![]() |
#5131 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Hej mam pytanko jestem na 7 opakowaniu Yazu i przez pierwsze 4y miesiące dostawałam okres na 2-ej tabletce placebo a ostatnio to na 3ej. A np. jutro bedzie 4 placebo a okresu dalej nie ma. Tabletki biorę bardzo regularnie o tej samej porze. Nie wiem co jest grane. Tydzien temu brałam antybiotyk czy to może być przez to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2009-12-06 o 06:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw sie ja przez 6 miesiecy dostawalam na 3 tabletce potem na 4 a teraz regularnie na pierwszej rozowej.... W ciazy nie jestem podobnie jak Ty systematycznie biore tabletki. Nie powinnas sie martwic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5134 |
Różowy Jednorożec
|
Hm.
Czytam, czytam wątek... Ja zaczęłam brać Yaz, pierwszy blister, raptem 4 dni temu. Póki co mam jeszcze okres, w sumie już końcówkę. Na razie wszystko jest ok i mam nadzieję że tak pozostanie. Bo z tego co czytam, opinie o Yaz są podzielone.
#5135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5136 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- A ja się potem dziwie skąd nastolatki biorą tabletki.... jak do ginekologa nie chodzą ![]() ![]() ![]() Powiem tak...ja nie chodzę do ginekologa i tak mam tabletki....są apteki (ja wiem o trzech) gdzie można kupić każdy lek BEZ RECEPTY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5137 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Tak jak napisał ktoś wcześniej, bardzo mądrze, trzeba spróbować na sobie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Whoooa! Bez kitu, to przecież nielegalne.. Możliwe w ogole?!
![]() |
#5138 |
Raczkowanie
|
Whoooa! Bez kitu, to przecież nielegalne.. Możliwe w ogole?![/QUOTE] Tak możliwe, ale trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5139 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!! Przepraszam jeśli właduję się w wątek "ni w 5 ni w 9", albo jeśli powtórzę pytanie, które już kiedys zostało zadane, ale mam pytanie z cyklu "EMERGENCY"
![]() Biorę tabletki YAZ od około roku, moze dłużej. Właśnie kończę mój ostatni opak (zostały mi 2 tabletki do placebo). W zeszłym tygodniu poszłam po receptę na tabsy, bo bardzo mi zależy żeby ciągle je brać, chociaż przez jeszcze jeden miesiąc, głównie ze względu na sylwestrowy wyjazd. Okazało się że mojego gina nie ma i nie bedzie przez nast. 2 tyg, a lekarz który go zastępuje nie zgodził się żeby wypisać mi tabletki bez badania! (pierwszy wolny termin na badanie - pod koniec stycznia) ![]() I tu zaczyna się mój dylemat. Mam nadzieję że wyjaśnię to zrozumiale. Mam jedno opakowanie Yasminelle, które dostałam od lekarza "na próbę" jakiś czas temu (data ważności w porządku ![]() Dziewczyny, pomóżcie! Będe bardzo wdzieczna za każdą radę czy sugestię. Czekam z niecierpliwością i z góry serdecznie Wam dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5140 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam problem innego typu. Wiem ze to niby moze byc i jest normalne przy pierwszych opakowaniach ale hm jakby to powiedziec nie mam @ .... Lekko plamie, i to tez tak ze raz pocieknie raz nie .... Czy ktoras z Was tez tak miala i czy byla to ciaza? Podkreslam ze bralam tabletki jak w zegarku. Wczoraj zaczelam kolejne opakowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego pytania to osobiście nie miałam takiego przypadku. Ale jak zaczynałam brać yaz to mój lekarz uprzedzał mnie że przy braniu akurat tych tabsów u wielu kobiet okres może być minimalny, a czasem się zdarza ze nie ma go w ogóle ![]() Sama tez po yaz mam @ mega zmniejszony, ale traktuje to jako plus tabletek. Z tego co czytałam to wiele dziewczyn też obserwuje to u siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5142 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do @, to juz mnie test uspokoil ![]() Mialam sama nawet nadzieje ze zmniejszy mi @ i PMS- ktorego teraz nie odczulam w ogole. Ale wczesniej mialam prwie 2 tyg plamien i jak rozmawialam z gin o tym wszystkim to kazala sie dodatkowo zabezpieczac, ale mysmy to zbagatelizowali, dlatego mialam lekkiego stresa ![]() Teraz juz moge sie cieszyc brakiem @ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5143 | |
Zakorzenienie
|
Tak możliwe, ale trudne
![]() moglabys mi odpisac na priv??
![]() ![]() |
![]() |
#5144 |
Przyczajenie
|
hej
ja też mam pytanie typu "emergency" otóż zażywałam tabletki yaz przez 7 miesięcy i wszystko było w porządku.... później miałam miesiąc przerwy od yazu bo zerwałam z moim chłopakiem... lecz znów sie zeszliśmi i co za tym idzie znów zaczęłam brać yaz... i mam teraz problem bo nie wzięłam pierwszej tabletki w pierwszy dzień cyklu tak jak powinnam to zrobić lecz dopiero w 4 dzień cyklu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5146 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mozna zaczac brac tabletki miedzy 2-5 dniami cyklu tez ale wtedy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez tydzien. Poza tym dla mnie to dziecinne, rzucac tabletki bo z chlopakiem sie rozstalas, a potem wrocilas i spowrotem hormony.... Niemadre to. Jesli nie minelo jeszcze 72h to lec po tabletke ''po', jesli minely to juz nic nie da. Pozdrawiam. I daj znac jak rozwoj wydarzen! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5147 |
Przyczajenie
|
wiem że postąpiłam strasznie niemądrze i jestem wściekła na siebie za to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5148 |
Przyczajenie
|
Jeszcze raz ponawiam swoje pytanie może któraś z was potrafi mi na nie odpowiedzieć bo tamto niestety pozostało bez echa. Chodzi o to jak wygląda sprawa ochrony w przypadku ominięcia jednej tabletki z poprzedniego opakowania, potem pominięte białe i nowe opakowanie. Po prostu nie wiem czy w tym przypadku zaczynając nowy blister ochrona wraca do normy czy nie? Byłam dzisiaj u pani ginekolog, której jak opowiedziałam o swoim problemie odpowiedziała mi na to: no to albo jesteś w ciąży albo nie jesteś. A na moje pytanie nie odpowiedziała. Także byłabym bardzo wdzięczna gdyby któraś z Was pomogła mi odpowiedzieć na to pytanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do białej - biała to placebo, czyli nie zawiera hormonów, można spokojnie białych nie brać. Ale jeśli pominęłaś różową, zależnie jeszcze w którym tyg, to rzeczywiście jest ryzyko ciąży:/ i wtedy kompliqje się też sprawa nowego blistra. Bo jeśli bierzesz nowy blister i przyjmujesz tabsy prawidłowo to ochrona wraca do normy ![]() ![]() powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5150 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
z czystej ciekawości szukałam jakichś informacji na temat skuteczności naszych pigułek i przeczytałam , że : "Otóż z tego co ustaliłem, wskaźnik Pearla dla Yaz wynosi 0,04 punkta. Zatem Yaz jest 2-4 razy skuteczniejsza niż tradycyjne tabletki antykoncepcyjne przyjmowane w trybie 21/7 (np. Yasminelle)" ![]() źródło : http://f.kafeteria.pl/temat_s.php?id_p=4215801 Może któraś pytała swojego ginekologa jak to z nimi faktycznie jest ? Czy faktycznie chronią lepiej ? |
![]() ![]() |
![]() |
#5151 |
Przyczajenie
|
agison dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5152 |
Przyczajenie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Ja już jestem na 7 opakowaniu i póki co służą mi. Moja gin wysłała mnie sama na badania dot. wątroby (tzw. próba wątrobowa) i było wszystko ok. Życzę wszystkim wytrwałowści i szybkiego rozwiązywania wątpliwości dot. YAZu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5153 |
Zadomowienie
|
niestety tydzien temu po wzięciu tabletki dopadla mnie biegunka, gdy udalo mi się ją "pokonać" wzięlam drugą. czy myślicie, ze mogę skończyc opakowanie o jedną tabletkę wcześniej?(tak jak miało to miejsce gdy brałam yasminelle) czy muszę dokupić opakowanie, zeby tą ostatnią wziąć?
![]() |
#5154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To zależy (nawet w ulotce jest napisane) ile godzin po połknięciu tabletki nastąpi "katastrofa" i czy jest bardzo dramatycznie ![]() ![]() Ale masz rację stres zawsze jest ... 3mam kciuki za happy end ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5156 |
Zadomowienie
|
ja mam trochę inne pytanie: zaczęłam 3 opakowanie yazu (zmieniałam z novynette), miałam normalnie okres, kilka dni przerwy i znów to samo. Wcześniej (ani przy 1 ani przy 2 opakowaniu) nie miałam plamień ani nic takiego, teraz to plamienie wygąda jak reguralny okres. Mial ktoś coś takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5157 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam ogromna prosbe! mam wielki problem! Dziś jest moj 58 dc! od 42 dc biore Castagnus, zeby mi przyspieszyl i nic, wogole wczesniej nigdy mi sie nie zdarzylo zeby @ mi sie tyle spoznial! w przeciagu ostatnich lat moj cykl trwal najwiecej 48 dni a nie zarzywalam zadnch lekow na regularny okres,a teraz jak zaczelam brac castagnus to CHYBA on mi tak opoznia? jak myslicie moze tak byc? gdy byl moj 45dc to bylam akurat u Pani ginekolog, zrobic sobie badanie ginekologiczne, tak poprostu dla sprawdzenia czy wszystko ze mna ok i robila mi wtedy miedzy innymi usg, wiec mysle ze jakby to mial byc ciaza, to pani doktor by ja poprostu zobaczyla... Blagam napiszcie mi czy jest prawdopodobienstwo ze pani doktor nie zauwazyla jeszcze fasolki i ze jestem w ciazy? czy to opoznienie moze byc przyczyna ze zaczelam brac castagnus? z gory bardzo dziekuje za odpowiedz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#5159 |
Przyczajenie
|
Pisze w tym watku, poniewaz myslalam ze moze ktoras z Was tez miala taki przypadek, spowodowany przez zazycie lekarstwa. Jak pisalam w watku z objawami ciazy to mi ktos odpisal ze ginekolog by zobaczyla na usg albo by wyslala na badania krwi, ale skoro ja nie poszlam po to do ginekologa zeby sprawdzila czy jestem w ciazy, to moze nie zauwazyla.. no poprostu nie wiem co jest nie tak... bo przeciez CASTAGNUS jest po to zeby przyspieszyc @ a nie opoznic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5160 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.