|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
hej dziewczynki
mój TŻ ma 188 wzrostu i waży 95 kg.. jak się poznalismy wazył 70, potem przez jakiś czas 106, a teraz utrzymuje wagę.. fajnie przynajmniej mam się do czego przytulić ![]() a pochwalę się że schudłam 2 kg, nawet nie wiem kiedy ![]() no i TŻcikowi się odwidziało, że on chciałby mieć DJ'a na weselu w sobotę idziemy do kościoła upewnić się czy jestesmy zapisani w kalendarz i od razu dowiemy się kiedy rozpoczną się spotkania z księdzem i muszę się zmisić w tym tygodniu żeby zrobić listę gości, a w przyszłym powinnismy już szukać zaproszeń, bo zanim wybierzemy i je dostaniemy to będzie koniec lutego a w marcu już musimy rozdawać
|
|
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
ta to zawsze sobie skojarzy mój TZ ma 189 i waży ok 85 i jest szczupły, a je prawie tyle co moja 4 osobowa rodzina ![]() już mu kiedyś powiedziałam, że naleśników mu nie będę smażyć na bank, bo zjada z 15 ![]() ale dziś śpiący dzień mam jakoś, jedyny plus że w pracy czas minął mi dziś ekspresowo, oby jutro tez tak było ![]() raaany za tydzień mamy poradnie i już mi sie nie chce tam iść
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Uff w koncu:P
W prac y taki sajgon po nowym roku ze nie wiem do czego rece wlozyc bo tyle tego jest. Przez świeta i nowy rok przytyłam uwaga 2 kg. Jak na mnie to i tak cud. Bo jem jem jem i nic innego nie robie a przytyć nie mogłam:P Jutro ide umawiać już kosmetyczkę i fryzjera. Jutro dzwonimy z mama do kuchary w weekend pewnie pojedziemy menu wybierac ponownie:P Cały tydzień pracowity sie wydaje
|
|
|
|
#1954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I z nas dwojga to ja potrafię więcej zjeść, jak mamy normalny obiad...I się okazało, że mega głupie zaliczenie z drugiego kierunku udało mi się zdać
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Adwokat diabła
|
hejka!
coś mnie ominęło. bo ja w pracy sajgoniasz miałam
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
mariiasia umarłam
|
|
|
|
#1957 |
|
Adwokat diabła
|
Ciekawe jak tam nasza upieczona żonka
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Oj, ja też jestem bardzo ciekawa jak pierwsza 2010 PM-ka, mam nadzieję, że szybko tu zajrzy i opowie o swoim ślubie!
![]() A mi trochę smutno, bo TŻ znów w trasę wyjechał, a już się tak przyzwyczaiłam do jego obecności przy moim boku ![]() A ja mam dylemat. Ślub mam 24 kwietnia. I zastanawiam się kiedy się bronić. Generalnie chciałam do marca już mieć to z głowy, ale dziś gadałam z dziekanem i mówił, że może lepiej poczekać i w maju zrobić obronę to wtedy będę mieć dyplom z nowym nazwiskiem. Ale ja nie wiem czy ja chcę czekać aż do maja z tą obroną . Ale z drugiej strony..... Heh, nie wiem co robić, no!
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za różnica jakie będzie nazwisko na dyplomie. I tak wszyscy będą wiedzieć że ty to ty
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ja też jestem bardzo ciekawa, jak się wszystko udało, ale na pewno było super
Już się nie mogę doczekać, aż zda nam relację Dziewczyny, miałam dzisiaj taki sajgon w pracy, że szok Dołożyli nam obowiązki jednej dziewczyny, która przechodzi na inne stanowisko (poczta i samochody) , i dzisiaj cały dzień spędziłam na rejestrowaniu poczty, która przyszła między świętami i dzisiaj .... o matko, kilogramy A jutro wcale nie będzie lepiej, ale pewnie niejedna z Was po świętach nie wie w co ręce włożyć |
|
|
|
#1961 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sorki![]() Nie mam pojęcia 300-400zł?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szybciutko![]() Ja też w przyszłym tygodniu będę rezerwować fryzjerkę, tylko dalej nie wiem na którą godzinę Cytat:
No właśnie, gdzie jest relacja ![]() ![]() Cytat:
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2010-01-04 o 22:10 |
|||||
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Na zakupach byłam
jupi
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na 10.00, a ślub o 15 jest.Fryzjerka i makijażystka są w jednym miejscu, ale potem musimy dojechać do Tż domu (ok. 20 min.) ubrać się itd. i do kościoła dojechać (ok. 30 min.) ![]() Wybieramy do naszego miasta jakoś po 14.01 celem: -wzięcia licencji z mojej parafii i zaniesienia jej do kościoła gdzie będziemy ślubować -odwiedzenia zajazdu, ustalenia menu, gatunku wódki (nadal nie zdecydowaliśmy ) , ustawienia stołów-odwiedzenia florystki i zdecydowania cokolwiek odnośnie bukietu -przy okazji pójdę chyba na próbną fryzurę i może tak się uda, że z tą fryzurą pojadę na przymiarkę sukni, aczkolwiek boję się, że mnie objadą, że druga przymiarka 3 tyg. przed ślubem to za wcześnie ![]() -potwierdzimy w hotelu rezerwacje (które moja Mama zrobi jutro osobiście )-może jeszcze zakręcimy się koło sprawy busa z kościoła do zajazdu ![]() Co jeszcze powinniśmy załatwić na miejscu około miesiąc przed ślubem
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na którą godzinę umówić się do fryzjera jeśli ślub jest na 16??
