|
|
#211 | ||
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 521
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
dla mnie pewne połączenia kulinarne są niedobre i dla mnie taki przepis jest niedobry, każda ocena jest subiektywna, szkoda, że zastrzeżenia są dopiero do tych niższych. przepis to przepis, nie dotyczy tylko jasności, dokładności, składników. chodzi też o smak. nie wstawiam wszystkim mięsnym daniom 1 bo nie lubię mięsa. Cytat:
i skoro to nie wątek o Tobie, to sama nie zaczynaj.
__________________
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! |
||
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Ślunsk :)
Wiadomości: 27 535
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Nie chce mi się nawet komentować.
|
|
|
|
#213 |
|
La Moderatoiure
Zarejestrowany: 2005-11
Wiadomości: 16 393
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
A ja mam taki problem.
Mianowicie, chciałam dodać zdjęcie i niestety czy wybieram Typ pliku jpe czy png czy *.* - nie widzę żadnych zdjęć w żadnym folderze na moim komputerze. Mało tego, przerobiłam zdjęcie na plik png i też go nie widzi. Bawiłam się w udostępnianie jako aministrator ale to też nic nie zmieniło. Sprawdzałam na imageshacku i innych hostingowych stronach i tam widzi normlanie wszystkie rodzaje zdjęć/obrazów. Mam Vistę. Help
|
|
|
|
#214 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
Zarejestrowany: 2001-10
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 6 818
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
LaMonica przekazałam pytanko do programisty. Może będzie potrafił pomóc. Nie masz rozszerzenia jpg. ? Tak by było chyba najłatwiej.
Weszłam na Twój blog kulinarny. Ślinka leci
__________________
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 18 424
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
ja mam pytanie o tabelkę SW, która pojawia się pod avatarem, lokalizacją, itp. czy można ją ukryć? szukałam nowych opcji w ustawieniach, ale nie znalazłam.
|
|
|
|
#216 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
Zarejestrowany: 2001-10
Wiadomości: 12 324
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 18 424
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
dzięki.
|
|
|
|
#218 |
|
La Moderatoiure
Zarejestrowany: 2005-11
Wiadomości: 16 393
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Gdy chcę dodać zdjęcie nie mam wyboru dla jpg tylko dla jpn i png oraz *.* - co onzacza zazwyczaj "wszystkie pliki". Inne rozszerzenia mi się nie wyświetlają do wyboru. Już odpisuję programiście.
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Tricity
Wiadomości: 2 156
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Mialabym kilka pytan/udoskonalen co do smacznegowizazu:
1. czy bedzie kiedys mozliwosc edycji dodanych przepisow? - poprawa literowek np. czy tez dodania propozycji podania? albo tez dodawania zdjec w pozniejszym terminie? 2. czy bedzie mozliwosc kategoryzowania przepisow dodanych jako ulubione? interesowalyby mnie spersonalizowane katalogi takie jak np. 'Przepisy do testowania', 'Swiateczne','Obiady', etc. 3. czy bedzie mozliwosc wyszukiwania przepisow nie tylko po nazwie przepisu ale rowniez po loginie uzytkownika? 4. czy bedzie mozliwosc przesylania wybranego przepisu mailem do wybranej osoby? Z gory dzieki za odp.
__________________
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. |
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
dodawanie zdjęć ASAP plizz
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Chce pochwalic nowe opcje na SW
![]() Jest juz opcja usuwania przepisow z katalogu ulubionych i wyszukiwanie tam po kategoriach ![]() Podoba mi sie
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
dziś 2 razy próbowałam dodać komentarz do przepisu...
pomimo iż na samej górze wyświetliło się " Komentarz został dodany" nie widać do na dole pod innymi coś zepsułam ??
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
A ja skorzystałam z czegoś takiego jak: WYŚLIJ TEN PRZEPIS NA PODANY E-MAIL, wpisałam adres, kliknęłam wyślij i wyskoczyło mi, że przepis został zgłoszony do modernizacji.
