|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() Połóż się na plecach i miarowo oddychaj wiem, że z brzuszkiem to niełatwe ale pomaga Kamyczku wyłącz komputer tv i sie relaksuj Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-12-05 o 18:30 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony mało jest zabawek dla takich malutkich dzieci, a każda z nas pewnie chciałaby sprawić dzieciaczkowi trochę radości. Poza tym często na tym forum spotkałam się z opinią, że dzieci były zainteresowane karuzelką, może nie takie zaraz po narodzinach ale tak koło 1-2 m-cy. Tak trochę dywaguję bo nie za bardzo znam się na dzieciach, to będzie moje pierwsze, a i w bliższej rodzinie nie było takich bobasków.Dobra lecę robić sobie sok z pomarańczy w sokowirówce, jakaś gaduła mi się włączyła i jeszcze mnie stąd wygonicie
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki idę... Pa...
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Kapi no właśnie koleżanka mówiła, że to co się często bierze u tak małych dzieci za zainteresowanie i radość z tej karuzelki to jest po prostu reakcja, one są pobudzone. Gdzieś też tak czytałam. Pewnie warto to sprawdzić.
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Kamyczku trzymam kciuki. A wiadomo już skąd Ty masz te ciśnienia?
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miałam chodzić na szkołę rodzenia, ale niestety muszę więcej leżeć na razie niż chodzić więc odpuściłam, zresztą gin tak zalecił. Trochę żałuję, bo chociaż porodówkę bym sobie obejrzała itp. ale jak nie można to trudno i tak wszystko wyjdzie w praniu. Kamyku Ty wyluzuj, włącz sobie tv albo kabarety na youtube pooglądaj. |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
ja sie chyba jednak dopisze juz kiedys bylam ale myslalam ze ja marcowa a tyu ![]() mam nadzieje ze mnie przyjmiecie poraz drugi ps. ja was ciagle podczytuje wiec w miare jestem na bieazco i moge slicznie pogratulowac AGAPE slicznej coreczki |
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz jakieś linki do jakis badań na te temat wypowiedzi learzy itp. Ja kiedyś ogladałam Zawitkowskiego (czy jakos tak) i mówił właśnie, że te karuzelki maja na celu pobudzanie mózgu dziecka, że niby dzieci się lepiej rozwijają I bądź tu człowieku teraz mądry
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Asiulka cześć
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy male pertraktacje i moze uda sie malenstwo namowic
![]() Kamyku daj znac jak juz bedziesz po wizycie Mamaidy hmmm nie przypominam sobie zebym miala cos na studiach o szkodliwosci tych karuzelek...chyba musze sobie sporo poprzypominac, bo mi teraz zagadke zrobilas ![]() Asiuulka no dobra przyjmujemy
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewuszki
jakos tak dziwnie mam z tym terminem no i wkoncu mi mowiono ze pierwszy termin jest najbardziej prawidlowy no i nie uwierzylam.. a powinnam ![]() no coz w kazdym madzrazie jestm tu teraz ![]() i dolaczam do tych co biora fenotrel i sa na podtrzymaniu
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Bardotka jak się urodziła Ida dwa lata temu to właśnie coś czytałam, ale nie pamiętam gdzie. Może to przesadzone, czy ja wiem. Ja nie mam, ale znam tyle mam co to miały i dzieci są całkiem zdrowe. Ja to tak na chłopski rozum biorę, że to ma sens co fizjoterapeutki (dwie, niezależne) mówiły. Moja Ida interesowała się zabawkami raczej żeby coś wziąć do rączki, do buzi, grzechotka albo taką super szeleszczącą książeczkę miała, co nią się bardzo bawiła od 3 miesiąca chyba do 7 jej ulubiona.
|
|
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Aldii chyba jednak poczeka na moje imieniny (Ewy), bo nic na razie się nie zapowiada
A co do tego co napisałam o tych karuzelkach to nie ode mnie tylko od kobiet, które prowadzą terapię takich maluszków. Ja też z córcią chodziłam, bo miała wzmożone napięcie i asymetrię.
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
ale sobota szybko zleciała,byłam w lumpku i kupiłam małej dresik seledynowy i super sztruksy a sobie bluzke na teraz za cała 1zł.ciuszki drozsze.jak wróciłam to polożyłam sie i spałam i spałam,czasami jak leże i sie szybko przekręcam na łóżku to łapie mnie taki ból w brzuchu,też tak macie może?w nocy 2razy miałam i w dzien też raz.
