2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 15:47   #1951
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

hej dziewczynki

mój TŻ ma 188 wzrostu i waży 95 kg.. jak się poznalismy wazył 70, potem przez jakiś czas 106, a teraz utrzymuje wagę.. fajnie przynajmniej mam się do czego przytulić

a pochwalę się że schudłam 2 kg, nawet nie wiem kiedy

no i TŻcikowi się odwidziało, że on chciałby mieć DJ'a na weselu szybko co nie w sobotę idziemy do kościoła upewnić się czy jestesmy zapisani w kalendarz i od razu dowiemy się kiedy rozpoczną się spotkania z księdzem i muszę się zmisić w tym tygodniu żeby zrobić listę gości, a w przyszłym powinnismy już szukać zaproszeń, bo zanim wybierzemy i je dostaniemy to będzie koniec lutego a w marcu już musimy rozdawać
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 16:55   #1952
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a zapomniałam wam coś napisać: w sylwestra przymierzam moją ukochaną sexi sukienkę ( w którą przez jakiś czas się nie mieściłam) i o mało się nie popłakałam z radości!! pasowała!! jak ulał, elegancko się zapięła, podkreśliła to co trzeba i wogóle super!! i zadowolona z siebie, czekam na tżcika i myślę sobie, że mu szczena normalnie opadnie jak mnie zobaczy i przyszedł tżcik i mnie obejrzał z góry na dół i reakcja była taka jak przewidziałam mamy już wychodzić na imprezę, a tżcik do mnie mówi: "muszę ci coś powiedzieć, ale nie wiem czy mogę" a ja "no mów", a on "sukienka ci się z tyłu pruje"................... ......................... ......................... ...............
okazało się, że poszła nitka przy zamku na szyciu i musiałam się przebrać
dobrze, że w rezerwie miałam minióweczkę też ładną
normalnie aż parsknęłam

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
oj KAsia, bo on nie koścmi biodrowymi powinien dźgać
ta to zawsze sobie skojarzy

mój TZ ma 189 i waży ok 85 i jest szczupły, a je prawie tyle co moja 4 osobowa rodzina
już mu kiedyś powiedziałam, że naleśników mu nie będę smażyć na bank, bo zjada z 15

ale dziś śpiący dzień mam jakoś, jedyny plus że w pracy czas minął mi dziś ekspresowo, oby jutro tez tak było
raaany za tydzień mamy poradnie i już mi sie nie chce tam iść

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:12   #1953
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Uff w koncu:P
W prac y taki sajgon po nowym roku ze nie wiem do czego rece wlozyc bo tyle tego jest.
Przez świeta i nowy rok przytyłam uwaga 2 kg. Jak na mnie to i tak cud. Bo jem jem jem i nic innego nie robie a przytyć nie mogłam:P

Jutro ide umawiać już kosmetyczkę i fryzjera. Jutro dzwonimy z mama do kuchary w weekend pewnie pojedziemy menu wybierac ponownie:P

Cały tydzień pracowity sie wydaje
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:53   #1954
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
mój TZ ma 189 i waży ok 85 i jest szczupły, a je prawie tyle co moja 4 osobowa rodzina
już mu kiedyś powiedziałam, że naleśników mu nie będę smażyć na bank, bo zjada z 15
Mój ma tyle samo wzrostu, tylko trochę cięższy jest I z nas dwojga to ja potrafię więcej zjeść, jak mamy normalny obiad...

I się okazało, że mega głupie zaliczenie z drugiego kierunku udało mi się zdać Jedna rzecz mniej!
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 18:07   #1955
BlackAngel
Adwokat diabła

hejka!
coś mnie ominęło. bo ja w pracy sajgoniasz miałam

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:59   #1956
Aaś
Zakorzenienie

mariiasia umarłam ja tu się spodziewałam romantycznego zakończenia a tu klops
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 20:11   #1957
BlackAngel
Adwokat diabła

Ciekawe jak tam nasza upieczona żonka

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 20:34   #1958
Remmi
Rozeznanie

Oj, ja też jestem bardzo ciekawa jak pierwsza 2010 PM-ka, mam nadzieję, że szybko tu zajrzy i opowie o swoim ślubie!