I następne pytanie czy będziecie mieć próbną fryzurę, jeśli tak to kiedy?
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
Obca happy b-day- spóźnione, ale szczere
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to i za wcześnie, ale w razie jakiegoś poślizgu, wolę uniknąć spóźnienia Do kosmetyczki chciałabym tak mniej więcej na 11:00, zobaczę, czy mi się to uda zrobić ...Jutro będę dzwonić albo pojadę osobiście po pracy .. Ale ze mnie gapa :/ Obca, Wszystkiego Najlepszego !!!! Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2010-01-04 o 22:56 |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie będę miała fryzury typowo ślubnej tylko taką "szybką ślubną", żeby zobaczyć co będzie mi pasować do twarzy i do sukni, ale ja mam fryzjerke sprawdzona .
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chciała mieć próbną fryzurkę i makijaż. Myślę, że miesiąc wcześniej mi spokojnie wystarczy. A co do godziny, to też właśnie nie wiem na którą się umówić Fryzurka, to może zająć tak ze dwie godziny spokojnie, nie? Potem trzeba dojechać do makijażystki i tam to nie wiem ile się siedzi z godzinę czy dłużej? Ja myślę, że tak na 9 to najpóźniej trzeba się na czesanie umówić, załóżmy, że o 11 wyjdziemy od fryzjera i sru na makijaż. Zależy jeszcze jak daleko kto ma kosmetyczkę, ja już wiem, że raczej daleko, więc powiedzmy na 12 mogłabym dotrzeć do kosm. i wyjść od niej ok. 13:30 i w domu bym była na 14, czyli w sam raz, żeby chwilę odpocząć i zacząć się ubierać. Ubieranie to też nie będzie takie hop siup, bo trzeba będzie uważać na twarz i włosy i ktoś musi gorset dobrze związać. Ja mam do Kościoła jakieś 20 km, bo to kościół TŻ, więc max 15:30 muszę wyjechać z domu. Kurde, to może na czesanie jednak się umówię na 8-8:30 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Obca, wszystkiego NAJ
|
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jaką chcesz fryzurkę?Bo wiem że przy lokach schodzi nawet dwie godziny ![]() Cytat:
![]() Mi fryzjerka zaproponowała na 12 i tak się zapisałam i nie wiem czy to nie będzie za późno, bo wolę na spokojnie mieć potem robiony makijaż i na lajcie się ubierać. Może zmienię godzinę na wcześniejszą?Tylko na którą
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym Wam pomóc wybrać godzinę ale nie mam zielonego pojęcia jak to najlepiej zorganizować
Ja się zastanawiam czy będzie ok jeśli (ślub na 14): o 7 fryzjer - fryzura dla mnie i mojej mamy 9.00- powrót do domu i czas na makijaż - makijaż dla świadkowej, mamy i dla mnie (mój ma podobno trwać 1-1,5h, nie wiem jak reszta) i później ubieranie, na 13 powinnam być gotowa. Czy znowu ta 7 to za wcześnie? może lepiej na 8? i jak ja się będę ubierać to kosmetyczka będzie robić makijaż mamie? Co do próbnych to na pewno będę chciała
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Madzia a o której ślub? może faktycznie lepiej troszkę wcześniej...
