więcej Ci powiem ![]() ![]() ![]() ![]() a zwracam honor ![]() ![]() Villa ![]() ![]() ![]() ![]() oki to będę myśleć w co by ubrać nasze dzieciaki ![]() superzabula fajnie że dzisiaj lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podobne zamszowe już mam więc stwierdziłam ze 2 nie potrzebuje. Zresztą porządne buciki kupiłam 2 lata temu i nie zamierzam z nich rezygnować bo zapłaciłąm 500 zł wtedy ![]()
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
caro gratulacje
![]() dzięki za info, ale za późno, nic małemu nie jest więc mam nadzieje, że krzywdy mu nie wyrządziłam ![]() marika gotuję mięsko(póki co jest to kurczak)z warzywami, później miksuję, do niedawna dodawałam wody przegotowanej gdy było suche, teraz już odrobinę wywaru, mówię teraz o papkach, nie zupkach a i ja też kupiłam sobie kozaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie masz dzis zly dzionek, glowka do gory kochana ![]() ![]() Moj Kuba idzie spac okolo 10tej, 13tej, i 16tej. Spi roznie czasem z pol godziny czasem nawet zwlaszcza po poludniu do dwoch godzin. Dzis wyjatkowo malo spal.... Ale to po szczepieniu. Cytat:
![]() ![]() Wlasnie moj tata sam mowil, ze jak tak dalej pojdzie zabiera swoja dokumentacje i jedzie do klinilki do Gdanska i tam poszuka fachowej pomocy. ![]() Cytat:
![]() Moje krotkie zdanie: CHAM ![]() Gdyby moj tesc tak zrobil to bym mu pokazala, gdzie raki zimuja ![]() A do tej zemsty.... to jestem za, oczywiscie Cie nie napuszczam ![]() Co do mojego taty.... Ech.... Nie chce mi sie nawet o tym gadac ![]() ![]() Co do tesciowej.... ja rozumiem ze kiedys nie bylo tych wszystkich udogodnien typu pampersy, chusteczki, gerberki, bobofruciki.... ale dzis mamy inne czasy i nie daje sie do jedzenia co popadnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie .... cos czuje, ze bede miala ciekawa nocke... Kuba dostal o 17tej mleko i padl mi o 19tej i nie ma zamiaru sie obudzic. Ciekawe o ktorej sie obudzi ![]()
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esti a pożycz Ty czasem męża ![]() ![]() a odnośnie karmienia bo ty mama cycowo-butlowa ![]() ile razy dajesz jeszcze cycusia Nikolce? Bo mój w dzień odmawia ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-03 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że ok jest i będzie, zjada ze smakiem i nic niepokojącego się nie dzieje, a schematy dobrze, że są ale ja nie stosuje, raczej słucham co mówią mi "moje" bardziej doświadczone mamy
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Carolajna - wklej mi jeszcze raz linka tych co kupiłaś
![]() ![]() iwciag - poka jakie kupiłas butki, może mnie zainspirujesz ![]() sashka - trzymam kciuki aby jakiś porządny lekarz zajął się twoim tatusiem ![]() ![]() esti - yyyyyy wiesz jakbys się miała pozbywac kubusia, to ja chętna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Rozeznanie
|
Wiecie co???
Wy chyba macie jakies motorki w tylkach ![]() ![]()
#311 |
Zakorzenienie
|
![]() znalazłam wątek na wizażu gdzie dziewczyna się pyta jak odchudzić się w ciąży bo chce łądnie na ślubie wyglądac ![]() I o dziwo znalazło się tam kilka podobnych które nie jedzą po 17 i są na diecie W CIĄŻY!! bo przytyły już 12 a chciały 9 ![]() już idę po linka do butków ![]()
#312 |
Raczkowanie
|
Esti -
![]() ![]() ![]() ![]() Marika - oooo, to Igorek pierwszą malinkę zaliczył ![]() ![]() Aniu - piękna Jula ![]() ![]() Caro - gratulujemy ząbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() ![]() Cytat:
Vila ja mam ten gryzak, kupiłam go w Smyku za 17,90 bodajże. U mnie się nie sprawdził ale to dlatego że wszystkie gryzaki wywołują u Kubka ataki wściekłości. Wtrącę swoje 2 grosze co do opalania mam karmiących piersią, czytałam różne opinie, na pewno nie można w połogu ale to nas już nie dotyczy ![]() Co do kremików to polecam nivea baby na każda pogodę taką nowszą wersję jasno niebieską z naturalnym wyciągiem z nagietka i pantenolem. A z innej beczki, ponieważ prawie wszystkie mamy ślimaki z fisher price zapytam: z instrukcji obrazkowej wynika że ślimak powinien grać gdy dziecko wrzuci klocek do środka tymczasem mój nie chce za to wygrywa melodię jak tylko wezmę go do ręki, jak jest u was? Dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11309530
ja już 3 buty u nich zamówiłam ![]() co prawda mają troche negatywów ale ja się tam nie nacięłam na nich
#315 |
Raczkowanie
|
Milena - buziaki dla Kubusia!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakis miesiac temu ogladalam to w sklepie... i zastanawialismy sie czy kupic.... szczerze nie mam pojecia... chyba jednak sie nie skusimy bo po co takie? co to wogole robi... Kuba na szczescie smoka uzywa tylko do spania, no ale kup i powiedz czy fajne... bo ja nigdy nie mialam z tym stycznosci, wiec nie wiem czy warto Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tata nie moze dac za wygrana i niech chodzi po roznych lekarzach az wkoncu sie nim zainteresuja... bo to smiechu warte co oni wyprawiaja! tesciowe to tesciowe... tak samo jak tescie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() STO LAT DLA KUBUSIA!!!!!! ![]() ![]() Jak sie Klaudia pojawi to jej osobiscie dupcie zloje!!!
