|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
GRATKI
....... ![]() Nie martw się, następny wątek będzie o rozpakowywaniu, potem kolejny w odchowalni i jednocześnie założymy sobie jakiś wątek dietetyczno/fitnesowy . U mnie prawie 80kg przy 163cm ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Drakonik.... Tyś mówiła że ile przytyłaś??? 20kg? kochana, nie chcę Cię straszyć, ale czekają Ci nowe wydatki, bo ewidentnie waga Ci się zepsuła! GDZIE??? Chudzina taka dalej że szok
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Ty gdzie masz brzuch chudziaku a ta pani co nad Toba ją widać to taka groźna się wydaje
![]() darusiaa - nie martw się ja poprzednio przytyłam 19 kg i po roku jak już byłam w drugiej ciązy nadprogramowych kg miałam tylko dwa , a nie karmiłam cyckiem długo co podobno jest dobrym sposobem na zgubienie KG . takze głowa do góry
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
LaWenda -W prawym dolnym rogu kazdego posta masz te ikonki cutuj i obok taka mała jakby z kartka papieru i jak czytasz i chcesz danego posta cytować to sobie wciskasz w tym poście tą kartkę ona Ci sie zaznaczy na pomarańczowo i jak potem wciśniesz odpowiedz to te wszystkie posty Ci wyskocza , potem z tych postów to juz wiadomo kasujesz co Ci nie pasi tylko te nawiasiki na poczatku i na końcu musisz zostawić i tyle[/QUOTE]
Dziękuję za wyczerpujące wskazówki Fajne te linki. Ja to sobie zawsze znajdę powód żeby pomarudzić. Ale wtedy mój tż taki miły jest i na jakiś komlemencik mogę liczyć. Ja już pomalutku uciekam do łóżeczka. Jutro w przedszkolu dzień Babci i Dziadka i na dokładkę jasełka. Muszę mojego Aniołka wyszykować, prababcię, babcię i dziadka dostarczyć. Będzie się działo. I jeszcze mam nową fryzurę, więc rano będę musiała się nauczyć ją układać bo do starej już byłam przyzwyczajona, trochę wcześniej trzeba będzie wstać. Dobrej Nocki mamusie [/QUOTE]OŻ TY W PYTKĘ!!!! JA ZAPOMNIAŁAM ŻE DZIŚ DZIEŃ BABCI!!!! DO MOJEJ KOCHANEJ BABCI NIE ZADZWONIŁAM!!!!! A z tymi stanikami to autentyk. jak się dowiedziałam jak powinno się dobrze stanik zakładać, to kto do mnie nie przyszedł (w sensie osoby płci pięknej) to zaraz miały robione dopasowywanie i ŻADNA nie miała dobrego stanika!!!! A już ta psiapsióła o której Ci pisałam, to jak mi foto w nowym staniku wysłała to się śmiałam, ze chyba sobie nowe cycki kupiła a nie stanik! Zupełnie inna babka! I TO Z NIEZŁYM KAWAŁKIEM CYCA
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wylicytowałam kombinezonik za 20,50
lubię takie aukcje. Madziwnia, masaże piersi chłodną wodą i pocieranie szorstkawym ręcznikiem- polecane na moje szkole rodz. Młoda mi się strasznie wierci, a ja zostałam dziś bez TZta. Nie lubię ostatnio jak wyjeżdża. Jakoś tak wtedy podświadomie bardziej wsłuchuję się co się dzieje w brzuchu. A torba jeszcze nie spakowana..... Jutro idę na wizytę i tradycyjnie mam stres już.
|
#3665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
. I tu nie chodzi o jakieś specjalne dotykanie, ale wystarczy np. że wycieram ręcznikiem, czy właśnie smaruję maścią i dopada mnie takie strasznie sepresyjne i dziwne uczucie. Robi mi się niedobrze i czuję się jakbym.... nie wiem... robiła coś strasznie złego. Jedyne co sobie mogę wyobrazić co budzi u mnierównie wielki niesmak i odrazę to jak sobie np. wyobrażę sex z własnym ojcem (TFU). W sensie... to jest takie uczucie... takie... no....... . No właśnie... nie wiem jakie słowo jest dobre. Wsytdu, poczucia winy, odrazy, odrzucenia, od razu mi "coś" w gardle staje i czuję do siebie straszny wstręt. I to się dzieje od razu przy dotknięciu, przy dotyku. To nie tak że się nad tym zastanawiam czy coś. To jest od razu. I się trochę boję, że jeśli to uczucie zostanie, to mimo pokarmu nie będę w stanie dziecka nakarmić ![]() Wybaczcie że tak nagmatwałam, ale na prawdę nie wiem jak to wyjaśnić, a jest to w sumie jedna z bardziej niepokojących mnie rzeczy. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- A tak poza tym ... MAM WÓZEK .Teściowa zamówiła w pon. na all i dziś już doszedł. Porobiłam trochę zdjęć telefonem, jutro się pochwalę (zwłaszcza że JoannM będzie ciekawa - póki co kochana tyle napiszę że faktycznie nie jest taki błyszczący ).A z ciekawych rzeczy. Nie ma fotelika.... . Argument teściowej - nie potrzeba, bo gondola jest wyciągana. Dziecko będę mogła w gondolce przewozić. I nawet mojemu Tż powiedziała, że wózka nam nie da na razie i jak będzie po mnie do szpitala jechał to samą gondolkę do PRZEWOZU dostanie. Jeśli ona myśli że ja będę dziecko w gondoli w aucie wozić to się grubo myli i w ogóle chyba na głowę upadła. Nie do tego ona służy! I w żaden sposób nie zabezpiecza maluszka! Także NO WAY! <FOCH> Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-01-21 o 22:48 |
||
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi tego ze przytylam po mnie nie widac ale ja to czuje bo ciezko mi sie ruszac
![]() Aniap to nasza polozna ktora prowadzi szkole rodzenia groznie wyglaa na pierwszych zajeciach sie jej przestraszylam ale to rowna z niej babka jest czula i delikatna hehe ponoc najlepsza polozna w szpitalu gdzie bede rodzila ale mine ma nietega
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wystarczy że są
Dopóki nie są wklęsłe to się nie masz co martwić. A i tak życie pokazało że i z wklęsłymi sobie dzieci radę dają Nie liczy się wielkość a jakość ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Nie dziwię się że się denerwujesz. Pamiętam, że bliżej początku ciąży wspominałaś że z chęcią byś się trochę zaokrągliła .... a tu tyyyle kg na plus.... i nic nie widać . Bożesz... ja też bym tak czasem chciała
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Megi – fajnie że wróciłaś do domu. Ale Ty to potrafisz budować napięcie, już już coś się ma wydarzyć …. I nagły zwrot akcji. Myślimy ze już spokój a tu znowu stresujący moment. Uff.
Ty albo Twój mąż w końcu zawału dostaniecie. Ja piersi mam idealne do karmienia (włącznie z sutkami) i pomimo doskonałej obudowy silnik mlekotwórczy nie zadziałał. A i muszę skorygować wagę Oliwki – dzisiaj rano ważyła 1,430 kg. Oj już prawie w dwóch dłoniach mi się nie mieści – dłonie mam małe. ![]() A szpital zmieniliśmy dlatego że w Opolu intensywna terapia noworodków i wcześniaków jest w innym szpitalu ( tam gdzie Oliwka była na początku) a teraz jesteśmy już na normalnej patologii noworodków i wcześniaków, czyli wróciła do szpitala w którym się urodziła.
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już myślałam, że wrócę z małym. Trochę mnie przerażało, że jako wcześniak będzie ciut mniejszy, więc będę się bała bardziej robić z nim różne rzeczy - więc P0P - podziwiam, że Ty dajesz sobie radę z Oliwką. Pięknie Ci rośnie maluszek A miałaś przed porodem jakieś zaczątki laktacji czy nic? Ja zauważyłam, że razem ze skurczami zwiększyło mi się wydzielanie pokarmu, tzn. kilka kropli, nie że jakaś rzeka mleka.
