|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
hej mamusie
![]() miałam wpaść rano, ale nie odwoziłam małza do pracy, bo moja mama go zabrała ![]() ![]() odebrałam dzisaij wyniki Bartka na posiew moczu i kału ... i wyszły jakieś bakterie ![]() ![]() Szukałam w necie jakiś informacji ale nie znalazłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszyskiego najlepszego dla naszych DZISAIJESZYCH SOLENIZANTÓW! Ani i Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]() i oczywiście dla Świątecznych Solenizantów też spóźnione życzenia!!! ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-12-28 o 17:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Dziewczyny, która wie jakie są objawy gdy dziecko nie toleruje glutenu ?
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Od lutego idę do pracy i postanowiłam Kingę przyzwyczajać powoli do butelki i jednocześnie przestawać karmić piersią (zresztą na dzień dzisiejszy bardzo malutko pokarmu odciągam laktatorem, a zresztą będąc w pracy nie miałabym kiedy tego robić). Mam plan, żeby wprowadzać powolutku mleko modyfikowane, wzięłam poprawkę też na to, że Kindze może coś w nim nie posmakować i nauka jedzenia z butelki może trochę potrwać.
Ciuszków Kingi prawie wcale nie prasuję. Chyba że mam jakąś wenę na prasowanie to wtedy wyciągam wszystko z szafek i działam ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-12-28 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
biegunka, cuchnące pieniste kupy, bóle brzuszka i ogólne problemy z ukł. trawiennym
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
dalam Werci jabluszka z banankiem popila herbatka i teraz lezy i bawi sie ksiazeczka
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze taki stan bez palenia u tż utrzyma sie dluuuugggooo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiesz może jak szybko od podania wystąpią takie objawy ?
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#128 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
tyle ile czasu potrzeba na przejście przez ukł. trawienny - u dziecka w miarę szybko (ok kilka/kilkanaście godzin myślę)
tak jak dajemy zielony słoiczek - zielona kupka się pojawia na drugi dzień albo wieczorem (zależy kiedy był posiłek) a coś Cię niepokoi u Matiego? ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Aniu, E. coli w kale to flora fizjologiczna ![]() natomiast w moczu nie powinno być bakterii
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
ide pobawic sie z mala na macie- musze ja wymeczyc troche
![]() a potem kapiel, wiec zajrze jak mala bedzie juz spac ![]()
#131 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kara slusznie sie nalezy, byle przemowila mu do rozsadku Cytat:
Cytat:
my Infanrix Hexa Cytat:
![]() Cytat:
Mala na dzien przy dobrym wietrze brudzi jednego bodziaka, jak nie ubrudzi to na drugi dzien jej tego samego nie zakladam, ale rajtuzki nosi po kilka dni, skarpetunie tez.Najczesciej brudza sie od moich spodni-ciemnych jeansow. Portki jak sie nie ubrudza to tez 2,3x jej zaloze Bywa ze przebieram ja ze2x w ciagu dnia, ale to wyjatkowe rzyganko musi byc lub koopa bocznym torem 1x w tygodniu lub rzadziej piore , jak uzbieram cala pralke Byla u mnie kolezanka i moj pies jej nie polubil ![]() Przeciez tyle osob juz u nas bylo w swieta i sie tak nie zachowywala, a ją obszczekała z kazdej strony, nawet telefonu z torebki bala sie wyciagnac.Supri tylko szczekala, nie warczala, a ta spanikowana i pewnie ją wyczula ze sie boi Potem bala sie pojsc do lazienki no i wyjsc z domu jak juz zaczela sie zbierac, no wariatka, nawet poglaskac jej nie chciala.Jej sprawa. Pies agresji nie przejawial wiec sie nie martwie. Naplodzilyscie az milo bylo czytac te 3 strony. Teraz lece do "okiem psa"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() p4w muszę się trochę pochwalić ![]() ![]() ![]() eleeri dawałaś już gluten?
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam, żeby w razie czegoś nie przeoczyć, bo dzisiaj po raz pierwszy dostał gluten. tzn jabłuszko + kasza manna a na obiadek królika i tak sobie myslę, czy nie za dużo nowości dzisiaj dostał ![]() pierwszy raz mięsko no i ten gluten ale nie marudził dzisiaj więcej niż zwykle, więc chyba będzie OK królika jadł koło 13, a gluten koło 16 co myślisz ? czy jeszcze za wcześnie na jakieś ewentualne objawy ?