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki...właśnie sekunduje mojej koleżance
![]() ![]() boziu ale się podnieciłam ![]() pakusiatekst: a po co to takie ![]() czy ja mam edytować mojego 1 posta i zrobić tam mamusie czerwcowe? Wtedy mogę dopisać Kubusia ![]()
#318 |
Wtajemniczenie
|
iwciag pokaż kozaczki
![]() Carola on jest MÓJ ![]() ja daje po przebudzeniu rano cyca, i potem raz w ciągu dnia ![]() ![]() ![]() ![]() marika jeszcze nie planuję pozbywać się kubusia ale będę miała to na uwadze ![]() Illbana poszukam zaraz tego zestawu co mamy na allegro, chociaż Julce babcia kupowała w sklepie ![]() milena ślimak ma włącznik melodyjki pod spodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 1. ogląda bajkę 2. podczas kąpieli 3. po kapieli 4-7. wczorajsze zakupy. a TU załączam link do obejrzenia płaszczyka,który sobie sprawiłam ![]() Nadrabiania dalsza część: Magduchahahahaha buziaki dla Nisiulki ![]() Anulka Anulka u lekarza to ze sobą byłam,bo przeziębienie mnie dopadło,a i pigułki anty mi się kończą.Dostałam więc jakieś witaminy i poradę,aby brać Paracetamol ![]() ![]() Ania1984 ja mam 32 lata a ze swoim TŻ jestem 17mc. A co do Julci,przekona się do twojej kuchni,daj jej czas i nic na siłę. Sashka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esti ty masz idealnego TŻ,mój też zły nie jest,ale żeby aż tak dbał o mnie,bez szans.Może wymienimy się chociaż na parę dni ![]() cinusiowa gratuluję Gerberów ![]() Haruno w Polsce wszystkie 2 są od 6mc,ale w UK ja właśnie wprowadzam 3.Małej daję Cow&Gate,w 3mc wprowadziłam 2(dla bardziej głodnych dzieci),a teraz już czas na to po 6mc czyli 3,a na noc mam też specjalne z Hippa,mieszane z kaszką. blondynkapoznan ja też słyszałam,że im później zęby to lepiej.Nie martw się,mojej znajomej mała zaczęła ząbkować dopiero w 13mc i wszystko było ok. pakusia dzielna bądź i do grudna wytrzymaj,a jak się nie wyiesie to sami sobie coś poszukajcie.A co twój TŻ na takie sytuacje z teściem jak dzisiejsza? seona witaj,my się jeszcze nie znamy i gratulacje dla Pati i jej ząbków ![]() Aguśka ![]() ![]() Vila ja też zamierzam kupić taki gryzaczek,ponoć rewelacja. marika ja gotuję wszystko razem i bez łupinek Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za koleżankę. Milena ![]() ![]() I na zakończenie przepraszam jeśli kogoś pominęłam.Czytałam,że już ktoś dał dzidzi czekoladę,ja jestem przeciwna i nie zamierzam dawać małej słodyczy jak najdłużej,żadnych tam wartości odżywczych,a przyzwyczai się słodkiego niepotrzebnie. Wchodziłam na wątki mamuś z inych miesięcy i one mają podzielone dzieciaczki na miesiące,więc to chyba dobry pomysł,tylko,że mamy także kilkoro dzieciaczków kwietniowych,więc muszą być trzy miesiące. Głowa mi pęka,więc już długo z wami nie posiedzę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do ciastoliny to ona u mnie jest hitem! mamy ośmiornice, przeróżne zestawy kupowane z tesco (ale nie polecam bo okrutnie śmierdzi ta zwykła ciastolina) i jeszcze jakiś 1 zestaw z play dooh czy jakoś tak. Mam też piaskolinę moon sand ale Daria dostanie dopiero jak Małemu przyjdzie muzyczny ogródek ![]() żeby pokrzywdzona nie była ![]()
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
Illbana my mamy ten zestaw
