|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
czesc dziewczynki
wczoraj udalo nam sie zalatwic samochod do slubu, bedziemy jechac czarnym roverem 75, jechalam tym jak byłam swiadkowa u przyjaciolki, bylo malo wygodnie ale poniewaz gosciu nie chce tak duzo jak inni to go wzielismy, jakos przezyjemy ![]() choinka tez u mnie ubrana, z prezentow jeszcze jutro musze dokupic cos bratu i bratowej,
|
#932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
Ja mam worek bokserski w domu i to jest przesuperowa sprawa Kupiłas tżtowi na Mikołaja?Cytat:
![]() Ja właśnie wróciłam z zakupów, z tym, że jak mama robiła zakupy to ja pojechałam na pusty parking przy centrum handlowym sie poślizgać autkiem Poszalałam trochę na ręcznym, wprowadziłam autko w poślizg, chociaz ciężko było, ale nieźle mi bokiem szło Trzeba troche poćwiczyć, zebym wiedziała co robić jakbym nie daj Boże miała wpaśc w poslizg na normalnej drodze Brrr W ogóle cały czas myśle o tym, żeby odkładac kasę na szkołę bezpiecznej jazdy, gdzie uczą zachowań w takich ekstremalnych warunkach, jeździ sie specjalnym autem, ktore ma małe kółeczka z tyłu, które powoduja zarzucanie tyłu, fajna sprawa, ale droga Chyba taniej kupic malucha, bo ma napęd na tył i jechac na parking sie poslizgać
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Samoa malucha nawet za 200 zł kupisz u mnie po któryś wyborach można było kupić praktycznie nowe, tyle, ze z wizerunkiem kandydatów startujących w wyborach za 500
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A TŻ mi kupił matę do tańca i też już używałam tego prezentu, ale jeszcze chyba mnie czeka jakiś prezent niespodzianka Chyba zobaczę jutro w jakimś AGD czy coś ![]() Sama próbowałam trochę poboksować, ale rękawice są na mnie zdecydowanie za duże, a poza tym mam delikatne rączki |
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w zeszłym roku na urodziny kupiłam tżtowi zestaw ochraniaczy i torbę na treningi, bo trenuje krav mage![]() Ja czasem biję w worek i kopię, ale bez rękawic i pod kotrolą -robimy sobie czasem u mnie w domku takie zabawy razem z tż i moim bratem Jeszcze brat ma taka tarczę, która jedna osoba trzyma a druga bije, bo też trenuje sztuki walki, także jestem wyszkolona w samoobronie![]() A jaką masz ta matę?My kupiliśmy siostrze tżta w zeszłe w zeszłe wakacje taką z allegro z chińskimi piosenkami Uciekam do kuchni po cytrynke, bo naszla mnie ochota na kwaśne ![]() Aha no i ja na wszystko mowie Mikołaj Ewentualnie czasem mówię pod choinkę, ale własnie ostatnio nad tym rozmyślałam, ze jak pojawią się dzieci to trzeba bedzie sie pilnować, bo to spora niespójnośc, ze Mikołaj dwa razy chodzi i mi sie ideologia dla dzieci rozjedzie, także będzie trzeba trzymac się jakiejs wersji, chcoaiz moze wymyslimy tak, ze 6 daje slodycze a pod choinkę prezenty w paczkach NIe wiem, ciężka sprawa, drażliwy tematPapa
|
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo po ślubie zamieszkamy w Wielkopolsce a tam, tak jak u Martoolki, 6 przychodzi Mikołaj, a na święta przychodzi Gwiazdor (i nie jest nawet ubrany na czerwono), więc nie będzie problemu z tłumaczeniem tego dzieciom tyle tylko, że Mikołaj jakoś taki bardziej przestępny i sympatyczniejszy jest, bo Gwiazdora, który przychodzi do mojej babci rozdawać prezenty to nawet ja się boję
|
|
|
#937 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b Czas edycji: 2009-12-20 o 16:20 |
||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;15964998]Ja miałam taki kurs z pracy, bo dużo jeżdzę i naprawdę warto - polecam. A kosztuje cos koło 500 zł. Dodatkowo nauczyłam sie bezpiecznej pozycji, niewygodnie na początku strasznie, bo jak emeryt na szybie ale róznica jest ogromn podczas wypadku. A wiecie co jest najbardziej niebezpieczne podczas wypadku? Pasażer z tyłu nie przypiety pasami, może zabić kierowcę swoim ciałem. Mi dużo dał ten kurs, nauczył wyobraźni i zachowania w trudnych sytuacjach - nie tylko pośligu. [/QUOTE] super, ze Wam taki kurs zafundowali co do pasow to ja mam obsesje i WSZYSCY musza byc zapieci. widzialam kiedys wypadek w ktorym ktos wylecial z tylnego siedzenia przez przednia szybe. miazga ja nawet jak wsiadam do autobusu to czasem odruchowo szukam pasa do zapiecia ogladalismy