|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pilnie adwokat diabła
Witam. Czy może znacie/słyszałyście o dodbym adwokacie, czyli takim który jest skuteczny i całkowicie nie przebiera w środkach?
Jest mi taki ktoś potrzebny ,muszę odebrać byłemu mężowi ziemię którą na niego przepisałam(nie pytajcie dlaczego bo sama nie do końca wiem) bo inaczej on odbierze mi dziecko bo jest w lepszej sytuacji FINANSOWEJ a na to że nie chce płacić alimentów sędzina zapytała MNIE jak w tej sytuacji wyobrażam sobie zapewnienie dziecku bytu- wychodzi na to że sukin... który nie placi jest ok. ![]() ![]() Wracając do tematu dla adwokata była by połowa czyli 100 tyś. Znacie takiego adwokata? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilnie adwokat diabła
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
że w temacie powiem - kto daje i odbiera ten sie w piekle poniwiera ( sorry tak mi się skojarzyło z tytułem). Poza tym nie rozumiem sytuacji - sądzia powiedział, ze ok on sobie może nie płacić alimentów a ty masz sie tłumaczyć co wtedy zrobisz ?! dziwne...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A czy tę ziemię przepisałaś w formie darowizny? Bo darowiznę można odwołać w przypadku rażącej niewdzięczności obdarowanego.
Art. 897 kodeksu cywilnego § 1. Darczyńca może odwołać darowiznę nawet już wykonaną, jeżeli obdarowany dopuścił się względem niego rażącej niewdzięczności. § 2. Zwrot przedmiotu odwołanej darowizny powinien nastąpić stosownie do przepisów o bezpodstawnym wzbogaceniu. Od chwili zdarzenia uzasadniającego odwołanie obdarowany ponosi odpowiedzialność na równi z bezpodstawnie wzbogaconym, który powinien się liczyć z obowiązkiem zwrotu. tu linki http://darowizny.wieszjak.pl/wykonan...darowizne.html http://www.prawnik-online.eu/porady/...izny_wzor.html
![]() |
#5 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dodam tylko, mam nadzieję, że rozwód nie jest z orzeczeniem Twojej winy....
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
a czy czasem nie jest tak ze polowa ziemi jest twoja lub polowa pieniedzy za sprzedaz. jesli przepisalas ziemie w trakcie trwania malzenstwa to jest to i tak to wasz wspolny majatek czyli po rozwodzie polowa jest twoja. pozatym tak jak pisza dziewczyny darownizne mozna cofnac. nie obedzie sie bez sprawy w sadzie i nawet ich kilku ( sama w rodzinie mam sprawe o cofniecie darowizny i ciagnie sie juz pol roku i konca nie widac) ale zawsze daje ci to czas.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
rozwód z winy obu stron a co do adwokata to cfnięcie na podstawie chwilowej depresji czy coś w tym stylu.Dlatego szukam najlepszego adwokata , bo wiecie że dobry zna prawo a najlepszy sędzi i lekarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Musiałabyś być ubezwłasnowolniona albo całkowicie niepoczytalna, żeby umowę sprzedaży można było unieważnić. Tylko, że gdyby jakimś cudem udało Ci się taka pomroczność udowodnić, to dziecka z cała pewnością nie odzyskasz - jeszcze Ci prawa rodzicielskie ograniczą.
Jeśli nie otrzymałaś od męża pieniędzy za tą ziemię, to jako darowiznę - możesz ją odwołać (pod pewnymi warunkami). Ale sąd nie bierze pod uwagę tego, jaką masz w tej chwili sytuację finansową i to czy zdobędziesz w tej chwili znaczną sumę, jest bez znaczenia. Sąd patrzy na to czy w przyszłości (jak już sie skoncza pieniądze z ziemi) będziesz w stanie zapewnić dziecku odpowiednie warunki. A tak całkiem na marginesie, to czy to jest jedyny powód dla którego sąd przyznał dziecko ojcu? Bo to się baaaaardzo rzadko zdarza - właściwie tylko w takich przypadkach, gdy matka nie daje gwarancji prawidłowej opieki nad dzieckiem (nałogi, nieodpowiedzialność itd). Z powodów czysto finansowych - prawie nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Sąd jeszcze nie przyznał mu dziecka, a miało to by być ewentualnie na czas kiedy mojea sytuacja się ustabilizuje,gdyż mieszkam w ośrodku interwencji kryzysowej i to jest powód podawany przez byłego męża-i nie ważne że to on z dnia na dzień zmienił zamki i nie wpuścił nas do domu. Od roku czekam na posiedzenie sądu dot.zasadności skargi na umożenie dochodzenia o znęcaniu psychicznym(żeby było ciekawiej dokumenty z sądu zaczęły iść na adres domu męza kiedy ja już tam nie mieszkałam a wcześniej szły na adres mojej matki
![]() Prawdopodobnie będę zgłaszać do prokuratora przeprowadzone w ośrodku RODK w Zduńskiej Woli badania gdyż ciągną sie za mną a jest tam stek bzdur, jedno wyklucza drugie, słowa męża są mnie przypisywane-paranoja.Na każdej sprawie wniosek o powtórne badania został odrzucony,przypuszczam że poszła tam ogromna kasa. czy ktoś ma namiary na adwokata jak w temacie?chce sie z adwokatem podzielić na pół bo lepsze to niż nic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nadal nie rozumiem dlaczego chcesz wybrać rozwiązanie bardziej kłopotliwe. Przecież odwołanie darowizny w Twoim przypadku będzie o wiele prostsze i pewniejsze w skutku. Znęcanie się, nie płacenie alimentów, wyrzucenie z domu to według mnie całkowicie wyczerpuje znamiona niewdzięczności.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
to nie jest darowizna tylko zniesienie wspólwłasności bez spłat i dopłat podpisane zaraz po podpisaniu intercyzy - i prosze żadnych pytań dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Marszałkini II RP
|
Trochę po czasie ta rada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.