|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Cytat:
ale słyszałam ze w sklepie ze zdrową żywnościa można zamówić więc u Ciebie może też klada? ![]()
![]() |
#2042 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() W takim razie jutro wybiorę się na poszukiwania oleju kokosowego do Bomi, mam nadzieję, że tam takowy olej dostanę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma w okolicy sklepu ze zdrową żywnością :/ ale będę w Silesi w poniedziałek i może się coś tam znajdzie. Chce już od nie wiem ile ten olej kokosowy ...
Co do wazeliny-polecam na usta ![]()
#2044 | |
Konto usunięte
|
szczerze mówiąc to ja bym sobie odpuściła ta wazelinę, lepiej stosować jedwab lub wcierać w końcówki odrobinę oleju z pestek winogron w końcówki
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
A mam jeszcze pytanie. Co możecie mi polecić do farbowania włosów na rudo? Tak, żeby mi się włosy za bardzo nie zniszczyły :P
#2046 |
Przyczajenie
|
włosy bez sylikonów potrzebna porada specjalistki
Witam, od pewnego czasu mam strasznie zniszczone włosy toteż duzo czytam o sposobach regeneracji na tym forum.dowiedzialam się o szkodliwym działaniu sylikonów i przestałam używac produktów, które je zawierają.przez ponad miesiąc myje włosy szamponami typu bambino stosuje odzywki bez silikonów dodatkowo dbam o wlosy stosujac olejek rycynowy i naftę. Przez cały ten czas moje włosy wydają się byc bardziej zniszczone niż wczesniej. Wydaje mi sie ze sylikon sprawiał że były one mocniejsze otoczone jakąs warstwą ochronną, wyglądały ładniej były bardziej sprężyste, głądsze.dodam że zdarza mi się prostowac włosy raz na jakis czas.zastanawiam sie czy wlosy z sylikonem nie sa mniej podatne na uszkodzenia podczas takiego prostowania.Nie wiem czy może to za krótki czas i wlosy jeszcze się nie przyzwyczaiły.Bardzo proszę o opinię czy rzeczywiscie sylikon jest tak szkodliwy,czy nie zalezy to np od rodzaju włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: włosy bez sylikonów potrzebna porada specjalistki
o sylikonach jest pełno na forum, wystarczy poszukać.
Tak, niektórym włosom sylikony służą. A może po prostu olejek i nafta to dla Twoich włosów za mało, za krótko je stosujesz i jeszcze nie zdążyły na tyle mocno odżywić Ci włosy, żeby efekt był zauważalny. Tak czy siak, wszystko jest w wątkach typu "walka o zdrowe i piękne włosy". ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: włosy bez sylikonów potrzebna porada specjalistki
Cytat:
Rzecz w tym, żeby ich używać z głową, przede wszystkim pamiętać o zmywaniu ich szamponami bez silikonów, żeby się nie nadbudowały na włosach. Jeśli Twoje włosy wyglądają gorzej bez nich, wróć do pielęgnacji silikonowej, ale nie poprzestawaj na niej. Jak często stosujesz oleje? Może spróbuj też innych, np. kokosowego czy migdałowego. Mogłabyś też spróbować mycia odżywką albo metody OMO. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tak, polecam ![]()
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
To prawda, że nie powinno się chodzić spać z mokrymi włosami? I kiedy czaseć?-przenoszę pytanie z wątku 'sposoby na przyspieszanie porostów włosów.'
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy należy czesać, kiedy są suche- oczywiście proste włosy. Kręcone wyłącznie na mokro z nałożoną odżywką.
![]() |
#2052 |
Przyczajenie
|
Kilka pytań.
Mam pare pytań i bardzo proszę o odpowiedż : P.
No więc tak co dzień myję włosy. Oblewam je wodą, nakładam szampon z nivea prostujący włosy następnie szampon z elseve cementujący włosy następnie maseczke z elseve i na końcu odzywke z nivea prostującą włosy. Jak widac używam 4 preparatów co dzień. Następnie układam i susze włosy taką suszarko lokówką, która się sama obraca. O taka jak w tym linku http://www.zadowolenie.pl/zobacz,216...20-brush-activ Nie niszcze zbytnio włosów? Nie przesadzam z tymi 4 preparatami przy myciu włosów?(każdy mi jest potrzebny, jeden prostuje, drugi odzywia a trzeci wzmacnia). Czy używanie tej lokówki jest gorsze od używania prostownicy?(kiedyś się używało nałogowo....). I ostatnie. Mam zamiar kupic sobie szampon koloryzujący włosy na czarno, obecnie mam blond ale w chce go ściemnic. A szampon taki jest duzo mniej szkodliwy niż farbowanie na czarno. Aha i jakie tabletki zawierające witaminy do włosów moge kupic w aptece? Mozecie podac nazwy itd? Edytowane przez Temtamten Czas edycji: 2009-12-04 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilka pytań.
Cytat:
Abstrahując od tego co napisałam wyżej, nie używasz zbyt dużej ilości produktów o ile Twoim włosom to odpowiada. Suszarko - lokówka w jakimś stopniu niszczy włosy, zwłaszcza jej regularne stosowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Przyczajenie
|
aha i jakie tabletki zawierające witaminy do włosów moge kupic w aptece? Mozecie podac nazwy itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Przyczajenie
|
Niestety nie mam jak się tam przegrzebac i nie widze by ktos podal nazwe jakis witamin/tableetek wzmocniających włosów( nie podawac skrzypu bo go znam) i czy mozna w aptece to kupic ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Dzięki ;-)
Jakie farby/henny nie niszczą włosów w dużym stopniu?
#2058 |
Wtajemniczenie
|
ImmortalLover jak dostaniesz olej kokosowy w Silesi to mi napisz, ok?
![]() Chna firmy Eld nie niszczy zupełnie włosów bo jest to naturalna henna, farbuje na rudo. Naturalną henne można kupić też przez internet, np. na mazidłach. Henna pogrubia włosy i dobrze na nie wpływa, polecam wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42193
#2059 |
Raczkowanie
|
wszystkie farby niszczą włosy, henna też (może troszke mniej). jedynie szamponetki, które zmywają się po paru myciach mniej niszczą, bo barwienie jest powierzchniowe i nie ma tak wielkiej ingerencji we włos jak dla farb.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz sobie kupić drożdże ja mam Lewitan 100tabletek bardzo wydajny albo kolagen activ Olimpu
![]() |
#2061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że oblepiając włos, nadaje kolor i chorni przed różnymi złymi czynnikami zew. Tak wszędzie podają, na mazidłach m.in. ![]() Chyba, że chodzi Ci o badziwie typu Venita, gdzie jest sama chemia. Ale to już zupełnie inna bajka.
![]() |
#2062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś zapytałam fryzjera o farbowanie henną i odpowiedział mi, że nie poleca, ale tylko z tego względu, że jeśli efekt nie będzie mnie zadowalał, to żadną chemiczną farbą tego nie naprawię, bo henna właśnie otacza włos i szybkie następne farbowanie może nie dać żadnego efektu...
A co do wnikania... Nie jestem żadną specjalistką w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że niektóre składniki maseczek, odżywek również mogą wnikać we włos, ale czy to jest tak strasznie szkodliwe?... |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
wnika i łaczy sie z wlosem trwalym wiazaniem? wybacz, chemikiem nie jestem
na czym wiec polega niszczace wlos dzialanie henny, ktorego nie maja chemiczne farby tylko oblepiajace wlos? twoim zdaniem szampony koloryzyjace sprzedawane w saszetkach teoretycznie mniej niszcza wlosy wiec jak wytlumaczysz fakt, ze niektore nie zmywaja sie w 100% a robia z wlosow siano? wystarczy poczytac KWC albo watki blagalne "co mam zrobic? szamponetka sie nie chce zmyc?" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Konto usunięte
|
chce sobie kupic jedwab do wlosow.nie wiem czy stosowac go przed uzyciem prostownicy czy po?jak myslicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam przed.
Kupiłam sobie jakąś henne, ale boję się czy wyjdzie tak jak bym chciała ;-) Kupiłam sobie również Maske wygładzajacą Jedwab z Joanny ![]()
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jeśli nie mają wcale (np.szamponetki Marion) to będą się zmywać w 100% chyba ze mówimy o włosach przetrawionych przez rozjaśniacze i z otwartymi łuskami - wtedy barwnik może wniknąć i nie wymyć się do końca - jeśli maja jakiś oksydant np.3% czy 6% to się wymyją po około miesiącu, ale napewno włosy nie wrócą do stanu wyjściowego - zalezy też od tego czy szamponetka ma amoniak lub substancje o podobnym działaniu - wtedy też bedzie mocniej "trzymać" Podsumowując - trzeba czytać to co producent napisał na opakowaniu, a jeśli nie podaje całkowitych informacji to spróbować przeczytać skład ImmortalLover, moim zdaniem najbezpieczniejsze są farby fryzjerskie bez amonaku (wtedy masz 100% pewność ze go tam nie ma) i używa sie do nich niskich oksydantów (ok.1,9%-4,5% w zalezności od firmy), z tym ze taką farbą nie pofarbujesz włosów na jaśniejszy kolor , tylko na ciemniejszy lub "ton w ton" [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1567825 9]chce sobie kupic jedwab do wlosow.nie wiem czy stosowac go przed uzyciem prostownicy czy po?jak myslicie ![]() lepiej przed to dodatkowo ochroni trochę włosy przed temperaturą ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.