mieliśmy niedwano gościa i zaraz przychodzi brat tż z dziewczyną,taka parapetówa na raty. odnośnie pracy po macierzyńskim...hm:rolley es:,to ja ani macierzyńskiego ani nic.załuje tylko że czas pracy mi nie leci a to dlatego że wróciliśmy do kraju jak już w ciązy byłam i tak duuża luka w czasie pracy już jest.my chyba załozymy działalnośc na wiosne albo na mnie albo tż mnie zatrudni(musze sie dowiedzieć w ogóle jak to jest,co korzystne),a jesienią musze zacząć studia przerwane ale od nowa.mała sie zajć może babcia w tym czasie. witamy nowe mamuśki |
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Bardotka jak mi się coś nawinie, bo ja raczej szukać specjalnie nie będę. Chyba, że ktoś zrobi prezent karuzelkowy dla malutkiej
to wtedy jeszcze popytam. Choć znając siebie to jakbym dostała to będę tak zdroworozsądkowo korzystać. Nie za dużo.
|
|
|
|
#229 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Matko boska dziewczyny czy wy się Boga nie boicie?? Dobrze, że dziś zajrzałam i miałam "tylko" 8 stron do nadrobienia... Bo jutro czy w poniedziałek to bym się chyba załamała
![]() Ale witam się i ja w nowej części ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie wiem czy się załapie na ta cześć - może na końcóweczkę - byle tylko po 1 stycznia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I do tego wcale mi nie spieszno ![]() Cytat:
Cytat:
_________________________ _________________ A ja miałam dzisiaj wyczerpujący dzień modelki Przyjechał do nas fotograf i mieliśmy w domku sesję ciążową Super sprawa, ale wymęczona jestem okrutnie Fajna zabawa ale praca modelki wcale nie jest taka prosta Nie wiem dokładnie kiedy będą zdjęcia już dla nas, ale jak będą to na pewno pokażę
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Filka mnie też zdarzyło się kilka razy aż zawyć z bólu przy przekręcaniu się, to raczej więzadła macicy, są mega naciągnięte.
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Patka , ale fajna sprawa z tymi zdjęciami. Czy mogę spytać ile kosztuje taka przyjemność? Bo, że świetna pamiątka to bez dwóch zdań. |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Co do planów to po macierzynskim, chcialabym wrocic do pracy (czyli po wakacjach, jestem n-lką)o ile mnie do pracy przyjmą, bo mam umowę do 31.08.niby dyrka obiecywała, no ale wiecie jak jest...
TŻ chodzi na 10 do pracy, po 18 wraca przyjmiemy nianke. chciałabym też dawać korki, ale tylko tak jak teraz z 5h,aby nie stracić satłych uczniów.no ale czas pokaże.witaj Kapi! ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Dziewczyny fajne karuzelki, no ale może lepiej bez bajerów... w ogóle wklejajcie różne fajne rzeczy, które kupujecie...bo co niektóre widzę po raz 1-szy na oczy ![]() Kamyku daj znać jak po wizycie. |
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Patka zazdroszcze
Mamaidy Lila ja znalazłam już o tych karuzelkach wypowiedź Zawitkowskiego i jestem juz spokojna Oto link: http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...wosci.html?v=2 |
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Pola nie wiem czego uczysz, ale jak angielskiego to podobno nie masz się co martwić, bo anglistów zawsze brakuje.
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Asiulka!
Patka sesja!koniecznie wrzuć pózniej fotosy
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Panie uczycielki to maja jeszcze o tyle fajnie, że moga korepetycji udzielać i chyba 99% z nich nie jest zgłaszana do Urzędu Skarbowego?
Co jest oczywiście naganne |
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Bardotka dzięki za linka. Z tego wynika, że takie złe one nie są, ale myślę, że przebajerzone dla takiego maleństwa to nie za dobry pomysł- zdanie jako mamy, nie specjalisty
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy uczę ang. no ale z pracą w państwowej szkokle coraz gorzej, bo jest niż. w prywatnej nie ma problemu, ale tam nie ma kasy w wakacje. a poza tym w tej szkole pracuję 3 rok i się przyzwyczaiłam.no ale jakby mi nie przedłużyła, to nie dzieję się wielka krzywda.najwyżej zajmę się dzidzią.
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka odzywaj się jak tlyko dasz radę
![]() Kamyk trzymam kciuki Patka mi spieszno żeby już likwidować te "zwisy" ![]() Asiuulka miło Cię widzieć u nas Fajnie, że wpadłaś![]() Filka też tak mam, że jak za szybko chce się przekręcić albo wstać to zaboli... Mamaidy ja to bym chciała taką karuzelkę żeby wisiało tlyko coś na niej i się mogło kręcić... |
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Pola o widzisz to trafiłam z tym angielskim
Po prostu trzymam kciuki żeby się ułożyło tak jak sobie życzysz |
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

przynajmniej większość
przyjmiemy nianke. chciałabym też dawać korki, ale tylko tak jak teraz z 5h,aby nie stracić satłych uczniów.no ale czas pokaże.