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
widze że przygotowania ślubne w pełni
a ja kurczę mam lipę bo miała mnie czesać na ślub ciocia tżta- fryzjerka, a teraz w święta dostała udaru i ma połowę ciała sparaliżowaną a ja nie mam żadnego innego godnego zaufania fryzjera.. mam jeszcze w sumie czas ale i tak lipa.. a jeśli chodzi o godziny to kosmetyczkę mam umówioną na godzinę 12 więc fryzjera będę chciała ok 9 bo moje włoski minimum 2 godziny zajmą.. ślub na 17.. troszkę wcześnie to wszystko ale ja lubię mieć ten komfort czasowy a nie w razie jakiegoś obsunięcia biegać w popłochu.. najwyżej powizażuję sobie z wami przez godzinkę w dniu ślubu
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziała, że czesanie zajmie tak ok. godziny, więc licząc z jakimś poślizgiem wyjdę od niej ok. 10:30; Dojazd do kosmetyczki zajmie mi ok. jakichś 15 min (oby nie było jakichś korków gigantów), i będę zapisana na 11:00 - powiedzmy zejdzie ok 1 -1,5 h z makijażem - to o o 12:30 jestem gotowa (jeśli uda mi się zapisać do tej kosm co chcę, to ona m gabinet dosłownie przed moim blokiem - więc po makijażu jestem już w domu ![]() Mnie też się wydaje, że 12:00 to za późno :/ No chyba, że fryzjerka przyjdzie do Ciebie do domu, kosmetyczka też, a kościół masz po drugiej stronie ulicy ... Przepisz się na wcześniejszą godzinę, w końcu to ma być wspaniały dzień, a jak zaczniesz go od stresu i bieganiny, to później cały już będzie zepsuty ... Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2010-01-04 o 23:24 |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
to jest myśl
weźmy wcześniejsze godziny na wszelki wypadek, a jak zostanie czasu to będziemy wizażować![]() Madziu przykro mi z powodu cioci
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Ślub jest o 16..
Błogosławieństwo też będzie.. Dojazd do fryzjera to jakieś 10minut autkiem..
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Dziękuję bardzo za Wszystkie życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lain-tż lubi moich rodziców, noa le boi się, ze kiedyś będą jkaieś niesnaski(niekoniecznie z moimi rodzicami-mam jeszcze przecież 2 braci którzy tez tu mieskzają) nio i będzie niezdrowa sytuacja. No i wg niego lepiej kilka(naście?)lat mieszkać z moimi rodzicami a później coś kupować A boje, ze nie będzie za co kupować a jak dzieci przyjdą z kredytem też będzie cieżko.I nie wiem czy nie pogadać z jego rodzicami żeby mu troche do rozsądku przemówili, że jak chcą nam rodzice dom dać to trzeba brać i się cieszyć z tego co jest, zwłaszcza, ze moi już remoint planuja i tez sie zdziwili, ze nie chce tu mieszkać i że nie będzie nam lekko coś kupić. No ale zobaczymy-moze za jakiś czas tż zmądrzeje i sam zobaczy, że lepszy rydz niż nic i się przekona do tego domu. ehh nei ma lekko Ja frzyzjra mam na 6, makijaz o 7.30 ok. 9.30 ruszamy na zdjęcia tak około 13 błogosławieństwo i o 14 msza Wszytsko tak plus minus Do kościoła na szczęście mamy blisko(3km) no ale trochę wczesniej trzeba być
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2010-01-04 o 23:23 |
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Jazz a w którym kościele masz ślub?
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
Obca ale z tym domkiem to na prawdę Wam się udało, szkoda że TŻ ma wątpliwości! Może tylko chwilowe, bo wcześniej planowaliście chyba razem że tam zamieszkacie, dobrze pamiętam?
Z tego co czytam, co tutaj dziewczyny piszecie, po przekalkulowaniu ile Wy będziecie mieć czasu, zdecydowałam że wezmę tą 7, bo jeszcze mi przyszło do głowy, że pasowałoby żebyśmy coś ZJADŁY w tym całym zamieszaniu Madzia u Ciebie może faktycznie na 11 albo 10 nawet? a jeszcze tak zapytam, Wy bierzecie kogoś jeszcze ze sobą na makijaż i fryzurkę? tak jak u mnie, że jeszcze mama i świadkowa
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moi rodzice napaleni juz chcieli się brać za remont a tu taki szok I powiem Wam, ze jakbyśmy się naprawdę postarali to po slubie by można tam zamieszkać-rodzice na siebie by wzięli cały remont a na meble i inne takie by sie uzbierało, trochę kasy moze z wesela by wpadło i jakoś by to powoli szło. A tu zonk![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

) i o mało się nie popłakałam z radości!! pasowała!! jak ulał, elegancko się zapięła, podkreśliła to co trzeba i wogóle super!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Szybciutko

Obca, wszystkiego NAJ