http://allegro.pl/item796869040_cias...ca_krakow.html i mam jeszcze jeden zestaw ale nie mogę znaleźć na allegro....ale ośmiorniczkę mogę polecić ![]() ![]() duże http://allegro.pl/item797601330_cias...ow_krakow.html albo takie małe http://allegro.pl/item799459834_cias...e_wyprzed.html Julcia potrafi bawić się tym non stop przez 2-3 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() melduje sie na 3czesci naszego watku ![]() nie nadrobilam jeszcze poprzdniej do konca... (ale sie postaram ![]() Od paru dni Kalinka budzi sie zdecydowanie rzadziej w nocy ![]() Po kapaniu (19.00)dostaje butle,po czym sama zasypia w lozeczku ze smoczkiem i pieluszka ![]() Ok.23.00 budze ja na cycusia(kilka dni temu musialam tak zrobic,bo mialam przepelnionego cyca,drugi dzien powtorka a potem juz specjalnie to robie) a potem sama budzi sie na jedzenie ok.4-5.00!!!dalej 6-7.00 nastepnie jje i spi i tak co 2godz. Dosc czesto sie zdarza, ze dosypiamy sobie do poludnia ![]() Dzis poszlysmy na spacerek dosc pozno(zlal mnie deszcz po drodze ![]() i tylko na godzinke,po powrocie jedzonko i spanko.. tak wstala o 19.00,kapiel i dalej spac.... ![]() jakis spioszek ja dzis zlapal ![]() dlatego moge Was troszke poczytac ![]() Od pt.-pon(wlacznie Tz mial wolne) i w pt.bylismy na szczepieniu... 3 wklucia...przy drugim ja juz oczy mialam pelne.. ![]() nie wspominajac o Kalinie ![]() dobrze,ze kolejna szczepionka dopiero na roczek..uffffff w pon.poszlismy zwazyc Niunke i mala(duza ![]() ![]() a w ten piatek skonczy 4m-ce ![]() ![]() co do wprowadzania pokarmow..powiedzieli,zeb y zaczekac az Kala skonczy 20tyg. czyli zaczniemy jak bedzie miec 4.5 m-ca ![]() Moja siorka w zeszly pt.dostala pierwsza wyplate ![]() ![]() tak sie cieszyla ,ze szok! z tej radosci kupila mi sliczny czerwony ,cieptluki sweter (wiedziala,ze mi sie podobal ![]() ![]() a jaka ma teraz motywacje do pracy ![]() ![]() dobra... na dzis wystarczy.. idem pod prysznic i do mojego Tz-cika ![]() obiecuje,oddzywac sie czesciej ![]() ciezko mi znalesc w ciagu dnia czas na wizaz ale postaram sie... ursull-paracetamol..jest NAJLEPSZY ![]() Milusia to istna modeleczka..pieknotka ![]() a jesli moge Cie spytac jakich tabsow uzywasz? bo ja mialam wczesniej cerazette(3 lata)i bylam z nich bardzo zadodolona, po odstawieniu przy pierwszym cyklu zaszlam z ciaze ![]() Po pologu bedac na wizycie kontrolnej poprosilam o implant.. Mam go od 25-go wrzesnia i jestem bardzo zadowolona! Tez za darmoche ![]() ursull a wiedzialas ,ze leki nadal mamy za darmo(nie tylko w okresie ciazy)!!! ja ostatnio dostalam antybiotyk(na paluszka..)choc liczylam na paracetamol ![]() Trzeba tylko pokazac ta karte Maternity Examption Cart. Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-03 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
ursull
![]() ![]() Carola właśnie dzisiaj pytałam jak wprowadzać mleko 2. I zacznę niebawem bo 1 zostało mi troszkę a Niki 9.11 kończy 6 miesięcy ![]() to z ciastoliną u Nas tak samo ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- spadam do tż-cika na film ![]() do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Ojj należy się lanie Patrykowi z 39 i pół
![]() ![]() ![]() iwciag - no tych oficerek jest mnustwo w sklepach, HIT. Carolajna - trza by bylo odpowiednio skomentowac te puste laski ![]() Illbanka - a no ma juz za sobą pierwszą malinkę hehe ![]() milena - buziaczki dla solenizanta ![]() ![]() ![]() pakusia - oni juz sa duzi więc i ja będe robila w jednym garczku. esti - no ok, ja tak juz pierwsza w kolejce się ustawiam jakby co ![]() ![]() ![]() ursull - super zakupki ![]() ![]() ![]() DORIS - fajnie że tak ładnie się wam nocki wyrobiły, ja za nic nie mogę mojego gadzika przytrzymac w lóziu dlużej niż do 7:30 to jest max ![]() ![]() ![]() Dziewczynki nie zabijcie mnie za moje głupie pytania ale jeszcze możecie mi podac proporcje składników z których robicie papki? ile warzywek, mięska i kleiku? (ile ziemniaczków, jaki kawałek mięska itd.) od jutra rusza masowa produkcja ![]() butki, takie bym chyba chciała, szukam dalej http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=791913823 Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-11-03 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Marika zaraz wam tu wkleje link tylko poszukam.
