|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
na włosy, doskonałe jest również na żołądek.
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
a co dokładnie robi z włosami? mam zniszczone, które się bardzo przetłuszczają. nada się dla mnie?
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.we-dwoje.pl/siemie;lniane...kul,10419.html Tutaj jest o nim co nieco.
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SŁYSZŁAM RÓWNIEŻ O NIM JAKO SKUTECZNYM ŚRODKU NA WYPADANIE WŁOSÓW ORAZ ŁUPIEŻ - W TYM CELU CODZIENNIE SPOZYWA SIĘ OKOŁO 2 ŁYŻEK DZIENNIE ALE OGÓLNIE JEST STRAAAASZNIE NIEDOBRE ![]()
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku..." Edytowane przez Liiii Czas edycji: 2009-11-05 o 15:08 |
|
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
to od dziś będę jadła siemie
może pomoze mi na zniszczone włosy...mam takie ziarenka... mogą być, czy muszą być mielone?
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
a mozna to siemie zewnetrznie na wlosy stosowac
|
#3937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- zewnętrznie też można stosować, jest o tym odpowiedni wątek |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko kurcze, zanim znajde młynek do kawy, to wieki miną
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie piłam to może przez tydzień ale strasznie mi to nie smakowało no i odstawiłam
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Liiii
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno mnie tu nie było.. nie mam czasu
![]() Przyszłam tylko powiedzieć,że zamówiłam tonik z kwasem z BU 10%.. moja cera ostatnio jest w opłakanym stanie i nie wiem do końca dlaczego :/ pełno na niej śladów po wciąż pojawiających się pryszczach ;/ a do tego grudki, zaczerwienienia.. a uzywam tego co zawsze- humektan,dermogal, borasil, glinka, babydream, mocznik itd.. do jakiegos czasu bylo swietnie ( wakacje) a po powrocie do warszawy zaczal sie horror z cera.. jak przyjdzie tonik to bede go stosowac tylko z zelem babydream, humektanem i filtrem. zobaczymy.. jak nie pomoze to chyba zwatpie we wszystko
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Narc, jesteś
![]() Kupiłam jedwab do włosów, mam nadzieję, że się sprawdzi. Ścięłam tydzień temu włosy, oi to całkiem sporo, i wraz mam jeszcze rozdwojone końcówki Patent wałkowy się sprawdził. Włosy były takie piękne, puszyste, podniesione, super
|
|
#3944 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
znam wszystko, ale dzięki
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
w jakich proporcjach? może byc woda destylowana? można przechowywac na półce czy trzeba w lodówce?
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja lubie ciemnozielony z serii spa, nie wysusza
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Waham się między odżywką WAX i Kallos. Co myślicie?
|
|
#3949 |
|
Rozeznanie
|
kallos~!
moze moja opinia nie wyda Ci sie pomocna bo sama nie stosowalam ani jednej ani drugiej ale wiele o obu czytalam, takze na Wizazu... mowia, ze Wax to bardziej produkt marketingowy, wiecej nad tym krzycza niz to warte pozatym zawiera SLS!! jesli chodzi o SLS w szamponach ktore na wlosach ''przebywaja'' pare minut to i tak podobno lepiej ich unikac a co dopiero maseczka do wlosow, gdzie trzymamy je nawet godzine!poczytaj komentarze na KWC
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam brązowego waxa (polskiego, z l'biotica) i nie ma sls. Bardzo go sobię chwalę, włosy po umyciu są cudne, a przy dłuższym stosowaniu widzę wyraźną poprawę ich stanu. Ale jak wiadomo każdemu może pasować coś innego. Niestety nie mam porównania z kallosem.
Zapytaj może włosomaniaczki na innym wątku .
|
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i jeszcze jakiś czas temu dowiedziałam się, że MUSI BYĆ ŚWIEŻO ZMIELONY jak napisała kilka postów wyżej wizażanka, ten zmielony podobno ma jakąś TRUCIZNĘ ja pilam też ten zmielony nic się nie stało ale zapewne niszczy organizm
Edytowane przez niusia212 Czas edycji: 2009-11-07 o 09:30 |
|
|
|
|
#3953 |
|
Przyczajenie
|
jak komus zalezy na siemieniu ze wzgledu na omega 3 to wygodniej jest kupic olej lniany tloczony na zimno i jesc codziennie lyzeczke tego oleju wymieszana z twarozkiem(tzw dieta dr budwig)
warto bo zeby nie miec niedobororow omega 3 to bysmy musialy jesc przynajmniej raz dziennie tlusta rybe... watpie zeby ktos sie tak odzywial. mozna wiec sobie poprobowac z tym olejem lnianym bo ma zbawienne dzialenie na wysuszona skore, wlosy, prace muzgu i zdrowie calego organizmu jak ktos ma ochote poczytac o tym jaki wplyw ma na zdrowie to zamieszczam link http://budwig.vegie.pl/ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie WAX, polski z l'biotici nie zawiera sls. Stosowałam zarówno wax (wersja do suchych i zniszczonych oraz do wypadających)jak i kallosa. Po waxie włosy miękkie, łatwo się rozczesują, sypkie. Po kallosie miałam matowe włosy i poza zapachem nie zauważyłam u niego żadnych zalet.
No chyba, że Twoje włosy lubią proteiny mleczne wtedy wskazany będzie jednak kallos ![]() Na fryzjerskim jest wątek zarówno o waxie jak i kallosie |
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosowałam odżywkę WAX i byłam bardzo z niej zadowolona. Kupiłam ją bo byłam zdruzgotana po wyjściu od fryzjera;/. W każdym razie ta odżywka bardzo poprawiła stan moich włosów, które były zniszczone farbowaniem, pasemkami no i nieudanym cieniowaniem zadanym przez "profesjonalną inaczej fryzjerkę". Stosowałam częściej i trzymałam ją na włosach znacznie dłużej niż zalecała ulotka no i w moim przypadku się opłaciło włosy stały się zdrowsze, mocniejsze i zaczęły szybciej rosnąć czego się zupełnie nie spodziewałam, więc polecam jak najbardziej WAX.
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Tonik z cytryny jakoś mi nie służy jednak... jak wszystko ostatnio
![]() Jeśli o włosy chodzi to plejek rycynowy, nafta, Gloria,Venita, Fitomed,Babydream, żel Paloma, jedwab joanny ![]() ostatnio byłam u fryzjera i potraktowano moje włosy tym- http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/product-pol-10...do-wlosow.html cudowny efekt !! i chyba kupię, bo na tej stronce jest naprawdę tanio mają też kallosy, joannę i masę profesjonalnych kosmetykow za okazyjna cene np te malutkie jedwabie kosztują tu coś ponad 3 zł a w rossmanie albo w salonach fryzjerskich 10 zł... jak ktos jest z warszawy to warto tam isc - bo to sklep interntowy,ale rzeczy są z hurtowni do ktorej mozna isc i kupic co się chce ;-)Skoro juz tu jestem to zapiszę sobie plan działania zawsze mnie to motywuje .1. codziennie mycie babydream i wodą zrodlana plus wycieranie papierowym recznikiem 2. co drugi dzien tonik z kwasem 10% z BU ( w pozostałe dni tonik ziaja aloesowy z mocznikiem) 3. Humakta z mocznikiem naprzemiennie z Dermogalem. 4. maseczka z glinki raz w tygodniu 5. peeling enzymatyczny ( jeszcze nie wiem jaki ) 6. cevikap raz w tygodniu 7. witamina e pod oczy i na powieki - najlepiej codziennie,ale roznie to bywa.. włosy - po kazdym myciu ( venita szmpon) Gloria na pol godziny conajmniej - keratyna raz w tygodniu - spray liliputz i jedwab - na mokre wlosy, najlepiej po kazdym myciu w ilosciach bardzo malych - raz w tygodniu olejek Himalaya lub rycynowy, lub ze slodkich migdalow( albo oliwka hipp ) -aloes- kiedy mi się przypomni :P Ciało -mocznik na piety raz w tygodniu -serum eveline antycelulit codziennie -serum do biustu eveline codziennie - nawilzanie codziennoie - oliwka hipp lub balsam babydream/hipp albo zel aloesowy Palomy - peeling kawowy raz w tygodniu - krem do rak- jak najczesciej, kilka razy dziennie - balsam na paznokcie herba studio- jak najczesciej -pilowanie tylko szklanym pilniczkiem - zielona i czerwona herbata - codziennie - lecytyna, sprzyp, witamina e codziennie. To chyba wszystko.. mam nadzieję
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-11-07 o 19:15 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Narc, a w tą keratynę to gdzie się zaopatrzyłaś i za ile?
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
A olejek rycynowy to na same końcówki, tak? Bo właśnie mam i się zastanawiam
|
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, ja mialam na mysli Wax Richards&Appleby
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

wystarczy Marzena 
może pomoze mi na zniszczone włosy...