|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
W wolnej chwili..
Przeglądam wasze piękne prace i postanawiam poddać się waszej opinii. Biżuterię tworzę od dwóch miesięcy. Na początek wrzucę parę składaczków i czekam na wasze komentarze. Przepraszam za jakość zdjęć
.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W wolnej chwili..
Witaj na forum
Początki rzadko kiedy bywają zaskakujące, ale przyznam, że Twoje prace są całkiem miłe dla oka. Najładniejsze wydają mi się 1. Fajnie, że kombinujesz z kompozycją, chętnie będę obserwować kolejne wrzuty
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Witaj na Wizażu
Bardzo ładne początki- prace staranie wykonane, zastosowane rózne materiały, wielkości kamyczków, przekładki rurki itd No i estetycznie pokazane. Moje pierwsze prace były dużo gorsze
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetny początek. Aż trudno uwierzyć, że dopiero od dwóch miesięcy się tym zajmujesz. Przyczepię się jednak
. Musisz według mnie używać częściej kuleczek - przy loopach, między kamykami, między przekładkami, ty zresztą sama dojdziesz gdzie i jak. To taka mała uwaga .
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
![]() ![]() .Viktorej:" Musisz według mnie używać częściej kuleczek - przy loopach, między kamykami, między przekładkami, ty zresztą sama dojdziesz gdzie i jak. To taka mała uwaga .[/QUOTE]"Czy to znaczy, że np. w pierwszych albo w trzecich kolczykach między przekładką a loopem też ma być kulka ? Edytowane przez Nadia777 Czas edycji: 2009-11-15 o 16:58 |
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() . Tam nawet koniecznie.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się nie przyczepię. Bo mi się wszystko podoba
Tak zacząć to hoho! Poczekam na następny wrzut z nadzieją, że też nie będzie czego krytykować
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Witaj,
jeśli wziąć pod uwagę, że tworzysz od 2 miesięcy to faktycznie prace bardzo ładne i pomysłowe przyczepić można się do tego co już napisała Viktorej, ale to drobna uwaga patrząc na Twój "staż pracy" pracuj również nad loopami, choć te są bardzo przyzwoite Mnie najbardziej do gustu przypadły kolczyki nr 1
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne kolczyki, najbardziej mi się podobają pierwsze i według mnie nic im nie brakuje. Z dodatkowymi elementami byłyby przeładowane. Ale to tylko moja opinia, ja wolę delikatniejsze
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo przyjemny początek
Ja osobiście lubię tego typu biżuterie, np Twoje pierwsze kolczyki.. dlatego ode mnie plus i czekam na więcej. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne, estetyczne prace - różnorodność kształtów i kolorów
Jestem jak najbardziej na TAK Z chęcią obejrzę więcej prac
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ojej. chwilę mnie nie było , a tu tyle się dzieje. Czerwona się robię czytając to wszystko, a jaka szczęśliwa.
. Dzięki wielkie jeszcze raz |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie małe pytanko, jeśli ktoś mógłby mi pomóc. Kiedy topię kulkę na srebrnym drucie , zostaje czarny nalot. Czym go usunąć ?
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Taki skromny wrzucik, ale moje szkraby nie pozwalają na więcej
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładne
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Maximaa dziękuję. Dziś wrzucam coś bardziej ambitnego. Te zawijasy robiłam pierwszy raz i są troszkę nierówne.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Są troszeczkę nierówne ale za to bardzo ciekawy wzór
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Wielkie,wielkie brawa
.Jak na 2 miesiące to naprawdę coś.Przede wszystkim masz bardzo dobry zmysł kolorystyczny,a takie wyczucie jest ważne w tworzeniu biżuterii .Wybrałam sobie kilka par kolczyków,które z pewnością bym założyła ...te-za kolor i "dyndajki" łezkowe...mrrr. te-nie pomyślałabym,że te kolory tak ładnie mogą razem wyglądać ![]() te-niech mnie ktoś trzyma .Fiolet,w dodatku agaty ...Ostatnia para-pomimo drobnych niedociągnięć technicznych,które wypracujesz z czasem,kolczyki są bardzo ciekawe kompozycyjnie i na pewno zasługują na uwagę .Nic więcej,tylko tak trzymać! P.S. I Twoje prace proszą o lepsze zdjęcia-ładnie zrobione-niekoniecznie przegenialnym sprzętem-dużo,dużo dodają biżuterii .
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Ayumi, wiem że zdjęcia nie są najlepsze , ale z tym mam wielki problem. Będe się tego uczyć . A dziś dorzucam parę składaczków .
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
I dlatego też uważam,że wszystko jest do dopracowania,więc się tym nie martwię,a tylko dopinguję
.Najbardziej podobają mi się te,jakoś przyjemnie mi się na nie patrzy ![]() W tych koralowych podobają mi się herringbony,ja nigdy nie miałam do nich cierpliwości .
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Kolejne wrapki. Mam nadzieję, że lepsze od poprzednich. Tak mnie one wciągają, że będę ćwiczyć , aż się nauczę.
Zdjęcia bardzo kiepskie, wiem, ale pogoda fatalna i nie wychodziły wcale.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
czarny komplet boski! pierwsze wrapy cudowne!
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo podobaja mi się te - proste, urocze, no i lubię fiolety
![]() I te też są fajniutkie. Jeśli chodzi o wrapki - staranność owijania i wyginania drutu jest do poprawy, ale to wiadomo przyjdzie z czasem. W tych pierwszych cała kompozycja niestety nie podoba mi się zbytnio... Drugie już bardziej, jednak mam obiekcje co do tych drucików wewnątrz kolczyków - wydaje mi się, że łatwo je bedzie odkształcić jeśli się o coś zahaczy. |
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajny komplecik
. Super pomysł na tę plecionkę w wisiorku. Nie wiem tylko, czy druciki w kolczykach nie są zbyt sterczące. Wydaje mi się, że mogą się powyginać. A i baroki mi tu nie pasują .Edit: O, i poppppy też o tych drucikach .
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2009-11-24 o 16:25 |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za komentarze. Co do tych drucików, to nie sądzę żeby mogły się odginać. Nie wystają poza bazę, a" przestrzeń w kolczyku"jest tak mała że nic tam się nie zmieści żeby przyhaczyć- ale namieszałam.Co do owijania, to myślę ,że dojdę do wprawy i muszę kupić chyba inny drucik , bo mam 0,4 próby 930 i jest dosyć sztywny.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Nie poddaję się i nadal walczę z wrapami
. Oto moje kolejne próby: srebro próby 930 i 999 i swarovski. A zdjęcia to dla mnie jakiś koszmar. Nie wiem kiedy się tego nauczę.
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
zjecia rzeczywiscie troche do poprawki...ale wrapek niczego sobie
ja bym go tylko zaoksydowała bo kontrast miedzy czerwienią kamyczków a srebrem jest jak dla mnie zbyt duży (no ale ja wszystko wrzucałabym jak leci do oksydy )
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

.

. Musisz według mnie używać częściej kuleczek - przy loopach, między kamykami, między przekładkami, ty zresztą sama dojdziesz gdzie i jak. To taka mała uwaga 

Tak zacząć to hoho! Poczekam na następny wrzut z nadzieją, że też nie będzie czego krytykować