I co...? |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Psujki w ataku
Zgrzyty pewnie sa przejsciowe, bez paniki
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Ej no to nie jest śmieszne. Nie chciałam bezpodstawnie wysyłać czyjegoś przepisu do modernizacji. |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Jesli w uwagach nie wpisalas nic, to moderator nie bedzie go bral pod lupe i finito
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Ale ja chciałam go sobie na maila wysłać i podałam swój adres. Maila nie dostałam tylko info, że przepis zgłoszony do modernizacji...
![]() |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Mam przemyslenia na temat rankingu Smakmistrza.
W tej chwili zasady sa takie, ze w rankingu licza sie recenzje z danego miesiaca i to jest OK ale czy nie lepiej by bylo, by liczyly sie tylko recenzje do przepisow wrzuconych przez uzytkownikow SW tylko w danym miesiacu? Wg mnie to by zachecilo do regularnego udzielania sie na SW, nie tylko zrywami na akord raz na jakis czas. Sama w styczniu wrzucilam tylko dwa przepisy (mea culpa, poprawie sie), a mimo to jestem w czolowce rankingu dzieki ocenom za przepisy wrzucone w grudniu - to troche nie fair wobec osob, ktore dokladaja wiele staran teraz, w styczniu. Oczywiscie nie fajne byloby pomijanie ocen z poprzednich miesiecy tylko dlatego, ze dostrzezono je w katalogu pozniej - wciaz dochodza nowi uzytkownicy SW i regularnie beda odgrzebywac starsze przepisy, wiec moze rozwiazaniem bylby tu drugi ranking - stworzony pod koniec roku, ktory podliczylby oceny za przepisy wszystkich uczestnikow z calego roku i uhonorowal tytulem (Smakmistrz Roku, moze?) osoby, ktore przez caly rok aktywnie udzielaly sie na SW? Takie moje luzne gdybanie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: Gdańsk
Wiadomości: 12 728
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
A ja bym prosiła o wymóg wyraźnej informacji, bądź odesłanie mnie do linka, gdzie wymóg ów wymieniony jest (bywa, żem gapa), skąd dany przepis pochodzi.
Uwielbiam gotować i z ciekawością przejrzałam SW, rzuciło mi się w oczy parę znajomych, a jednocześnie dość oryginalnych przepisów i teraz wolałabym przeczytać, że przepis pochodzi z takiej a takiej strony, bądź stanowi jego modyfikację, niż zastanawiać się czy został po prostu skopiowany z jakiegoś kulinarnego bloga z pominięciem wzmianki o autorze. |
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Ślunsk :)
Wiadomości: 27 535
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Hmmm... a jak ktoś 10 lat temu znalazł przepis i dziś go na SW wrzuca to co ma zrobić, szukać źródła?
A jak 50 osób na raz wpadnie, żeby do placków dodać czosnku, to czyj to przepis? Będziemy się sprzeczać co jest źródłem? Jakoś czarno to widzę. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Na pewno nie jest za dobrze, że w kółko oceniane są te same stare przepisy i traktowane tak samo jak świeżo wrzucone. Ale ignorowanie starych przez ranking też dobre nie jest, bo jak ktoś na SW teraz trafił to w grudniu nie oceni starego przepisu, może to zrobić tylko dziś... A jakby np. do rankingu były koniecznie nie oceny 3 przepisów, tylko oceny 3 nowych przepisów z danego okresu rozliczeniowego? System niech by liczył wszystkie oceny wystawione w miesiącu, ale jakieś minimum oceny nowo wstawionych byłoby myślę dobrym rozwiązaniem... Tak mi się urodziło.
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
czyżby moje oczęta nieśmiało zauważyły możliwość edycji zdjęć >??
------------------------------- a tak na marginesie to ręce i nogi mi już opadają... proszę o jasną i czytelną ( jak dla debila ) instrukcję odnośnie recenzji: OCENIAMY DANIA CZY PRZEPISY ?????? krew mnie zalewa jak czytam recenzje typu : " Daję 4, bo jak dla mnie zbyt słodkie " " daję 1 bo dla mnie za mało przypraw " idąc tym tokiem powinnam bluzgać wszystko to czego nie lubię jeść bez względu na to w jaki sposób został podany / opisany / sfotografowany dany przepis ... gdzie tu sens, gdzie tu logika?
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
Edytowane przez 28nana Czas edycji: 2010-02-04 o 09:33 |
|
|
|
#233 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
Zarejestrowany: 2001-10
Wiadomości: 12 324
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Tak, zdjęcia można już sobie edytować
Zaraz przerobimy to tak, żeby było bardziej widoczne.Zwracam też uwagę na zmianę w zasadach przyznawania Smakmistrza miesiąca: http://smaczny.wizaz.pl/faq.php#8 |
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Ślunsk :)
Wiadomości: 27 535
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
"Smakmistrzem miesiąca zostaje osoba z pierwszej dziesiątki, gdzie ranking jest obliczany o godz. 23.59 ostatniego dnia miesiąca; Osobę tę wybiera redakcja Wizaż.pl.
wybór Smakmistrza z pierwszej dziesiątki polega na ocenie: jakości przepisów (składniki, opisy, fotki), ilości recenzji jakie te przepisy otrzymały w danym miesiący, ilości nowych przepisów dodanych w przeciągu miesiąca jak też ogólnego odbioru osoby (ranking krytyka)." To powinno gdzieś wisieć na stronie SW - może to ukróci te debilizmy jakie się teraz pojawiają w ocenach. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 7 105
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Popieram
Na glownej stronie wolami przedstawiony link do regulaminu SW i dodatkowo info odnosnie zdjec, bo czesto az serce kolkiem staje jak sie widzi zdjecia znajomych blogowiczow bezczelnie skradzione, z ucietym logo bloga, z ktorego pochodza
|
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 477
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
że tak użyję eufemizmu obrazkowego :
__________________
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Ślunsk :)
Wiadomości: 27 535
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Też tak robię jak widzę niskie oceny i objeżdżające komentarze za:
- dodanie śmietany zamiast jogurtu - czekolady białej zamiast ciemnej - gorzkiej zamiast słodkiej - przecieru zamiast pomidora - sosu knorr zamiast przecieru itd. itd. ![]() Siła wyższa. ![]() A po dzisiejszej akcji z sosem bolońskim z torebki to już się boję cokolwiek wstawić. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-04 o 14:09 |
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 709
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
Masz bardzo smaczne fajne przepisy...nie masz się czego bać ![]() Ja mam pytanie: Dlaczego nie mogę ocenić przepisu wg moich kryteriów: smaków, zapachów i zasad gotowania (a zasady mam proste..gotować z pasją, finezją, pomysłem, smacznie i zdrowo)?? Mam wszystkim przepisom przyklasnąć i pisać że smakowite i super?? Chyba nie o to chodzi. Zwróciłam uwagę na to że akurat w TYM przepisie (co podkreśliłam w pierwszej wypowiedzi) zupełnie bezsensownym jest używać sosu z proszku bo taniej, lepiej i smaczniej będzie dodac sos pomidorowy. I tyle w temacie. Takie moje zdanie. Jeżeli dla innych danie jest OK i ma zamiar zrobić to w domu, albo już to robi co weekend niech da 5 gwiazdek Ludzie będą mogli zastanowić sie czego chcą i z jakiego przepisu skorzystać. Ale ja nie będę przymykała oka na takie foux pas kulinarne. Nawet jezeli dostanę - 100 punkcików ![]() Nie porównujcie dodawania przez kucharzy jednej kostki rosołowej (i to dlatego że firma sponsoruje program- to odnoście Pascala który gotuje z proszku No proszę Cię..dobrze gotujesz i nie widzisz różnicy??
__________________
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-02-04 o 17:08 |
|
|
|
|
#239 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
Zarejestrowany: 2001-10
Wiadomości: 12 324
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
Panuje u nas system punktów krytyka. Jeśli wystawisz recenzję, która się komuś nie podoba - oberwiesz minusami. Ja świadomie wystawiłem kilka bardzo subiektywnych. Przykro mi, ale takie kwiatki jak "risotto" - skład: ryż, parówki i keczup nie przejdą bez moich złośliwości... p.s. Tak, edycja zdjęć już działa
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
no ale tak jak pisała kropka odejmowanie gwiazdek bo "ilość cukru jest za duża" (chociaż przepisu osoba nie próbowała) albo " lepiej dodać jogurt zamiast śmietany" jest trochę...hmm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

















