CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 20:46   #1981
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

przepraszam ze ja tylko tak o sobie, ale nie mam sil ani czasu za bardzo.... Tyle do roboty w domu, Kuba chory

Ja juz poprostu sil nie mam... Kuba tak kaszle ze az wymiotuje przy tym nie wiem czy to przez to czy przez mleko... kurde normalnie sie zarabie... wstanie o 3 i tak go "chyrla" ze wymiotuje, ksztusi sie, oczy ma takie czerwone a caly bialy... a ja juz nie spie dalej... ale lekarstwa daje dalej...

nie wiem jak to u takich maluszkow ale mam nadzieje ze sie poprawia... bo mial suchy strasznie kaszel, teraz ma mokry, tak jakby mu sie wszystko odrywalo... katar ma juz lekki... jeszcze wczoraj to po kolana lecialy gluciki... a teraz juz rzadko ktory sie pokaze... ale zapchany nosior... wysmarroowalam go vickvaporubem czy jakos tak i poszedl spac...

to wymiotowanie to chyba przez mleko bo zmienilam mu na aptamil.... z oszczednosci... bo 350g nan kosztuje 7,60 e a 900 g aptamila jakies 10 e ... a tu trza oszczedzac... ale nic... podam mu jutro sma gold (byl odpowiedni) i zobacze co sie bedzie dzialo... kiedys po aptamilu sie duzil i zbieralo go na wymioty, wlasnie podobnie jak teraz... ale nie wiem czy teraz ma tak przez to przezeiebienie czy przez mleko

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:56   #1982
Bercia2000
Zadomowienie

Carolajna
Jak się zdecyduje go robić to całego żeby samo mięsko zostało

Pakusia
Oj biedny Kubuś
Szkoda ,że akurat podczas choroby zmieniłaś mleko
mój starszy synek często przy kaszlu wymiotował po mleku chyba mu tą wydzieline rozrzedzało i a tak to nie do końca wiadomo
wróc do poprzedniego mleka oby pomogło
Eh jak dziecko chore i tak się męczy to nic człowieka nie cieszy

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:15   #1983
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Byłam dziś u internisty, dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i do neurologa. Tyle że prześwietlenie 31 grudnia a neurolog 12 stycznia więc trochę poczekam. Ale dobre i to...Dziś i tak już trochę lepiej się czuję, mniej boli, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa. Jutro ostatni zastrzyk i okaże się czy będzie puszczać czy znowu się pogorszy. No i mam zwolnienie do świąt. A w domu szpital bo TŻ miał dziś resekcję dwóch zębów czyli chirurgiczne wycinanie korzeni i teraz cierpi. Czyli dwie kaleki z nas

Buziaki dla małych jubilatów

Mell, ONA jest zarąbista a z tymi drzwiami...cud że Was nie obrobili, w Polsce by nie przeszło Mnie się też bardziej podoba drugi kolorek

Iwcia dens, biedny Szymuś oby dzisiejsza nocka była lepsza

Eve, tyle choinek...a my musimy ubrać naszą jedyną małą bidulę

Magducha, szkoda że z mieszkaniem nie wyszło, trzymam kciuki żebyście znaleźli idealne gniazdko

Pakusia, biedny Kubuś oby te wymioty przeszły bo biedactwo umęczony a i Ty razem z nim...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:36   #1984
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Chciałam się Wam pochwalić, że dzisiaj nasz Ninula pierwszy raz sama z pozycji leżącej na pleckach podniosła się do siedzenia Bez niczyjej pomocy - wszyscy w szoku byliśmy
Stary 2009-12-18, 21:38   #1985
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Chciałam się Wam pochwalić, że dzisiaj nasz Ninula pierwszy raz sama z pozycji leżącej na pleckach podniosła się do siedzenia Bez niczyjej pomocy - wszyscy w szoku byliśmy

ucałuj Ninkę mocno
A jak to zrobiła?? złapała się czegos czy jak
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:53   #1986
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość

ucałuj Ninkę mocno
A jak to zrobiła?? złapała się czegos czy jak
No najlepsze jest to, że nikt nie wwidział jak się podnosi, bo nikt się tego nie spodziewał. Za pierwszym razem moja mama zostawiła ją chwilkę samą w łóżku, wpada po sekundzie, a Nina siedzi się ga zabawkę
Za drugim razem Tż leży - patrzy w TV obok Nina wcina zabawki... Nagle on patrzy, a ona siedzi obok Tż mówił, że podejrzewa, że jak usiadła przy nim, to chyba się podciągnęła za kołdrę, bo była przykryta, ale w 100% nie jest pewien Ale moja mama mówiła, że jak ją tak znalazła to ona leżała w zabawkach i nie miała za co się podciągnąć
Oczywiście mi się nie chciała pokazać Żal mam do świata teraz, że to nie ja widziałam bo byłam w pracy
Stary 2009-12-18, 21:57   #1987
iwciag
Wtajemniczenie

brawo dla Niny!!

Ja tak na szybko chciałam się pochwalić, że w końcu coś sobie zakupiłam i prezent dla siostrzenicy udało mi się kupić. No i już padam z nóg, nie dla mnie wojaże po centrach handlowych zwłaszcza w takie tłumy
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 22:09   #1988
Ewelain1987
Zadomowienie

hej ja tylko na chwilke mam pytanie czy wy wychodzicie z maluchami na spacery?? u mnie jest -14 stopni wiec od dwoch dni nie wychodzilam z niunka bo uwazam ze za zimno
a tak ogolnie to u nas wszystko oki moja niunia raczkuje i juz powoli podryga sie na nozki ale jeszcze jej nie wychodzi ale to nic wkoncu dopiero ma 7 miesiecy

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 22:14   #1989
Carolajna24
Zakorzenienie

CInka jednak to prawda że dziewczynki w większości szybciej się rozwijają
Mój już też się podnosi do siadania ale nie skumał ze trzebasię złapać czegoś, nie raczKuje też
A dzis odkryłam coś
Dałam mu piłke na podłoge i "kopałam" nim a ten skubany stawał na nogi
No w końcu
Okazuje się że on leń i mu się po prostu nie chce sprężynować ani nic, tylko przy piłce to robi

Ewelajn nie wychodż
za niska temperatura
Stary 2009-12-18, 22:33   #1990
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Ewelajn nie wychodż
za niska temperatura
U nas dzisiaj było -11 i wyszliśmy z Ninka. Była grubo ubrana, po nos przykryta grubaśnym kocem z budą na maxa zaciągnięta. Była tak na 45 minutowym spacerku. Spała nawet 30 minut co znaczy że było jej dobrze. I czytałam i wiele osób mi mówiło, że żadna niska temp. nie przeszkadza żeby zabrać dziecko na spacer. Na mrozie przy niskich temp. dziecko najbardziej się uodparnia. To jest lepsze niż podawanie witamin. Oczywiście pod warunkiem, że maleństwo nie ma żadnej infekcji.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Caro no widzisz jaki leniuszek z tego mojego zięciunia
Jak chce to potrafi, a Ty się tak martwiłaś. I brawa dla Michasia - całuski od teściówki
Stary 2009-12-18, 22:44   #1991
Carolajna24
Zakorzenienie

Michaś dziękuje
Pytałam pediatry o wychodzenie i mówiła że do -10 można a poniżej nie
W gruncie rzeczy ja nie wychodzę bo mi za przeproszeniem glutki w nosie zamarzają więc boje się co może być dziecku
A teraz chorujemy więc i tak mamy z głowy
No i jutro trzeba przeżyć chrzest w nie ogrzewanym kościele
Stary 2009-12-18, 22:51   #1992
Ewelain1987
Zadomowienie

no wlasnie moja niunia ma katerek wiec nie ryzykuje bo jeszcze cos gorszego sie przypaleta zmykam buziaki dla wszystkich a i WESOLYCH ŚWIĄT bo niewiem czy tu zajrze

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 23:34   #1993
ursull
Zakorzenienie