z TZem jakis program o klopotliwych psach i byl jakis cocker spaniel, ktory pare razy ugryzll dziecko jak chcial mu wziac jedzenie, a raz pogryzl je wlasciwie bez powodu... i wiecie co?? i weterynarz i trenerka radzili zeby go uspic i tak tez zrobili rzeczywiscie tak sie robi z psami, ktore juz nie rokuja trenerka powiedziala, ze prawdopodobnie ma problemy neurologiczne. a nawet go nie zbadali i nie zdiagnozowali tych problemow tylko od razu uspili okropne. szczegolnie, ze ten piesek na jakiegos agresora nie wygladal. uwazam, ze ci ludzie mieli za slaba psychike na niego i go rozpuscili ![]() mnie kiedys pogryzl pies (dlatego teraz ich nie lubie), ale nie przyszloby mi do glowy zeby go od razu z tego powodu usypiac ![]() ide robic miche salatki, bo niedlugo wychodzimy ze znajomymi na pizze i piwko. i jak piwkiem nie pogardze to pizzy nie mam zamiaru tknac ani kawaleczka a pomoze mi w tym najedzenie sie teraz warzywkami
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-12-20 o 17:00 |
|
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego jest dołączona gra stepmania, na której jest 500 piosenek po angielsku i niektóre nawet są znane Cytat:
|
||
|
|
|
#940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma to jak mała firmaCytat:
tylko tż nie miał i tak czy siak nauki nas czekały.Cytat:
Cytat:
A. I jeszcze miałam napisac że u mnie i 6.12 i na Wigilię przychodzi Mikołaj )
|
|||||
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór. Ale mnie tu dawno nie było, ale nie oge teraz nadrabiac. Chce sie pochwalić ze wybraliśmy z Tz pbraczki za dwie wyniesie nas 1140 zł juz z 15 % rabatem. Po świetach pojedziemy po babcie i nam kupi
Ale jeste, szczęśliwa.
|
|
|
|
#942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajna ta mata chyba ją sobie zażyczę na urodziny
|
|
|
#943 |
|
Konto usunięte
|
Też tak mam... Przeżyłam wypadek, podczas którego, dzięki zapiętym pasom, tylko sobie żebra potłukłam... Chociaż gdyby kolega obok był zapięty, to może bym nawet tego nie miała... A tak to poleciał na mnie
Miałam masakryczny weekend poczynając od piątku. Oczywiście dzięki naszemu wspaniałemu wrocławskiemu PKP. Trzy godziny czekania na dworcu bez praktycznie żadnej informacji... Cud, że się nie pochorowałam. A jutro z TŻ do domku na święta |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello po weekendzie
Cytat:
Co do drugiego, to ja mam z Avonu i bardzo sobie chwalę. Może zobacz w jakiś sklepach z drobiazgami lub z tymi drobnymi pierdołami do kuchni. Co do jeżdżenia, to ja najpierw muszę sobie przypomnieć w ogóle jak się jeździ, a dopiero później pomyślę o hamowaniu na ręcznym itd. |
|
|
|
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Heeejj
Jestem, weekend kiblowałam na uczelni i padam na pysk na maksa, więc nie mam siły nadrabiać wszystkiego, ale chciałam się pochwalić, że w piątek już zamówiłam suknię u krawcowej i jestes bardzo zadowolona ![]() Jutro z TŻ jedziemy kupić choinkę i będziemy razem ją ubierać Oprócz tego popakuję prezenty i będą od jutra czekały na święta pod choinką.Poza tym jutro jeszcze podjadę do sali, gdzie przyjęcie mamy żeby pomierzyć krzesła, bo będę rezerwować pokrowce na przyjęcie. A i jeszcze pojedziemy kupić wódeczkę na przyjęcie .Miłej nocki, do juterka
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jozia gratuluję wyboru obrączek
![]() Cytat:
u nas też mamy Gwiazdora, a ja jestem z Małopolski ![]() Kubek termiczny to fajny pomysł, ja sama używam go w drodze do pracy. Można kupić w supermarkecie za jakieś grosze ![]() Jeśli chodzi o jazdę samochodem, to dzisiaj przede mną samochód wpadł w taki poślizg że wylądował w rowie, miał szczęście że nic nie jechało z naprzeciwka bo wylądował po drugiej stronie jezdni. Szok normalnie jak ślisko jest, ja dzisiaj dużo jeździłam i powiem Wam że po mieście to więcej niż 40 pojechać się nie dało. Jutro muszę znowu punkt 8 wyjechać z pracy, żeby dotrzeć na 9 Idę spać, dobranoc Dziewczynki |
