![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
Aper, ale co dokładnie, bo czytam i czytam i nie wiem o co chodzi?
A tak po za tym wielki buźak za pmoc ![]() Ciutkę węższa w spódnicy, czyli gdzie dokładnie? Przepraszam być może za absurdalne pytania, ale ja naprawdę nie mam o tym zielonego pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz ślicznie dziękuje, jestem naprawdę spokojniesza teraz, co innego przymierzyć różne suknie i zobaczyć, jaki model najlepiej pasuje, a co innego wybrać model sukni jedynie ze zdjęć nie mierząc jej.
Aha jeszcze chciałam spytać, co z kołem w sukni, jakie będzie odpowiednie dla niskiej dziewczyny? i czy wogóle one ma tam być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Powiedz jak to z Twoja suknią jest - zamawiasz nową, kupujesz od kogoś? (tutaj może być kwestia przeróbki, pamiętaj!) Co do koła - zawsze jest "integralną" częścią sukienki, czyli są modele, które koła nie potrzebują. Ty się nie martw o koło - jeśli jest uszyta na koło, to powinnaś je dostać. Po prostu widać, że np. suknia z kołem wygląda jak należy. Albo na odwrót. Rzadko zdarza się, że sukienka jest tak szyta, że może być do wyboru - "z" lub "bez" koła. Co do Twojej wydaje mi się, że jest tam koło w halce. Ale nie wiem na pewno
![]() ![]() ![]() Wklejam linki do sukienek z poprzedniej strony - potraktuj je jako propozycje szerokości i ogólnego kształtu spódnicy w sukience, zaznaczam, że w tym momencie nie chodzi mi o propozycje ozdób, drapowań itd. http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1242302928 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1240908769 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1240908769 Edytowane przez Aper Czas edycji: 2009-06-20 o 11:54 Powód: dodanie linków do zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
Zamawiam nową, liczę się z przeróbkami, ale suknię przymierzę 2-3 tygodnie przed ślubem, więc będzie trochę czasu na zmiany. Najbardziej się martwiłam czy będzie dobra dla mojej figury, ale teraz jestem spokojniejsza, dziękuje za rady.
Aha 3 krój spódnicy podoba mi się najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
No to powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Aper dziękuję za odpowiedż. Bardzo spodobała mi się sukienka nr 1
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1241088580 tylko dręczy mnie jedna rzecz mam troszkę szerokie ramiona i nie wiem jak to będzie wyglądało. Nie wiem też co myśleć na temat sukien wiązanych na szyi. Po prostu nie mam pojęcia jaki fason wybrać. Na pewno chyba się zdecyduję na 2 częściową z gorsetem ale co do kroju to jeszcze zobaczę jak poprzymierzam na żywo. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, skąd ta sukienka ? Proszę pomóżcie.
![]() |
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Weroniczka, niewiele widać... Ale radzę tak - jeśli to kiecka zamieszczona przez kogoś na wizażu to napisz do użytkowniczki, której nick w lewym dolnym rogu (chyba?) widać... Edytowane przez Aper Czas edycji: 2009-06-22 o 12:12 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Aper .... to sukienka ze strony12 wklejona przez aloy z zeszłego roku, nie widzę by poźniej się udzielała
![]()
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Aper a co powiesz o tych sukienkach dla mnie???Czy zwężą mnie w ramionach i zakryją lekko wystający brzuszek
![]()
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam... lejlla - mogę tylko potwierdzić Twoje zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Aper dziękuję za odpowiedź
![]() Przynajmniej teraz wiem czego szukać ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! naczytałam się już tyle na temat fasonów sukni a dalej nie wiem który byłby dla mnie najodpowiedniejszy...może Wy mi pomożecie
![]() oto moje wymiary: mój wzrost to 164 cm (+maksymalny możliwy obcas dla mnie to 6cm) waga 50 kg biust:90 talia:65 biodra:85 dodam że jestem brunetką dodaje jeszcze 2 fotki mojej figury....od zawsze marzyłam o pięknej bajkowej księżniczkowej sukni ale nie wiem czy będzie mi pasować czy nie :/
"widzę niebo, nie myślę..." ![]() Edytowane przez monique86 Czas edycji: 2009-08-26 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Monique, masz proporcjonalne wymiary, bardzo ładną sylwetkę - możesz przebierać w fasonach! Księżniczka - jak najbardziej na "tak", pamiętaj tylko, żeby ozdoby przy sukni (hafty, kwiaty, falbany) nie były zbyt duże i Cię nie przytłaczały. Unikaj - zdj nr4 (moja opinia, pamietaj
![]() Propozycje (akurat wklejam suknie węższe, o mniej obfitych spódnicach) nr1 - asymetrycznie, ozdobnie, ale nie przytłacza i nie pomniejsza nr 2 - lekko rozkloszowana "księżniczka", skośne ozdoby nr 3 - hm, a myślałas o plisowankach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Witam! Znalazłam sukienkę swoich marzeń! nie mierzyłam jej ani nie widziałam jeszcze na żywo, lecz zdobędę ją lub uszyję taką samą. Jednak nie jestem pewna czy pasuje na mój mały biust (73pod, 82 w). Boję się że wszyscy będą na nie, a nic mi się innego nie podoba i chcę po prostu tą sukienkę. Co myślicie? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
oto sukienka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
A ja teraz z doświadczenia powiem, że najlepiej iść do sklepu i poprzymierzać różne suknie, a dopiero potem szukać swojej wymarzonej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Szyszq, ja myślę, że spokojnie możesz o takiej myśleć, na zdjeciu akurat modelka ma co pokazać, ale sam krój dekoltu jest oki również dla "chudzinki". Zresztą od czego są wkładki silikonowe i inne takie, prawda? Za to zwróć uwagę na b. duży dekolt na plecach - musisz się naprawdę w tym dobrze czuć, no i zakaz garbienia się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Unikaj przedłużonej gorsetowej góry zachodzącej na biodra.To skróci i przytłoczy delikatną sylwetkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Przyczajenie
|
to i ja poproszę o radę
![]() wzrost: 155 cm biust: 96 cm talia: 70 cm biodra: 105 cm ogólnie zależy mi na tym żeby wyglądać na wyższą, to priorytet ![]() pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
No to i ja się podpytam.
Jestem wysoka i szczupła za to moim mankamentem są szerokie ramiona, ale nie jest to typ figury rożek bo mam raczej kobiecą figurę duże wcięcie w talii i biodra ( jednak według mnie biodra są węższe od ramion) :/ Jakie typy sukienek polecacie? Ja jeszcze nie mam typu tej wymarzonej sukienki myślałam o rybce czy to będzie dobrze wyglądać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
a co powiedziecie na to- szerokie ramiona,mały biusty(miseczka B)waga 53-55, wzrost 158,5 szerokie biodra:confuse
n Edytowane przez stajka Czas edycji: 2009-12-11 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
Hm moja siostra ma 159-160cm wzrostu i jak brała ślub ważyła około 57-61 kg miała dość duże biodra i dość szerokie ramiona a sukienkę miała dobraną według mnie idealnie wogóle nie było widać tego. Załaczam zdjęcia może Ci się spodoba Dodam że ma nadal ta sukienkę i myśli o sprzedaży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
Czy ta suknia będzie odpowiednia dla mnie. Mam 165 cm wzrostu. Wymiary 91-71-91
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
piękna ta suknia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to trzeba pierw przymierzyć sukienkę w podobnym stylu i wtedy będzie wiadomo ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.