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() dawałam dzisiaj po raz pierwszy ![]() i mięsko też dzisiaj po raz pierwszy ![]() i mam nadzieję że nie za dużo nowości jak na jeden dzień ![]() idę szykować kąpiel, bo tu i tak pustki, a mały śpi
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Miramejku, oklaski dla Kuby
![]() Wieczorem Antonio ladnie zasypia, ale w ciagu dnia marnie mu to idzie. Nawet jak widze, ze jest spiacy i trze oczy, to nie chce spac. Dzis pierwszy raz zasnal o 15, ale spal 1,5 godziny. dlugo wytrzymal, bo o 7 rano byl juz wyspany. Ja jestem szop pracz. Piore wszystko, duzo i czesto. Od Antosia spiochy codziennie ida do prania, body, bluza, spodnie, skarpetki. Jezeli bluza jest przemoczona od sliny lub zbrudzona po jedzeniu, to tez zmieniam. Chociaz teraz juz mniej, bo Antonio ladnie nauczyl sie nie wkladac rak do buzi podczas jedzenia i w ogole nie manipulowac w okolicach lyzeczki. Pomocny jest tez sliniaczek z dlugimi rekawami, przod siega mu prawie do kolan ![]() Ja zreszta tez raczej nie zakladam dwa razy tej samej rzeczy, chyba ze to spodnie lub kurtka/plaszcz. Tak juz mam.
#137 |
Rozeznanie
|
tak czytam, ze wy nie prasujecie ciuszkow i zazdroszcze, bo moj jak sciagne z szuszarki wygladaja nie fajnie, pogniecione jakies. nie wszystkie, ale jednak. wiec pozostaje prasowanko
![]() 2 dni nie bylo kupy i dzis jak sie cos odkorkowalo to uuu ![]() ![]() dziewczyny ktore zaczely wprowadzac butelke. jak to bylo u was albo jest z laktacja? jak sobie radzicie z piersiami pelnymi? sciagacie? zastanawiam sie jak bede chciala zakonczyc karmienie jak to zrobic ![]() a co do platnego wychowawczego bede dostalawa 400 zl plus 68 zasilek na dziecko. placi to MOPS ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- zapomnialam sie pochwalic, ze moja natalcia polubila marchwke z jabluszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam na forum gazety, żeby na początku gluten traktować właśnie jak nowość, więc żeby przez kilka dni nie dawać nic nowego oprócz niego, ale może Mateuszowi nic nie będzie. Bo jakby coś było nie tak, to nie wiadomo będzie, czy od glutenu, czy od innej nowej rzeczy w diecie. ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Od 7. do 15. ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() badanie robiłam prywatnie, bo nasza dr jakoś nie wykazywała chęci zeby dac skierowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() mysle, że prawidłowo ... umyłam, zdezynfekowałam spirytusen, no i Bartosz sam nasikał do woreczka zanim go przykleiłam ![]() do dr pójdziemy pewnie jutro ... Bartosz miał być szczepiony już miesiac temu, ale z takimi wynikami chyba znów się przesunie szczpeienie ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bardzo szybko zaczela zjadac caly eliminujac jedno mleczko.W tygodniu sie uwinela.Najpierw degustowala max pol i mleko pila,a teraz widze ze dluzej ja trzyma sloik niz butla Acha i mialam wam napisac, ze kilka dni temu chodze sobie w topiku po domu i czuje na lewym cycusiu mokro, ale uznalam ze mi sie wydaje, za jakis czas znow, az w koncu przed kapiela sie wymacalam i rzeczywiscie cos tam wyplynelo.Przezroczyste jak woda... Polozna mowila ze moze sie to utrzymywac do pol roku, ale od baaaardzo dawno nic mi nie lecialo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już 20 ![]() ja też lece tez szykować kapiel!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Cytat:
![]() Ania0104 z wynikami nie poągę, ale mam nadzieję, że to nic groźnego ![]() Cytat:
![]() ![]() 100 lat dla Kubusia !!!! ![]() Przepraszam na wstępie, że zwątpiłam w to iż nikt nie zauważył, że się nie udzielam ![]() Z wieści z frontu to: wzalczymy z usypianiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze chciałam zapytać jakie kaszki z glutenem dajecie maluszkom? No nie co za głowa ![]() Wielkie gratulacje i podziękowania dla dziewczyn za piękny wstęp i pracę nad naszym nowym wątkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-12-28 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
