Ostatnio testowałam cz.II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 01:02   #2371
LouLou25
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Mahora - miodzio jeden z fajniejszych Guerlainow. Slodki, troche kiczowaty ale lepsiejszy od Samsary. Piekna tuberoza (za ktora zazwyczaj nie przepadam) + inne kwiaty na wetiwerowo-drzewnej bazie. Calosc lekko pudrowa, "migdalowa" i pazurzasta (pomimo slodyczy).

Le Baiser Lalique - niespecjalnie ciekawy kwieciuch, ma cos z lakieru do wlosow. Nie jest moze fatalny, ale bardzo przeterminowany w raczej kiepskim stylu. Pozwole sobie zacytowac ktosia z Basenotesu: "Sweet, cheap, nasty and flat as a fart". Cos w tym jest

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 03:26   #2372
Małgosia791
spin doctor

Sensuous Estee Lauder-doleciała 30tka kupiona w ciemno Pierwsze wrazenie: piernik z dużą ilością przypraw i odrobiną czekolady(średnio moje klimaty), ale po dłuższym czasie zapach robi się bardzo orientalny, "pustynny",przyprawow y, afrykański, cudo Jestem w szoku, jak ten zapach się zmienia: ze średnio udanego piernika, aż do afrykańskiej sawanny . W recenzjach był porównywany do OI-dla mnie to inny zapach, chociaż klimat ten sam.Warto przetestować, ja swoją 30tkę zuzyję z przyjemnościa.
Stary 2009-11-05, 03:45   #2373
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Sensuous Estee Lauder-doleciała 30tka kupiona w ciemno Pierwsze wrazenie: piernik z dużą ilością przypraw i odrobiną czekolady(średnio moje klimaty), ale po dłuższym czasie zapach robi się bardzo orientalny, "pustynny",przyprawow y, afrykański, cudo Jestem w szoku, jak ten zapach się zmienia: ze średnio udanego piernika, aż do afrykańskiej sawanny . W recenzjach był porównywany do OI-dla mnie to inny zapach, chociaż klimat ten sam.Warto przetestować, ja swoją 30tkę zuzyję z przyjemnościa.
witaj Małgosiu, jak zwykle widzimy się nocą
ja czekam na próbaska z wymianki,z opisów wydaje mi się, że to moje klimaty
a żeby nie było OTa-nowy Alien(u siostry)-podoba mi się bardziej niż "stary", chociaż na mnie pachnie jakby tam samo jest bardziej strawny za to trwałość wcale nie mniejsza
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:15   #2374
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Currara Touch and Die -> Miało byc Flowerbomb, a otrzymałam coś ciastkowego z nutą czegoś drażniącego. Po 30 minutach zapach przypomina mi.... LLL Za tak male pieniądze chyba się skuszę

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 13:46   #2375
ropuszka
Zakorzenienie

A do mnie doleciala ostatnio Prada L'eau ambree. Nie powiem, ladna jest. Na pewno najladniejsza ze wszystkich zapachow tej marki. Flakon piekny (widzialam tylko na zdjeciach). Jak opisac ten zapach? Raczej cieply, kwiatowy, lekko slodki, minimalnie podobny do irysowej Prady. Amby tam bardzo nie czuc, zadnych kadzidel. Zapach jest raczej kobiecy i wywazony, bardzo elegancki. NIe wiem jak z trwaloscia, ale na mnie jest srednio trwala, trzyma sie blizej skory (chyba) i nie wiem czy to wina probki bez atmoziera? Chyba poniekad tak. W perfumeriach jeszcze nie ma, ale na pewno przetestuje z psikanego flakonika. Wart uwagi zapach, jesli ktos potrzebuje wiecej opinii, to polecam zapoznac sie z recenzja anki_res Bardzo dobrze opiusala nowa Prade w KWC.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:51   #2376
wredziulek
Zadomowienie

Dość pobieżne testy:
Lutens Chypre Rouge - pierwszy poznany przeze mnie zapach Lutensa; nie mój, ale doceniam - mocny, głęboki... Na pewno chcę poznać inne perfumy tej marki.
Perles de Lalique - hm, no szypr. Bez emocji.
Benefit Something about Sofia - fajny, taki retro, skojarzył mi się z AP Maitresse
Stary 2009-11-05, 20:35   #2377
żurawinka
Zakorzenienie

angel ou demon le secret -delikatnie i zwiewnie, nie spodziewałam się że mnie zauroczy, jest kwiatowo nie nachalnie, chociaz demona to tam nie ma, nic a nic, czuc go delikatnie i czuje się w tym zapachu jakas romantyczna, ale pewna siebie.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 03:34   #2378
Małgosia791
spin doctor

