| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-01-19, 10:15 | #3961 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat: 
 Też bym "kciała" inaczej trochę ale cieszę się że jest jak jest. Robimy to w takiej wersji, jakie mamy możliwości  ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2010-01-19, 10:16 | #3962 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat: 
  to nie koszt bo jakaś wieża czy cos tam i płyty na pewno macie to w domu   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:17 | #3963 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  ach wkurza mnie to bardzo. Pisałyście o noclegach dla gości to moi będą goście nocować u mnie, u brata w mieszkaniu, a z okolic to do domu będzie odwóz, a jak tż organizuje tę sprawę to nawet nie wiem   | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:20 | #3964 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Leszno 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:25 | #3965 | 
				 | 

Puścic muzykę puścimy, tylko myślę że nie będzie kiedy tańczyć. Do tego trzeba się rozkręcić. A jesli zjedzą dwa dania i deser, zobaczą prezentację, itd to te 3h szybko zlecą. Tzn mogę dać np godzinkę na tańce, ale czy to wypali?

| 
|     | 
|  2010-01-19, 10:27 | #3966 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Cytat: 
  Czyli jesęłi rozłożyć na 4 godziny to co musi być np.: 17.00 powitnaie na sali,szampan +próg 17.15 obiadek a że jest malo gości to szybko rozdadzą i ok. 18.20 pierwszy taniec i po nim od razu wszyscy tańczą Ok. 19.30 tort, w międzyczasie można densować Ok. 20.30 oczepiny  Jakiś taniec na do widzenia  Cytat: 
  mamy tez wsórd znajomych stałych bywalców  wesele i znawców przyśpiewek, więc będzie zabawnie   
				__________________ Ślub | ||
|     | 
|  2010-01-19, 10:32 | #3967 | |
				 | 

Cytat: 
  ale ja nawet myślę, ze obiadek tak długo nei potrawa i jeszcze więcej czasu by było na tańce  A jak chcecie prezentacje zrobić to zamiast oczepin albo po nich, na zakończenie przyjęcia  I na koniec można by dac "i zyli długo i szczęśliwie" może ostatni taniec i koniec przyjęcia  Albo jakoś tak pokombinować  Na pewno da się coś wymyslić  4 godziny to duzo czasu   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:36 | #3968 | ||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
  kolor włosów się zmienił, ale mentalność blondynki mi pozostała  ale w dalszym ciągu uważam, że do takich butków, kwiatuszek w tym samym kolorze  Cytat: 
  Cytat: 
 1. wszyscy goście stanęli w dużym kole, łącznie z parą młodą. potem jeden kolo z zespołu zszedł ze sceny i wziął taką skórzaną torbę i podał jednej osobie, w celu przekazywania z rąk do rąk dalej gsy grała muzyka, gdy muzyczka ucichła, osoba która właśnie miała torbę musiała z zamkniętymi oczami wyciągnąć z niej jakiś jeden przedmiot i go użyć. i na całe moje nieszczęście wylosowałam ogromne majty i musiałam je założyć na sukienkę ale najgorzej mieli faceci, bo dwóch wylosowało fartuszek z doczepionym sztycznym penisem, a na to wszystko patrzyły dzieci i się straaasznie interesowały, a co to? a po co? ale fajne!  a ich rodzice --->  owszem było śmiesznie, ale nie dla wszystkich 2. zabawa z balonami, również przeprowadzona o takiej godzinie,że najbardziej zaintersowaną grupą były dzieciaki. zabawa polegała na tym (też w niej brałam udział, na ogromną prośbę PMki, mojej koleżanki, bo nikt nie chciał iść), że były dwie drużyny, pana młodego i panny młodej. w każdej były po trzy pary. były tzry rundy. w pierwszej dziewczyna miała stać prosto przodem odwrócona do swojego partnera (on na drugim końcu sali stał, a na podłodze obok niego były balony). chłopak miał złapać balona i podbiec do swojej partnerki, balona miał ustawić między biodrami, chwycić ją za pupę i uderzyć swoimi biodrami w jej biodra żeby balon pęknął. potem dziewczyna miała się obrócić pupą do niego i oprzeć ręce na krześle, a chłopak po balona i możecie się domyśleć co miał zrobić. a na końcu miał przybiec z ostatnim balonem i usiąść na krześle, a dziewczyna miała na niego skoczyć okrakiem. było to bardzo żenujące  na tym weselu był też mój szef i potem sobie oglądał filmik z tej zabawy i mi robił durne przytyki  Cytat: 
 Cytat: 
  ) a welon złapała jakaś laska. i oprócz tego że było gorzko gorzko (nie pocałował jej, tylko przytulił ) to jeszcze kazali im wziąć w usta obranego banana i tańczyć tak, żeby nie pękł. no po prostu    Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  kto ma być to będzie i z tego się trzeba cieszyć (sama ostatnio przeżywałam wiecie jaką sytuację ale tżcik mnie postawił do pionu, i po części wy też  i już się tym nie przejmuję)   
				__________________ 15.10.2013 Szymuś   mój mały wielki cud 72--65--->62 | ||||||||
|     | 
|  2010-01-19, 10:37 | #3969 | |
				 | 

