|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() Zebcia jesteś ???? Edit : Zebcia A widzę że jesteś...brakowało nam Ciebie i czekaliśmy z utęsknieniem na Piotrusia O nadrabianiu nie mysl....jak bedziesz miała chwilę to wpadniesz ...i napiszesz co u Was
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-04 o 21:55 |
|
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebra....super,że już się pokazałaś
.Tęskniłyśmy już
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Zebra!!! jak miło Cię widzieć!!
Jak będziesz mieć chwilkę to czekamy z utęsknieniem na relacje;-)) uściskaj Piotrusia od nas. tak Pysiu, to pewnie szaleństwo.. ale już mi tak ciężko bardzo!! zresztą już od 3 tygodni mówią mi, że mogę rodzić w każdej chwili i to czekanie mnie dobija
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ****************** Zebciu jak będziesz mogła napisac...to prosze napisz ...jak rozpoznałaś sączące się wody ? bo u Ciebie chyba tak się zaczeło (bo ja nie mam pojęcia jak rozpoznac że to to ... )
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki
Gratulacje dla wszytskich nowych mamusiek!!! Zebcia Fajnie, ze jesteś już w domku Castilia Zazdroszcze wam tego spokoju przedporodowego, ja jestem jedną nogą już w nowym domku ale tak na dobre jeszcze tam nie mieszkam część rzeczy tu część tam Dzisiaj postanowiłam się spakować i jakoś za łatwo mi to poszło uświadomiłam sobie, że nie mam stanika do karmienianie wiem gdzie teraz coś kupie bo już nie mam siły na chodzenie po sklepach Mam ogromną prośbę kupiłam Tantum Rosa ale tylko 4 saszetki i nie mam żadnej ulotki jak to przygotować? Może mi ktoś napisać jak to się robi ?
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zebra super ze juz jestescie. Ucaluj Piotrusia i jak bedziesz miala chwile to czekamy na relacje
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
![]() kasya, oliwia - kciokole zacisnieteFleur, Majkela - OGROMNE I SERDECZNE GRATULACJE !!! Castilla - jestesmy z Toba Zeberka - super, ze jestes - brakowalo nam Ciebie ![]() ------ Dzieki za kciuki za dzisiejsze KTG - skurczy brak zapis prawidlowy - jutro wizyta u gina
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam nadzieje, ze Zebcia szybko do nas wroci i nadal bedzie przodowniczka watkowa
OOOO jeste i ZEBCIA Czy Wam kobietki tez dzis tak wizu swiruje ?? |
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zebra - super, że już w domku
Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-01-04 o 22:20 |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zebra super ze juz jestescie. Ucaluj Piotrusia i jak bedziesz miala chwile to czekamy na relacje
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
Aldii ja od 16 się dobic nie mogłam na Wizaż....
Zebciu...hurraaa...fajnie, że juz w domu A ja głupia zaczęłam czytać wspomnienia mam z porodów i teraz mi jest nie dobrze i mam nerwa |
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka :
3. Jak stosować lek Tantum Rosa. Zawartość jednej saszetki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej wody. W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę. W pozostałych wskazaniach: płukać pochwę roztworem od 1 do 2 razy na dobę, o ile lekarz nie zaleci inaczej. Leczenie ciągłe nie powinno przekraczać 7 dni, a o jego ewentualnym przedłużeniu powinien zadecydować lekarz. W przypadku wrażenia, że działanie leku jest za mocne lub za słabe należy zwrócić się do lekarza. Tu jest link do stronki : http://www.tantumrosa.pl/infe-informacja.html |
|
|
|
#4303 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie wyglądasz Cytat:
![]() A ja dziś zadzwoniłam do swojego gina po wynik z tego paciorkowca i na szczęście nie mam tego dziadostwa
|
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz to widzę, że raczej go nie będę kupowała w sklepie, a po prostu zamówię na allegro właśnie wyliczyłam, że zaoszczędzę około 22 zł ![]() Bo łózeczko w sklepie kosztuje 215 zł, taki materac - w sklepie - jak tu jest dorzucany kosztuje 80 parę zł, więc miałam zamówić na allegro za 50 parę zł + koszt wysyłki, czyli jakieś 70 zł razem. Byłabym wtedy 10 zł do przodu a tutaj 250 zł + 18 zł, to jeszcze bardziej mi się opłaca ![]() Ale zrobiłam kalkulacje Normalnie ![]() A jeszcze jak otwierałam stronkę z tą aukcją, to sobie pomyślałam, ale śmiesznie by było, gdyby to "moje" łóżeczko było na tej aukcji; no i jest ![]() A Ty zamówiłaś ten zestaw? |
|
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
tak zamówiłam właśnie ostatnie, zastanawiałam się i zastanawiałam aż w końcu zostało jedno, to stwierdziłam że zamówię bo jak nie wystawi znowu?
![]() a popatrzyłam z ciekawości i znalazłam jeszcze taniej tylko materac kokos-pianka-kokos http://www.allegro.pl/item868388916_...zawa_24_h.html a nie doczytałam kokos-pianka-gryka też do wyboru, ale przesyłka droższa - 30 zł... Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-04 o 22:55 |
|
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to trzymamy kciuki za kolejną przyszłą Mamusię
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
cala noc zle spalam mialam skurcze i ciagle stawianie brzucha...myslalam ze to juz pojechalam na ktg , wyszly skurcze ale lekarz odeslala mie do domu zeby jescze poczekac...jak narazie caly czas jest tak samo,bole jak na @ jakies male skurcze i to stawianie...pierwszy termin za mna ten z usg 4.01 dwa dni przed drugim terminem(ktory mialam od poczatku w karcie ciazy i sie wzial nie wiadomo skad) z 6.01 i nie urodzilam , wiec jak nie urodze 6.01 czyli 2 dni przed 3 terminem ktory mam na 8.01(wyliczony i jest to termin z @ (wyliczony przez 2 lekarzy)to sie nie sprawdzi to co mowil szaman a wtedy
... jasnowidzem to on nie jest ale jak nie byl pewny albo tak sie mu powiedzialo to mogl nie mowic ...zobaczymy do srody..ogolenie jestem mega wkur***** , czuje sie jak wieloryb , boli mie brzuch i wogole jest mi zle... dotego wszytskiego mam same klody pod nogami na uczelni... a tak chcialam wszytsko pozalatwioac przed porodem wklejam zdjatko moje z dzisiaj -wieloryba... zapomnialabym dodac ze na zdjeciu jest moj jeden z dwoch ukochanych pieskow rudy labrador-tofik
Edytowane przez agusiamatyldka Czas edycji: 2010-01-04 o 23:00 |
|
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to bardzo. trzeba się niezle pomeczyc by przeczytac co dziś piszecie ![]() ---------- dziś z mojego odlewu nic a nic nie wyszło. Tż powrócił z pracy i padł.. nie mam sumienia go zmuszać do czegokolwiek.. tylko o obiecanym masażu plecków mu przypomnę
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciebie nikt nie ubiegł, a mnie ubiegłaś Ty nieładnie ![]() Mam nadzieję, że jeszcze wystawią tą aukcję bo naprawdę warto - przynajmniej takie jest moje zdanie
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
agusiamatyldka ja ci dam wieloryba
![]() jesteś chudzinką!! i wyglądasz ślicznie!! a uczucie wieloryba to ma pewnie każda z nas.. szczególnie przy końcówce.. niestety coś o tym wiem
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za pępuszek ![]() Trzymam kciuki by wszystko było Ok z maluszkiem. Sweet na pewno dajesz sobie świetnie radę, niestety hormony buszują... A z tymi kolkami to niestety jest do d..., trzeba jakoś przetrwać. Jak możesz pisz (nawet rzadko), chociaż podejrzewam, że jesteś wyczerpana i wolisz się chwilę przespać - i dobrze, musisz mieć siły. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie Mamusie z Maluszkami u boku |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agusiamatyldka - Ty to chyba wieloryba nie widziałaś (czyli mnie )
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mnie rozbawiłaś
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4317 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tylko na chwilke... A u mnie bylma u Gnia...i co Dupa ![]() ![]() ...roz warcie 1 cm...oznak porodu nie widac Tylko kiedy....ide sie okapac pa do jutra
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() buzaiki dla psiurka śliczna mordka |
|
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
ja własnie wróciłam z tesco z zakupów
o 23!!!a własnie brzoskwinka ty chyba nam brzuszka nie wstawiałas albo nie pamietam. ide do wanny,może tej nocy....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

.Tęskniłyśmy już

(bo ja nie mam pojęcia jak rozpoznac że to to ...
)
no mi sie jednak wydaje, że Pantee powinna mieć przedłużony macierzyński o te 2 tyg, co wypadają ferie, ale jak już napisałam najlepiej dopytać u źródła, tzn kogoś z pracy - dyrekcję, w sekretariacie. Wtedy będą najpewniejsze wieści 

... jasnowidzem to on nie jest ale jak nie byl pewny albo tak sie mu powiedzialo to mogl nie mowic ...zobaczymy do srody..
Siedzę i ryczę z bezradności razem z małym, bo nie potrafię mu ulżyć. Żadne domowe sposoby nam nie pomagają, ciepłe okłady, leżenie na brzuszku itp. Również jedziemy na kropelkach i jeszcze dodatkowo na herbatce koperkowej, bo po drugiej przeryczanej nocy straciłam całkiem pokarm i mały jest teraz w całości karmiony sztucznie
W dodatku baby blues na całego u mnie. Poza tym
ale na szczeście już się pozbyliśmy cholerstwa i mamy teraz śliczny okrąglutki brzusio bez kikutka