mamusie ja sie klade, no Amelkę ale i ja już nie wstaje. mąż zrobi mi herbatke jak wróci - pojedzie zaprowadzić autko do mechanika, a ja jakiś film obejrzę. marnie sie czuję mam nadzieje ze jutro będzie lepiej
dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zapomnialam Wam napisac, ze TZ odebral wyniki wymazu z nosa Eryka i tak jak myslelismy - sa bakterie i to liczne! z wynikiem idziemy do naszej lekarki, mam nadzieje, ze cos na to da i problem katarow minie
a ja jestem wlasnie po wizycie w salonie pieknosci u mojego syna ![]() ![]() a kto powiedzial, ze tylko dziewczynki moga sie tak bawic? ![]() oczywiscie - po powrocie z przedszkola byla rozmowa i mlody przeprosil Cytat:
![]() mam nadzieje, ze to nic powaznego no wlasnie nie ![]() jak zadzwoni to mu powiem co mysle, i nie dam mu malego i byc moze Eryk tak to odreagowywuje, nie wiem Cytat:
a powiedz mi co musialas dac? akt urodzenia, zarobki meza za 2008 rok tak? i cos jeszcze? jakies potwierdzenie chyba, ze jestes na wychowawczym? jak to ma wygladac? podpowiedz prosze ![]() i zastanawiam sie co z Erykiem - to zn bede musiala go wpisac jako jednego z czlonkow rodziny i pewnie beda chcieli zaswiadczenie o alimentach - a co jesli ja nie posiadam wyroku bo jest on u komornika i komornik probuje sciagnac kase?
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co wszystko OK ? czy mam drżeć dalej ? Cytat:
![]() w ogóle to nakupowałam dzisiaj rózności z kaszą manną i pszenną oraz deserki z płatkami zbóż ![]() no właśnie pamiętałam o tym a mimo wszystko dzisiaj dałam mu tego królika ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kaszka manna, kaszka pszenna,
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eeee bakterie...nie fajne, ale nie z takimi rzeczami medycyna sobie radzi. No i niech tez przepedzi je u Ani brzdąca, aaa sioooo!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam z niecierpliwością na wiadomości od lekarza ![]() Cytat:
![]() A co to za dołki? ![]() ![]() Wiem już, że z dzieckiem trzeba konsekwentnie postępować, najtrudniejsze są początki ![]() ![]() Ja jeszcze nie podaję kaszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-12-28 o 20:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||||
Zakorzenienie
|
Wercia spi od godziny -kapalam ja troche szybciej bo spiaca juz byla i zasnela przy piciu kaszki....tylko musze dogladac ja co chwile bo nie beknela wiec boje sie ze cos jej sie uleje
to tak pieszczotliwie bylo hihih a na drugie bobo mam jeszcze czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() w koncu to twoje dziecko i nie musisz robic tego co ci mama kaze Cytat:
![]() Cytat:
![]() a makijaz to pewnie fajny w koncu karnawal sie zaczal ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-12-28 o 20:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
celebriti
|
świetnie, swietnie wysmarowalam posta na 2 strony i mi error wyskoczyl
![]() Cass dziekuje za odpowiedzi. Kasiu jakiego masz pieska? Ja pale e. nie wiem czy dziala, mozliwe ze tak bo odkad go mam pale znacznie mniej zwyklych ale ile w tym sily woli a ile e nie mam pojecia ![]() Mam kartridz HIGH i w domu uzywam tylko tego. Dodam, ze pale cienkie fajki , a i tak ledwo czuje tego najmocniejszego ![]() Czeko wygladasz super i podziwiam Cie ze orbiterkujesz ![]() Czy ktoras z Was bierze moze hormony i ma jako skutek uboczny obzarstwo?? ![]() ![]() aaaa wiem co tam jeszcze bylo w tym moim pozartym poscie ze Svi ladnie watek skonczyla ; godz 00:00 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.