Cytat: 
   Myślę, że może udałoby się to jakoś zorganizować...tzn nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał się bawić, ale godzinę możemy przeznaczyć na tańce. Nie będzie oczepin ani nic takiego. Może bukietem będę kogoś chciała znokautować  jeszcze to przemyślę. | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:40 | #3970 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Na sam początek duży   dla Tosi  Będzie dobrze kobieto, nie zamartwiaj się i ciesz się przygotowaniami (wiem że z tą twoją pracą to ciężko...  ) Nie ważne ile osób będzie - nie ważna ilość tylko jakość  U nas będzie dokładnie 24 znajomych czyli 12 par  reszta to rodzina, czyli razem jakieś 120-130 osób się uzbiera  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) My też będziemy mieli wiejski z bimbrem made by mój wujaszek kochany   Cytat: 
  u znajomych było 80 osób i nikt nie tańczył! ale to było szczególnie dziwne że z 50 osó to byli znajomi młodych czyli młode osoby!  i non stop siedzieli przy stolikach i pili. dziwne  Cytat: 
  rodzina jedna i druga zna większość ale ze znajomymi gorzej  A. I jeszcze o zabawach była mowa. Moim zdaniem to zależy od gości. Jak ktoś ma właśnie taką zabawową rodzinkę to fajnie jak ma porządne oczepiny. A jak młodzi mają wyciągać na siłę gości do jakichś sprośnych zabaw to już lepiej żeby ich w ogóle nie było...  Cytat: 
  Samoa ma dobry plan  Pobujajcie się do pierwszegotańca i reszta na pewno do was dołączy   | ||||||
|     | 
|  2010-01-19, 10:46 | #3971 | |
				 | 

Cytat: 
  ) kurcze już zadnego nei złapie a szkoda.   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:55 | #3972 | 
| Zakorzenienie | 

NO mam około 40 miejsc wiec jak mam wesele na ok. 100 osob to ja nie wiem jak dla wszystkich :P

| 
|     | 
|  2010-01-19, 10:55 | #3973 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Mówiąc oczepiny miałam na myśli bukiet własnie  Ja będe rzucac bukietem  Ale będziecie miec dużo jedzonka. Cytat: 

__________________ Ślub | |||
|     | 
|  2010-01-19, 10:58 | #3974 | |
				 | 

Cytat: 
    prawie to samo     | |
|     | 
|  2010-01-19, 10:58 | #3975 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

wiecie co kupujemy dzis wódke rozważalismy Finlandie i Pana Tadeusza, stanęło jednak na PT (bo jest po prostu tańszy) ale juz sama nie wiem czy dobrze robimy   ja sobie tez nie wyobrażam wesela bez muzyki, przyspiewek itp moja rodzina i rodzina TZ by tego nie zniosła, sami by zaczeli sobie śpiewac i tanczyc do tego, rozrywkowi jestesmy  Ellin_ak na takim przyjeciu to ok, puscicie muzykę zeby jednak przypadkiem głuchej ciszy nie było, a myślę, że jakos sie samo to rozkręci, bo przeciez to Wasze najblizsze rodziny beda, poznacie sie, porozmawiacie i nawet się nie obejrzycie i juz bedzie po   
				__________________ * ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-01-19, 11:00 | #3976 | |
				 | 

Cytat: 
  a powiedz mi, jeśli rzucasz bukietema nie welonem, to czy welon odpinasz i kiedy? 
				__________________ 15.10.2013 Szymuś   mój mały wielki cud 72--65--->62 | |
|     | 
|  2010-01-19, 11:01 | #3977 | |
				 | 

Cytat: 
  Każdy zje coś dobrego, może rzeczywiście godzinkę przeznaczymy na tańce... Ja kocham tańczyć, Tz nie za bardzo ale w sumie przyda nam się tak poprzytulać po tym całym stresie   
				__________________ jesteśmy razem-13.02.2008  zaręczyny-1.07.2009  ślub cywilny-1.07.2010  ślub kościelny 7.08.2010   Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-01-19 o 11:03 | |
|     | 
|  2010-01-19, 11:14 | #3978 | |||
				 | 

Cytat: 
  Duż dziewczyn chce tu wziąc PT, wiec chyba dobrze robisz -poczuj instynkt stadny  Cytat: 
  ) przez próg na sali przeniesie - ale to zobaczę czy będzie mi wygodnie jak sie welon będzie pałętał  No i na sali będe bez welonu i dlatego też rzucam bukietem  Cytat: 
  Cena bardzo spoko  A jak goscie nie będa chcieli tańczyc to lepiej żeby cos grało w tle to nie będzi eniezręcznej ciszy   
				__________________ Ślub | |||
|     | 
|  2010-01-19, 11:30 | #3979 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   Tośka nei martw się tak, my mamy zapraszanych jakieś 62 osoby (z dziećmi i nami), część odmówi zapewne (np koledzy Tż, bo są w anglii i nie wiemy, czy przyjadą), jak przyjdzie 50 to będzie super! 
				__________________ | ||
|     | 
|  2010-01-19, 11:31 | #3980 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  bedzie PT   
				__________________ * ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... | ||
|     | 
|  2010-01-19, 11:36 | #3981 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cześć   Moja koleżanka miała na 35 osób i ponoć świetnie się bawili. Ja uważam tak jak Kaśka,że nie chciałabym by moje wesele było jak stypa bez zespoły,tańców.Dlatego też,pomimo tego że będziemy mieć małe wesele to będzie zespół,tańce. U mnie rzucanie welonem nie będzie,bo będą 2 panny i jeden kawaler.  Zresztą ja niewiem czy w o ogóle welon będe mieć.   Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-01-19 o 11:37 | 
|     | 
|  2010-01-19, 11:40 | #3982 | 
				 | 

a u mnie w dalszym ciągu są zdania podzielone co do wódy, częśc obstaje przy PT właśnie, a część przy Soplicy/Sobieski   Samoa: bo tak się zastanawiałam, czy jeśli zdecyduję na rzucanie bukietem, to czy powinnam też ściągnąć welon czy nie  ale to jeszcze nic nie wiadomo, bo nie wiem ani jaki będę mieć bukiet, ani jaki welon   przytaczam mój wczorajszy dialog z tżtem: ja (przytulam się do niego): mój ty prawie mężu  on (cieszy) : prawie robi wielką różnicę  ja: a chciałam zabrzmieć romantycznie  :co  ol: on:  ostatnimi czasy im częściej jest temat ślubu, tym dziwniej się tż zachowuje. czyżby ogarniał go stres??  ale żeby tak wcześnie   
				__________________ 15.10.2013 Szymuś   mój mały wielki cud 72--65--->62 | 
|     | 
|  2010-01-19, 11:43 | #3983 | 
| Adwokat diabła Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: Warsaw 
				 | 

Hello! pyrkam do Was z pracy   
				__________________ With enough time, we all find  what we're looking for.  Even if it was there all along | 
|     | 
|  2010-01-19, 11:45 | #3984 | 
| Zakorzenienie | 

ooo jaaaaa   właśnie dostałam kaczke na rosołek  robił ktoś??? jak smakuje rosół z kaczki??? | 
|     | 
|  2010-01-19, 11:48 | #3985 | 
				 | 

dajesz tadka! tadek dobry jest! oł jes!    | 
|     | 
|  2010-01-19, 11:48 | #3986 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 

__________________ Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-19 o 11:49 | ||
|     | 
|  2010-01-19, 11:49 | #3987 | |
				 | 

Cytat: 
  omg! nigdy nie robiłam i chyba bym nie zjadła, bo nie lubię kaczki, tłusta strasznie  poza tym kojarzy mi się z czarną polewką    p.s. widziałam w "szafie" twoje fotki i zakochałam się w Twoich butach!!!   ja na razie nic nie wkleję, bo nic nie mam wybranego   
				__________________ 15.10.2013 Szymuś   mój mały wielki cud 72--65--->62 | |
|     | 
|  2010-01-19, 11:52 | #3988 | ||
| BAN stały Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
  Możliwe,że go dopada stres  Mój tż zaś odwrotnie on najwięcej nawija na temat ślubu ze mną niż na odwrót ja z nim.  Cytat: 
   Kaska,czy ty widzisz co Aaś napisała.    Wiem,wiem,że o wóde chodzi.   | ||
|     | 
|  2010-01-19, 11:55 | #3989 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 są extra  mam je w domku i gdyby nie ta zima i ta specjalna okazja już bym w nich pomykała eeeeeej pomóżcie mi chciałabym do tej sukienuni mojej rękawiczki moja mama koniecznie by chciała takie szydełkowane ... koronkowe z palcami tylko do połowy..a do mnie one kompletnie nie przemawiają.. powiedzcie czy pasują takie do tej mojej ?? bo chyba lepsze takie gładkie no nie ???.. tylko no własnie nie wiem.. strasznie mi sie nie podobaja te zawichajstry z kółeczkiem na środkowy palec... szczegolnie ze zarezcynowy bede miala na srodkowym.. to idiotycznie to chyba bedzie wygladalo.. znowu nie wiem czy takie pelne z calymi palcami i do lokcia beda pasowaly ????? poradźcie coś bo umre z rozpaczy nad rękawiczkami gdzie jest kaśka ona miała mega wizje mojej sukni (poza tym welonem :-P) zaraz poszukam fotek to wam pokaze o co mi chodzi  szydełkowane  satynowe całopalcowe  standard ślubny :blee:  choć akurat te nie są aż takie blee ale wiecie o co mi chodzi a może taki  samoa co myślisz ??? dziewczyny ?? Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-01-19 o 12:00 | |
|     | 
|  2010-01-19, 11:55 | #3990 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

jak skończy się kolęda to mamy z TŻ przyjśc to on nam wytłumaczy dlaczego tak
 jak skończy się kolęda to mamy z TŻ przyjśc to on nam wytłumaczy dlaczego tak 

kiełbasy, salcesony, smalec, ogóreczki, żurek wiejski z kiełbasą, pierożki ruskie itd.
 kiełbasy, salcesony, smalec, ogóreczki, żurek wiejski z kiełbasą, pierożki ruskie itd.