|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie przyszłe mamy 2009/2010 Cz.I
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
W spodnie akurat już się zaopatrzyłam - kupiłam ostatnio 2 pary, w jedne stare jeszcze się mieszczę i może dorosnę do 1 jeansów, które leżą w szafie, a które kupiłam właśnie na Allegro. Rozglądam się teraz za jakąś sukienką i czymś "na górę". Ze strony, którą podrzuciłaś miss.hot spodobała mi się np ta, tylko to chyba raczej na wiosnę... http://modnybrzuszek.pl/Sukienka_MARIKA-271.html
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Witam przyszle mamusie
![]() Mam nadzieje ze wkrotce uda mi sie do was dolaczyc - ostro pracujemy nad tym z malzonkiem ale jak na razie bez powodzenia. No coz, pozostaje tylko uzbroic sie w cierpliwosc...
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Jak się czujecie w Nowym Roku? Brzuszki rosną pewnie że ho ho ... Ja też musiałam już zaopatrzyć się w spodnie ciążowe, bo stare zaczęły lekko cisnąć. Kupiłam jeansy właśnie na 1go maja (koło Viko) i drugie spodnie w H&M fajne, ciążowe zielone bojówki . Już się nie mogę doczekać następnego USG, może nasze maleństwo zdradzi już płeć i wtedy będzie łatwiej mówić do brzuszka po imieniu . Dla chłopca wybraliśmy Mikołaj a dla dziewczynki wciąż się zastanawiamy ale pewnie zostanie Sabinka
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
Melduje sie po wizycie na USG. Potwierdzone, nasz dzidzius ma juz 20 tyg+4 dni i jest Amelia... . Tatus zachwycony , bo od poczatku nastawial sie na dziewuche, ja szczesliwa, bo mnie bylo wszystko jedno.Mala rozwija sie swietnie!!!! A u mojego brata wczoraj rano urodzila sie córeczka, nowa Lublinianka!!! ( na fotce kolor)
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-08 o 14:56 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miira, zapisz sie na watek Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=382722Jest super i mozna pogawedzic o dzieciach, bo na lubelskich zonkach o takich sprawach nawet nie chca sluchac, rzadko tam zagladam, bo duzo tam zazdrosci... A co chodzi o brzusie, to masz racje, mój juz jest dosc duzy i okraglutki, ja natomiast schudlam i od prawie 3 miesiecy trzymam sie w tej samej wadze.Dodaje ostatnie fotki z 1 stycznia ![]()
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-08 o 15:15 |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Marhalczar, fajne foty! Ja, mam nadzieję, odetchnę z ulgą już za tydzień, bo wtedy mamy takie USG i baaardzo chciałabym usłyszeć, że wszystko jest dobrze i maleństwo rozwija się jak należy. Na wątek, o którym piszesz zaglądałam już kiedyś, ale się wystraszyłam niektórymi wiadomościami i odpuściłam.
Marhalczar pewnie takich problemów nie ma, bo w Hiszpanii ciepło i kolorowo, a ja próbowałam dziś znaleźć coś sensownego do ubrania. I wiecie co? Straciłam nadzieję, że to w ogóle jest możliwe. Chciałam coś wesołego, żywego w kolorach (jakąś tunikę albo cieplejszą sukienkę), a praktycznie wszystko co widziałam na wieszakach było czarne, bure albo fioletowe - jak na pogrzeb! Nie mówiąc już o tym, że za byle szmatkę życzą sobie całkiem okrągłe sumki. Może znajdę coś na Allegro... |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki serdeczne, fotka z 3D mojej Amelii po prostu sie zachwycam i juz szukam podobienstwa ![]() Pewnie, ze tak, zobaczysz, ze wszystko bedzie ok. U nas nie jest cieplo, od poludni pada snieg i jest bialo na okolo, -3 stopni. Ja mialam ten sam klopot z ubraniami co chodzi o kolory...i jedyne co ciazowe to spodnie i 3 koszule, a reszta kupiona w sklepach normalnych o krojach rozszerzanych i kolorowe, az mi ulzylo po tym jak znalazlaam cos przyzwoitego.