Pakusia,Biedny Kubulka,ucałuj go mocno.Życzymy dużo zdrówka

[QUOTE=gosikk_s;15937445]Hej Byłam dziś u internisty, dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i do neurologa. Tyle że prześwietlenie 31 grudnia a neurolog 12 stycznia więc trochę poczekam. Ale dobre i to...Dziś i tak już trochę lepiej się czuję, mniej boli, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa. Jutro ostatni zastrzyk i okaże się czy będzie puszczać czy znowu się pogorszy. No i mam zwolnienie do świąt. A w domu szpital bo TŻ miał dziś resekcję dwóch zębów czyli chirurgiczne wycinanie korzeni i teraz cierpi. Czyli dwie kaleki z nas

QUOTE]

Cieszy mnie,że czujesz się trochę lepiej,a TŻtowi wspołczuję.To długo musisz czekać na te wizyty

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Ewelajn temat wychodzenia w mróz był juz poruszany i z tego co większość specjalistów mówi to -10 jest najniższą temp.odpowiednią do spacerów.Zgadzam się z Caro,jesli nam jest zimno,to co dopiero maluchom? A trzeba pamiętać,że my się ruszmy,a one leżą,więc łatwiej marzną.Zresztą co to za przyjemność dla dzidzi być na spacerku zapkowanym w wóżku na maxa No to Wesołych Świąt

Iwcia dens i superżabula sprawdźcie pocztę

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 00:28   #1994
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Nocka u nas ok, przed północą karmienie na śpiąco i spanko do 5:30, potem znowu spanko i pobudka o 8:30, w dzień też mały był w miarę ok. Ale muszę go pochwalić, bo zrobił dzisiaj kupkę do nocniczka i nawet mu się to podobało poza tym u nas pozgawica jak cholera, na dworze -10 stopni wklejam obiecane fotki Dawida w krzesełku

dla Zuzi, Gosi, Patrycji i Aleksa

Illbana

Eve
ale Ty masz tych choinek

Pakusia
dużo zdrówka dla Kubusia, oj biedaczek tak się męczy

Ciniusiowa
dla Ninki

Caro
dla Michasia
Stary 2009-12-19, 01:19   #1995
Mell_xx
Wtajemniczenie

Zasypiam.......
Jejku padam ze zmeczenia, dopiero teraz sie obrobilam i moge isc spac.
Aleks i tesciowa spia Tz sie kapie i idziemy spac bo jutro o 7 pobudka...
Trzymajcie kciuki za jutrzejsza podroz...
Pewnie potrwa z 16 godzin bo podobno frogi w Polsce nieciekawe
Dzisiaj w H&M bylismy na szybko i kupilismy sporo rzeczy dziecku po przecenie...
Dziekujemy za zyczonka półroczne

Odezwe sie pojutrze juz z zamarznietej Polszy

Ps z tesciowa dzisiaj jakos wyttzymałam procz jednej gafy...
wskurzyla mnie bo powiedziala ze jutro w czasie drogi ona i Tz skoczą na zakupy a ja poczekam z 40 min z dzieckiem...
Na co Tz NIE, oni ida z nami
Aleks dosyc przez 16 godzin napatrzy sie na tylnie siedzenie samochodu wiec tez musi sie przejsc....

Szkoda ze nie moge z wami pisac podczas jazdy autem...
Paaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2009-12-19, 01:28   #1996
ursull
Zakorzenienie

Mell szerokiej drogi i bezpiecznej podróży.Daj znać,jak już będziesz na miejscu

Malutka powiem tak,mój zięciunio poprostu jest śliczny i cudnie wygląda w foteliku na tle superowej choiny

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 01:57   #1997
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witajcie babeczki

