![]() |
#4741 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
witam wszystkich aparaciarzy, wiem że pewnie gdzieś już była o tym mowa, ale nie orientuję się zbytnio w tum forum jak narazie i chciałam prosić o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa i prośba, czy ktoś mogłby zmienić na liście na pierwszaej stronie watku moje dane ? Oto nowa wersja: 3)Morfina-> Początek leczenia 12.07.2009r->hyrax 18.08.2009r-25.11.2009r->góra 25.11.2009r-> dół 25.11.2009r->nadal trwa(2 lata)-> aparat metalowy-> Mielec
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
Dodaje zdjęcia mojego aparatu
![]() ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- i nie Ktoś tylko ja ![]()
![]() |
#4745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja po wizycie u orto, trwała 15 minut ![]() ![]() Następna wizyta 23 grudnia, może jakoś oderwę się od garów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Przyczajenie
|
Witam was cieplutko kochane kobitki i nieliczni faceci po mojej tak dłuuuugiej nieobecności. Niestety nadmiar obowiązków uniemożliwia mi kontakt z Internetem. Teraz korzystam z okazji, że jestem chora i wpadłam
![]() ![]() ![]() ![]()
#4750 |
Przyczajenie
|
Musiałabym w końcu pokazać Wam zdjęcia z moimi zębiskami. A że mam już aparat, to nim także się pochwalę
![]()
#4751 |
Rozeznanie
|
hhe Flava, mam taki sam kolor ligaturek, a aparat mam od środy dopiero
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Przyczajenie
|
O, jak fajnie, Morfina. Mamy podobny gust w dobieraniu kolorów ligaturek ; DD
#4753 |
Raczkowanie
|
Ja od srody mam gumki separacyjne tyle ze juz mi wypadly 3 razy :-( I tylko z lewej strony (jak narazie) wypadaja.
Pol godziny je wkladalam miedzy zeby. Raz dentystka mi pomogla, bo akurat mialam wizyte, wiec poszlam do niej z gumka w rece, zeby mi ja wcisnela. Teraz sie boje mocniej umyc zęby, zeby nie wylecialy znow... Moze po prostu ich nie wkladac juz ? W srode mam miec pierscienie zakladane...myslicie ze mi sie scisna zeby bez tych gumek?
I won't go, I won't sleep, I can't breathe until U're resting here with me I won't leave, I can't hide, I cannot be, until U're resting here with me... Edytowane przez smile_ Czas edycji: 2009-11-27 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
Mnie orto powiedziała to samo (jak się zapytałam co robić, jak gumki wypadną).
Milutek, jak tam Twoje gumeczki? Pytam, bo moje, z początku niebieskie, niebieskie już raczej nie są - wypłowiały i pożółkły. Z różowymi też się tak dzieje, czy wytrzymalsze są? Btw, już nie mogę się doczekać środowej wizyty ![]()
![]() |
#4756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale jeśli chodzi o wizyty co 3 tyg to może i lepiej.. bo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mialam dwie wizyty w odstępie 3 tygodni, bo wolał się ze mną widzieć częściej niż później (cytuję) 'zobaczyć w zębach nie wiadomo co' ![]() Ale teraz już wchodzimy w ciąg 4tygodniowy ![]() Opowiadał mi, że ma teraz pacjentkę, która miała tą samą operację co ja tylko na górnych ząbkach i u niej mają duży problem, bo... nic u niej nie chce ruszyć! Dobrze, że u mnie ruszyło ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
Moje Drogie, a ja mam do Was pytanie..
Moje zęby są raczej proste, jedyne moje mankamenty to na górze dwójki są takie trochę odchylone i na dole jedna dwójka też jest trochę krzywa. Czy na takie zęby też się zakłada aparat stały? znam dużo osób, które nosiły/noszą aparat, ale te osoby albo mają dużo krzywych zębów, ale mają przerwy między nimi. Ja bym chciała sobie wyprostować te parę zębów ze względów estetycznych. ale zastanawia mnie, co się robi jak mam tylko 2-3 zęby do prostowania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja w tyg amieniałam gumki na 2-kach.. żeby był większy nacisk i za 2 tyg wizyta.. ALe powiem wam, że kurcze na dole od 1-3 jakoś weszły bardziej w środek i ten łuk już nie jest taki równiutki.. nie iwem czemu tak wlazły ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Przyczajenie
|
Wiam wszystkich po dlugiej nieobecności, brak wolnego czasu oraz dużo obowiązków w pracy spowodowało ze nie miałem czasu informować was na jakim etapie i jak przebiega moje leczenie. Ostatnio kiedy miałem przyjemność dzielic sie swoimi odczuciami podczas pierwszych wizyt u mojej ortodontki to dylemat jaki aparat założyć. Teraz wiem ze jest to duzy dylemat poniewaz na rynku jest wiele sytemow . Chcialem miec aparat samoligaturujacy, gdyz z opini i wiadomosci jakie uzyskalem aparat samoligaturujacy szybciej przesowa zeby wraz z korzeniami przy zmiejszonym tarciu dzieki temu mozna uzyskac szybsze efekty w leczeniu. Mialem do wyboru 2 ponoć jedne z najlepszych systemów samoligaturujace Damona i Axis. Wybralem zamki samoligaturujace Axis i jestem bardzo zadowolony, mialem 2 piatki gorne schowane w podniebieniu oraz prawa gorna 3 wypchnieta do przodu lewa górna 2 była schowana za 1 dodatkowo mam 3 klase zgryzu. Po 6 miesiacach leczenia mam praktycznie uszeregowana zęby jestem w szoku ze Moj lekarz to zrobił tak szybko, dodatkowo praktycznie bezboleśnie ponieważ tak jak mi tłumaczył ten system działa na niskich silach i zmniejszonym tarciu, dodatkowym elementem przeważającym nad sytemem Damon jest kształt zamka Axis nie ma on ostrych krawędzi dzięki czemu nie podrażnia tkanki miękkiej jak inne zamki samoligaturujece.
Jeżeli macie możliwość wyboru produktu u swojej orto proponuje system AXIS. http://www.ortodonta.szczecin.pl/a12...czne-AXIS.html http://www.youtube.com/watch?v=ycSOO...rom=PL&index=3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A możesz mieć np. zły zgryz, którego nie widać naszym okiem a orto to może stwierdzić więc będzie lepszy i trwalszy aparat stały. Najlepiej iść na konsultację i posłuchać co ma do powiedzenia specjalista.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zadomowienie
|
pewnie, że masz racje
![]() próbuję tylko zasięgnąć trochę informacji, bo moim sponsorem (jakby coś) będzie moja mama ... ![]() to wstawiam zdjęcia. moje zęby nie są jakieś bardzo krzywe, ale zaznaczyłam czerwonym kółeczkiem, co mnie najbardziej razi proszę się nie przestraszyć ![]() aha! i na dole to ewidentnie widać, że są krzywe, nie wiem, jak to na górze.. po prostu tak odstają, jak jakieś cholerne łopaty..! |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Konto usunięte
|
Dawno nie dawałam zdjęć...
Nadrabiam ![]() Najpierw dzisiejsze, potem ostatnie jakie robiłam i dla przypomnienia pierwsze (ale masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na serio, suppper już jest! Elephant, mi to wygląda na zbyt szeroką dolną do górnej szczęki.. Ale niech wypowie się specjalista. Podobno dobre ułożenie to też te a tete (czy jakoś tak) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
wizażanki
![]() nie wiem czy dobry temat, ale nowego zakładać się boję :P chciałabym dołączyć do Waszego grona [tzn zamierzam zalożyc aparat] ale już tyle się waham i ciągle to odkładam.. 1. szukam dobrego ortodonty w Wawie, który w miarę szybko mnie przyjmie.. [teraz taki boom na te aparaty ze ciężko kogos znaleźć] - zalezy mi także, bym mogła rozłozyć leczenie na raty.. 2. nie wiem czy moja wada jest duza [kieł z jednej strony] no i ogolnie prostowanie ząbkow.. 3.. ósemki ktore pewnie będę musiala usunąc. 4. pazdziernik przyszlego roku.. wazny dla mnie dzien i nie chcialabym swiecic aparatem.. [bo za pewne czeka mnie metalowy.. jak sobie poradzić z tym.. ] szepnijcie dobre słowko - tak dawno powinnam go juz zalozyć..
#4769 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jeśli masz możliwość to nawet bym się nie zastanawiała nad aparatem stałym.. efekty będą widoczne szybciutko.. i napewno nie będziesz tego żałowała ![]() leć na konsultacje.. chociaż myślę, że na bank Ci będą stały proponowali ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Konto usunięte
|
LOL
![]() Nie wiem co mi padło, że wpisałam grudzień ![]() ![]() Nie robiłam zdj tuż przed pierwszą wizytą kontrolną z dołem, a szkoda, bo ten ząb, który jest najbardziej z tyłu był zupełnie w drugim rzędzie, daleeeko, daleeeko, bo ten ząb był nie złapany drutem i reszta się ruszała a on był spychany, biedaczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.