|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
. Dlatego nigdy nie naciskalam na tz-a zeby rzucil. Teraz tez nie mam zamiaru go poganiac. Ale ciesze sie ze mu zalezy na fasolce bo z tego wszystkiego to wlasnie to mi sie najbardziej rzuca w oczy. Mysle ze i Twoj zmieni podejscie jak zacznie mu zalezec na powiekszeniu rodzinki i tego ci zycze kochanie |
|
|
|
|
#3662 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Smialysmy sie z Anita ostatnio, bo jej TZ ma 48 lat i tak sobie gadalysmy ze pewnie oni pierwsi umra i ze co my zrobimy a ona do mnie ze wtedy bedziemy jeszcze mlode i bedziemy ''na dupy'' chodzily, jej dzieci beda mialy jakies 18-19 lat a moje 2-3
|
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz uciekam i na wszelki wypadek sie zegnam bo nie wiem czy jeszcze dzisiaj zawitam. Milego wieczorka zycze! |
|
|
|
|
#3664 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cosma gratuluję znalezienia pracy
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Cosmaaa - gratuluje pracy ! Nareszcie się uwolnisz !!!
|
|
#3667 |
|
BAN stały
|
Dzieki dziewczynki
![]() ![]() W sumie nie znalezienia, bo nie szukalam Alez tu dzisiaj cisza My z TZ wlasnie opijamy moj mini sukces sake na cieplo Wszamalismy juz skrzydelka miodowe i teraz czas na pieczone ziemniaczki aj az mi slinka cieknie ![]() TZ wlasnie siedzie przy nowej zabawce- czyt. nowy komputer kupil wiec mam chwilunie zeby poczytac, tymczasem taka cisza.... aj laski! Milego wieczorku wszystkim!!! ![]()
|
|
|
|
#3668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to może lekarza zapytaj czy nie ma na to jakiegoś lekarstwa !! bo to nie przelewki z tym serduchem !! ja jutro mam wynik bety, mam nadzieję że będzie dobry
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
Cosmaaaaaaaaa gratulacjie mysle ze ta praca wyjdzie ci tylko na zdrowie,ha ha moze twoj tz zmieni zdanie co do dziecka
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej spiochy moje kochane!!
A tu juz wreszcie upragniony piateczek! Ja ostatnio spie jak kamien i nie moge sie rano docucic, masakra jakas, pote caly dzien chodze nieprzytoimna, boje sie , ze w pracy zaczna cos podejrzewac, bo ja zawsze pelna energii. Dzis przed zasnieciem bardzo bolalo mnie podbrzusze- prwy jajnik mnie klul, a teraz kluje mnie bardziej z lewej strony i tak jakbym miala kolke, az sie musze zgiac z bolu. Troche mnie to martwi...Carol, ItaKasia a wy jak macie? I piersi dzisiaj nie bola jak na razie, choc mi sie ciagle wydaje ze pelniejsze... W ogole to pomyslicie , ze jestem walnieta, ale kupilam sobie jeszcze jeden test ten z indykatorem tygodni, zeby zobaczyc w ten sposob czy mi rosnie hcg...w zeszly czwartek pokazal ten tezt 2-3 tydzien, wiec teraz powinien pokazac 3+.....no zobaczymy. Ale na szczescie weekend. A wy dziewczyki forumowe, jakie plany na ten szary jesienny weekend? Jakies pomysly zaczarowania pogody??
|
|
|
|
#3671 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kochane!
Jestem tutaj nowa i chciałam się podzielić pięknym faktem że jestem w ciąży w czwartek zrobiłam, dwa testy i pokazały wynik pozytywny, tylko teraz potwierdzenie u lekarza, z tego co obliczyłam to będzie już 4 tc. Cieszę się bardzo a zarazem boje bo nie wiem czego mi wolno a czego nie. Z damiaru informacji oraz różnych zdań na każdy temat mam pustkę w głowie i nic nie wiem. Pozdawiam Was wszystkie gorąco
|
|
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to Mój raport z rana Obudziła mnie wielka potrzeba siusiu. No ale samodyscyplina i mierzenie tempki - 37,05 no to ja już mały bananek na twarzy. Biegiem do łazienki i siusiu. Trzy kropelki na test i czekam. Patrzę jak idzie ta fala szczoszków, minęła pole testowe i kreski brak, leci dalej pole kontrolne krecha się pojawia. No i ja w tym momencie podłamka. Patrzę za chwilę a tam coś zaczyna migać, patrzę i myślę co jest kurde w oczach mi się mieni czy jak. Wyszłam z łazienki wróciłam za chwilę i jest pojawiła się druga kreseczka, blada ale jest. Pokazałam TŻ i pytam się co widzi, a on że są II kreseczki, a za chwilę takie pytanie do mnie czy my nie jesteśmy za starzy na drugie dziecko. A ja śmiech. Może jesteśmy.Niestety nie mam jak dziś wkleić Wam zdjęcia. Pokażę Wam jutro ten teścik, a w poniedziałek zrobię drugi, bo jednak wolałabym zobaczyć II bardzo wyraźne kreski. Chyba jeszcze to do mnie nie dociera... niemożliwe stało się możliwe. |
||
|
|
|
#3673 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jupiii!!!!!!!!!! ile fasolek!!!!!! Ale sie ciesze!!! |
|
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Cytat:
Normlanie aż boję się cieszyć...
|
|||
|
|
|
#3676 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje
![]() Szczerze to mam wiele pytań, czy mogę pić kawę jest to nescafe 3w1 za inną nie przepadam, czy może przeżucić się na kawe zborzową? |
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cosma gratuluje pracy, świetnie, że Cię docenili
Cytat:
GRATULUJE Byłam wczoraj u lekarza, bo coś mnie w klatce piersiowej pobolewa, i mam kaszlowe ataki. Kazała mi zmierzyć temperaturę, 37 i 4 kreski. Pytam się babki, możliwy jest ten stan pod gorączkowy z powodu ciązy. Trochę nadziei pojawiło się w moim serduszku
|
|
|
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu coś na ten temat: Kofeina działa w organizmie człowieka przez ok. 4 godzin po wypiciu kawy, jednak u kobiet w ciąży trwa to dłużej, zwłaszcza w ostatnich miesiącach ciąży. W tym czasie przenika do układu krążenia, wpływa niekorzystnie na funkcjonowanie układu nerwowego, podwyższa ciśnienie i podrażnia żołądek, wywołując zgagę, a nawet mdłości. Jest też moczopędna, powoduje więc wypłukiwanie z organizmu magnezu i wapnia. A przecież kobiety w ciąży i tak mają niedobory tego pierwiastka – organizm malca zabiera mamie wapń do budowy swoich kości. Picie dużych ilości kawy ogranicza też wchłanianie żelaza z przewodu pokarmowego, a wiadomo, że kobiety w ciąży i bez picia kawy częściej są zagrożone anemią. Kofeina jest też niezdrowa dla nienarodzonego dziecka, którego wątroba nie potrafi sobie jeszcze z nią poradzić. Substancja ta sprawia, że organizm płodu jest w stanie pobudzenia. Może też negatywnie wpłynąć na produkcję hormonu wzrostu. Obliczono, że wypijanie 7 filiżanek kawy dziennie poważnie zwiększa ryzyko poronienia. Dlatego trzeba zmniejszyć spożycie tej używki do minimum. Najnowsze badania mówią, że bezpieczna dawka kofeiny w ciąży to 300 mg na dobę, co oznacza, że dziennie możesz wypić 2–3 filiżanki niezbyt mocnej kawy. Warto wytrwać w tym postanowieniu także po urodzeniu dziecka, kofeina przedostaje się bowiem do ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
no i zapomniałam fluidki od mojej fasolki |
||
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie moje kotki ![]() Ja neidawno wstała, ne zdążyłam nic nadrobić i dzisiaj bede miala sajgon z rejestracją auta więc bedę mniej Anulko mnie piersi zaczynaja boleć...spałam lepiej,ale obudziła mnie rwąca ręka!!!!!!!!!!!Brzuch boli i kłuje czasmi , ale to gazy-znam te bóle na wylot ![]() Miłego dzionka
|
|
#3680 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje Ci Marlenko za wyczerpującą odpowiedz
![]() ja pijam tylko jedną rano w pracy, ale oczywiście dla dzidziusia wszystko. da się zmienić ![]() A tak chyba najważniejsze pytanie co mogę jeść, albo będzie prościej czego nie mogę. |
|
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana trzymam mocno kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Witaj Viki gratuluję fasolinki dziewczyny dobrze Ci poradzily, ja dodam, ze jezeli lekarz czegos nie zabroni i jezeli nie bedziesz jadla rzeczy ktore na pewno szkodza, to w ani jedna ani w drugą strone nie nalezy przesadzac, bo w końcu ciaża to nei choroba
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Marlenko łapię fluidki.
Marlenka, Carol nie dzięuje żeby nie zapeszyć |
|
|
|
#3683 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie te które napewno szkodzą, tylko co to jest? Zanim dostane się do lekarza to chciałabym coś nie coś wiedzieć. Bo słyszałam coś o tej wytaminie A, może macie jakiś artykuł gdzie jej jest najwięcej.
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiedziałam, przeczucie i tym razem mnie nie myliło Kochana to wszystkiego najlepszego i duuuuuuuuużo zdrówka ![]() Witajcie dziewczynki, zdążyłam wyczytać że Cosma ma nową prace, GRATULUJE i życzę powodzenia ![]() Jak tam dziewczynki kochane. U mnie już jest lepiej, nadal siedze w domu jak w więzieniu i nie mogę wychodzić ale najważniejsze że już lepeiej. Mam nadzieje że ta wstrętna choroba nie miała wpływu na dzidzię. Mnie nadal bolą piersi to już dość długo którąś z was też tak długo bolą? Co do reszty objawów to raczej brak, no tylko mam straszny apetyt najgorsze że robie się głodna o 22 i czuje wtedy takie ssanie że szok. To normalne że w pierwszej ciąży mam tak mało objawów?
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_od...ykul,5020.html
|
|
#3686 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w efekcie niepekniete pecherzyki obrastaja jajniki i moga powstawaw torbiele i generalnie utrudniaja kolejne owu skutki zew-nadwaga, problemy skorne, owlosienie-wszystkiemu winne sa hormony Cytat:
Cytat:
takze los bywa przewrotny zawsze z moja bratowa planowalysmy, ze nie dopuscimy, by nasze drogi sie rozeszly i ona wyjdzie za mojego brata, a ja za jej-mialysmy jakies 12 lat wtedy i kto by pomyslal, ze nasz plan uda sie polowicznie a moj brat (6 lat starszy od nas) patrzyl na nia i na mnie jak na siusiu majtki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
viki na pewno trzeba unikać surowych mięs, tatarów itp. Wszelkie tabletki witaminy tylko po konsultacji z lekarzem i uważnie czytaj ulotki na witaminach a+e pisze że nie należy brać w czasei ciąży
latko ja w pierwszej ciąży nie miałam rzadnych objawów wszystko było ok. Mam nadzieję że teraz też tak będzie |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nasza lista: LISTA STARAJĄCYCH SIĘ O DZIDZIĘ Macocha19 (Joanna, lat 21) - 11 cykl starań, kolejna @26.10.2009 ![]() Malwina24 (Malwina, lat 24) - 10 cykl starań, kolejna @06.11.2009 ![]() Scio (Paulina, lat 23) - 3 cykl starań, kolejna @ 23.11.2009 Maja82 ( Joanna, lat 27) - 3 cykl starań, kolejna @ 25.11.2009 Sas ( Monika, lat 25) - 1 cykl starań, kolejna @ 28.11.2009 Maggie1983 (Magda, lat 26) - 6 cykl starań, kolejna @30.11.2009 Agnieszka1980 (Agnieszka, lat 29) – 2 cykl starań, kolejna@ 8.12.2009 LadyMK (Magda, lat 23) - 5 cykl starań, kolejna @ 13.12.2009 Niutek (Ola, lat 31) - 27 cykl starań, kolejna @ ??.12.2009 Motylek85 ( Natalia, lat 24) - 2 cykl starań, kolejna @ 14.12.2009 Kasiula1208 (Kasia, lat 29) – 2 cykl starań, kolejna @16.12.2009 Kasia_Dublin (Kasia, lat 25) - staranka zawieszone do stycznia 2010 Cosmaaaaaaa (Paula, lat 20) - staranka za pół roku-nasza Cosma chce, tylko TŻ jeszcze nie wie, że też chce ![]() Stara Panna (Joanna, lat 32) - staranka zawieszone Pepus (Beata, wiek top secret ) – staranka zawieszoneaa2 (Asia, lat 27) - staranka zabronione II Kreseczki wysiusiane na naszym wąteczku :Edzia400 (Edyta, lat 32) – t.p 11.05.2010 Giovi13 (Joanna, lat 29) - t.p. 24.05.2010 Aneczka555 ( Ania, lat 25) - 6 cykl, t.p. 08.06.2010 Hanjah (Hania, lat 26) – 2 cykl, t.p. 28.06.2010 II kreseczki 20.10.2009 Jaszczka (Emilia, lat 27) - 5? cykl, t.p. ?? II kreseczki 28.10.2009 Linka24 (Ewelina, lat 24) - 4 cykl, t.p. ?? II kreseczki 31.10.2009 LISTOPADOWA FALA ![]() Latko (Karolina, lat 24) - 4 cykl, II kreseczki 06.11.2009 Siala_Bala (Karina, lat 22) - 1 cykl, II kreseczki 07.11.2009 Anula_81 (Ania, lat 28) - 1 cykl, II kreseczki 08.11.2009 Gosiaro (Gosia, lat 25) - 2 cykl, II kreseczki 13.11.2009 Carol77 (Karolina, lat 32) - 3 cykl, II kreseczki 16.11.2009 Marlenka0505 (Marlena, lat 29) – 4 cykl, II kreseczki 20.11.2009
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2009-11-20 o 09:08 |
|
|
|
#3689 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc pewnie tą ciąż też będziesz miała spokojną ![]() Ja ja nie mogę się doczekać tego usg, bo wtedy na 1000000000% będe już wiedziałą że z dzidzią wszystko ok. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Idę machnąć sobie śniadanie, oglądne brzydulę i biorę się za sprzątanie
Chałupę muzę trochę ogarnąć. Tak więc tym czasem I jeszcze raz nie dziękuje za kciuki (MAggie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Moj by popukal sie glowe i stwierdzil ze trawa jest zdrowsza niz fajki i jak bedzie chcial palic to bedzie palil... Ja nauczylam sie tego od niego i pale w sumie tylko przy nim, zeby mu na zlosc zrobic 
. Dlatego nigdy nie naciskalam na tz-a zeby rzucil. Teraz tez nie mam zamiaru go poganiac. Ale ciesze sie ze mu zalezy na fasolce bo z tego wszystkiego to wlasnie to mi sie najbardziej rzuca w oczy. Mysle ze i Twoj zmieni podejscie jak zacznie mu zalezec na powiekszeniu rodzinki i tego ci zycze kochanie 

Wiedziałam, przeczucie i tym razem mnie nie myliło
w efekcie niepekniete pecherzyki obrastaja jajniki i moga powstawaw torbiele i generalnie utrudniaja kolejne owu
skutki zew-nadwaga, problemy skorne, owlosienie-wszystkiemu winne sa hormony