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane...
zupełnie nie miałam kiedy do Was zajrzeć. Malhalczar gratulacje ślicznej córuni i imie które wybraliście też bardzo mi sie podoba O ile pamietam ten wątek mamusie majowo-czerwcowe odstraszył mnie że tam tak strasznie dużo ludzi pisze i nie da się nadążyć. My o jutra mamy 17 tc
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
A nasze maleństwo dało wczoraj przyszłemu tatusiowi na urodziny pierwszego solidnego kopniaka. Śmialiśmy się do rozpuku! Niesamowite wrażenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet mój TŻ ciągle pyta "czujesz coś" heheh . Ale jak do tej pory prócz sporadycznego bulgotania w brzuchu nic Ale mam nadzieje że jak dobrniemy do 20tc to już będzie się bardziej rozpychał/a
|
|
|
#43 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten czas leci, dopiero co przygotowalysmy wesela , a teraz dziecko, szykowanie wszystkiego niezbednego dla dzidzi ![]() My juz 21 tyg +4 dni...., a mala daje o sobie znaki, dzisiaj rano miala czkawke i tatus nie chcial oderwac glowy od mojego brzucha, poza tym czasami mnie laskocze swoimi raczkami i doprowadza mnie do smiechu...to spryciara ![]() Za niedlugo i ty bedziesz wiedziala co nosisz w brzusiu...ciekawe czy twój mezus dolaczy do grona kolegów z córkami ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Moja daje najwiecej znaku o sobie zawsze jak ja chce odpoczac czyli jak leze przy spokojnej muzyce lub po zjedzeniu czegos slodkiego. Dam ci rade, przed USg 20 tyg. pozwól sobie na dobra dawke slodyczy, wtedy malenstwo sie rozbryka i bedziecie mogli dobrze zobaczyc je cale...... Ja posluchalam mojej kumpeli i zadzialalo, na USg widzielismy na filmiku zgrabne ruchy panienki i okraglutka buzie, az chcialo sie ja pocalowac! No i pochwale sie moja tygodniowa bratanica, która juz rzadzi w domu...dali jej na imie Nikola Victoria
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-15 o 19:03 |
|||
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chłopczyk! Więc prawdopodobnie będzie Szymon albo Piotr. A co najważniejsze, rozwija się dobrze, wszystkie parametry są w normie, narządy wewnętrzne też. Nie bardzo chciał nam pokazać buźkę, bo ciągle "trzymał gardę" - jak to chłopak, i pewnie dlatego też częstsze są kuksańce niż subtelne łaskotanie jak w przypadku Amelki
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Janulla GRATULACJE chłopczyka
Kurcze to u mnie nie czuć w zasadzie żadnych ruchów a jak już to faktycznie "subtelne" więc może też u nas będzie dziewczynka Może dowiemy sie za 2 tyg .Laseczki ostatnio chodzi za mną morze i wakacje i tak sobie pomyślałam, że jeśli z Niunią/Niuniem będzie wszystko OK to może wybralibyśmy się nad morze (jak co roku). Myślałam o początku września... (termin porodu mam na koniec czerwca). Myślicie że to może wypalić? Gdzieś czytałam że spokojnie z Waw można z malutkim dzieckiem dojechać nad morze i tam po wypoczywać. My nie przepadamy za leżeniem plackiem na plaży więc byśmy spacerowali z wózeczkiem.
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-01-17 o 18:57 |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Miira, z tym odczuwaniem ruchów dziecka to bardzo względna sprawa. Ja po raz pierwszy poczułam, że to nie może być nic innego dopiero 1,5 tyg. temu. Potem długo nic ( a właściwie tak delikatnie, że prawie nic) i znów po tygodniu trochę mocniej. A Twoje maleństwo jest młodsze od mojego o 3 tyg, jeśli dobrze liczę, więc cierpliwości. Pod koniec pewnie będziemy miały dość tego boksowania
Odnośnie wyjazdu nad morze, to z tego co wiem, jod jest jak najbardziej wskazany, tylko musielibyście się rozejrzeć za miejscem pobytu, gdzie nie robiliby problemu odnośnie tak małego dziecka. No i jeszcze wygodny transport.
|
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE, GRATULACJE I GRATULACJE!!!...no tam juz kandytata na ziecia!!!!!... Moja nadal mnie laskocze jak cos jej sie nie podoba lub po tym jak cos zjem slodkiego, a w piatek miala pierwsza 10 minutowa czkawke.... ![]() Pozdrowionka! ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Ja mysle, ze tak, nie ma problemu, nawet dobrze calewj trójce zrobi wam taki wyjazd, swieze powietrze, jod, chlodny wiaterek... My tez myslimy o wyjezdzie nad morze, na pólnoc Hiszpanii gdzie jest chlodniej, bo w centrum upaly do 40ºC i nie mam zamiaru siedziec w domu w poludnia (rano i wieczorem jescze da sie wytrzymac)... a potem chcemy pojechac we wrzesniu lub pazdzierniku do Polski i ochrzcic malenstwo w gronie rodzinnym.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-19 o 14:28 |
||
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki we wtorek mamy USG połówkowe
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam Piękne się czujecie?
Brzuszki rosną?
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Dziś mieliśmy USG i... chłopiec
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
No to gorące gratulacje w tak mroźny dzień! A brzuszki rosną, oj, rosną. Mi w przeciągu ostatniego 1,5 miesiąca wyskoczył taki bębenek że ho, ho, a i waga w miejscu nie stoi. Do końca tygodnia siedzę w domku na zwolnieniu, bo ubiegłotygodniowy ból gardła już mi przeszedł, ale... na struny głosowe i mówię szeptem. Powiedzcie mi dziewczyny, a właściwie Miira (bo Marhalczar to inna szerokość geogr.) myślałyście nad wyborem szpitala? Już mi to zaczyna spędzać sen z powiek...
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
hop hop, ja z takim pytankiem... jeśli któraś z Was robiła usg3d/4d ewentualnie zamierza, to gdzie? zastanawiam się nad top medicalem na zana, wiem że obok nich jest jeszcze jeden gabinet ale jakoś nie wzbudził mojego zaufania - weszłam do poczekalni, słyszę jakieś głosy z gabinetu, ale stałam tam kilka minut i nikt nie przyszedł do rejestracji...
gdzie jeszcze można by się wybrać?a co do pytania o szpital - ja słyszałam dobre opinie o kraśnickiej, i tam pewnie wyląduję, zwłaszcza że mam 5 minut na piechotę ![]() ps... my tam na wątku majowo czerwcowym nie gryziemy a widzę tu prawie same czerwcówki, zapraszamy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Początkowo miałam plan by rodzić w Waw ale jednak mnie przekonali do Lbn.
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Ja też koniec końców raczej tam wyląduję, bo o tym miejscu słyszałam najwięcej dobrych opinii. Dorze by jeszcze było wybrać się z kilkoma wizytami do jakiegoś lekarza stamtąd. No i koleżanka uprzedziła mnie, że od czerwca planowany jest remont na położnictwie, a ponieważ i tak miałam zapytać o szkołę rodzenia, więc dzwonię i pytam zestrachana czy to prawda - tak, ale od lipca, ufff. Do szkoły się nie zapisałam, bo nie było wtedy oddziałowej, a wczoraj i dziś najzwyczajniej w świecie przez telefon mnie nie słychać
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1675192 2]hop hop, ja z takim pytankiem... jeśli któraś z Was robiła usg3d/4d ewentualnie zamierza, to gdzie? [/QUOTE] Ja robiłam w Top Medicalu, bo moja lekarka zasugerowała, że mają tam dobry sprzęt, ale z tego co wiem, w Luxmedzie też robią 3/4D. Tylko czemu to tyle kosztuje?! Na tamten wątek też czasem zaglądam, ale strrrasznie dużo dziewczyn i , jak dla mnie, przesyt informacji, a postanowiłam ostatnio trochę odpocząć od tych tematów, bo robi mi się mętlik w głowie
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w tym top medicalu to jakoś dziwnie... mają dwóch lekarzy, u jednego 250zł, u drugiego 300... i nie bardzo wiem co to oznacza? ten drugi faktycznie lepszy, czy po prostu bardziej oblegany? |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1675571 0]o, tak przy okazji... ile na staszica licza sobie za szkołę rodzenia?
a w tym top medicalu to jakoś dziwnie... mają dwóch lekarzy, u jednego 250zł, u drugiego 300... i nie bardzo wiem co to oznacza? ten drugi faktycznie lepszy, czy po prostu bardziej oblegany?[/QUOTE] Nie mam pojęcia! Ja byłam za 250 (raczej przez przypadek) i nie narzekam. Co do szkoły, to zapomniałam zapytać o cenę (ogólnie słyszałam nawet o 500zł) - jak już będę mówić, zadzwonię, wypytam i dam znać
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ogólnie to słyszałam od jednej z wizażowych koleżanek, że te przyszpitalne są droższe... jakby wbrew logice moim zdaniem, no ale... |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje, gratulacje, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!..., a masz fotke z USG?
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomimo , ze to inna szerokosc geograficzna to szpital juz dawno wybrany ...pañstwowy, blisko domu i gdzie od samego poczatku procesu FIV mnie prowadzili..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

W spodnie akurat już się zaopatrzyłam - kupiłam ostatnio 2 pary, w jedne stare jeszcze się mieszczę i może dorosnę do 1 jeansów, które leżą w szafie, a które kupiłam właśnie na Allegro. Rozglądam się teraz za jakąś sukienką i czymś "na górę". Ze strony, którą podrzuciłaś miss.hot spodobała mi się np ta, tylko to chyba raczej na wiosnę... 
... 

Ale mam nadzieje że jak dobrniemy do 20tc to już będzie się bardziej rozpychał/a
Może dowiemy sie za 2 tyg