A mi trochę smutno, bo TŻ znów w trasę wyjechał, a już się tak przyzwyczaiłam do jego obecności przy moim boku

A ja mam dylemat. Ślub mam 24 kwietnia. I zastanawiam się kiedy się bronić. Generalnie chciałam do marca już mieć to z głowy, ale dziś gadałam z dziekanem i mówił, że może lepiej poczekać i w maju zrobić obronę to wtedy będę mieć dyplom z nowym nazwiskiem. Ale ja nie wiem czy ja chcę czekać aż do maja z tą obroną. Ale z drugiej strony..... Heh, nie wiem co robić, no!
Stary 2010-01-04, 20:44   #1959
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Oj, ja też jestem bardzo ciekawa jak pierwsza 2010 PM-ka, mam nadzieję, że szybko tu zajrzy i opowie o swoim ślubie!

A mi trochę smutno, bo TŻ znów w trasę wyjechał, a już się tak przyzwyczaiłam do jego obecności przy moim boku

A ja mam dylemat. Ślub mam 24 kwietnia. I zastanawiam się kiedy się bronić. Generalnie chciałam do marca już mieć to z głowy, ale dziś gadałam z dziekanem i mówił, że może lepiej poczekać i w maju zrobić obronę to wtedy będę mieć dyplom z nowym nazwiskiem. Ale ja nie wiem czy ja chcę czekać aż do maja z tą obroną. Ale z drugiej strony..... Heh, nie wiem co robić, no!
Ja bym wolała mieć już z głowy przed ślubem a nie jeszcze mieć perspektywę obrony A co to za różnica jakie będzie nazwisko na dyplomie. I tak wszyscy będą wiedzieć że ty to ty
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 20:45   #1960
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Oj, ja też jestem bardzo ciekawa, jak się wszystko udało, ale na pewno było super
Już się nie mogę doczekać, aż zda nam relację

Dziewczyny, miałam dzisiaj taki sajgon w pracy, że szok
Dołożyli nam obowiązki jednej dziewczyny, która przechodzi na inne stanowisko (poczta i samochody) , i dzisiaj cały dzień spędziłam na rejestrowaniu poczty, która przyszła między świętami i dzisiaj ....
o matko, kilogramy
A jutro wcale nie będzie lepiej, ale pewnie niejedna z Was po świętach nie wie w co ręce włożyć
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:06   #1961
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Bo to chyba ja pisałam, że to niebieskie z zielonym się może zlewać
I się wyjaśniło za dużo piszecie i się można pogubić sorki

Cytat:
W zasadzie za ślub daje się co łaska, ale ile średnio u Was się daje?
Nie mam pojęcia 300-400zł?

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
normalnie aż parsknęłam

ta to zawsze sobie skojarzy

ale dziś śpiący dzień mam jakoś, jedyny plus że w pracy czas minął mi dziś ekspresowo, oby jutro tez tak było
raaany za tydzień mamy poradnie i już mi sie nie chce tam iść
Lusmarija będziesz smażyć mężusiowi Fajnie, że Ci szybko minęło! 3 spotkania w poradni macie? Jakoś musisz dać radę
Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Uff w koncu:P
W prac y taki sajgon po nowym roku ze nie wiem do czego rece wlozyc bo tyle tego jest.
Przez świeta i nowy rok przytyłam uwaga 2 kg. Jak na mnie to i tak cud. Bo jem jem jem i nic innego nie robie a przytyć nie mogłam:P

Jutro ide umawiać już kosmetyczkę i fryzjera. Jutro dzwonimy z mama do kuchary w weekend pewnie pojedziemy menu wybierac ponownie:P

Cały tydzień pracowity sie wydaje
Już wybieracie menu? Szybciutko
Ja też w przyszłym tygodniu będę rezerwować fryzjerkę, tylko dalej nie wiem na którą godzinę Dziewczyny ile trwa makijaż i robienie fryzurki? tak pi razy drzwi

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
I się okazało, że mega głupie zaliczenie z drugiego kierunku udało mi się zdać Jedna rzecz mniej!
Super! Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
No właśnie, gdzie jest relacja

Cytat:
Chyba chciałabym mieć z głowy obronę i spokojnie szykować się do ślubu

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2010-01-04 o 21:10
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 21:29   #1962
anesh_
Zakorzenienie

Na zakupach byłam jupi
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:29   #1963
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli dasz radę to obroń się przed ślubem

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Już wybieracie menu? Szybciutko
Ja też w przyszłym tygodniu będę rezerwować fryzjerkę, tylko dalej nie wiem na którą godzinę Dziewczyny ile trwa makijaż i robienie fryzurki? tak pi razy drzwi
No ja też mam problem z fryzjerką, tzn na którą iść, bo zapisana jestem chyba na 10.00, a ślub o 15 jest.
Fryzjerka i makijażystka są w jednym miejscu, ale potem musimy dojechać do Tż domu (ok. 20 min.) ubrać się itd. i do kościoła dojechać (ok. 30 min.)

Wybieramy do naszego miasta jakoś po 14.01 celem:
-wzięcia licencji z mojej parafii i zaniesienia jej do kościoła gdzie będziemy ślubować
-odwiedzenia zajazdu, ustalenia menu, gatunku wódki (nadal nie zdecydowaliśmy) , ustawienia stołów
-odwiedzenia florystki i zdecydowania cokolwiek odnośnie bukietu
-przy okazji pójdę chyba na próbną fryzurę i może tak się uda, że z tą fryzurą pojadę na przymiarkę sukni, aczkolwiek boję się, że mnie objadą, że druga przymiarka 3 tyg. przed ślubem to za wcześnie
-potwierdzimy w hotelu rezerwacje (które moja Mama zrobi jutro osobiście)
-może jeszcze zakręcimy się koło sprawy busa z kościoła do zajazdu

Co jeszcze powinniśmy załatwić na miejscu około miesiąc przed ślubem
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:48   #1964
madziulka_
Zakorzenienie

Dziewczyny na którą godzinę umówić się do fryzjera jeśli ślub jest na 16??
I następne pytanie czy będziecie mieć próbną fryzurę, jeśli tak to kiedy?

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:50   #1965
certina4
Wtajemniczenie

Obca happy b-day- spóźnione, ale szczere

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:52   #1966
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ja mam ślub o 15:00 i umówiłam się na 9:00 na fryzurkę
Może to i za wcześnie, ale w razie jakiegoś poślizgu, wolę uniknąć spóźnienia

Do kosmetyczki chciałabym tak mniej więcej na 11:00, zobaczę, czy mi się to uda zrobić ...Jutro będę dzwonić albo pojadę osobiście po pracy ..

Ale ze mnie gapa :/
Obca, Wszystkiego Najlepszego !!!!

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-01-04 o 21:56
Stary 2010-01-04, 21:54   #1967
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ślub na 16:30, a fryzjera na 10.
Nie będę miała fryzury typowo ślubnej tylko taką "szybką ślubną", żeby zobaczyć co będzie mi pasować do twarzy i do sukni, ale ja mam fryzjerke sprawdzona.
Stary 2010-01-04, 21:59   #1968
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie przed ślubem. Jakie to ma znaczenie jakie będziesz miała nazwisko na dyplomie. Ale jaki wielki kamień z serca Ci spadnie po obronie, to Ci mówię

Ja bym chciała mieć próbną fryzurkę i makijaż. Myślę, że miesiąc wcześniej mi spokojnie wystarczy. A co do godziny, to też właśnie nie wiem na którą się umówić Fryzurka, to może zająć tak ze dwie godziny spokojnie, nie? Potem trzeba dojechać do makijażystki i tam to nie wiem ile się siedzi z godzinę czy dłużej? Ja myślę, że tak na 9 to najpóźniej trzeba się na czesanie umówić, załóżmy, że o 11 wyjdziemy od fryzjera i sru na makijaż. Zależy jeszcze jak daleko kto ma kosmetyczkę, ja już wiem, że raczej daleko, więc powiedzmy na 12 mogłabym dotrzeć do kosm. i wyjść od niej ok. 13:30 i w domu bym była na 14, czyli w sam raz, żeby chwilę odpocząć i zacząć się ubierać. Ubieranie to też nie będzie takie hop siup, bo trzeba będzie uważać na twarz i włosy i ktoś musi gorset dobrze związać. Ja mam do Kościoła jakieś 20 km, bo to kościół TŻ, więc max 15:30 muszę wyjechać z domu. Kurde, to może na czesanie jednak się umówię na 8-8:30

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Obca, wszystkiego NAJ
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:06   #1969
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja mam ślub o 15:00 i umówiłam się na 9:00 na fryzurkę
Może to i za wcześnie, ale w razie jakiegoś poślizgu, wolę uniknąć spóźnienia

Do kosmetyczki chciałabym tak mniej więcej na 11:00, zobaczę, czy mi się to uda zrobić ...Jutro będę dzwonić albo pojadę osobiście po pracy ..