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największe jajca były jak miałam jakieś 16 lat, ale moje siostry były małe i jeszcze wierzyły w Gwiazdora. Chłopak kuzynki (obecnie już jej mąż) przebrał się wtedy za Gwiazdora i kazał mi śpiewać kolędy i mówić wierszyki, żebym dostała prezent Jest naprawdę super. Niektóre piosenki mają tylko te strzałki niedopasowane do rytmu i wtedy się dziwnie tańczy, ale większość jest ok Świetny sposób na miłe spędzenie zimowych wieczorów (i nie tylko). Moje siostry też dostaną taką matę i wtedy zaprosimy je do nas i zrobimy sobie turniej, bo można podłączyć 2 maty i rywalizować ze sobą A w jakim markecie kupiłaś? |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstawać PMki! Pisać! |
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu...to wy mieliście nowoczesnego mikołaja
Te kubki to mozna wszędzie kupić. Ja mam jeden z Auchan, ale siostrze kupiłam w Go sporcie, a tż mi chyba w dechatlonie kupił. |
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo.. a może w Rossmanie będą mieli Zarz zerknę do gazetki promocyjnej
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my wczoraj z tżtem zainstalowaliśmy choinkę (piękna sosna, 2 m wysokościwstałam! piszę! cześć! ![]() wczoraj mieliśmy spotkanie z rodzicami, jednymi i drugimi. no i tak siedzimy i w końcu zaczął się temat wesela. no i co zostało postanowione: 1) mamy się zamknąć w 30000 (nie licząc ubrań, kosmetyczki, itd) 2) lista gości= 150 osób 3) alkohol= 150 butelek 0,5l (soplica albo sobieski), winko carlo rossi, martini, szampan, piccollo , bimber + śliwowica na swojski stół, jakieśtam likiery (czyli mix totalny )4) swojski stół 5) tżta matka powiedziała, że jeśli ona ma się dokładać to tż ma prosić tych, których ona chce na weselu, a nie on i powiedziała że ma już zrobioną listę na 70 osób a potem jeszcze jak już rodzice sobie poszli, to powiedział mi że go mama bardzo zaskoczyła6) mamy zacząć regularnie chodzić do kościoła i chyba tyle
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drugi dzień 5) Dobrze, że TŻ się umie postawić swoim rodzicom ![]() 6) taaa... my mieliśmy takie mocne postanowienie, ale z TŻta pracą to udaje nam się średnio raz w miesiącu ![]() Co do budżetu, to u nas będzie około 17000 ze wszystkim (przynajmniej mamy nadzieję, że uda nam się zamknąć w tej kwocie), ale u nas będzie jakieś 70 osób
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-12-21 o 10:11 |
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do choinki to ja wczoraj z tatą ubieram i mu mówię: cieszcie się chwilą bo ostatni raz z wami ubieram a tata: o. nie wiesz czasem. że niby ja sam będę ubierał? no niedoczekanie. będziesz przyjeżdżać i ubierać z nami |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() to byly skutki uboczne pracy kontrolera jakosci trzeba znac plusy (kasa) i minusy (odmrozenia na Syberiija tez z Malopolski ale widocznie z innej czesc ![]() Cytat:
![]() rodzice Wam tak kazali? bo co? kasy nie dadza ![]() wczoraj gadalismy ze znajomymi ktorzy wlasnie kupuja mieszkanko, do ktorego wprowadza sie w lipcu przyszlego roku fajnie zalamuje ich tylko ile trzeba tam bedzie zrobic (bardzo surowy stan deweloperski ). oni wyprobuja ekipe remontowa, a jak sie sprawdzi to my sobie ich potem wykorzystamy jak juz sami cos kupimy ![]() ja to nawet nie licze w jakim budzecie sie zamkniemy, bo by mnie glowa rozbolala policze po slubie zastanawiam sie za co by sie tu dzis wziac, bo mam tyle rzeczy na liscie do zrobienia, ze juz nie wiem za co sie najpierw zabrac ![]() w sumie ja juz mam swieta
|
|
|
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Witam słoneczka
Wzięłam się troszkę za porządki - ale TŻ wczoraj ślicznie odkurzył, wytarł kurze i wyprontował meble, jak ja byłam na uczelni, więc teraz mam więcej czasu na inne rzeczy jak pranie, prasowanie i zakupy ![]() Poczekam jak TŻ wróci z pracy to pojedziemy po choinkę
|
#956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;15964998]To nie to samo co pod kontrolą instruktora na bezpiecznej jeździe. Ja miałam taki kurs z pracy, bo dużo jeżdzę i naprawdę warto - polecam. A kosztuje cos koło 500 zł. Dodatkowo nauczyłam sie bezpiecznej pozycji, niewygodnie na początku strasznie, bo jak emeryt na szybie ale róznica jest ogromn podczas wypadku. A wiecie co jest najbardziej niebezpieczne podczas wypadku? Pasażer z tyłu nie przypiety pasami, może zabić kierowcę swoim ciałem. Mi dużo dał ten kurs, nauczył wyobraźni i zachowania w trudnych sytuacjach - nie tylko pośligu.