Ja wpadłam na chwilę po koljenej bibke z sąsiadami, ja zrobilam jakąś wymyslatą ale ponoc smaczną sałateczke czosnkową a sąsiadka za***iaszcze grzanki czosnkowe z mozarella, pomodorkiem, oliwkami i ziołami prowansalskimi no niebo w gębusi, i weź tu się człowieku odhcudzaj . Wypiłam sama kolejne winko z colą, sama no nie wiem ale chyba głowe mam nawet mocną nawet po ciaży , ale juz ie pije bo AA nie mam zamiaru odwiedzac . Cosik mi się wydaje że nadchodzi wielkimi krokami @.Byłam w szkole miałam egzamin z angielskiego na który sie nic, a nic nie uczyłam ale to szcegół, oby zdac. Jutro an 8 rano do szkoły a przed mam zawieśc bratówke do pracy , jak ja wstane, nie mam pojęcicha. Aaaaaaaaaaaaaaaa i chwalę się dzisiaj zas przez przypadek odkrylam drugą dolną jedyneczkę u Igorka , on jest super nawet nie wiem kiedy się to dzieje .
Hmmmmm.... nie powiem rozpisujecie się mam ponad 4 stronki zaległości .

Mell - jak tam super teściówka, poznałas kolejne mądrości starszej Pani . Szerokiej drogi .

anulka anulka - no więc ostatecznie możemy sie napic na zgodę za to twoje ignorowanie, i udawanie wiecznie zajetej .

ursull - dobra ta kartka taka romantyczna i nastraja że hej

malutka - a miesci Ci sie w niej krzesełko? czy masz w innym pomieszczeniu?

Caro - a ta fura to wasza chatka ma sie rozumiec?

iwciag - powiem ci że od czasu kiedy Tz wrócił to ja ciągle mam coś do załatwienia, zrobienia i w efekcie on sie więcej małym zajmuje az mam wyrzuty sumienia , a każdy dzień to mija mi błyskawicznie. Uważaj tak co nie puścisz kuchni z dymem jak ja .

Illbanka - chyba będzie czego współczuc, niedziela już jutro o majjjj gaddddd . I te 3 łyżki musli Cie zaspokajają? Illbanka cygani, wygląda super, wcale nie widac nadprogramowych kilosów zoabacz moja fotke i odejmij parę kilo i wyjdzie Illbanka a ja mam jej fotkę, bo sama robilam .

sexi dentka - to i ja Ciebie witam , winko z colą pijam bo uwielbiam ta mieszankę .

Eve - no tych choinek masz od groma, serio tyle ich masz krejzolku?

gosikk_ s - no to dobre wieści od lekarza, super. Wreszcie może dowiesz się czegos konkretnego.

pakusia - daj znac co z Kubisiem, czy jest poprawa, buziaczki dla niego

Ide pospac kilka godzina dokładnie 5h
Stary 2009-12-19, 08:04   #1998
superzabula
Zadomowienie

Hejka z ranka
Uciekam zaraz zawiesc mame na zakupy, tez se wymyslila w sobote rano no ale coz...dlatego jedziemy z rana moze ludzi jeszcze tyle nie bedzie najlepsze, ze jedziemy tez na rynek,tzw. szaberplac, kurka w taka temperature ciekawe czy ktos bedzie stal...musze sie cieplasto ubrac brrrrrrrr

ursull jestes kochana, dzieki za fotkisa super, az mi sie buzia smieje od rana jak na nie patrze, bo wieczorem poklocilam sie z Tz i humoru niet a teraz mi poprawilas fotkami mojego lobuziakafotk a z babka wymiata, zaraz ja wstawiam na NK

malutka widze, ze i Dawidkowi krzeselko podpasowalo

mell odezwij sie jak bedziesz na miejscu, szerokiej drogi

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

aaa bym zapomniala...marika jaka imprezowiczka sie zrobila, biedne dzieci sie naogladaja rodzicow pod wplywem hihihih fajno miec takich sasiadow, ze sie zawsze mozecie spotkac i kazdy ma do domu blisko

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

Edytowane przez superzabula
Czas edycji: 2009-12-19 o 08:06
superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 09:07   #1999
iwciag
Wtajemniczenie

no już myślałam, że dziś będę pierwsza

Nocka u nas do dupy, mały budził się 3razy, ale myślę, że dlatego iż wczoraj wszystko było poprzestawiane, bez kąpieli, nocnego jedzonka w łóżku nie o 19a21 no i mam nadzieje, że dziś już będzie ok.

Superzabciu Ty się ubierz na cebulkę co by Ci dupencia nie zmarzła, u nas dziś z rana 14na minusie

Marika o Ty zdolnacha, egzamin zaliczony, a na co wyższa ocena niż państwówka w indeksie?
Chciała bym by u mnie coś w końcu zaczęło się dziać, bo od kilku dobrych miesięcy monotonia, każdy dzień taki sam.
Tak myślałam, że Illbana coś tu z tą wagą nas czaruje!! Marika zapodaj tu szybko
to foto, a my jej wcale nie powiemy i będzie git

Mell szczęśliwej podróży dla Was

Malutka i znowu mnie choinką zawstydzacie
A chłopak Twój superowy, chyba wygodnie mu w krzesełeczki
No i brawo za kupkę

a dla reszty mamek

dziś kolejny etap sprzątania mnie czeka, trzymajcie kciuki byśmy to przeżyli

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-12-19 o 10:32
Stary 2009-12-19, 09:09   #2000
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,
My dzisiaj nawet wyspani Właśnie robię listę zakupów dla mensza i dzisiaj zabieram się za pierniczki i co mi tam jeszcze w łapy wpadnie Nie wiem, kiedy do Was powrócę, bo i chałupę muszę odgruzować trochę. Nawet jakiś taki zapał mam - nie wiem, co mi się stało

Pakusiu - ojej, współczuję strasznie i życzę Kubusiowi dużo zdrówka

Mell - spokojnej podróży

Marika - gratulujemy ząbka Jeżu, całe wino Ja tylko raz obaliłam całe winko, ale to na pół z kumpelą i dalej niż widziałam Ale ja mam słabą głowę, a teraz po ciąży, to tak czuję, że i pół reddsa mnie pokona Się nie waż upubliczniać mojego zdjęcia Ja mam dobrą wagę i ona niestety pokazuje prawdę Powodzenia w niedzielę Jakbyś mogła, to zarzuć przepisem na sałatkę czosnkową. Mój monsz uwielbia czosnek, to mu może kiedy zaserwuję

Gosik - no to pojawiło się światełko w tunelu Se wyobraziłam, jak tak siedzicie z mężem i się wspieracie w cierpieniu Będzie dobrze

Malutka - pięknie się Dawidek prezentuje w krzesełku

Caro - czyli piłka ruszyła Michasia Typowy facet - uganianie się za piłką jest git

Cinusiowa - gratulacje dla Ninki

Superzabula - powodzenia na zakupach Ja mensza na zakupy wyślę

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 10:37   #2001
superzabula
Zadomowienie

No ubralam sie ciepluto i na rynku bylam jakies 15min...paluchy mi zmarzly...a ludzie stoja i handluja brrrr juz nie bede narzekala w pracy, ze mnie zimno...oni to maja przerabane brrr

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-12-19, 11:15   #2002
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

SIEMANDERO!

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Anulka !!! Wariatkami nas nazywaja !!! i jeszcze podejrzewaja o pijanstwo
prawda boli, nie?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

IllBanana, co to za tajemnicza siódemka w twoim podpisie?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
przepraszam ze ja tylko tak o sobie, ale nie mam sil ani czasu za bardzo.... Tyle do roboty w domu, Kuba chory

Ja juz poprostu sil nie mam... Kuba tak kaszle ze az wymiotuje przy tym nie wiem czy to przez to czy przez mleko... kurde normalnie sie zarabie... wstanie o 3 i tak go "chyrla" ze wymiotuje, ksztusi sie, oczy ma takie czerwone a caly bialy... a ja juz nie spie dalej... ale lekarstwa daje dalej...
bądź dzielna, co ci moge powiedzieć? na Świeta bedzie juz zdrowy

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
anulka anulka - no więc ostatecznie możemy sie napic na zgodę za to twoje ignorowanie, i udawanie wiecznie zajetej .
nie umiem odmawiać

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 11:38   #2003
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

czesc dziewusie

u nas jakby ciut lepiej ale jeszcze daleko do tego co bylo, ale wazne ze jest poprawa
ja juz o 9 zaliczylam aerobik a teraz sie zmywam robota czeka