Ale ze mnie gapa :/
Obca, Wszystkiego Najlepszego !!!!
Ojj to wcześnie czy nie?
Ale jaką chcesz fryzurkę?Bo wiem że przy lokach schodzi nawet dwie godziny

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja mam ślub na 16:30, a fryzjera na 10.
Nie będę miała fryzury typowo ślubnej tylko taką "szybką ślubną", żeby zobaczyć co będzie mi pasować do twarzy i do sukni, ale ja mam fryzjerke sprawdzona.
Aha
Mi fryzjerka zaproponowała na 12 i tak się zapisałam i nie wiem czy to nie będzie za późno, bo wolę na spokojnie mieć potem robiony makijaż i na lajcie się ubierać.
Może zmienię godzinę na wcześniejszą?Tylko na którą

Stary 2010-01-04, 22:12   #1970
centipede
Zadomowienie

Chciałabym Wam pomóc wybrać godzinę ale nie mam zielonego pojęcia jak to najlepiej zorganizować

Ja się zastanawiam czy będzie ok jeśli (ślub na 14):
o 7 fryzjer - fryzura dla mnie i mojej mamy
9.00- powrót do domu i czas na makijaż - makijaż dla świadkowej, mamy i dla mnie (mój ma podobno trwać 1-1,5h, nie wiem jak reszta)
i później ubieranie, na 13 powinnam być gotowa.

Czy znowu ta 7 to za wcześnie? może lepiej na 8? i jak ja się będę ubierać to kosmetyczka będzie robić makijaż mamie? Dodam, że kosmetyczka przyjedzie do domu, także tutaj jest ułatwienie.

Co do próbnych to na pewno będę chciała
Stary 2010-01-04, 22:13   #1971
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Aha
Mi fryzjerka zaproponowała na 12 i tak się zapisałam i nie wiem czy to nie będzie za późno, bo wolę na spokojnie mieć potem robiony makijaż i na lajcie się ubierać.
Nie wiem czy 12 to nie za późno - pomyśl, ok. 2 godzin na fryzurę i na dojazd do makijażystki to juz będzie 14, na makijaż ok. 1 - 1,5 i dojazd do domu .... a potem jeszcze sie ubrać, no i jak będziecie mieli błogosławieństwo to jeszcze błogosławieństwo, i jeszcze droga do kościoła, moim zdaniem dużo za mało czasu. Wybrałabym 10.
Stary 2010-01-04, 22:16   #1972
centipede
Zadomowienie

Madzia a o której ślub? może faktycznie lepiej troszkę wcześniej...
Stary 2010-01-04, 22:17   #1973
tancerka212
Zakorzenienie

widze że przygotowania ślubne w pełni a ja kurczę mam lipę bo miała mnie czesać na ślub ciocia tżta- fryzjerka, a teraz w święta dostała udaru i ma połowę ciała sparaliżowaną a ja nie mam żadnego innego godnego zaufania fryzjera.. mam jeszcze w sumie czas ale i tak lipa.. a jeśli chodzi o godziny to kosmetyczkę mam umówioną na godzinę 12 więc fryzjera będę chciała ok 9 bo moje włoski minimum 2 godziny zajmą.. ślub na 17.. troszkę wcześnie to wszystko ale ja lubię mieć ten komfort czasowy a nie w razie jakiegoś obsunięcia biegać w popłochu.. najwyżej powizażuję sobie z wami przez godzinkę w dniu ślubu
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:19   #1974
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj to wcześnie czy nie?
Ale jaką chcesz fryzurkę?Bo wiem że przy lokach schodzi nawet dwie godziny

Aha
Mi właśnie fryzjerka sama zaproponowała 9:00.
Powiedziała, że czesanie zajmie tak ok. godziny, więc licząc z jakimś poślizgiem wyjdę od niej ok. 10:30;

Dojazd do kosmetyczki zajmie mi ok. jakichś 15 min (oby nie było jakichś korków gigantów), i będę zapisana na 11:00 - powiedzmy zejdzie ok 1 -1,5 h z makijażem - to o o 12:30 jestem gotowa (jeśli uda mi się zapisać do tej kosm co chcę, to ona m gabinet dosłownie przed moim blokiem - więc po makijażu jestem już w domu

Mnie też się wydaje, że 12:00 to za późno :/ No chyba, że fryzjerka przyjdzie do Ciebie do domu, kosmetyczka też, a kościół masz po drugiej stronie ulicy ...

Przepisz się na wcześniejszą godzinę, w końcu to ma być wspaniały dzień, a jak zaczniesz go od stresu i bieganiny, to później cały już będzie zepsuty ...

