|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie część X - jubileuszowa :D
Cytat:
ha ha ha golców dali ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Aa dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, że byłam dzisiaj u kosmetyczki i powiedziała, że mi uzupełni (cokolwiek miało to znaczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Anika czemu nie pisałaś 6 kl testu?
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
A po egzaminie przyszła do nas pedagog i powiedziała nam, żebyśmy nie rysowali nic w brudnopisach, bo ktoś na przykład narysował pana z nosem w kształcie peniska. Tak a'propos szesnastolatków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurdeee ząb mnie boli... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz swietne beda dopiero wtedy gdy odrosna cale naturalnki ![]() A z tym stanikiem to mysle, ze po prostu taki model. Napewno sa rozne zapiecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Rozeznanie
|
u mnie pielęgnacja się zmienia, w zależności od potrzeb, w kilku kwestiach cały czas szukam numeru jeden...
skóra mieszana, mocno wrażliwa, skłona do przetłuszczania i przesuszania za razem. drobne niedoskonałości, okresowo w większym stopniu. -pianka l'oreala happy -żel świetlikowy organic vipera -tonik&mleczko ziaja kozie mleko -ziaja płyn micelarny sopot -lrp płyn micelarny effaclar -tonik aspirynowy -tonik avene cleanance -woda termalna avene -żel do mycia avene cleanance -peeling ziaja ogórkowy -dermika drobnoziarnisty -krem pod oczy ziaja kozie mleko - żel swietlikowy -krem clinic dla meżczyn przeciwzmarszczkowy -effaclar ai -effaclar k -maseczka yves rocher gestes d'institute nawilzająca -maseczka yves rocher gestes d'institute z glinką -maseczka d'oliva odpręzająca -maseczka aspirynowa -krem tonujący biodermy spf 50 -filtr clinica 40 -thermal s vichy -nivea nawilżająco matujący do mieszanej -ziaja kozie mleko krem1 -clinic 3step do skóry suchej wieczorem demakijaż, raczej unikam mycia wodą, jesli już to używam pianki happy derm, ale wole żel vipery. tonik&mleczko ziaji, płyn micelarny. co drugi dzień kwas, jeśli nie - nawilżacz i olej. krem pod oczy w zaleznosci od potrzeb. rano mycie żelem avene, tonik z tej samej serii, filtr i krem pod oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cerę mam normalną w kierunku suchej. Co tydzień albo rzadziej przecieram ją pilingiem Joanny do ciała [ te pilingi do twarzy moim zdaniem w ogóle drobinek nie mają ;/ ]. A poza tym w okresie zimowym smaruję skórę kremem Flos-Lek z serii zimowej :P Ja spojrzałam ![]() Twoje włosy należą do typu włosów miękkich, prawda? Też ją widziałam ;/ Masakra ;/ Co się dziwić, że potem ludzie są niemile rozczarowani faktem, iż prostownica im włosy zniszczyła. I nie wiedzą jeszcze o co chodzi.
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I teraz wlasnie schodze z tego stopniowania. Najkrotsze mam juz za nos. Jeszcze najgorzej, ze u mnie te postopniowane szybciej sie niszcza... ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Moje wlosy naleza do typu miekkich od kiedy zaczelam stosowac glorie, venite i olej kokosowy ![]() Jutro wstawie wam zdjecie jakie mialam wlosy kiedys ![]() Dzis juz nie zdaze bo TŻ wpada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Byłam zwolniona z testu, bo byłam laureatką olimpiady humanistycznej (i finalistką matematyczno-przyrodniczej też, ale do tytułu laureata zabrakło mi 4 punkty chyba).
Aż sobie zobaczę odpowiedzi w internecie ![]() A nie, jednak jutro będą odpowiedzi. Edytowane przez aanika Czas edycji: 2010-01-13 o 15:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mimo, ze mowilam zeby nie ruszala mi gzywki na konieca ciachnela ![]() mam juz troche za brode ale i tak musze ja lapac wsuwkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
jyyli ja jakoś wolę trochę mniejsze zapięcia, nie wiem czemu tak mam.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- anika nam w Sp nic nie gadali o olimpidach.....
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
w gimnazjum tak
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 |
Rozeznanie
|
![]() nie wyobrażam sobie czegoś takiego. dla mnie sytuacja jest jasna, jako klient kupuje konkretną usługę, jesli dostaję coś innegomam prawo wymienić to lub żądać zwrotu. może jakby się takiej narobiło chryi kończącej się nawet przedłużaniem, to na drugi raz nie była by taka... kreatywna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() muzyczkę*też lubię, często sobie podśpiewuję ten kawałek : barcelona, barcelona ![]() zresztą film genialny, jak większość Woody'ego Allena ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuję: - do mycia twarzy: olejek myjący z BU, mydło afrykańskie, lub jak tego nie mam, to Babydream - jako tonik: hydrolaty : oczarowy, z kocanki - tonik z kwasami AHA/BHA - ładnie wybiela twarz, walczy z zaskórnikami, i pozbywa się blizn po trądziku - maseczka aspirynowa - peeling eznymatyczny z bromelainy z BU - dobry, ale nie wrócę już do niego - maseczka wulkaniczna z BU - dobra, raczej powrócę do niej ![]() - filtr 50+ SPF, ale nie pamiętam firmy :P - krem nawilżający Flos-lek, do skóry wrażliwej, jest lekki i nie zapycha, a to najważniejsze dla mnie - do tego Epiduo na noc - na dzień Clindacne A na to wszystko minerałki i jest cacy ![]() A jak robię sobie oczyszczanie twarzy - to parówka - potem wyciskanie, potem parówka, mydłem afrykańskim sobie traktuję twarz, na to tonik z kwasami i na to Epiduo ![]() ![]() W ogóle, to mam ochotę sobie kupić MP4, bo moje mp3 to już zmaltretowane i mało miejsca ma.
![]() |
#3294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale czego sie spodziewac jak sama fruzjerka miala wlosy sianowate... Teraz scina mi wlosy TZ ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Moja wymarzona dlugosc to z 10 cm krocej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |||
Zakorzenienie
|
No to to jest tak - jak stosujesz filtry, to sie potem czesto swiecisz (bo sie dziadostwo powoli wchlania, zwlaszcza, ze musisz jednorazowo aplikowac na twarz ok. lyzeczki kremu, czy innej emulsji). Zeby sie nie swiec mozna sobie naturalnie i bezpiecznie zmatowic twarz skrobia ziemniaczana (zdecydowanie najbardziej popularne, ale jak pisalam, u mnie nie mam do niej dostepu) badz tapioka, albo pewnie jeszcze jakas inna maka o podobnych wlasciwosciach, ale nie wiem dokladnie, wiem o tych dwoch. Tak sie matowic to mozna w ogole, nie koniecznie tylko i wylacznie na filtry.
A tapioka to jest wlasciwie taka maka z manioku (w razie watpliwosci, maniok - http://pl.wikipedia.org/wiki/Maniok_jadalny). Jakies jeszcze pytania? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Calme kupuje w Katowicach, wiec Ci to pewnie nie poratuje. W starym, takim jeszcze mocno PRLowkim Skarbku lub w jeszcze bardziej pozostajacym w tych klimatach Zenicie. Ale tez w kilku aptekach widzialam, i w DOZie widzie, ze tez maja (o, patrz - http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7541-Ziaja...wapniem_200_ml ). Poza tym, Dymka, Ty masz przeciez sklep firmowy w Poznaniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam wolę minimalizm ![]() ![]() ![]() ![]() idę malować paznokcie ![]()
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
moja również, jeszcze jakies 5- 10 cm i będzie cacy.
![]() |
#3299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale może to kwestia jakości zdjęcia? W ogóle bez sensu też jest rozmazane na miejscu końcówek włosów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.