|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: PANNY, WAGI i SKORPIONY czyli dzieciaki wrześniowo-październikowe 2008 !!
Cytat:
Wasze dzieci tez bardzo lubia chodzic na śnieg? Mój mi sam przynosi ciuchy i kaze sie ubierac... ![]() ![]() Uciekam bo mi łobuzuje w pokoju ![]()
![]() |
![]() |
#212 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Co do tego uzdrowiciela...my po wykryciu 5ciu przezutow mielismy udac sie do bioenergoterapeuty...ale nasluchalismy sie jak straszna psychika jest po takim cudzie to zrezygnowalismy...i odpukac jest ok. ALe myslę, że gdy wszystko zawodzi to warto chwytac sie wszystkiego! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszac o tych przerzutach masz na mysli ta dziewczynke? Bo nie bardzo zrozumialam. I o co chodzi z ta psychika? Kurcze jakas tempawa dzisiaj jestem i nie bardzo lapie. Wybacz.
![]() |
![]() |
#214 | |||
Zadomowienie
|
Cześć laski!
Widzę, że wątek ruszył pełną parą, super ![]() A moj Synus wlasnie zasnal, ostatnio ma problemy z zasnieciem w dzień samemu w łóżeczku. Zawsze odkładałam go do łóżeczka mowilam ze "dzieci juz poszly spac i ty idz" calowalam i wychodzilam, po jakims czasie udalo mu sie zasnąć. A teraz wyje, musze wchodzic do niego, ale wystarczy kilka razy pogłaskać po główce i dopiero wtedy jest odlot ![]() A ja rano full rzeczy zrobilam, od kiedy jestem na diecie i cwicze mam wielkiego powera ![]() ![]() Cytat:
![]() Niunka Twoj lobuziak slodki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#215 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Slicznego masz synka! Chyba lubicie kolor zielony, co? Bo na wiekszosci zdjec na zielono ubrany ![]() Co do mleka - piszesz, ze pil sojowe, to skoro takie lubi, to ja bym przy takim zostala. U nas tez zadna dziewczyna nie pila mleka mod. Karmilam je dlugo piersia (starsza rok, mlodsza 15 m-cy) i zadna potem mleka pic nie chciala. Obie jedza gotowe kaszki mleczno-rozne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak u Was ze smoczkami? Mialy/maja dzieciaki? Zuzia miala odkad wrocilysmy po porodzie ze szpitala, bo maskrowala mi sutki, wiec musiala miec cos zastepczego. Potem uzywala go tylko do zasypiania. A gdzies przed wakacjami sama z niego zrezygnowala. Ja jej wkladalam, a ona wypluwala. Tak wiec z tym mamy spokoj. (Za to starsza uzywala smoka do spania az do 2,2 r.z) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj napoje w dzien pije z bidonu, kupilismy mu jakies dwa tygodnie temu i w tym momencie to jest jego ulubiony przedmiot w domu ![]() Paweł smoka ciagal w szpitalu i pozniej w domu troszke, tak mniej wiecej od 4 m-ca w ogole nie dawalam mu smoczka. Jakos nie pokochal uspokajacza ![]() AgaGuernsey Twoje cory chodza teraz do zlobka, czy sa w domu? jesli w domu to kto je pilnuje?
![]() ![]() Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc Edytowane przez Bunny_82 Czas edycji: 2010-01-07 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Aktualnie siedza w domu. Teraz przez dwa tygodnie maz wzial 2 tyg zaleglego urlopu, potem przyjedzie tesciowa albo moja mama. Na pewno przez caly styczen nie puszcze ich do zlobka, a zastanawiam sie jeszcze nad lutym. Wiem, ze to i tak moze nic nie dac i ze zaraz po powrocie sie rozchoruja, ale moze teraz unikniemy chorob.
Ostatnio lekarka uswiadomila mnie, ze organizm potrzebuje 6 tyg po infekcji na regeneracje, a niestety posylajac dziecko do zlobka od razu po chorobie, nie dawalam im sznasy na ta regeneracje, stad teraz nie posylam ich do zlobka. No ale moge sobie na to pozwolic tylko dlatego, ze maz ma ten urlop. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
W takiej sytuacji tez bym nie puscila do zlobka. Zwłaszcza, ze juz tyle razy antybiotyk byl. Chore dzieci to biedne dzieci.
Choc ostatnio czytalam, ze to wlasnie w przedwiośniu (marzec) dzieciaczki najczęsciej chorują. Dobrze ze Maz moze teraz byc z nimi a potem ktoras z babć ![]()
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie wiem, ze marzec tez bedzie przechorowany (w zeszlym roku nie byly miedzy dziecmi i wlasnie w marcu byly chore), ale trudno, wazne, ze teraz moga posiedziec w domu. Choc boje sie powrotu do zlobka, pod katem ich reakcji po tak dlugiej przerwie, no ale to jest mniej wazne. Najwazniejsze to zdrowie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Czesc kobietki
![]() Ja mam dzis gosci....rodzinka przyjechała bo moj mezus miał wczoraj urodzinki... ![]() Kurcze nie wiem czemu ale mój synek nie chce mi pić z kubeczków....woli np. herbatke pic z butelki....moze zaczne go powoli przyzwyczajac do tych kubkow a oduczac od smoka bo bedzie miał krzywe zabki....smoczek do zasypiania tez ma ale nieraz zapomne mu dac i tez zasnie wiec mysle ze on go nie potrzeboje. No z tymi przeziebieniami u dzieci nie ma zartów... ![]() ![]() ![]() Dobranoc dzieczyny ![]()
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2010-01-07 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisząc o przezutach pisalam o swojej Halci Co do psychiki, trudno mi to wytlumaczyć, ale ponoc po takich uzdrowicielach ludzie mja psychiczne problemy...ale to słyszalismy od księzy i osób bardzo wierzących...wiec w sumie nie wiem jak to z tym jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba dzisiaj wybiore sie do tej kolezanki i z nia porozmawiam, najwyzej powie mi, ze nie chce korzystac z pomocy tego Pana. Trudno, ale ja bede miala spokojne sumienie, ze chcialam pomoc. Co do tej psychiki po leczeniu niekonwencjonalnym to mysle, ze Kosciol uznaje taka metode leczenia jako sily nieczyste i stad moze ta teoria o psychicznym pogorszeniu zdrowia. Tak mi sie wydaje. Sama jestem wierzaca i chodzimy cala rodzina do kosciola ale niektore teorie sa dla mnie dziwne.
![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
bry (nie dobry)
albo łapałam grype żołądkowo-jelitową, albo sie podtrułam, albo może swińska? (ponoc pierwsze objawy sa identyczne z jelitówka) No zdycham, zoładek nie boli, ale do 3ciej w nocy to takie męczarnie, że odjazd, w nocy zyganko, teraz sruuuuuuuu...chyba w pracy mnie dzis nie ujrzą Piję gozka mocna herbatkę, za 20min wypiję Floridral...no musi mnie to postawic na nogi No i na sama mysl o jedzeniu to mnie nad kibelek gna ![]() Cytat:
![]() ![]() No i oczywiści warto wybrać sie do koleżanki, naprawdę warto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie!
Dzis Maz ma dziś urlop wiec nie mam za bardzo jak siedziec na necie, ciagle tyłek mi zawraca ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ja padnieta po ostatnich dniach.....Siatkówkę powypłatową aktywnie dziś uprawiałam ![]() A w domciu sajgon.....Dopiero ogarnęłam....Kubus juz ma się duzo lepieji to mnie cieszy najbardziej ...Bo reszta to z deka do niczego ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciukasy żeby poprawa była u Halci ![]() ![]() Zagoniłam dzieciaczki do łóżek...Trochę burczały....Ale co tam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Dziś to jestem wraczek kubraczek, sruu i zygu...no trzeba sie w koncu poświątecznie oczyścić
![]() Kobetki kochane, skoro juz mowa o nowotworrach, to przypomnę, że WOŚP zaraz zagra, w tym roku również dla dzieci z Onkologi... Co wiecej moge powiedzieć, jutro mija rok kiedy okazało się, że w drobniutkim ciele mojej córci jest ogromny guz, tego samego dnia trafilismy na onkologie...a następnego przyjechala TV i nakeciła nasza mała, jak skrajny przypadek zaniedbania lekarzy pierwszego kontaktu, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
marchwiana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Czesz dziewczyny
![]() Coś tu cisza nastała... ![]() ![]() ![]() Chcielismy wyjsc na sanki a tu u nas deszcz zaczoł padac ![]() ![]() Miłego dnia
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do kubeczków, może sprobuj dawac mu tą herbatkę z kubka niekapka, my mamy z miekkim ustnikiem firmy Nuby taki: http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/24...ml_nb9647_nuby A bidon taki: http://www.bdsklep.pl/product-pol-68...mem-330ml.html
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taki kubek niekapek w domu i nie chce z niego pic....napije sie łyka i żuci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moje słoneczko nie kuma niekapka ...ale za to pięknie pije przez słomkę ![]() ![]() Wpadłam na chwilkę i mykam już lulku ...Jutro dwunastogodzinny maraton ![]() Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też pije przez słomke... ![]() ![]() ![]() Dobranoc kobietki... ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anetko ja Ci współczuje, ze tak ciezko pracujesz ![]() --------- A moj maly spi, obiad mam wczorajszy wiec moge poleniuchowac ![]()
![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
tak, kubek z rurka
![]() ![]()
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To przy najbliższym wypadzie na miasto kupie mu i wypróbujemy... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Niunka moj synus nie umiał pić przez słomkę, tylko ja gryzł, a jak kupiliśmy bidona najpierw nie wiedział o co chodzi, a po 5 minutach łyknął i tak zostało, teraz chodzi i cały czas sobie popija
![]() W ktoryms poscie wkleiłam bidon jaki ma Paweł
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tylko na chwilę.Padam z nóg...I zaraz do wyrka....Kuba bidonka nie lubi ....Dawno mu kupiłam...On kocha te głupie słomki....Ot co...Taka mała fanaberia...A najbardziej kocha smoki....i te duże i te małe....Dobrze ,że kocha i mnie.... ![]() ![]() ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.