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-01-04 o 22:24
Stary 2010-01-04, 22:20   #1975
centipede
Zadomowienie

to jest myśl weźmy wcześniejsze godziny na wszelki wypadek, a jak zostanie czasu to będziemy wizażować

Madziu przykro mi z powodu cioci
Stary 2010-01-04, 22:21   #1976
madziulka_
Zakorzenienie

Ślub jest o 16..
Błogosławieństwo też będzie..
Dojazd do fryzjera to jakieś 10minut autkiem..

Stary 2010-01-04, 22:21   #1977
obca7
Wtajemniczenie

Cześć
Dziękuję bardzo za Wszystkie życzenia

Lain-tż lubi moich rodziców, noa le boi się, ze kiedyś będą jkaieś niesnaski(niekoniecznie z moimi rodzicami-mam jeszcze przecież 2 braci którzy tez tu mieskzają) nio i będzie niezdrowa sytuacja. No i wg niego lepiej kilka(naście?)lat mieszkać z moimi rodzicami a później coś kupowaćA boje, ze nie będzie za co kupować a jak dzieci przyjdą z kredytem też będzie cieżko.
I nie wiem czy nie pogadać z jego rodzicami żeby mu troche do rozsądku przemówili, że jak chcą nam rodzice dom dać to trzeba brać i się cieszyć z tego co jest, zwłaszcza, ze moi już remoint planuja i tez sie zdziwili, ze nie chce tu mieszkać i że nie będzie nam lekko coś kupić. No ale zobaczymy-moze za jakiś czas tż zmądrzeje i sam zobaczy, że lepszy rydz niż nic i się przekona do tego domu. ehh nei ma lekko

Ja frzyzjra mam na 6, makijaz o 7.30 ok. 9.30 ruszamy na zdjęcia tak około 13 błogosławieństwo i o 14 msza Wszytsko tak plus minus Do kościoła na szczęście mamy blisko(3km) no ale trochę wczesniej trzeba być

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2010-01-04 o 22:23
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:24   #1978
kaska87
Zakorzenienie

Jazz a w którym kościele masz ślub?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:29   #1979
centipede
Zadomowienie

Obca ale z tym domkiem to na prawdę Wam się udało, szkoda że TŻ ma wątpliwości! Może tylko chwilowe, bo wcześniej planowaliście chyba razem że tam zamieszkacie, dobrze pamiętam?

Z tego co czytam, co tutaj dziewczyny piszecie, po przekalkulowaniu ile Wy będziecie mieć czasu, zdecydowałam że wezmę tą 7, bo jeszcze mi przyszło do głowy, że pasowałoby żebyśmy coś ZJADŁY w tym całym zamieszaniu

Madzia u Ciebie może faktycznie na 11 albo 10 nawet?

a jeszcze tak zapytam, Wy bierzecie kogoś jeszcze ze sobą na makijaż i fryzurkę? tak jak u mnie, że jeszcze mama i świadkowa
Stary 2010-01-04, 22:45   #1980
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Obca ale z tym domkiem to na prawdę Wam się udało, szkoda że TŻ ma wątpliwości! Może tylko chwilowe, bo wcześniej planowaliście chyba razem że tam zamieszkacie, dobrze pamiętam?
Na poczatku tak miało być. Później ja namieszałam bo chciałam żebyśmy się budowali. No i tż se wymyslił, że budować nie tylko kupić jakiś stary domek(tak jak jego siostra zrobiła) no i tam mieszkać. No a ja stwierdzaiłam i przemyśłam wsyztsko naa spokojnie, ze jednak jak stoi dom, tylko go trzeba wyremontować to trzeba brac i cieszyc się bo niektórzy tak dobrze jak my nie mają. No ale tż się uparł i on chce dom kupować. I nie docierają do neigo żadne argumenty typu: że jak kupimy dom to trzeba go i tak remontować , a jeden dom stoi i trzeba go tylko wyremontować a nie kupować. Dla mnie kupowanie domu to strata kasy jak jeden stoi wolny i do naszej dyspozycji prawie od zaraz. Ehh no ale mu nei przegadam. No ale jestem pewna że jak zobaczy że kasy nie będziemy mieli na kupno domku to zmądrzeje. Żeby tylko nie było za późno.
A moi rodzice napaleni juz chcieli się brać za remont a tu taki szokI powiem Wam, ze jakbyśmy się naprawdę postarali to po slubie by można tam zamieszkać-rodzice na siebie by wzięli cały remont a na meble i inne takie by sie uzbierało, trochę kasy moze z wesela by wpadło i jakoś by to powoli szło. A tu zonk
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości