Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-09, 16:14   #1021
naomi83
Przyczajenie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

To ja już nic nie rozumiem na stronie tej aukcji jest napisane że rozkłada się do pozycji leżącej.
http://www.allegro.pl/item802836154_...zl_canpol.html
naomi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 21:33   #1022
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Ja w ostatecznie zdecydowałam się na ABC design primo. Jak na razie nie narzekam. Nie jest to lekki wózek (trochę ponad 10kg, ale w porównaniu do mojego starego leciutki ) Prowadzi się dobrze, lekko się podbija, nie trzeba pomagać sobie nogą. Koła nie są duże, ale nie należą też do najmniejszych - zobaczymy jak będą się sprawować na śniegu. Wózek ma całkiem niezłą amortyzację, siedzisko szerokie i rozkładane do pozycji leżącej. Rzeczywiście rozkłada się jedna ręką, bardzo leciutko. Podnóżek regulowany. Budka z okienkiem naciągana aż do pałąka. W zestawie nie ma osłonki na nogi i folii przeciwdeszczowej. Pałąk łatwo się demontuje. Oglądałam również Inglesinę Zippy i PP Pliko 3 i zraziło mnie to, że były one rozklekotane - pewnie przez to, że tysiące ludzi je testowało. Niestety mojego wózka nie udało mi się na żywo obejrzeć w Krakowie, więc nie wiem jakby się prezentował po takim samym staniu w sklepie jak wyżej wymienione. Trochę w ciemno zamówiłam przez internet z myślą, że najwyżej zwrócę. Ale wózek zostaje
Stary 2009-11-09, 23:04   #1023
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naomi83 Pokaż wiadomość
To ja już nic nie rozumiem na stronie tej aukcji jest napisane że rozkłada się do pozycji leżącej.
Radze poczytac na stronie producenta. Wtedy bedziesz miala pewnosc co i jak. Przy aukcjach Maclarenow sprzedawcy np. nagminnie pisza, ze maja one "udzwig" 30kg (w rzeczywistosci 15kg). Ale pewnie jeden napisal z bledem, a reszta kopiowala.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 08:25   #1024
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:

Twój wybór komu zaufasz Zadzwoń, albo spytaj tego sprzedawcę, może zrobili jakiś swój własny model, bo ja przekazuje Ci tylko bezpośrednią informację od producentów, w ABC jedynym wózkiem rozkłającym się rzeczywiśćie na płasko jest turbo i niektóre same spacerówki

Edytowane przez cherrry2009
Czas edycji: 2009-11-10 o 08:28
cherrry2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 08:56   #1025
kasiaaX
Rozeznanie

Zaledwie wczoraj zaczęłam podczytywać wątek, a dzis znalazłam taki artykuł na wp: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...?ticaid=19142m . Pozdrawiam.
Stary 2009-11-10, 09:57   #1026
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Zaledwie wczoraj zaczęłam podczytywać wątek, a dzis znalazłam taki artykuł na wp: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...?ticaid=19142m . Pozdrawiam.
Jest to stara wiadomość, Maclaren rozwiązał już dawno tę sprawę Wstrzymywał nawet produkcję, i dodał odpowiednie oznaczenia dla Amerykanów bo to właśnie wydarzenie miało miejsce w Ameryce, no coż skoro oni składają dzieci razem z wózkiem

Czas edycji: 2009-11-10 o 09:59
Stary 2009-11-10, 10:59   #1027
passionfruit
Zakorzenienie

cherry, ale ten artykuł ma datę 9.11.2009...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 11:58   #1028
KBKatarynka
Raczkowanie

hej! A ja poczytałam, porównałam co i jak i tak się zastanawiam nad wózkiem Baby Merc Q7. A co Wy o nim sądzicie?

Edytowane przez KBKatarynka
Czas edycji: 2009-11-10 o 12:00
KBKatarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 12:02   #1029
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jak malo trzeba miec wyobrazni zeby rozkladajac wozek pozwolic dziecku trzymac reke w zawiasach... Czy oni rozkladaja wozek z dzieckiem w srodku?

Tu jest orginalny artykul ze strony BBC: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/8351424.stm

Z tego co pisza Maclareny sprzedawane w UK sa bezpieczne. Wiec moze problem dotyczy jedynie tych produkowanych na rynek amerykanski.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-11-10 o 12:40
Stary 2009-11-10, 12:56   #1030
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
cherry, ale ten artykuł ma datę 9.11.2009...
To dziwne że po raz drugi wyciągana jest ta sprawa. Zresztą nie sądze żeby ktoś normalny składał dziecko razem z wózkiem, przecież to ....aż szkoda słów. Tylko Amerykanie tak potrafią, bo w Polsce nie było takich przypadków z tego co mi wiadomo.

Czas edycji: 2009-11-10 o 13:01
Stary 2009-11-10, 14:21   #1031
Ingus18
Zadomowienie

Hey
Możecie coś powiedzieć na temat Coneco V4
Z góry dzieki za odpowiedź

Mój braciszek------> http://s3.suwaczek.com/200912251762.png<------

Moja siostrzyczka------>http://s9.suwaczek.com/201107084965.png<------
Ingus18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 14:27   #1032
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ingus18 Pokaż wiadomość
Hey
Znajomi mieli ten model dla swojego syna, według mnie bardzo twardy, sztywny, a gondola mała, ciasna. Na plus waga wózka- jest dosyć lekki.
I spacerówka też jest ok- wygodniejsza niż gondola.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2009-11-10 o 14:29
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:39   #1033
KBKatarynka
Raczkowanie

ponawiam pytanko o Baby Merc Q7. Coś ktoś o nim wie? please
Stary 2009-11-10, 20:24   #1034
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Radze poczytac na stronie producenta. Wtedy bedziesz miala pewnosc co i jak. Przy aukcjach Maclarenow sprzedawcy np. nagminnie pisza, ze maja one "udzwig" 30kg (w rzeczywistosci 15kg). Ale pewnie jeden napisal z bledem, a reszta kopiowala.
Maclaren ma udzwig dokładnie do 29 kg . Tak jest nie u nas i jest to prawda .. U nas nie chcie sie producentowi robic ztestów na te 29 kg bo w naszym kraju to za duzo zachodu .. Dwa nasze dzieci sa małe i lekkie he he ..dlatego u nas wózek ma atest tylko na 15kg .
tak mi wytłumaczył pan w sklepie
Stary 2009-11-11, 00:05   #1035
tulumka
Raczkowanie

Cherry czy nadal jesteś żądna zdjęcia rozłożonego peg pergego si. Szczerze mówiąc to mi się nie chce fotek zrzucać
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 07:33   #1036
pliko
Przyczajenie

Cytat:

Wg mnie jest ta subtelna różnica, pomiędzy "rozkłada się do pozycji leżącej" i "rozkłada się na płasko" W kubełku dziecko śpi jak na krześle, teoretycznie ma pozycję leżąca, ale nóżki w górze...
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:58   #1037
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Maclaren ma udzwig dokładnie do 29 kg . Tak jest nie u nas i jest to prawda .. U nas nie chcie sie producentowi robic ztestów na te 29 kg bo w naszym kraju to za duzo zachodu .. Dwa nasze dzieci sa małe i lekkie he he ..dlatego u nas wózek ma atest tylko na 15kg .
tak mi wytłumaczył pan w sklepie
Ja tam wole polegac na tym co producent pisze na swojej stronie: http://www.maclarenbaby.com/gb/langu...ison_chart.pdf

http://www.maclarenbaby.com/gb/index...temid=88889303

Jest jak byk napisane - Maclareny pojedyncze udzwig 15kg, dla blizniakow - 30kg.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-11-11 o 13:01
Stary 2009-11-11, 14:00   #1038
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja tam wole polegac na tym co producent pisze na swojej stronie: http://www.maclarenbaby.com/gb/langu...ison_chart.pdf

http://www.maclarenbaby.com/gb/index...temid=88889303

Jest jak byk napisane - Maclareny pojedyncze udzwig 15kg, dla blizniakow - 30kg.
Oprócz tego co piszą na stronie jak coś trafia do sprzedazy w danym kraju przechodzi jakies tam atesty . powiem Ci tyle że mój synek waży 13 kg ma zimowe rzeczy na sobie , a ja mam nie raz na wózku torbe kilka kg i zakupy i wózek sobie super radzi więc jak dla mnie to 15 kg to przesadzili
Stary 2009-11-12, 08:13   #1039
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Cherry czy nadal jesteś żądna zdjęcia rozłożonego peg pergego si. Szczerze mówiąc to mi się nie chce fotek zrzucać
Bardzo chętnie bym zobaczyła, ale skoro nie chce Ci się zrzucać to przecież nie mogę Cie zmuszać
Stary 2009-11-12, 21:04   #1040
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KBKatarynka Pokaż wiadomość
hej! A ja poczytałam, porównałam co i jak i tak się zastanawiam nad wózkiem Baby Merc Q7. A co Wy o nim sądzicie?
Cytat:
Napisane przez KBKatarynka Pokaż wiadomość
ponawiam pytanko o Baby Merc Q7. Coś ktoś o nim wie? please
Moja przyjaciółka-wózkowa ma ten wózek Jeździmy razem z naszymi dziećmi.

Ona jest nawet zadowolona, ale ja nim jechałam kilka razy i jak dla mnie to syrenka a nie merc w porównaniu do mojego

Ten wózek jest taki "modyfikowany",( tzn. nie odpina się gondoli, nie przypina spacerówki ani nosidełka), przekształca się w spacerówkę. Np. z 3 piętra go nie zniesiesz Jest bardzo ciężki. Poza tym wizualnie kompletnie mi się nie podoba Nie wiem, czemu są tak popularne???? Ale o gustach się nie dyskutuje

Ja polecam Bebetto Vulcano. To prawdziwy merc wśród wózków Super łatwo odpina się gondola, można znieść najpierw kółka, później gondole. Jest w miarę lekka w porównaniu z innym gondolami (bo nosiłam po sklepie przed kupnem). Ma bardzo fajne nosidełko samochodowe, może być bujaczkiem, gondola może być kołyską Gondola jest duża i wygodna, na tyle, że można włożyć jeszcze materacyk! Ja mam kokosowy Jeszcze tutaj jedno zdjęcie
I tu jeszcze zdjęcie, bez lokatora

Kolejny, który odradzam to ConecoTeż mam Jedyny plus, to łatwo odpina się gondola. I tyle. Reszta do Brak resorów, ciężki, rączka się nie zgina, nie można chwytać za budkę Masakrycznie ciężko nim się jedzie. Tragedia i wydana kasa tylko

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-11-12 o 21:35 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:33   #1041
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja polecam Bebetto Vulcano. To prawdziwy merc wśród wózków Super łatwo odpina się gondola, można znieść najpierw kółka, później gondole. Jest w miarę lekka w porównaniu z innym gondolami (bo nosiłam po sklepie przed kupnem). Ma bardzo fajne nosidełko samochodowe, może być bujaczkiem, gondola może być kołyską Gondola jest duża i wygodna, na tyle, że można włożyć jeszcze materacyk! Ja mam kokosowy Jeszcze tutaj jedno zdjęcie
I tu jeszcze zdjęcie, bez lokatora
Kazde nosidełko się buja , a co dla Ciebie oznacza fajne ? Bo dla mnie fajne znaczy bezpieczne a bezpieczne to fotelik z czołówki testów ADAC .
Stary 2009-11-12, 21:37   #1042
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Kazde nosidełko się buja , a co dla Ciebie oznacza fajne ? Bo dla mnie fajne znaczy bezpieczne a bezpieczne to fotelik z czołówki testów ADAC .
Bezpieczeństwo oczywiście jak najbardziej !! Poza tym jest duże i wygodne. Do tego bardzo lekkie.

Nie wiedziałam, że z innych firm też się kołyszą.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 10:37   #1043
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
Ja w ostatecznie zdecydowałam się na ABC design primo. Jak na razie nie narzekam. Nie jest to lekki wózek (trochę ponad 10kg, ale w porównaniu do mojego starego leciutki ) Prowadzi się dobrze, lekko się podbija, nie trzeba pomagać sobie nogą. Koła nie są duże, ale nie należą też do najmniejszych - zobaczymy jak będą się sprawować na śniegu. Wózek ma całkiem niezłą amortyzację, siedzisko szerokie i rozkładane do pozycji leżącej. Rzeczywiście rozkłada się jedna ręką, bardzo leciutko. Podnóżek regulowany. Budka z okienkiem naciągana aż do pałąka. W zestawie nie ma osłonki na nogi i folii przeciwdeszczowej. Pałąk łatwo się demontuje. Oglądałam również Inglesinę Zippy i PP Pliko 3 i zraziło mnie to, że były one rozklekotane - pewnie przez to, że tysiące ludzi je testowało. Niestety mojego wózka nie udało mi się na żywo obejrzeć w Krakowie, więc nie wiem jakby się prezentował po takim samym staniu w sklepie jak wyżej wymienione. Trochę w ciemno zamówiłam przez internet z myślą, że najwyżej zwrócę. Ale wózek zostaje
odkryłam i minusy! wózek ma beznadziejny dostęp do koszyka! sam koszyk nie jest może jakiś mały, ale dostęp do niego to jakiś koszmar. Można sobie dużo małych rzeczy napakować bo większych nie ma jak tam włożyć. A po drugie, rączki nie są regulowane - dla mnie okej, ale ja mam 160cm dla mojego męża (186cm) są za nisko - ale daje dzielnie radę
Stary 2009-11-18, 19:56   #1044
gosiak0512
Zakorzenienie

my jesteśmy w posiadaniu Atlantica firmy Espiro. Duża gondola plus równie duża spacerówka. koła pompowane. Pierwszy bąbel spędził w nim prawie rok i stan jest idealny nawet bieżnik nie naruszony wózek godny polecenia bo mamy i parasolkę tej że firmy

wygląda tak
http://www.abobo.pl/index.php?produc...uct&prod_id=68

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 22:14   #1045
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

te coneco V sa do d..... znajoma miałam i po 2 miesiącach sprzedała.Bardzo nie wygodny kółko jej się złamało.Sprzedała do ze strana 50% ceny.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 06:30   #1046
Ficca
BAN stały

GG do Ficca

Cytat:
Napisane przez Ingus18 Pokaż wiadomość
Hey
Mam Coneco V4 i niestety nie polecam, na przednie koła trzeba uważać żeby nie złamać. Natomias spacerówka jest o.k. tylko wtedy gdy dziecko siedzi , ale do spania jest niewygodna ponieważ gdy ustawi się ją do pozycji leżącej to wówczas dziecko ma nogi w górze.
Ficca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 10:04   #1047
skrzypifurtka
Przyczajenie

Witam Was, potrzebuję porady odnośnie wózka. Przeglądam różne oferty i mam mętlik w głowie. Potrzebny mi wózek w miarę lekki, który po złożeniu zmieści się do średniego bagażnika samochodu, taki, który będzie dobrze się prowadził po nierównych terenach (szczególnie po plaży). Myślałam o spacerówce, rozkładającej się na płasko, z możliwością wpięcia w nią fotelika samochodowego. Dziecko urodzi się w maju, więc nie wiem czy gondola będzie mi potrzebna. Po za tym chciałabym, żeby wózek był w miarę niedrogi. Czy możecie doradzić mi jakiś konkretny model? Będę wdzięczna
skrzypifurtka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 12:09   #1048
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez skrzypifurtka Pokaż wiadomość
Witam Was, potrzebuję porady odnośnie wózka. Przeglądam różne oferty i mam mętlik w głowie. Potrzebny mi wózek w miarę lekki, który po złożeniu zmieści się do średniego bagażnika samochodu, taki, który będzie dobrze się prowadził po nierównych terenach (szczególnie po plaży). Myślałam o spacerówce, rozkładającej się na płasko, z możliwością wpięcia w nią fotelika samochodowego. Dziecko urodzi się w maju, więc nie wiem czy gondola będzie mi potrzebna. Po za tym chciałabym, żeby wózek był w miarę niedrogi. Czy możecie doradzić mi jakiś konkretny model? Będę wdzięczna
gondola to niezbędnik!! nie mozna dziecka zwlaszcza niemowlaka dlugo wozic w foteliku samochodowym lub odrazu w spacerowce..

ze wzgledu na delikatny kregoslup takego maluszka zlituj sie i kup wozek z gondolą
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 18:33   #1049
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
gondola to niezbędnik!! nie mozna dziecka zwlaszcza niemowlaka dlugo wozic w foteliku samochodowym lub odrazu w spacerowce..

ze wzgledu na delikatny kregoslup takego maluszka zlituj sie i kup wozek z gondolą
Na początku bez gondoli ani rusz. Można kupić jakiś tani wózek głęboki używany np.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 07:30   #1050
skrzypifurtka
Przyczajenie

no dobrze, ale widziałam też spacerówki rozkladane na plasko, do których można dokupić gondolę. Nie wiem już czy lepiej kupić najpierw wózek głęboki, później jak dziecko podrośnie spacerówkę. Czy może skorzystać z takiego rozwiązania - spacerówka z możliwością wpięcia gondoli, fotelika. Wiem, że są wózki wielofunkcyjne, ale wiem też że te spacerówki z wózków wielofunkcyjnych zazwyczaj są bardzo płytkie i długo nie posłużą. Proszę o rady doświadczonych mam. Będę wdzięczna
skrzypifurtka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości