|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje dzisiejsze U :
ŚNIADANIE(8.30) 2xMaślana bułeczka (takie co sie po 6 sztuk kupuje w woreczku), jedna sama, duga: pół z masłem orzechowym, pół z miodem. Pół kubka ciepłego melka. Jabłko, mandarynka. IIŚNIADANIE(11.00) 3 małe rogaliki francuskie (jeden z dzeme, drugi z czekalada, 3 z budyniem) OBIAD(15.00) Ryż ze smietaną, cukrem i truskawkami (uczelnia). Herbata. KOLACJA(19.30) 2 kromki razowca ze słonecznikiem z almette śmietankowym i ogorkiem. 2 rogaliki francuskie, 3 michałki. Herbata. Po kolacji (okolo 21) doszły 3 kanapeczki(takie małe kromki) z masłem orzechowym, 3 rogaliki francuskie. Herbata. Jakaś głodna dzisiaj na wieczor bylam moze dlatego ze przemarzlam jak wracalam do domu Jak dzisiaj ? Bardzo prosze o ocenke Edytowane przez Cristin@ Czas edycji: 2009-12-18 o 22:21 |
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Dziejesze Uuuuuu:
ś: duża bułka z musli i rodzynkami, pół z serem żółtym i szynką na to pomidorek i ogórek, drugie pół z serkiem topionym i papryczką, kawka z mlekiem i cukrem 2ś: danio intenso orzechowe jabłko mandarynka o: duży talerz krupniczku babci (bardzo gęsty, ze sporą ilością kaszy) i mięsko z zupki 2 naleśniki- jeden z nutellą i polany śmietaną, a drugi z serem takim pysznym słodziutkim i dżemem wiśniowym. p: pół bułki słonecznikowej z pasztetem i ogórkiem, jabłko k: naleśnik z monte i znoowuuu jabłkooo :P xDDactivia, kiwi uff.... przesadzam chyba na tym U :/ ale powiedzmy że nadrobiłam sobie wczorajszy dzień
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
U:
Ś: owsianka (mleko kozie, płatki ok.50g, otręby, twaróg, migdały, jabłko)+ kawa z mlekiem IIŚ: 200g galarety ze śledziem+ grahamka O: dorsz gotowany w przyprawach, z cebulką, pieczarkami, brokułami + kasza jaglana d: latte machiatto + lukrowany pierniczek P: trochę wieśniaka, trochę homo waniliowego z migdałami, nerkowcami i włoskimi princessa gold arachidowa fascynacja K: omlet z dwóch jaj+ rochę wieśniaka, trochę homo waniliowego i garść musli z jaśkami ???
|
#1054 |
|
Przyczajenie
|
U
![]() z wczoraj: sniadanko: owsianka pomiedzy: filizanka goracej czekolady, 3 ciastka LU GO obiad: 2 kotlety mielone, ziemniaki, salatka kubek herbaty z cytryna, jablko, kawa zbozowa, serek danone gratka, mieta, kubek kakao + 1,5 l wody dzisiaj: sniadanie: owsianka kubek herbaty z cytryna obiad: 2 pulpety, ziemniaki, salatka kawa zbozowa, jablko, ciastka LU Go (4), mieta, kubek herbaty z cytryna +1,5 l wody w planach jeszcze kubek kakao i jablko wpadlowiem ze troche slabo ale nie odczuwam glodu, do wiekszosci rzeczy sie zmuszam, zazdroszcze tych kolorowych jadlospisow
Edytowane przez Panterrrka18 Czas edycji: 2009-12-18 o 23:44 |
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
No to wrzucę moje UUUU po dłuższym czasie, będzie mi miło, jak ocenicie dziewuszki
![]() I: 2 duże kawałki chlebka ciemnego sojowego: -jeden z masłem, serem, rzodkiewkami i solą; -jeden z masłem serkiem topionym szynkowym Hochland, ogórkiem świeżym i solą; 1 mały pomidorek, 1 mała mandarynka 1 jogurt danone biszkoptowy w to garść orzechów nerkowca+ 1 łycha płatków migdałów; kawa z mlekiem II: pół bułki huzarki(coś jak grahamka) z masłem, masłem orzechowym, bananem, 3 orzechy włoskie, kawa zbożowa z mlekiem III: ziemniaczki z natka pietruszki, rybka sola panierowana smażona na oliwce, groszek z marchewką gotowany IV: miseczka budyniu "malinowego z cukrem" 1 wielka( big V: 1 jogurt naturalny bakoma+ 2 łychy w to twarożku wiejskiego+ cynamon sauna i jak? czekam na odpowiedż, porady i ocenę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1058 |
|
BAN stały
|
cristin@, jesz beznadziejnie jakościowo.zapychasz sie weglami prostymi,praktycznie nie jesz białka i dlatego byłas głodna wieczorem.rozumiem,ze mogło byc trudne dla ciebie jeść wiecej,ale skoro to juz potrafisz,to zacznij jesc wartosciowe rzeczy,bo długo na takim g***** nie pociągniesz.
|
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
hej Cristina, wybacz, ale Ty doskonale wiesz czemu
![]() przeciez juz tysiac razy Ci dziewczyny mowily ![]() Doskonale o tym wiesz, ze to jest duuzo za malo nawet na U - bo czytasz jadlospisy innych dziewczyn. Oszukujesz siebie, zapychasz niezdrowymi rzeczami. Dziewczyno obudz sie! Nie przeraza Cie wizja, ze pewnego dnia mozesz sie po prostu nie obudzic?!... przeczytaj co sie stalo z przyjaciolka airwaves na KZ...
|
|
#1060 |
|
BAN stały
|
angienatelka,dawaj swoje cudne jadło
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
bo jedyna rzecza,ktora mozna nazwac jedzeniem, byly kanapki z almette
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
P:
I. Owsianka: pięć łyżek z gruszką, twarogiem, mieszanką studencką, wiórkami kokosowymi, suszonymi bananami + kawa z mlekiem. II. Bułka żytnia z masłem, wędliną, serem pleśniowym i ogórkiem kiszonym; Prince Polo xxl, banan, czekolada do picia. III. Kurczak w sosie śmietanowo - ziołowym, ziemniaczki pieczone, surówka z kapusty pekińskiej. IV. Serek wiejski z garścią mieszanki studenckiej, drożdżówka z serem, czekoladą i kruszonką, kawa z mlekiem. V. Dwie kromki chleba razowego: - z masłem, serem żółtym, pomidorem i ketchupem - z masłem, twarożkiem i konfiturą z czarnej porzeczki Duża porcja sałatki jarzynowej z majonezem. Dwie mandarynki, pasek białej czekolady, kubek gorącego mleka z miodem. Bardzo proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
P
I. 2 kromki pszennego wymoczone w jajku wybeltanym ze smietana i mlekiem usmazone na maselku. Na to kielbasa krakowska, ser zolty, pomidor, szczypiorek, sos majonezowo-musztardowo-ketchupowy/ kawka z mlekiem 3.2%, garsc orzechow ziemnych 2 mandarynki II. 2 placki ziemniaczane z sosem ze sniadania i pomidorem III. smazona watrobka z cebula, pieczarkmi, pol wora kaszy jeczmiennej ze skwarkami, porcja surowki, sos pieczeniowy/ wafel orzechowy Criks IV. budyn smietankowy z wloskimi, morelami, sliwkami suszonymi, jablko V. 2 kromki chleba zytniego z wiejskim (100g), pol puszki sledzia w pomidorach, cebula, ogorek kiszony, papryka ze sloika prosze o ocene
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikt się nie wypowie jak to wygląda?
|
|
|
#1066 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo słabo, jesz malutko, białka niewiele, wszystkiego mało.
Jak zamierzasz z tego jeszcze obcinać kcalorie? Przecież jeśli to pokrywa Twoje zapotrzebowanie i obetniesz 500 to nie zostanie prawie nic. Uprawiasz sport? Od zawsze tak jesz?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
moje U
I: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, łyżka orzechów włoskich, 3 śliwki suszone,łyżeczka cukru waniliowego, 200ml mleka 1,5% mała chrupiąca piętka i kromka zaraz po niej;d z chlebka razowegooo z masełkiem, duuużyyymm plastrem syznki z indykaa i ogórkiem II: mała pomarańcza, jabłko, razowa kromka z masełkiem almette i ogórkiem III: ryż brązowy, fix do potraw chińskich IV: danio z łyżeczką cheeriousów i rozdrobnionym petitkiem;d posypanee kawką, dwie kostki gorzkiej czekolady V: dwie kromki razowca, masełko, duży plaster szynki z indyka, pare plasterków pomidorka, serek wiejski oceni ktoś? bardzo proszę ![]()
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2009-12-19 o 11:36 |
|
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
Nasze U;
Śniadanie; kawa 3 in 1 [świnstwo, ale tylko taka nam zostala] + 1 pralina z kremem advokatowym [dojadamy po wczorajszym;p] + owsianka; 4 łyżki owsianych, garść cheerious, 2 garści czekoladowych kulek, garść płatków ,'zdrowy błonnik' , po łyżce pestek słonecznika, papai suszonej, wiórek kokosowych. + kilka łyżek activi i 1/2 dania intenso czekoladowego. II Śniadanie; duża bułka razowa ; - z serkiem kiri, 1/2 plastrem żołtego bezpodp. sera, oregano i curry. - z maselkiem, 1/2 sera żółt, bezpodp, jajkiem i warzywami. - z miodem i cynamonem. + kubiszon kakao z mlekiem. Obiad; spora ilość ziemniaków + 2 kotleciki; 1 ze szpinakiem a 2 sojowy + 2 zestawy dużej ilości sałatki . Podwieczorek; jabłko uprażone na patelni z cynamonem + 1/2 pomelo i parę mandarynek. Kolacja; wiejski ze szczypiorem + 2 jajka + kromka chleba razowego z maselkiem i camembertem lightem [bez podp.]. Po; kino, więc pewnie coś wpadnie ![]() Wczoraj dojadlysmy jeszcze kinder bueno
|
|
#1070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
podwieczorek do wymiany. czy ten ser bezpodpuszczkowy czy coś, różni się w smaku od takiego krowiego ? ;>
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
|
|
|
#1071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o tyciu bedziemy rozmiawac po gastrologu i rozpoczeicu leczenia ![]() Bezpodpuszczkowy innym smakuje jak jakas tektura i chemia;p My nie pamietamy jak smakuje ten normalny ser, ale na ten ni nie narzekamy Jest gorzkawy w smaku i dla nas całkiem OK
|
|
|
#1072 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tego ze duzo wegli prostych to moze dlatego ze dostalam wczoraj @, a wtedy ciagnie mnie do slodkiego. To tak w kwestii wyjaśnienia... Bardzo dziekuje za wasze oceny Dzisiaj bedzie lepiej, bedzie obiadek miesny (wczoraj byl piatek totez mieska nie bylo).
|
|||
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Cristin@, ale zwroc uwage,ze dziewczyny nie piszą,ze mało, tylko kiepsko jakościowo.
Ja rozumiem,że dla Ciebie ciezko jest przemoc sie,zeby jesc to co sie chce. Ale jezeli przelamujesz sie do dodawania kalorii, czy urozmaicania posilkow,to pomysl ze fajnie gdyby to rowniez tresciwe i pozywne bylo. Bo roglik jest słodki, nie najadasz sie nim tylko zapychasz a lepiej by bylo,gdybys kotleta zjadla i Tobie by to na dobre wyszlo i nam czytajac Twoje jadlospisy.
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Uuuu
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale/cristin@/ patrz i porownaj: 1)5 rogalikow francuskich 2)pol grahamki z serkiem typu bieluch,posypane orzechami wloskimi i rodzynkami, ew. troche miodu i kubek naturalnego kakao albo pol grahamki z maslem orzechowym i bananem/dzemem +kakao widzisz roznice? bo ja dzika
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2009-12-19 o 13:08 |
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
A no własnie;D Orzeszki
Pół paczki zostało to akurat wcisniemy, bo fakt do sniadania dzis nie zjadlysmy![]() Thx!;]
|
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje jeszcze raz
|
|
|
|
|
#1079 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
No to wrzucę moje wczorajsze UUUU po dłuższym czasie, będzie mi miło, jak ocenicie dziewuszki
![]() I: 2 duże kawałki chlebka ciemnego sojowego: -jeden z masłem, serem, rzodkiewkami i solą; -jeden z masłem serkiem topionym szynkowym Hochland, ogórkiem świeżym i solą; 1 mały pomidorek, 1 mała mandarynka 1 jogurt danone biszkoptowy w to garść orzechów nerkowca+ 1 łycha płatków migdałów; kawa z mlekiem II: pół bułki huzarki(coś jak grahamka) z masłem, masłem orzechowym, bananem, 3 orzechy włoskie, kawa zbożowa z mlekiem III: ziemniaczki z natka pietruszki, rybka sola panierowana smażona na oliwce, groszek z marchewką gotowany IV: miseczka budyniu "malinowego z cukrem" 1 wielka( big V: 1 jogurt naturalny bakoma+ 2 łychy w to twarożku wiejskiego+ cynamon sauna i jak? czekam na odpowiedż, porady i ocenę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

i dżemem wiśniowym.
i znoowuuu jabłkooo :P xDD