A zupka to: na oko ![]() Duży ziemniak, średnia marchew do tego różyczka kalafiorka lub brokuła mała pietruszka i ja daje mięska dosłownie jak pół pudełka od zapałek ale to dlatego że mój mały nie przepada. Z warzyw to na chwilę obecną tylko takie dawałam no i zagęszczam łyżeczką kleiku kukurydzianego. Szukam błyskawicznej kaszki manny z bobovity na mleku i ni ma ![]() Ursull śliczna Ślicznota ![]() Esti idę szukać co tam pisałaś o mleczku. POczytam bo i mnie niedługo to czeka ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-03 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
marika2121-
![]() kochana zycze Ci oczywiscie tego ![]() ![]() co do mojej Kaluni to .. nie zapeszajmy lepiej... ![]() bo wystarczy ,ze ja pochwale ..jak sie "psuje" ![]() no ale oby tak juz zostalo to bylabym bardzo happy ![]() ![]() bo to wstawanie co 2(czasem 1)godz. mnie wykanczaly... a co zrobil Patryk?? juz dawno nie ogladalam tego serialu.. ![]() albo jeszcze chwilke zostane ![]() tylko skocze po karmi, chce ktoras?? ![]() wiem,ze Esti jest jego wierna smakoszka ![]() ach..przypomnialo mi sie.. moj Adas tez pilnuje ,zebym miala swoje piwko.. razu pwenego mnie zaskoczyl,bo wracajac ze spacerku z Kalusia,kupil mi piwko a poszedl specjalnie "w tamta strone"zeby mi je kupic..bo zwylke to maja zupenie inny kierunek na spacerki(takie bardziej "dzikie"tereny a nie "sklepowe") kochany...jest... Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-03 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
CO ZROBIĆ BY SCHUDNĄĆ W CIĄŻY!!
:MDLEJE: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=376805 edytowałam swój 1 post i prowadzę zapisy na mamusie czerwcowe ![]() niedopisane- zgłaszać się ![]()
#328 |
Zadomowienie
|
DORIS - to rzeczywiście u was ogromne przełomy w spaniu, i usper oby tak juz pozostało
![]() ![]() Carolajna - dziękuję za przepisik, najbardziej ciekawił mnie ten kurczaczek ile trzeba go dac i ile kleiku, ja widziałam wskładzie tych dań tez groszek i por ![]() Agusia, gdzie sie podziewasz zawsze byłas o tej porze ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Boziuchny jak Dawid był dzisiaj marudny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull cieszę się z pomyślnych wieści z usg i śliczną mam synową ![]() Illbana niestety dzisiaj pogoda nam nie dopasała, może jutro ![]() Gossik buzię przemywam zwykłą wodą albo chusteczkami nawilżonymi tymi do pupy Rumiankowa buzię smaruję kremem Nicea na każdą pogodę Sashka gratuluję ząbka ![]() ![]() ![]() Pakusia a to wredna, złośliwa świnia z teścia ![]() Seona gratulują ząbków ![]() Agusia ![]() Esti obiadki i deserki kupuję z Hippa i Bobovita, a z Gerbera tylko danie z rybką Marika warzywka gotuję już obrane Carolajna gratuluję kolejnego ząbka ![]()
#330 |
Zakorzenienie
|
Marika ja tego nie robie dokładnie według przepisu
![]() Tak na oko i już ![]() A mięska możesz dać więcej jeśli synuś lubi, mój nie lubi i zbiera mu się na ![]() ![]() Ja pora nie dam, chociaż w słoiczkach jest. Mnie po nim wzdyma a co dopiero ![]() A o groszku to nawet n ie pomyślałam ![]() Muszę zakupić Dziewczyny czy kalafior i brokuł można mrozić?? Wiem ![]() ![]() Nie zawsze mam jak i gdzie wyskoczyć po warzywka niektóre i chya wsadzę w zamrażarkę. A gdzie ja groszek teraz dostanę ![]() Malutka buziaki dla Dawidka za piękny wyczyn ![]() ![]() I czekam aż mój leń zacznie wariować ![]() CINUSIOWA BABOLU!!!
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-03 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.