|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
![]() mój plan B to geodezja na PG albo bezpieczeństwo narodowe na AMW ![]() ja jak czytałam opowiadania Borowskiego to mi się wymiotować chciało, bodajże w "proszę państwa do gazu" był motyw o tym jak on te noworodki z wagonu wyciągał jak kurczaki.. ble.
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest ich mnóstwo.
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martyna ma geodezję na PG jako plan awaryjny. Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- widzę, że już Martyna odpowiedziała ![]() też pobieram arkusze z tamtej strony, są wszystkie tam, jakie tylko kiedykolwiek były ![]() ale trudno się je pobiera
|
||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz będę to czytać. I 'U nas, w Auschwitzu..'
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
A ja "lubię" tego typu opowiadania.
Są takie... realne i prawdziwe, takie dokładne, bez ogródek. |
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----------- Widziałyście na nk? Kurtyna wisi. ![]() http://demotywatory.pl/675691/UWAGA o mamo, jak można sobie coś takiego zrobić?! ![]() http://demotywatory.pl/693968/Tylko-mama-wie
|
|
|
#1387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale muszę przyznać, że ani opowiadań Borowskiego ani "inny świat" w całości nie przeczytałam. Na razie nie mam na to czasu, ale przed maturą postaram się to nadrobić
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-01-06 o 19:54 |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Idę czytać.
Do jutra.
|
|
#1389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
idę się wykąpać. chcę poleniuchować troszkę sobie potem ![]() zajrzę MOŻE później, a jak nie, to dobranoc ;*
|
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, nie mogę się za matmę zabrać
![]() Cytat:
Fajna taka nauczycielka, moi też mają czasem lepsze lub mniej teksty, ale na innych nic raczej nie mówią. Pamiętam tylko jak w gimie katechetka nazywała faceta od fizyki łysą pałą. A i kolega dobry ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
moja wychowawczyni jest równa.
zawsze bechta ze wszystkich nauczycieli i nam mowi o ploteczkach z pokoju nauczycielskiego idę się uczyć. dostałam ochrzan od rodziców za rachunek za telefon
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na kartę na szczęście
![]() Ale 19 zł mi zostało na 3 miesiące już. A niedawno 50 zasilałam. |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle wtrąca się do poloneza, za którego odpowiedzialny jest facet od wfu. Wuefiści mówią na nią "pani wizytator" Kiedyś nauczyciele uważali na to co mówią, ale teraz stwierdzili, że mogą nam zaufać
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za link!
Jestem masakrycznym leniem...
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, ja też skorzystam ![]() A jaki masz temat ? Skończyłam z matmą
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilę, Kłapouszki, zalatana dziś byłam.
Planujemy z dziewczynami, czym przykryć ściany w sali na studniówkę i materiał strasznie drogo by nas wyszedł... ale się nadenerwowałam dziś, bo i tak źle, i tak niedobrze. ale nadzieja w tym, że siostra koleżanki, która ma tam jakieś wtyki czy pracuje nawet w sklepie, nam odstąpi 100m materiału za 300zł, wypożyczy po prostu na czas studniówki [a normalnie metr kwadratowy materiału kosztuje ok.15zł, a na sam sufit nam potrzeba ok. 80m, bo mamy sufit 5x8m, a musi być luźny ten materiał, tak zwisać jak baldachim...] A mamy 500zł do wykorzystania, tyle zostało nam do dyspozycji z kwoty, którą ludzie powpłacali na studniówkę.Z tymi przygotowaniami to jest po prostu bajka, mam nadzieję, że z happy end'em. No, to się wygadałam. ![]() Kolorowych! ;*
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-01-06 o 21:31 |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żbiki kochane ;* ciocia Justyna wczoraj była na operze mam klasę alkoholików!Opera jak opera, po raz pierwszy byłam ale temat durny był, Babilon napadł na Izrael ![]() Dzisiaj już mogłam moje prawko odebrać kto to k.u.rwa wymyślił? jutro rano cisnę, bo lekcje oczywiście kończę po 14... a mam na 8.10 ![]() Nie chciało mi się Was cytować ![]() Martyna, bardzo ładne sandałki mi by z nich stopa do przodu poleciała... Ja się odezwę na gadu, ale w weekend chyba, bo teraz nie wiem, gdzie palec wsadzić Martyna (a domyślcie się, która, która ) my mamy jakiś stary materiał z zeszłego roku to znaczy co roku coś tam dokupują. Ale ogólnie jest brzydki, podarty i feee. Idzie na salę, i sporo klas (7 oddziałów, zdjęcia, nauczyciele, z 10 pewnie), ogólnie pełno go jest.Idę do matmy i angielskiego ![]() A robiłyście kiedyś piramidy gimnastyczne? Bo mamy na wfie na zaliczenie i musimy wymyślić układ na 6 osób i zero pomysłów, niby robimy jakieś wagi, świece, ale mało efektownie to wygląda
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-01-06 o 21:48 |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak ze 150 tych metrów bierzemy chyba no i z tamtego roku jest jeszcze trochę. To na pewno nam starczy. |
|
|
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam kiedyś ![]() w gimnazjum chyba dwie klęczaly i się rękoma opierały o ziemię, dwie stały na nich, tak śmiesznie, że nogi miały skrzyżowane ze sobą nawzajem. i ja z boku stałam na rękach i mnie jedna z tych na górze trzymała za kostki, i z drugiej strony druga koleżanka tak samo jak ja stała na rękach. teraz mamy układ gimnastyczny ![]() jeszcze nie ułożyłam ![]() a muszę dostać same 5 i 6 ze składowych elementów (a musi być ich 5 i 3 elementy łączące, w sumie za ten układ jest 6 ocen ) żeby mi wystawiła na koniec 5..a jeszcze mi za frekwencje pewnie postawi 4, bo miałam przecież 1,5 miesiąca zwolnienie z wfu ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zrobicie szpagatu?" i powiedziała, że mam źle kręgosłup wygięty, żebym nie próbowała sama robić ![]() Układ? Też takie stania na rękach, przewroty i takie płynne przechodzenie, o to chodzi? ![]() U nas dzisiaj dziewczyna z tej drugiej klasy, która ma z nami wf zrobiła stanie na rękach i przeszła do mostka ale ona idzie na AWF...Szukam tych piramid i nic nie ma, tylko z podstawówek albo z awfu ![]() Ma swój urok a nie taka zwykła impreza
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-01-06 o 22:33 |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno jakieś tam pokażę ![]() Aaa ja akurat dziś robiłam piramidę jeśli można to tak nazwać, była niezwykle skomplikowana.. myślę, że dwuletnie dzieci dałyby sobie z nią radę ... no, może 3letnie :pbuuu tż ma dziś urodziny, pińcet ludzi u niego na mieszkaniu a ja siedzę tu w domu .. to nie jest sprawiedliwe czemu nie mogły wypaść w łikend to bym sobie pojechała ;( cóż
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie mam tyle, że robię przerzut bokiem (gwiazda) , przewrót w przód, stanie na rękach -> przejście do mostka (element łączący), wstanie, przewrót w tył ze stania i na tym koniec mojej inwencji. chyba zrobię świecę jako element łączący i skończę wagą i staniem na głowie w poniedziałek muszę zaliczyć ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- a najlepsze jest to, że właśnie nie wiem skąd u mnie te zdolności do gimnastyki ;] bo gimnastykę na wfie najbardziej lubię ogolnie. z tych stań na głowie, rękach, przerzutów bokiem, przewrotów, wag itd. zawsze mam minimalnie 5, a moja baba RZADKO stawia coś lepiej niż 3. i dlatego muszę się spiąć i na tą piątkę na koniec wyciągnąć.
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Martyna dość zaawansowany macie ten wf
u nas ogranicza się wszystko raczej do skoku w dal, szczytem był przewrót z jaskółki
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ! moja baba od wfu ma taką ksiażkę całą z układami piramid
na dowolną ilość osób, bo my właśnie chyba wtedy te piramidy z tej książki wybieralyśmy sobie
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Martyna
też tak chcę W gimnazjum i teraz tylko przewroty ![]() Teraz też tylko możemy w siatkę pograć, bo sufit nisko Tylko my takie niepełnosprawne ![]() http://www.youtube.com/watch?v=0vmdc...eature=related to mnie zachwyciło ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już kiedyś pisalam, że co półrocze zaliczamy : bieg na 1200m rzut piłka lekarska skok w dal z miejsca zwis na drążku (siła ramion) gibkość zwinność (to te takie klocki co się biega i przestawia )siłę mięśni brzucha wytrzymałość (od stania, przysiad, wyrzut nóg w tył, powrót nóg do przysiadu, powstanie i klaśnięcie.. i tak 30sek ciśniesz jak najwięcej dasz radę) w tym półroczu mamy do tego : siatkówka : zagrywka (dowolna górą, albo dołem - 10 razy zagrywasz. 10- szóstka 9- piątka 8-czwórka 7- trója 5 - dwója 4 i mniej - do poprawy - jedynka. podbicie góra, dół - minimum 15 razy i musisz się zmieścić w tym kole na środku boiska. i z tego są trzy oceny. za odbicia górą, za odbicia dołem i trzecia za ilość. no i teraz układ gimnastyczny, z którego jest 6 ocen i z tego ona wyciąga średnią, która jest tak jakby jedną oceną za układ, tak samo wyciąga średnią przy siatkówce i sprawnościówce. a w następnym półroczu znowu biegi, piłka, sprawnościówka , zamiast siatki - koszykówka (dwutakt z prawej i z lewej, podania w parach, rzuty wolne) i układ taneczny ![]() a najlepsze jest to, że babsztyl mnie uczy 6 rok już i NIGDY nam nic nie pokazała i umie tylko mordę drzeć jak coś robimy źle ![]() i komentować, że jesteśmy grube, przytyłyśmy, jak my na studniówkę pójdziemy, jak my umiemy tak żyć z oponkami na brzuchach i takie tam ![]() a sama wygląda jak cyborg, taki babochłop. zero piersi (nawet stanika nie nosi , co jest okropne jak widzisz te suty
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przynajmniej jesteście wyćwiczone
Nasza nam wczoraj pokazała pół-szpagat Ale chłopaki mieli w pierwszej klasie babkę (świeżo po studiach), jakieś tam mieli właśnie elementy gimnastyki, to żeby im pokazała - "wstydzę się" a dziewczynom z innych klas normalnie pokazywała |
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z tego co widzę to powtarza się nam zwis (a z tego to mam 6 ) , gibkość, skoki, mięśnie brzucha i te biegi aa no i piłka lekarska Taki wf jak Ty masz, byłby dla mnie okropnie stresujący bo ja testem masakryczna łamaga ... Nadaję się tylko do tego zwisu hehe już widzę jak robie gwiazdę haha, chyba 'lekko' ułomną ![]() Nawet nie chce sobie wyobrażać tych sutów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

Chyba streszczenie przeczytam. 2 następne będą na pewno ciekawsze. 

wiecie, u nas taki myk jest, że jak się po chorobie wraca to można jeden raz nie ćwiczyć bez konsekwencji

kto to k.u.rwa wymyślił?
mi by z nich stopa do przodu poleciała... Ja się odezwę na gadu, ale w weekend chyba, bo teraz nie wiem, gdzie palec wsadzić 
czemu nie mogły wypaść w łikend to bym sobie pojechała ;(