![]() |
#271 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Dot.: za ma³o seksu w zwi±zku
Mam prawie identyczn± sytuacjê
![]() Z pocz±tku robili¶my to tak czêsto jak siê da³o, a teraz.... nie kochali¶my siê od 2 tyg. lub nawet wiêcej, bo dobrze nie pamiêtam. Parê dni temu zrobi³am mu to co strasznie lubi oraz wymasowa³am mu stopy. Powiedzia³ tylko, ¿e by³o super, a teraz ma ochotê sie zdrzemn±æ. Dzisiaj nawet poprosi³am go, ¿eby nasmarowa³ mnie ca³± kremem po k±pieli, a on na to: "nienawidze kremu, obejrzyjmy film'' (nasmarowa³, ale okropnie niechêtnie). Najlepsze jest to, ¿e na wieczór on chce codziennie film, a potem idzie spaæ ![]() Tak pozatym uk³ada nam siê ¶wietnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
No u mnie to w sumie od poczatku bylo za rzadko i bylam cierpliwa, ale moja cierpliwosc sie skonczyla....Teraz jestem od miesiaca wkurzona i sama nic nie inicjuje, a wrecz przeciwnie, psychicznie nie mam ochoty....
Zobaczymy co bedzie. Zadna skrajnosc nie jest dobra i bez milosci nie umialabym uprawiac seksu, ale jesli dwoje ludzi sie kocha to daje one niesamowite poczucie bliskosci, ktorego potrzebuje, a skoro facet nie ma takich samych potrzeb to jaki jest sens....Faceci to sa strasznie powaleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 152
|
my¶la³am ,¿e tylko ja mam taki problem z moim T¯. jeste¶my ze sob± ju¿ ponad trzy lata. na pocz±tku jak to w ka¿dym zw. bywa by³o b.gor±co. kochali¶my siê 3 razy dziennie. teraz kochamy siê raz na tydzieñ lub dwa...
![]() zaczê³am podejrzewaæ Go nawet o zdrade, ale raczej nie mia³by kiedy tego robiæ...ka¿d± woln± chwilê spêdzamy razem! obawiam siê, ¿e to mo¿e byæ spowodowane tym, ¿e przyty³o Mu siê w ostatnim czasie...s³ycha³am, ¿e wzost wagi ma du¿y wp³yw na sprawno¶æ równie¿ seksualn±. muszê siê za Niego wzi±¶æ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 213
|
Dziewczyny a nie bierzecie pod uwagê tego ¿e facetowi po prostu sie znudzi³o? Dok³adnie chodzi mi o to,¿e mo¿e ma dosyc monotonnego seksu i chce urozmaiceñ lub wiêkszej namiêtnosci??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 647
|
brak starañ? przecie¿ spora czê¶æ dziewczyn pisze o staraniach, ciuszkach itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku (jak siê pó¼niej domy¶li³am) mój T¯ w tamtym czasie mia³ kontakt smsowy ze swoj± by³±, któr± wydaje mi sie, ¿e przepêdzi³am na dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
chyba ¿e pracuje przez 6 dni w tygodniu w godzinach 21-8 rano a wolne ma 2-3 dni raz na 1,5 tygodnia, po takiej harówce nie ma siê nawet si³y na seks tak¿e Nonna nie uogólniaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Brak ochoty z powodu ciê¿kiego zapierd*** w pracy jest dla mnie tak oczywisty jak oddychanie... wiêc takie powody mo¿na na wstêpie wykluczyæ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Cytat:
Powodów unikania seksu przez mê¿czyznê mo¿e byæ bardzo wiele. Mnie na przyk³ad miêdzy innymi przez to rozpad³ siê siedmioletni zwi±zek. Czasem przy tak d³ugim sta¿u, w dodatku gdy mieszka siê razem ze sob± przez kilka lat, przy innych, niesprzyjaj±cych okoliczno¶ciach zanik libido jest jak najbardziej mo¿liwy. Ze mn± i moj± eks by³o w³a¶nie tak. Na pocz±tku rok, dwa du¿ej aktywno¶ci seksualnej, a potem w³a¶ciwie równia pochy³a. Zw³aszcza, ¿e ¿adne z nas nie pracowa³o, studiowali¶my , a ¿e studia mieli¶my niewymagaj±ce to rzadko nawet wychodzili¶my z domu. Kiedy widzisz dan± osobê 24/h, najczê¶ciej w warunkach domowych (brak makija¿u, dresy itp ![]() Oczywi¶cie nie jest to standard, znam pary które s± kilkana¶cie lat po ¶lubie, a aktywno¶ci± seksualn± zawstydzi³yby niejedn± parê nastolatków niemniej jednak wiêcej znam zwi±zków, w których wzajemny poci±g wyparowa³ w oparach nudy. Po drugie, mo¿e to wynikaæ z problemów faceta, mo¿e co¶ mu zgrzyta w ¿yciu poza ³ó¿kowym i przenosi to na sferê intymn±? Mo¿e ma problemy z erekcj±? Ja mam ten problem i z moj± obecn± T¯ te¿ mia³em okres kiedy "unika³em" seksu przez ca³e tygodnie co rodzi³o napiêt± i niezdrow± atmosferê. Ona my¶la³a, ¿e mnie nie poci±ga, albo ¿e j± zdradzam itp. W takich wypadach sytuacja zamyka siê w b³êdnym kole. On boi siê nie stan±æ na wysoko¶ci zadania, ¿eby jej nie rozczarowaæ, nie udaje siê wiêc nastêpnym razem stresuje siê jeszcze bardziej co owocuje jeszcze wiêksz± klap± i w rezultacie rezygnuje z tej sfery ca³kowicie. Tu pomaga rozmowa i to bardzo. Dla faceta przyznanie siê do dysfunkcji w tej dziedzinie to nie b³ahostka, jednak poprawa któr± osi±gn±æ mo¿na dziêki szczerej rozmowie i wzajemnemu zrozumieniu jest wrêcz niewyobra¿alna. Czasami dzieje siê to tak po prostu. Zdarza siê, ¿e przez tydzieñ, dwa nie my¶lê kompletnie o seksie, wtedy je¶li nawet do czego¶ dochodzi to raczej w wyniku prze³amania siê aby uszczê¶liwiæ partnerkê. Okresowe zaniki libido to rzecz raczej normalna u obu p³ci i wtedy trzeba po prostu to przeczekaæ. A mo¿e siê zdarzyæ, ¿e bêdzie to czas liczony nawet w miesi±cach - zw³aszcza, gdy dochodz± efekty ¶rodowiskowe typu: silny stres, strach przed czym¶, d³ugotrwa³e zmêczenie organizmu. Kolejna mo¿liwo¶æ to tryb ¿ycia. Bywaj± dziwne momenty. Ja z moj± T¯k± mieli¶my np. taki okres oko³o miesi±ca, ¿e ca³y czas imprezowali¶my, jako ¿e oboje zdecydowane lubimy "hulaszczy" tryb ¿ycia. Wtedy ani ona ani ja nie byli¶my zbyt skorzy do zbli¿eñ z prostej przyczyny, ¿e byli¶my ci±gle albo pijani albo na kacu, w dodatku ca³y czas w towarzystwie kilku do kilkunastu osób, nawet w nocy. (wiem, wiem - patologia ![]() Poza tym czê¶ciej facet, który ma co¶ na sumieniu, w sensie zdrady, flirtu itp. wykazuje wobec w³asnej partnerki wiêkszy popêd, po pierwsze dlatego, ¿e gryzie go sumienie (no, chyba ¿e sumienia nie ma ale takich wcale a¿ tak du¿o nie ma), a dwa, ¿e interakcja z inn± kobiet± daje mu zastrzyk energii seksualnej. Oczywi¶cie nie uogólniam ale znam takich, którym zdrada pod tym wzglêdem s³u¿y, nie zag³êbiaj±c siê ju¿ w tej chwili nad stron± etyczn± tej¿e. No i niedopasowanie seksualne. Je¶li dajmy na to zejdzie siê facet uwielbiaj±cy nowe doznania, szczególnie z tych bardziej ekstremalnych, z kobiet±, która uznaje seks tylko w ³ó¿ku w max 2-3 pozycjach to jestem pewien, ¿e na pocz±tku, na etapie fascynacji bêdzie im w ³ó¿ku dobrze ale prêdzej czy pó¼niej wyjdzie szyd³o z worka. A niekiedy mimo szczerych rozmów trudno to wy³apaæ bo nie ka¿dy facet przyzna siê chêtnie swojej ukochanej, ¿e najbardziej podnieca go bicie po twarzy czy co¶ w tym stylu, zw³aszcza gdy zna jej podej¶cie do tych spraw. Bêdzie wola³ na w³asn± niekorzy¶æ zmilczeæ ni¿ daæ siê wrobiæ w rolê oble¶nego zboczeñca. ![]() Koñcz±c przyd³ugiego posta, uwa¿am, ¿e NIE ka¿dy facet, który nie wykazuje w ³ó¿ku ochoty ma co¶ na sumieniu. Wrêcz my¶lê, ¿e takich przypadków jest relatywnie niewiele. Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Je¿eli kobita nie wie dlaczego facet nie chce siê z ni± kochaæ, a on nie chce jej powiedzieæ jaka jest tego prawdziwa przyczyna to czarno na bia³ym widaæ, ¿e nie jest szczery. A szczero¶æ to podstawa udanego zwi±zku (je¶li siê mylê to niech mi to kto¶ wyja¶ni).
Ka¿dy zdrowy cz³owiek, je¶li robi lub mówi co¶ nie zgodnie z prawd± to k³óci siê to z jego sumieniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 781
|
martiene mam ten sam problem, rozmowy w ogole nie pomagaja, jeszcze ostatnio us³yszalam : jak ci sie cos nie podoba to droga wolna ;/ jestesmyze soba 2 lata, nie wiem co robic ;( kocham go ale seks to jakis koszmar, 2-3 pchniecia i koniec!!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 278
|
Cytat:
By³ u urologa i podobno nic mu nie doradzi³ tak mi wczoraj napisa³, eh:/ Jestem za³amana. Tyle razy z nim ju¿ gada³am i NIC TO NIE DAJE. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
niezno¶na, naprawdê wyrozumia³a jeste¶, gdybym by³a facetem tez bym mi nie sta³ jakby moja kobieta mia³a takie podej¶cie. Jest wiele mo¿liwo¶ci dlaczego ma problem, nie nazywajmy tego od razu impotencj± ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Cytat:
Nie masz ³askawie czekaæ, a¿ on co¶ zrobi tylko próbowaæ prze³amaæ barierê razem z nim, wspieraj±c i rozumiej±c. W przeciwnym wypadku mo¿e to on powinien poszukaæ dojrzalszej i bardziej zaanga¿owanej partnerki? No i mam nadziejê, ¿e nie rzuci³a¶ mu w twarz tym "impotentem" ![]()
![]() |
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() iiii nie rzuci³am mu w twarz z tym "impotentem". Muszê dodaæ ¿e czasem sam mówi-?"nie s±dzi³em ¿e jestem impotentem" Najwy¿ej zwi±zek bez sexu bêdzie i tyle ![]() No co Ty nie rzuci³am. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Mnie siê i tak wydaje, ¿e go nie podniecam odpowiednio i tyle
![]() ![]() No bo jak wyt³umaczyæ, ¿e zobaczy jakie¶ go³e babeczki, czy filmiki erotyczne i sam sobie robi dobrze. Eh najwidoczniej woli to sam ze sob± robiæ ni¿ ze mn± ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
jezus maria... jeste¶ jego pierwsz± kobiet± i dziwisz siê ¿e nie mo¿e mu stan±æ? przecie¿ facet to te¿ cz³owiek a nie maszyna do seksu, przed pierwszym razem tym bardziej ma prawo do takich sytuacji, mo¿e poprostu nie chce tudzie¿ nie jest gotowy. a co to tylko kobieta ma prawo nie byc gotowa na pierwszy raz? facet to jak na zawo³anie? takie sytuacje zdarzaj± siê czêsto nawet bardzo czêsto. Moim zdaniem powinni¶cie wiêcej czasu po¶wiêciæ na poznanie swoich cia³ ni¿eli na sam stosunek i po jakim¶ czasie gdy bêdzie siê czu³ swobodnie sam wyjdzie z inicjatyw±
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
To te¿ co¶ do³o¿e od siebie, my jeste¶my po ¶lubie 2,5 roku, rok przed ¶lubem mieszkali¶my razem, by³o ca³kiem ok pod tym wzglêdem, i co naj¶mieszniejsze wszytko siê zacze³o piepszyæ po ¶lubie, coraz mniej coraz mniej, teraz raz na tydzieñ zawsze w sobotê albo niedziele. Mê¿u¶ przychodzi z pracy i ma swoje rozrywki - zje¶æ, zagraæ w grê, obej¿eæ tv i i¶æ spaæ- czuje ¿e dla mnie nie miejsca i jestem mu tylko potrzebna ¿eby posprz±taæ wyprasowaæ itd. Próbuje go jako¶ podej¶æ jako¶ zachêciæ ale poprostu brak mi ju¿ si³, jestem ju¿ zdesperowana. Nigdy nie by³ jako¶ specjalnie romantyczny ale teraz wg. niego jak ogl±damy film i on po³o¿y na mnie rêkê to jest przytulanie i nie rozumiê czemu mi ci±gle ma³o czu³o¶ci, nie wiem co robiæ i jak do niego dotrzeæ. O zdradê go nie podej¿ewam, o jakie¶ problemy zdrowotne te¿ nie, bo jak do czego¶æ dojdzie to jest super, wiêc nie wiem czy to lenistwo czy co. Nie wiem czy szukaæ sposobu ¿eby jako¶ podkreciæ to wszytko, czy wrêcz przeciwnie odwróciæ siê i mo¿e co¶ do niego wtedy dotrze. Nie mam ochoty czekaæ na sobotê - bo szczerze mówi±c jak ju¿ przyjdzie ta sobota i wiem ¿e pewno do czego¶ dojdzie to czasem mi siê poprostu odechciewa - chyba dlatego ¿e to takie troche z gór wiadome. Na dzi¶ mam plan ostateczny wystrojê siê w pi¿amkê z nocy po¶lubnej (tór± mia³am raz na sobie), otworzê winko i jak to nie pomo¿e to siê poddaje i ¿yjê w celibacie, albo kupuje wibrator.
Edytowane przez myosotis1232 Czas edycji: 2010-03-19 o 12:02 Powód: pomy³ka przy wpisaniu ile jeste¶my po ¶lubie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze razem nie mieszkamy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
No w³asnie sobie tak my¶lê, a co do cholery z moimi potrzebami, ile to mo¿na znosiæ jego fochy ¿e on jest zmêczony ¿e chce zagraæ na komputerze, ¿e to ¿e tamto, do¶æ tego teraz mo¿e ja bêdê mówiæ ¿e chce to i tamto a on niech siê podporz±dkuje. Co do schematów z domu to jaki wg was mo¿e mieæ wp³yw wychowywanie siê bez ojca?
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-02 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-02 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedz od zawsze nie mia³ ojca??? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Wydaje mi siê, ¿e jak od zawsze to mo¿e byæ ten syndrom, ale nie wiem, mo¿e reszta siê wypowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-02 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja siê poddaje, mam wszystkiego do¶æ. Z wczorajszch planów i zamiarów znów nic nie wysz³o, znów zosta³am odrzucona. Dziwne bo przez ca³e popo³udnie by³o ca³kiem mi³o i nawet mnie przytula³ (chyba ostatnia rozmowa na ten temat troche poskutkowa³a), troche siê powyg³upiali¶my. Wieczorem tzn. ok. 21 "zorbioa na bustwo" zacze³±m go dotykaæ, potem zaproponowa³am lampkê wina, zgodzi³ siê wypi³ wino i mimo moich usilnych i ewidentnch starañ zacz³ swoj± melodiê, pierwsze ¿e go plecy bol± jak ju¿ t us³ysza³am to wiedzia³am ¿e nic z tego nie bêdzie. Potem tylko le¿a³ i mówi³ ¿e spaæ mu siê chce, ¿e siê nie wyspa³ ¿e trzeba rano wstaæ (chodzi do pracy na 8), to za chwilê mu by³o nwygnie i prosi ¿ebym siê odwróc³a to mnie przytuli i bêdze wygodnie. Dziwne bo zauwa¿y³am ¿e jak zacze³am siê do nego zbli¿aæ wyczu³am ewdentne zak³opotanie, taki nerwowy troche odrazu te wykrêty. W koñcu nie wytrzyma³am, odwróc³am siê i tak przele¿eli¶my 15 min. po czym dopi³am wino i poszli¶my do ³ó¿ka (widzia³ moje wkurzenie). W ³ó¿ku le¿a³ jeszcze z godznê zanim zasno³. Ne odezwa³ siê ani s³owem, rzuci³ tylko standardowe kocham i dobranoc. Mia³am ochotê zapytaæ go czy ma inn± - choæby po to ¿eby da³o mu to do my¶lenia ¿e jest co¶ nie tak, ale w koñcu mnie zwyczajnie zablokowa³o. No i tak to mniej wiêcej zwsze wygl±da, taki bêdzie ca³y tydzieñ - mo¿e w sobotê mu siê zachce. TZN NIE!!! nie bêdzie taki tydzieñ bo ja ju¿ siê do niego nie zbli¿ê. Nie wiem co zrobiæ czy mam z nim o tym pogadaæ znowu ale wiem ¿e powie ¿e on siê nie wysypia i jest wieczorem zmêczny albo co¶ podobnego. Nie wiem ale rano jak wsta³am to poprostu nie mia³am ochoty na niego patrzeæ, czu³am jak±¶ tak± wewnêtrzn± z³o¶æ o to ¿e najbli¿sza osoba ma mnie chyba za nic nie liczy siê wcale z moimi potrzebami i ci±gle mnie odrzuca. NO to siê wygada³am, troche mi lepiej.
My¶licie ¿e powinnam go zaptaæ czy ma inn±?? Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-02 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 289
|
Rozmawialas z nim co jest przyczyna tego ze Cie odtraca? Zanim zapytasz go o kochanke, porozmawiaj z nim szczerze, wypytaj. Powiedz o tym co Cie boli i czego Ci brakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
Muszê tak zrobiæ, obawim siê ¿e i tak siê niczego nie dowiem, mieli¶my ju¿ kiedy¶ podobn± rozmowê, by³o to po tym jak znalaz³am na kompie "super foteczki" ca³kiem przypadkowo - szczerze by³am troche w szkou z tego powodu i wtedy w³a¶nie go pyta³m po co t robi, po co zbiera te wszytkie zdjêcia, czy ja mu nie wystarczam czy czego¶ mu brakuje, czy chce czego¶ innego? powiedzia³ ¿e nie ¿e mu siê podobam ¿e nie chce nic innego i ¿e wszytko jest super tylko ¿e za ma³o tego seksu, no wiêc ja mu mówie ¿e te¿ uwa¿am ¿e za ma³o (wtedy by³o mo¿e ciut wiêcej ni¿ teraz) ale mówiê mu to Ty nigdy nie masz ochoty bo jeste¶ zmêczony, to mi powiedzia³ ¿e co on mo¿e zrobiæ jak chce mu siê spaæ. Wracaj±c do tych stronek, wtedy wykasowa³ wszystko z kompa i powiedzia³ ¿e nie bêdzie ju¿ ³azi³ po tych stronkach jak mi to przeszkadza. Ale dalej tam zagl±da, ostatnio chyba sobie zapomnia³ wszytko pousówaæ, bo znalaz³am stronki z grudnia, a ile tego wszcze¶niej by³o nikt nie wie, ale nie czepiam siê o ju¿ o to, niech sobie popatrzy jak chce. Dobra chyba czeka nas dzi¶ powa¿na rozmowa. Muszê przemy¶leæ jak do tego podej¶æ ¿eby mi powiedzia³ jak najwiêcej.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-03-02 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.