[/QUOTE] nie mówisz chyba, że twarz na kierownicy/szybie to bezpieczna pozycja Ja słyszalam, ze pod kątem prostym fotel(żeby walnąc pięknie głowką w zagłówek) i nadgarstakmi trzeba dotykać kierownicy, bo przeciez jak siedzi się bliżej to się nie da kierownicą kręcić, zwłaszcza w awaryjnej sytuacji![]() NAwet nie taki drogi ten kurs, ja się zatrzymalam na cenniku sprzed paru lat kiedy kosztował ponad tysiaka. Na pewno nie to samo z instruktorem co podczas wypadku, ale mnie tż, brat i tata dużo uczą i powiem Ci, że jak parę raze wpadlam w poślizg to jakośc w ułamku sekundy sobie przypomniałam co rzeba zrobić W takich sytuacjach człowiek o dziwo ma trzeźwy umysł![]() Ale zazdrodzczę Ci takiego kursu, ja dużo jeździsz to na pewno dużo Ci to dało Ja tez dużo jeżdżę, w mieście i poza miastem, kierowca jestem dobrym, bo bije troche tych kilometrów, ale na pewno z chęcia skorzystalam z kursu, lubię takie kontrolowane niebezpieczne sytuacje![]() A jeszcze się wczoraj dowiedziałam, że mam takie opony, do których można dokupic kolce Normalnie moge moim autkiem do Skandynawii jechać![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mi rodzice tżta kupili w prezencie książkę, która własnie czytam ![]() No własnie u mnei tez przychodzioł Mikołaj i tata zawsze mówil, ze go nie wpuści i stał pod drzwiami i pilnował a my z bratem patrzyliśmy przez okno Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie tez jedno auto w rowie leżało. Cytat:
Tez musiemy zacząc chodzić do kościoła, bo tz nie wie co sie mówi na mszy w którym momencie ![]() Ide dziś do kosmetyczki na drugi zabieg depilacji laserowej No i ferie już mam a od razu po Sylwku kolos
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-12-21 o 10:36 |
|||||
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
lain bo my z tżtem zawsze mamy takiego lenia, że nam się do kościoła chodzić nie chce i nasi rodzice się trochę burzą, ale i tak wiedzą że zrobimy co chcemy
a ja się boję spowiedzi, bo kiedy byłam ostatni raz jakieś dwa-trzy lata temu, wyspowiadałam się ze wszystkiego, a ksiądz mi zrobił kazanie półgodzinne, że sex to nie grzech, ale mieszkanie ze sobą bez ślubu (wtedy mieszkaliśmy razem za granicą) to ciężki grzech. po czym dodał że widzi że nie jestem skłonna do rozmowy i pytał dlaczego tak jest i wogóle strasznie się czepiał. tż wtedy czekał na mnie w kościele, bo on też się spowiadał tylko u innego księdza i czekał na mnie bite pół godziny. potem mi mówił, że już się zaczął martwić, a jak wyszłam z konfesjonału to miałam taką minę że aż się przeraził..... ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
tyle tylko, że odpada zespół czyli 5 tys, bo to już jest działka mojego taty, bo kiedyś też grał w zespole i to właściciel tego zespołu co u nas będzie to jego bardzo dobry kolega, więc już się tam dogadają. zaproszenia, zawieszki i część dekoracji robię sama, tak samo pokrowce na krzesła to już moja działka, a na to wszystko materiały już mam. także sporo rzeczy nam odpada, dobrze mieć rozległe znajomościile płacisz za laserową depilację? bo też o tym myślałam
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam w ogole do kosciola nie chodze, TZ czasami jak sie zbierze (chcialby czesciej, ale jednak czesto opcja spedzenia tego czasu ze mna jest bardziej kuszaca ).uwazam, ze ksiadz nie powie mi niczego odkrywczego. wole przeczytac artykul, ksiazke jakiegos madrego czlowieka i sobie troche sama porozmyslac niz sluchac corocznej, wlasciwie tej samej nawijki ksiedza wsrod placzacych dzieci i smarkajacych staruszek ![]() TZ twierdzi inaczej, dlatego jak juz chodzi to sam no i dochodzi do tego jeszcze ta czesc symboliczna itp. on taka potrzeba ma, ja nie bardzo co do spowiedzi to jestem przeciwnikiem i uwazam, ze to raczej powinna byc indywidualna rozmowa z bogiem z takim rachunkiem sumienia itp. no ale jak juz trzeba to pojde... coz mam zrobic... choc pewnie nie bede do konca szczera, bo mogloby sie to zle skonczyc ![]() juz nawet nie pamietam tej calej regulki przy spowiedzi... trzeba sobie bedzie przypomniec... ehh czego to sie nie robi z milosci... ze slubem cywilnym byloby duzo latwiej ![]() wlasnie poszla kolejna bombka a Franka sciagalam z czubka choinki tylko on ma jakies takie zapedy do wspinaczki...
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ten koszt nie wliczam rzeczy, za które płacimy sami z tz, czyli zaproszeń i obrączek. I nie wliczamy też tego to jest związane z naszym wyglądem, czyli sukni, welonu butów, fryzjera, make-up, kwiatów, garniaka i reszty ekwipunku tż ![]() Za depilację płacę 252 zł za jeden zabieg, planuję trzy, teraz depiluje paszki Po jednym zabiegu juz widziałam baaardzo dużą różnicę, było tak jak powiedziała mi pani z salonu, że przez miesiąc będzie gładziutko i było, tego co wyrosło i co idę wykarczować dziś jest dużo mniej niż zwykle, więc jestem bardzo zadowolona Myślę, że trzy zabiegi w zupełności wystarczą. W nastepnej kolejności bikini, ale to pewnie na jesień dopiero, bo teraz pojawiają się inne priorytetowe wydatki![]() Wlasnie sobie sprawdziłam, że w moje urodzinki jeszcze nie ma sesji, a tżcik zalatwił sobie wolne, wiec jak żadna zerówka mi w ten dzien nie wypadnie to jedziemy na deskę
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To rodzice Wam opłacają wesele czy jakoś dzielicie się kosztami? Cytat:
Przyszła do mnie próbka zaproszenia z all. i pwoiem Wam że jest naprawdę ładne to zaproszenie ![]() Jeszcze dzisiaj jedziemy z TŻ do drukarni zobaczyć co tam mają ciekawego ![]() A tak wogóle to jestem już w domku Tylko te dzisiejsze zawieje śnieżne mnie lekko przerażają Bo wieje okropelnie!Mieszkam na góreczce, więc jak jadę autem to bywa ciężko![]() Miałam jutro pójść do gina a tu @ przyszła ![]() Muszę popołudniu zadzwonić i przełożyć, mam nadzieję że po świętach gin. pracuje
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

A fajne prezenty pokupowaliśmy sobie nawzajem
Brrr
W ogóle cały czas myśle o tym, żeby odkładac kasę na szkołę bezpiecznej jazdy, gdzie uczą zachowań w takich ekstremalnych warunkach, jeździ sie specjalnym autem, ktore ma małe kółeczka z tyłu, które powoduja zarzucanie tyłu, fajna sprawa, ale droga

Chyba zobaczę jutro w jakimś AGD czy coś 
Ewentualnie czasem mówię pod choinkę, ale własnie ostatnio nad tym rozmyślałam, ze jak pojawią się dzieci to trzeba bedzie sie pilnować, bo to spora niespójnośc, ze Mikołaj dwa razy chodzi i mi sie ideologia dla dzieci rozjedzie, także będzie trzeba trzymac się jakiejs wersji, chcoaiz moze wymyslimy tak, ze 6 daje slodycze a pod choinkę prezenty w paczkach

rzeczywiscie tak sie robi z psami, ktore juz nie rokuja
gosciu nam opowiadal jakie mrozy sa na Syberii (bo wlasnie wrocil z audytu z Krasnojarska, -37 

na drugi dzień