Sonia Rykiel Woman-dla mnie to przykurzone, słodkie(ale nie cukrowo, tylko tak delikatnie kobieco) fiołki. Zapach bardzo ciekawy, inny. Podoba mi się ta nutka "kurzo-pudru" Jednocześnie zapach jest bardzo kobiecy, trwały, glęboki. Pooba mi się, bardzo mi się podoba
Stary 2009-11-06, 09:44   #2379
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wredziulek Pokaż wiadomość
Perles de Lalique - hm, no szypr
szypr mówisz...
nie wiedziałam, że uwielbiam perfumy szyprowe
i mówię serio, bo nie umiem rozpoznać szyprów
jak mi ktoś powie, że to szypr, to wtedy wiem
ale generalnie to nie moja bajka
ze znanych mi szyprów jak dotąd lubiłam tylko CdG 2
ale znawcy tematu powiadają, że to nowoczesny szypr (cokolwiek to znaczy)

dumam i dumam
i nie wydumałam co wspólnego mają Perły z szyprami
podpowiedzcie, oświećcie mnie

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:36   #2380
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
szypr mówisz...
nie wiedziałam, że uwielbiam perfumy szyprowe
i mówię serio, bo nie umiem rozpoznać szyprów
jak mi ktoś powie, że to szypr, to wtedy wiem
ale generalnie to nie moja bajka
ze znanych mi szyprów jak dotąd lubiłam tylko CdG 2
ale znawcy tematu powiadają, że to nowoczesny szypr (cokolwiek to znaczy)

dumam i dumam
i nie wydumałam co wspólnego mają Perły z szyprami
podpowiedzcie, oświećcie mnie
Elu, pewnie dwie nuty w bazie, które obowiązkowo kojarzą się z szyprami: paczula i mech
mnie Perły przypominają Dzongkhę, a przecież to też szypr

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:41   #2381
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
Elu, pewnie dwie nuty w bazie, które obowiązkowo kojarzą się z szyprami: paczula i mech
paczula?
to vanilopaczula z sephory jest szyprem?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 17:12   #2382
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
paczula?
to vanilopaczula z sephory jest szyprem?
nie, bo nie ma mchu ani cytrusów
Alchimie też jest szyprem zaliczanym do grupy owocowo-szyprowej, trudno uwierzyć, co nie?

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2009-11-06 o 17:14
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:53   #2383
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
nie, bo nie ma mchu ani cytrusów
Alchimie też jest szyprem zaliczanym do grupy owocowo-szyprowej, trudno uwierzyć, co nie?
a właśnie nie trudno-wali szyprem (jak mówi moja droga siostra) jak nic, dlatego wole Olimpię
juz trudniej mi uwierzyc w szyprowośc Chypre Rouge , ale niech im będzie
Stary 2009-11-06, 19:27   #2384
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Właśnie siedzi mi na nadgarstku Maroussia
Wahałam się przed zakupem, ale bardzo cieszę się, że jest.
Otwarcie było mocne i nalewkowe, ale szybko uciekło, więc nie wiem co to za nalewka była.
Nie wyczuwam w Maroussi czarnej porzeczki - a szkoda - ale za to jest piękny, jesienno-melancholijny zapach suchych kwiatów spowitych słodkawym dymem.. Im dłużej siedzi na skórze tym melancholijniej i piękniej..
Oj, coś mi się zdaje, że często będę nią straszyć znajomych i współpracowników..

Na drugim nadgarstku pachnie mój od niedawna upragniony a od dziś posiadany Midnight Poison Parfum Extrait - i nie mam co o nim powiedzieć, poza tym, że
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 23:54   #2385
gryx82
BAN stały

Cytat:
Dzongkha mi się podoba, więc stricte szyprem być nie może...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:19   #2386
angel 310
BAN stały

GG do angel 310

od wczoraj Hypnotic Poison...jak to możliwe,że ja wielbicielka wanilii i słodkości nigdy wcześniej go nie wąchałam???jak na razie wanilia i migdały(rano kolega w pracy orzekł, że pachnie słodkimi bułeczkami),anyżku nie czuję, jaśminu całe szczęście też nietrwały niesamowicie,jestem zachwycona
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 12:11   #2387
żurawinka
Zakorzenienie

AbsolutelyGivenchy - delikatny nienachalny owoco kwiatek, całkiem przyjemny, trwałość raczej taka sobie.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 13:25   #2388
porzeczki
Zadomowienie

Eau Mega Victor&Rolf.

Flakon ciekawy, chociaż nieporęczny. Żeby uruchomić spray należy ścisnąć taką niby plombę z boku butelki. Najlepiej zrobić to przy pomocy obu dłoni: jedną trzymasz flakon a drugą ściskasz "plombę".

Tylko żeby w taki sposób spryskać sobie nadgarstek, trzeba się nieźle nagimnastykować
A sam zapach...denny. kwiatowo-owocowy, zupełnie nic w nim charakterystycznego nie znalazłam. Bardzo nietrwały.

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:37   #2389
Polly_
grozi wypollizowaniem

ostatnie testy

Farmacia SS.Annunziata "Aurora" edt- cynamon-jak prosto z torebki-wytrawny,sucho-wilgotny, mało perfumeryjny, bardzo prawdziwie cynamonowy, raz słodszy, raz wytrawniejszy, czasem czuć cos jakby paczulę. Zapach bardzo kulinarny, ale nie jest to cynamon używany podczas pieczenia, nie ma w tle kuchennych ciepłych nut pieczonego ciasta (czy czegokolwiek) to cynamon-surowiec, w wielkich worach w ciemnym magazynie (ale nie zatęchłym) . Dziwny to zapach, ładny, ale nie budzi zadnych ,emocji, wspomnień, nie opowiada zadnej histori.....

(ocena 7/10 pollików)

Santa Maria Novella "Marescialla"-
po aplikacji powąchałam nadgarstek i ....dosłownie mnie zmroczyło, coś kwaśno, metalicznego przeszyło mi mózg
Po kilku sekundach zapach zaczął ewaluować w mokrą glebę- ale nie czyściutką ziemię ogrodową jak Dirt Demeter. To najprawdziwsza-dzika gleba, świeżo kopana na jakimś odludziu.....
PO kilku minutach do głosu dochodzą nuty zgniło- zielone- jakieś gnijące łodygi.....
Zapach nabiera tez stopniowo jakiejś kwaśno-ziołowej nuty, która mi osobiście kojarzy sie z czymś trującym chorym....wszystko to od początku do tego momentu w mojej głowie układa się w makabryczną historię....rozpoczynając ą się smiercią od miecza i strącenia do wilgotnej mogiły...no a co w mogile...to wiadomo.....
Niestety po jakiejs godzinie, zapach traci swoją zdolnośc opowiadania- zostają gorzkie zioła, przywodzące na mysl staroświecką męską wodę.
W zapachu nie czuję żadnej rózy, ani absolutnie zadnej słodkości. Zapach obiektywnie rzecz biorąc jest okropny, jednakże tak pociągający, ze musiałamco kilka minut wąchać nadgarstek i otrząsać sie z obrzydzenia

ocena (7/10 pollików )

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-11-07 o 14:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 20:40   #2390
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Poznałam dziś nowe oblicze Neonatury Cocon. I bardzo się z tego cieszę, bo do mojej kolekcji dołączy wreszcie coś odmiennego od reszty.

Zaaplikowałam oszczędnie i ostrożnie. Uderzyły mnie 'mokre' nuty: goździki, apteka, stęchła piwnica, ziemia. Po około godzinie zapach stał się 'suchy', czułam piernik, cynamon, kakao i kawę powleczone lekką paczulową stęchlizną. Później stęchlizna ustąpiła miejsca wanilii, a wanilia razem z goździkami trwała dzielnie na mojej skórze. Zapach jest mocny, zdecydowany, nietypowy, ale nienachalny. Nie ma w nim ani grama słodkości, jest suchy i trochę gorzki, jak prawdziwe kakao.
Teraz zapach gaśnie, i robi to bardzo zmysłowo. Mam na sobie cień męskich perfum, którychś TŻowych. Prowadzi to u mnie do bardzo nieskromnych myśli, wszak wszystkie wiemy, kiedy najczęściej zostaje nam cień TŻowych perfum
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 14:45   #2391
Polly_
grozi wypollizowaniem

Escentic 02- bardzo przypomina mi Escentric 01 i zastanawiam sie czy którąś razą nie pomylono próbek (tylko którą?). W każdym razie zapach ziołowo-drewniano-cytrusowy, takie niby nic.
Jest to zapach słoneczny, energetyczny, kojarzy sie z wakacjami-ale nie komercyjnymi- drink i plaża, to wakacje z przygodą, niebezpiecznymi eksperymentami
Gdy go mam na nadgarstku czuje sie pozytywnie naładowana, czuję ze cały świat do mnie należy ,ze mogę wszystko, czuję sie jakbym stała na wysokiej skale nad brzegiem oceanu i wrzeszczała przepełniona radością i pięknem świata.
ufffffff......

ocena- 8/10 pollików

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-11-08 o 18:02
Stary 2009-11-08, 15:36   #2392
Maja102
Zakorzenienie

Coze - niestety, mimo chęci i bujnej wyobraźni, ja tam żadnej magii nie czuję . Za to dużo gorzkiej czekolady (albo kakao) z pieprzem i jakimiś przyprawowo-ziemnymi nutami w tle. Po godz. zostaje z tego dużo kakao zagrzebanego w ziemi (coś paczulą mi zalatuje mocno, choć jej w składzie ponoć nie ma...)

Agent Provocateur Eau Emotionelle - pierwszy niuch z próbki zaleciał mi...octem Potem lepiej, ale niewiele - perfumy układają się w mieszankę soku z cytryny z pudrem Nie wiem, czy tylko u mnie wychodzi taie kwaskowate, czy to miało zamiarem producenta przypominać np. ciało spocone po miłosnych zapasach hehe
Stary 2009-11-08, 16:53   #2393
prowokatorka
Zadomowienie

Dziś testowałam
Prada infusion d'iris -uderzenie mocne.Jakbym się znalazła w Kościele gdzie zapalono już kadzidło.Wszędzie czuję jego woń,wchodzi w nos ,świdruję i otumania .Ale trzeba przyznac jest to piękne i czyste kadzidło .Nic się więcej nie wytworzyło,żadnej innej nuty zapachowej nie wyczuwam.
Hipnose Lancome.-testowałam edp.Słabiutkie i jakieś takie jadalne.Jakbym się znalazła dla odmiany w fabryce gum do żucia .Szybko się ulotnił z mojej skóry.Na skórze pozostała słaba smużka roztartego liścia namoczonego w papce bananowej.

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 17:34   #2394
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez prowokatorka Pokaż wiadomość
Dziś testowałam
Prada infusion d'iris -uderzenie mocne.Jakbym się znalazła w Kościele gdzie zapalono już kadzidło.Wszędzie czuję jego woń,wchodzi w nos ,świdruję i otumania .Ale trzeba przyznac jest to piękne i czyste kadzidło .Nic się więcej nie wytworzyło,żadnej innej nuty zapachowej nie wyczuwam.

Ja w Infusion d'Iris czułam głównie marchew..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2009-11-08, 17:54   #2395
Polly_
grozi wypollizowaniem

Durbano- Amethyste-
powiem tylko jedno
nie ma to jak hałda tłucznia drogowego polana sosem malinowym

edit-zapomniałam:
ocena 4/10 pollików

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-11-08 o 18:01
Stary 2009-11-08, 17:57   #2396
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Polly, kocham Twoje porównania

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2009-11-08, 18:02   #2397
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

Ja w Infusion d'Iris czułam głównie marchew..
Kamenko nie wyczuwam marchwi,bezpośrednio po nałożeniu rozwineło się kadzidło z delikatną cytrusową nuta.Cytrusy znikły,a kadzidło jak było tak zostało na skórze.Własnie drugi test zrobiłam .Piękne kadzidło powiadam.

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 18:03   #2398
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Polly, kocham Twoje porównania
założe sie ze Durbano zanim został jubilerem pracował przy budowie dróg- echa tej profesji czuję w każdej jego kompozycji (w jade najmniej)
Stary 2009-11-08, 18:12   #2399
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Durbano- Amethyste-
powiem tylko jedno

edit-zapomniałam:
ocena 4/10 pollików
Polly, te 4 polliki to za co, za flaszkę? A Amethyste uwielbiam, może dlatego, że mój tato był budowlańcem i zaszczepił mi w genach miłość do tłucznia drogowego Sos malinowy z lodami śmietankowymi też niczego sobie. Mniam, mniam...
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 18:19   #2400
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Durbano- Amethyste-
powiem tylko jedno

edit-zapomniałam:
ocena 4/10 pollików
Ymm, co to jest tłuczeń drogowy...?
Dla mnie Amethyste to twarde,czarne, jeżynowe mordoklejki, pfe.

Kurka, nic nowego nie testowałam, nie mam o czym pisać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości