![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam was z rana co do gum to wiolin pisała ze mozna mentol z eukaliptusem te gumy mozna .Ja po wazeniu .Dzis 8 dzien uderzeniowki i 4 kg.mniej .Jeszcze pociagne 2 dni i przechodze na P+w.Bede szła systemem 7/7
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- aha a wiesniak ze szczypiorem chyba nie bo warzywa w uderzeniowce niewskazane |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A te 19kg to tak,właśnie na dukanie schudłam ![]() Specjalnie zajrzałam do książki i ocet,zioła,tymianek,czosn ek,pietruszka,cebula szalotka,szczypiorek oraz wszystkie przyprawy są nie tylko dopuszczalne ale i gorąco polecane.
Start 17 sierpień było 86kg ![]() cel 65kg ![]() 1 grudzień Start III faza Edytowane przez agus30 Czas edycji: 2009-11-11 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Dzięki za szybką odp.
Aguś gratulacje ![]() Moje wątpliwości wynikają z tego ze na str www.dukan.wu.pl znalazłam wśród przepisów na I protal: CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników) wersja na słodko ![]() ![]() ![]() ![]() CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników) wersja na słodko 250 gr mąki kukurydzianej 4 jaja 1/2 litra odtłuszczonego mleka 1 szczypta soli 1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego 1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu ![]() Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym. Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety. UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych Czy można coś takiego? WG listy na początku 1 wątku nie.
Znowu zaczynam:Piękne czasy gdy było 50,1(07.09.10) Staram się by wróciły ![]() mam dość Edytowane przez kasia_05 Czas edycji: 2009-11-11 o 08:30 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Podobno w tłumaczeniu jest błąd i mąki kukurydzianej nie wolno używać tylko skrobię kukurydzianą.Tak dla lepszego efektu lepiej poczekać z tymi naleśnikami do II fazy.Na I jemy przede wszystkim duuuużo białka
#155 |
Rozeznanie
|
Aha więc tylko białko.
![]() Dzięki ![]() ![]()
#156 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki potrzebuje niemicka nazwe na otreby owsiane i na skrobie kukurydziana czy ktoras z was wie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wazenie wieczorem nie ma sensu, bo wtedy masz w sobie jedzenie z calego dnia. Wazyc nalezy sie rano, nago, na czczo. To jest twoja walsciwa waga, a nei to co wieczorem Cytat:
Niektore rzeczy sa w tej diecie neiedozwolone nie po to by nas dreczyc ale dlatego ze zaburzaja lub powstrzymuja dzialanie odchudzajace tych wlasciwych. Cytat:
Maisstärke lub Maizena ale glowy bym nie dala bo ja niemieckiego ni w zab. tak google tlumacz twierdzi
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-11 o 09:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Bogaczko no super ![]() ![]() Agus jak tak szybko polecisz to nam znikniesz ![]() U mnie spadło sobie od wczoraj 0,4 kg dobrze,że w ogóle coś bo jutro @ Miłego dnia ![]()
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego sama z dzieciakami jestem bo mąż wyjechał do Niemiec 15 września i dopiero 22 listopada wróci.Więc nie mam wsparcia jako takiego a rodzinka najbliższa 50km ode mnie mieszka ![]() Wiem że stres zawsze przyczyniał się do spadku na wadze.Kiedyś miałam tak stresującą pracę że w ciągu 2 miesięcy schudłam 20kg ![]() ![]()
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() jak to miło kiedy poranek może być taki dłuuugi i leniwy jak dzisiaj. Bez pośpiechu bez terminów bez zakupów i wysyłania dzieci do szkoły... Jest cudnie ![]() Jest też drugi powód do radości bo dziś nareszcie osiągnęłam swój pierwszy zaplanowany cel czyli 70,0 kg hurra! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedz ta pierwsza to tez znalazłam na otreby ale nie wiem na skrobie a to potrezbuje dokladnie bo chce kogos poprosic zeby mi kupił dlatwgo potrzebuje nazwe dokladna w 100%
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ateraz dziewczynki ide na kijki .Swietny sport polecam kazdemu |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Brawo
![]() ![]() ![]() W końcu i na ciebie przyszła kolej.Mam nadzieję ,że kg zaczną teraz w szybszym tempie spadać.Tylko jak będziesz sobie ciuchy kupować to od razu o co najmniej rozmiar mniejszy niż obecnie nosisz ![]()
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Agus na pewno jest Ci cięzko
![]() Ja wręcz przeciwnie jak mam stres to bym żarła na okrągło z tym ,że na tej diecie mogę dopiero nad tym trochę zapanować ![]() Bogaczko ![]() ![]() ![]() ![]()
#165 |
Rozeznanie
|
zabilabym za wage 59
![]() ![]() milego dni
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
No i u mnie wreszcie się ruszyło dzisiaj -0,9 od wczoraj
![]() w sumie równiutkie 6 kg od początku tzn. od 26.X ![]() ![]() No to jest motywacja ![]() tylko mam wrażenie z tego co piszecie że ja jednak troche za mało jem, no ale wciskać na siłe w siebie nie potrafie ![]() Narazie kawka i czytanko uhmmmm jak miło ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Brawo Bogaczka
![]() Rzeczywiscie ładnie Ci poszło, możesz napisać w jakim czasie? Pewnie gdzieś pisałaś, ale en watek jest baaardzo długi, więc wybacz, że nie wiem ![]()
#168 |
Zakorzenienie
|
Bogaczka super. Dobrze ze nareszcie cos sie u ciebie rusza. Jak tam twoje dziecie? Wyzdrowialo juz?
wczoraj w nocy mialam smaka na cos slodkiego, krazylam wokol lodowki jak sep az w koncu zrobilam sobie pol porcji nutelki i mi przeszlo. I teraz kombinuje jakby tu blok czekoladowy zrobic? Mleko w proszku nam mozna, slodzik tez, kakao, ciastka otrebowe mozna upiec i polamac. Tylko margaryny nie mozna ale jakby ja odrobina oleju parafinowego zamienic? bo to tylko po to by elastycznosci masie dodac. Hmmm Ciekawe gdzie tu w Londonie mozna olej dostac.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Nie uwierzycie! Od ostatniego ważenia 10 dni temu schudłam 2,2kg! Czyli po dwóch miesiącach schudłam już 9,5kg! ![]() ![]() ![]() Ale się cieszę. Wielkie zaskoczenie gdy weszłam rano na wagę bo wczoraj jadłam duuuużo mojego dukanowego serniczka, a tu taki efekt!
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Waga zleciala mi o cale 10 dkg od wczoraj, czyli mam 71.9 co cieszy. Mala rzecz a cieszy ![]() Wiolqn ten mlynek to ja tez sobie wlasnie chce kupic, ale zastanawialam sie tez nad takim robotem wielofunkcyjnym, bo gotuje potwornie czesto i przydalby mi sie - oni tu to nazywaja food procesor, no i czy nie wie ktoras z Was, czy to zmieli otreby? W koncu i w mlynku i w procesorze noz obrotowy jest... Wiolqn bylam na fejerwerkach w czwartek z juniorem w Scaut Park na Bounds Green, ale wiesz, to takie skautowe fajerwerki - troche lepiej niz u nas w Bielsku-Bialej za dawnych czasow na osiedlu sie puszczalo ![]() Zatem bardzo chetnie zobaczylabym cos bardziej spektakularnego ![]() Moglybysmy sie spotkac po poludniu, ja mam zaplanowany weekend bez juniora (pieke kolezance z pracy muffinki i inne deserki bo nie umie, a zaczela diete, a ona w zamian ma mi mlodego wziac na sobote - lacznie z nocka ![]() ![]()
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
ja poszlam do Victoria Park na Mille End, super fajery byly przez 25min.
W sobote nie biegam. W ciagu dnia duzo wazniakow bedzie tarasowalo drogi przemarszem to sobie mozemy na jaka kawke pojsc albo co a pokaz jest na Tamizie pomiedzy Waterloo i Blackfriers Bridge o 5. akurat sie sciemni to wczesniej mozna jakies strategiczne miejsce na laweczce na Southbanku lub embankmencie zajac
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dzis w pracy kolega mi powiedzial, ze wprowadzilam nowa mode noszenia za duzych ciuchow ![]() Wczoraj kolezanka, ze doslownie nikne w oczach ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#175 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Doczekalas sie w koncu i waga ruszyla! A tak swoja droga to to nasze nagabywanie o pozytywne myslenie chyba tez pomaga troche ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Ja kupilam w zwyklej aptece i zaplacilam 3 razy tyle... Hmmm jak bedziesz zamawiac, to moze ja tez wezme i sprobuje ten protomajonez zrobic? ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki wielkie za gratulacje i wsparcie
![]() ![]() ![]() Wiolqn dziecię moje wyzdrowiało - dzieki ![]() A ja lecę do kuchni, dziś na obiadek kotlety rybne dla nas wszystkich + dla familii sałatka z kapusty pekińskiej i jakieś ziemniaczki może. Potem muszę skończyc masosolne anioły bo zalegają mi na stole a ja ciągle nie mam dla nich czasu. Życzę wszystkim udanego dnia ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Te 6,6 kg schudłam w troszkę ponad 2 miesiące, także widzisz, że dość wolno ale lepiej tak niż wcale ![]() Nawet jak komuś wolno spadają kg albo zastoje są to niestety ale trzeba to przeczekać, robić swoje konsekwentnie i cierpliwie a efekty na pewno się pojawią. NA PEWNO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Witam !!!
U mnie od kilku dni 94 kg ..... ciesze sie ,ze po malu idzie do dolu . Po prawia miesiecznym zastoju co sie ruszylo ... Tak wiec po 73 dniach diety pozegnalam 12 kg zbednego ,,ciala,, Mozna by rzec 1/3 zamierzonego spadku .Jesli dalej tak pojdzie to na wiosne wymienie cala garderobe , a przed domem rozpale ognisko ze starej ![]()
#178 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Gratulacje Bogaczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
mam pytanie czy do placków serowych dodoajemy same białka ile????
czy razem z złółtkami bo mam dwa różne przepisy??? PROSZE O SZYBKĄ PODPOWIEDZ bo jestem głodna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Ja robię z 3 białek,ale mozna tez zrobić z 2 białek i jednego całego jajka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.