Ursull: cmok: dziekuje!!! fotki superasne - wyslij rachunek kochana

witam tez moja Illbanke i wszystkie pozostale

Pakusiu i Kubulku zdrowka

potem Wam pokaze mojom choinke jak mi tz kupi zobaczymy czy krzywej nie przywiezie
Stary 2009-12-19, 11:53   #2004
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

Magducha
Jak robisz tą karkówkę???
brzmi przepyszniasto
Jest naprawdę rewelacyjna -jedliśmy ją tydzień temu na imprezce znajomych, a przepis bedę miała dopiero dzisiaj, jak zajomi nas wieczorkiem odwiedzą - wtedy na pewno Ci podam

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Biedny Kubulek
Żeby szybciutko wyzdrowiał

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Byłam dziś u internisty, dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i do neurologa. Tyle że prześwietlenie 31 grudnia a neurolog 12 stycznia więc trochę poczekam. Ale dobre i to...Dziś i tak już trochę lepiej się czuję, mniej boli, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa. Jutro ostatni zastrzyk i okaże się czy będzie puszczać czy znowu się pogorszy. No i mam zwolnienie do świąt. A w domu szpital bo TŻ miał dziś resekcję dwóch zębów czyli chirurgiczne wycinanie korzeni i teraz cierpi. Czyli dwie kaleki z nas
No to prawdziwy szpital domowy
Współczuję TŻ-towi, a Tobie kochana szybkiego powrotu do zdrówka

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hej
Nocka u nas ok, przed północą karmienie na śpiąco i spanko do 5:30, potem znowu spanko i pobudka o 8:30, w dzień też mały był w miarę ok. Ale muszę go pochwalić, bo zrobił dzisiaj kupkę do nocniczka i nawet mu się to podobało poza tym u nas pozgawica jak cholera, na dworze -10 stopni wklejam obiecane fotki Dawida w krzesełku

Brawa dla Dawidka za kupkę
Jakiż to dzielny chłoczyk i do tego przystojniak niesamowity

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Odezwe sie pojutrze juz z zamarznietej Polszy
Szerokiej drogi kochana, bezpiecznej podróży w tych trudnych warunkach

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Witajcie babeczki
Ależ mamy tu imprezowiczkę
Jakież to winko pijesz kochana z colą? Apetycznie brzmi
Gratulujemy kolejnego ząbka, a przede wszystkim bezproblemowego pojawienia się go
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 14:43   #2005
Eve1603
Zakorzenienie

hej Mamusie !!!
ja tak jedna reka do Was mowie bo druga karmie Olka Olus dzisiaj zaszalal i rano spal do 8, tzn o 8 JA go obudzilam bo stwierdzilam, ze umrze z glodu... Zjadl, pobawilismy sie troche i o 10 znowu zasnal - jak akurat poszlam szykowac mu drugie sniadanie bo chcialam mimo wszystko zachowac rytm dnia I tak spal do 13 No wiec teraz jemy obiad, w sumie opuscil 1 posilek, ale nauka udowodnila, ze ci, ktorzy nie dojadaja sa zdrowsi od zarlokow moze Olek to uslyszal
Pogode mamy cudowna, wiec zaraz ruszamy na wycieczke, a od rana do teraz zrobilam w domu wiecej niz przez caly tydzien Nie wiem jak to jest, ale w sobote dostaje jakiego kopa i wszystko robie szybko, sprawnie i z ochota...
Tz dzisiaj idzie na xmas party - mielismy isc razem, ale nie mam ochoty na ogladanie tych falszywcow... Tz nie chcial isc, ale okazuje sie, ze to jest -UWAGA- obowiazkowe przyjecie i w dodatku zapowiedziano, ze wszyscy maja sie bawic do konca, a nie przyjsc, zjesc i wyjsc bo na urodzinach firmy stado Polakow tak wlasnie zrobilo Tz zapowiedzial, ze i tak wyjdzie bo chce pobyc w domu z zona i synem

A niedowiarkom zapewniam, ze to sa moje choinki - wszystkie

Dobra, lece na spacer, do wieczorka... jak bedzie z kim gadac

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 15:07   #2006
superzabula
Zadomowienie

Dzis nie ma z kim gadac ja mialam kupe wolnego do poludnia a tu nikogo nie bylo, no prawie, ale nie szlo sie zazebic UWAGA! Znajac moje zdolnosci do pieczenia, informuje, ze upieklam ciasto z truskawkami i zaraz na cieplo wszamalam 2 kawalki

U nas dzis -15 wiec nie wychodze na dwor z malym, a z checia bym sie wybrala bo tak ladnie...mam nadzieje, ze sie troszku ociepli.

Eve nie wiadomo czy tu w ogole dzis ktos przyjdzie...do nas zaraz znajomi przychodza, wiec mnie tez nie bedzie...dzis ja poimprezuje jak nasza marika

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Edytowane przez superzabula
Czas edycji: 2009-12-19 o 15:08
Stary 2009-12-19, 15:54   #2007
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
potem Wam pokaze mojom choinke jak mi tz kupi zobaczymy czy krzywej nie przywiezie
no chwal sie a skad masz? z lasu? czy z targu, bo jak rozumiem, ma byc zywa

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
[...] Tz zapowiedzial, ze i tak wyjdzie bo chce pobyc w domu z zona i synem

A niedowiarkom zapewniam, ze to sa moje choinki - wszystkie

Dobra, lece na spacer, do wieczorka... jak bedzie z kim gadac
1. taaaa
2. no juz jestem

Stary 2009-12-19, 16:14   #2008
iwciag
Wtajemniczenie

oj cisza wszystkie mamy zapracowane!
Ja już posprzątałam, nawet krótki spacer na dwórek się udał nam, ale taki20min bez wózka, jest u Nas bardzo mroźno myślę, że kolo15na minusie.

Tż kupił kombinezon na80i za mały! Jakaś dziwna rozmiarówka
Stary 2009-12-19, 16:38   #2009
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

iwciag z tymi rozmiarami to kpina...ja w carrefourze kupuje ciuszki. Ostatnio kupowałam rozmiar 74, a na metce napisane ze to na 12 miesiecy. Jak ktos sie nie zna i kupi rocznemu dziecku taki mały ciuch to sie tylko wpieni, oszustwo i naciąganie
w innych sklepach tez sciemniają, wszyscy zawyżają rozmiar. To tak ma działać, ze jak kupisz cos, co myslisz ze wystarczy na jakis miesiac albo dwa, to przewaznie za tydzien musisz wymienic :/ ja juz sie nauczyłam i uwazam na tych wstretnych naciągaczy

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

wole kupic cos za duzego niz ... za małego, mimo, ze rozmiar wskasuje inaczej...

Stary 2009-12-19, 16:43   #2010
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
iwciag z tymi rozmiarami to kpina...ja w carrefourze kupuje ciuszki. Ostatnio kupowałam rozmiar 74, a na metce napisane ze to na 12 miesiecy. Jak ktos sie nie zna i kupi rocznemu dziecku taki mały ciuch to sie tylko wpieni, oszustwo i naciąganie
w innych sklepach tez sciemniają, wszyscy zawyżają rozmiar. To tak ma działać, ze jak kupisz cos, co myslisz ze wystarczy na jakis miesiac albo dwa, to przewaznie za tydzien musisz wymienic :/ ja juz sie nauczyłam i uwazam na tych wstretnych naciągaczy

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

wole kupic cos za duzego niz ... za małego, mimo, ze rozmiar wskasuje inaczej...
dokładnie jest tak jak mówisz, ja sama to na oko bym wiedziała, że małe ale tżtowi kazałam w ogóle uwagę zwrócić na74, tyle, że stwierdził, że będzie za małe i wziął 80na długość w sam raz, pod spód jak nałożyłam body i cienkie rajtuzki było okej, ale żeby coś jeszcze nałożyć, to nie bardzo da radę, a przecież ma nam trochę posłużyć przecież zima dopiero się zaczęła

super radio zapodałaś!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości