|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Pomożecie rozszyfrować?
Rozważam czy wysłać CV na to ogłoszenie:
STUDENTÓW do działu konsultacji ofert telekomunikacyjnych w Netii.Min.płaca 1000 zł. premia 800zł.w pierwszych 3 m-cach.Dyspozycyjność pon.-pt.10-18.i komunikatywność.Szkolenia duże możliwości rozwoju i awansu. Co o nim sądzicie? Czy po tych pierwszych 3 miesiącach będę zarabiać więcej czy mniej? Co może się za tym kryć? mam tu jeszcze jedno: Treść: Zatrudnię studentów zaocznych. Telemarketing. Stała pensja Kontakt: tel. 000-00-00-00 e-mail: krmax2@vp.pl ktoras z was pracuje lub pracowala dla tego krmax? Ma on dużo ofert w anonsach i nie wiem czy są warte mojej uwagi. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomożecie rozszyfrować?
1000zł brutto, jak rozumiem? Czyli na rękę o wiele mniej. A premia nie jest gwarantowana - jest uznaniowa czy od wypracowanego budżetu?
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
tyle się domyśliłam
ale ciekawi mnie co miałoby by być po 3 miesiącach? czy już ktoś się spotka l z takim określeniem i jak to w praktyce wyglądało?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Z innej beczki - pracowałaś już kiedyś w telemarketingu? Bo oba właśnie tego się tyczą tylko pierwsze jest ładnie napisane
Jeśli nie to zastanów się 3 razy czy tego chcesz bo (moim zdaniem) praca jest nieciekawa...A co do pytania...dziwne by to było gdybyś po 3 miesiącach zarabiała mniej niż na początku Napisz maila z prośba o szczegóły. to jeszcze nie decyzja a sporo się dowiesz |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Może przez pierwsze 3 miesiące premię się po prostu dostaje, a w kolejnych trzeba zasłużyć. Ale to by było bez sensu. Moja koleżanka zarabiała najpierw więcej, a później mniej, ale wynikało to raczej z podwyższania poprzeczki - musiała wciskać jakieś oferty, a że nikt nie chciał... Ale to nie była Netia.
Drugą ofertę w ogóle bym sobie odpuściła ze względu na brak skrzynki firmowej. Jakoś nie mam zaufania...
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
nie pracowałam w telemarketingu, wiem, że te anonse tego właśnie dotyczą i tak myślę czy nie spróbować (wiem, że TA praca ma wielu przeciwników)
|
|
|
|
|
#7 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Jesli juz to znajdz lepiej cos w jezyku obcym, bo choc praca tak samo beznadziejna, to chociaz lepiej placa.
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
MDM-
Podziwiam, ze wytrzymałaś w znienawidzonej pracy 3 lata :O Jestem w szoku. heh Ja pracuję obecnie w call center. Praca od pon do pt po 6,5 h dziennie Zarobki ok 1200 pln netto. Umowa zlecenie- niestety Ale dla mnie jest okej. Mam 19 lat, dopiero zaczynam, wiec nie narzekam ![]() Bardzo doceniam miłą atmosferke w pracy i z kierownikami i z pracownikami. Sama przyjemność do takiej pracy chodzic ![]() A Tobie mmm3m polecam sprawdzić o co chodzi z tym ogłoszeniem. Wyślij CV, na rozmowie mozesz sie czegoś dowiedzieć nic nie tracąc )A, dodam, że polecam Ci netie, jeśli to ogłoszenie jest przez pośrednika, to lepiej sama zawieź do siedziby swoje CV. Moje koleżanki tam pracują, odpierają tel od konsumentów i średni zarobek na początek to 1100-1300 a potem 1500-1700pln.
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
a co sadzicie o tym oglaszeniu? martwi mnie brak informacji na temat placy i co to za dokladnie firma ;/
Grafik/Retuszer - freelance - praca zdalna Stanowisko: Inne Forma zatrudnienia: Inna Branża: Grafika / Fotografia Rodzaj pracy: Dodatkowa Miejsce pracy: zdalna dane kontaktowe: HotQuery E-mail: tutaj podali imejl Miasto: Warszawa Tel./fax: tutaj podali numer Ulica: Marszałkowska opis: Prężnie rozwijająca się firma poszukuje pracownika na stanowisko: Grafik/Retuszer Do obowiązków należeć będą: - retusz zdjęć portretowych - obróbka graficzna zdjęć różnego typu Wymagania: - podstawowa znajomość technik retuszerskich - znajomość programów photoshop i/lub gimp - sumienność, komunikatywność i terminowość - dobra samoorganizacja pracy - praca zdalna CV oraz przykłady własnych retuszy lub innych prac (dalej podany adres imejl i nr ref.) |
|
|
|
|
#10 | |
|
Buc
|
Cytat:
w ogłoszeniach nikt nigdy nie ma obowiązku podawać płacy to raz, a dwa, poszukaj sobie w googlach co to za firma.
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Hmm , kazdy ma jakies tam swoje wymagania , ale 1000 brutto to delikatnie mowiac troche mało, ta premia 800 czyli prawie druga wypłata. Cieżko pomysleć ze bedzie wieksza niz wyplata w kolejnych miesiącach.
Na rozmowie wytlumaczą ze premia bedzie wtedy kiedy .... i tutaj milion warunków do spełnienia , które będa prawie nie możliwe. Wiec pewnie z góry zakładaja ze taka premia bedzie statystycznie wyplacana raz na rok. 1000 brutto mało kogo w obecnych czasach zadowoli... Ja bym w to nie weszła
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Buc
|
jeśli nie ma nawet ich strony, to olać.
|
|
#14 |
|
in love with life
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli jeszcze dodatkowo ani słowa w sieci o firmie to faktycznie olać.
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
ok, olewam.ale szkoda, bo ogólny zakres obowiązków jets w moim zakresie
w każdym bądź razie mam dodatkowy czas by się douczyć.
|
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
A kim jest asystent sprzedaży? z ogłoszeń wygląda na zwykłego sprzedawcę, al tak jakoś bardziej poważnie brzmi. :O
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

ale ciekawi mnie co miałoby by być po 3 miesiącach? czy już ktoś się spotka l z takim określeniem i jak to w praktyce wyglądało?
Jeśli nie to zastanów się 3 razy czy tego chcesz bo (moim zdaniem) praca jest nieciekawa...