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
megi - nie martw się w sumie 35 tydzień to niby wczesniak ale juz całkiem wypasiony wcześniak . ale pewnie ze lepiej jakby dzicie poczekało jeszcze chwilkę
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-01-22 o 09:43 |
|
|
|
|
#3671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pewnie przez te wszystkie stresy.... . No ale dobrze że mimo tego Oliwka rośnie Pięknie.Kochana, a opowiedz coś o niej Ujawnia się już charakterek jakiś? ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
....
|
||
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
a ja znowu leżę coś mnie pokłówa bardzo nisko w brzuchu a jak leżę to nie czuję... i dodatkowo ciągle coś ze mnie wycieka, w szpitalu uprzedzali, że przy pessarze tak jest, ale aż tak???????Gmyrelka jak to u Ciebie wygląda??Aha, nie wiem czy wam pisałam, ale te pessary są wielokrotnego użycia!!!!Zapłaciłam w szpitalu 150 zł za to kółko i dostałam potwierdzenie...i ja mi mój gin będzie wyciągał to mam od niego zabrać ten krążek i zawieźć do szpitala to mi oddadzą 50zł....masakra...ciekawe kto go miał przede mną....oczywiście ja powiedziałam tż, że nie pójdę z tym krążkiem go oddać, to on stwierdził, że z chęcią pójdzie, bo 50 zł to paczka pieluch fuj
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... faaajnie .... (...)
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze oni biora to jakos odkazaja ??!! ale to i tak obrzydliwe jest bleeee ja bym wywalila ten krazek ale moj malzonek powiedzialby pewnie to samo co Twoj ![]() ja wczoraj jak bylismy u babci z czekoladkami dostalam na szkole rodzenia pojechalismy na zajecia mowie do poloznej ze chce zaplacic a moj malz mowi zebym schowala ta kase i ze on zaplaci hihi ja mowie ze ja dostalam od babci na szkole < dodam jego babci ale od kad weszlam do nich do rodziny to babcia i drugi dziadek mnie rozpieszczaja a ja czuje sie nieswojo bo szwagierka nic nie dostaje od nich > a on na to bym schowala bo potem powiem ze babcia daje mi kasiorke a on odemnie ja wyciaga ale z drugiej strony sie ciesze bo moje konto zaczyna sie przezedzac a jeszcze troszke zakupkow trzeba zrobic dla naszej niuni ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- IZUMI dzisiaj dzien Dziadka przypominam zebys nie zapomniala
|
|
#3675 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobre hihiCytat:
waży tylko 120 gram mniej niż moja Emilka w 32 tygodniu ciąży... jest superMoże wkleisz nam jakieś nowe zdjęcie Oliwki?? Wszystkie ciocie będą się bardzo z niego cieszyć ![]() Cytat:
![]() Ochyda
|
|
#3676 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie grubaski hehe
[/COLOR]A tak poza tym ... MAM WÓZEK .Teściowa zamówiła w pon. na all i dziś już doszedł. Porobiłam trochę zdjęć telefonem, jutro się pochwalę (zwłaszcza że JoannM będzie ciekawa - póki co kochana tyle napiszę że faktycznie nie jest taki błyszczący ).A z ciekawych rzeczy. Nie ma fotelika.... . Argument teściowej - nie potrzeba, bo gondola jest wyciągana. Dziecko będę mogła w gondolce przewozić. I nawet mojemu Tż powiedziała, że wózka nam nie da na razie i jak będzie po mnie do szpitala jechał to samą gondolkę do PRZEWOZU dostanie. Jeśli ona myśli że ja będę dziecko w gondoli w aucie wozić to się grubo myli i w ogóle chyba na głowę upadła. Nie do tego ona służy! I w żaden sposób nie zabezpiecza maluszka! Także NO WAY! <FOCH>[/QUOTE] Izumi wklejaj te fotki bo też jestem ciekawa tego wózka, i napisz czy się dobrze prowadzi i czy cięzki Co do cyców to mam duże i sutki tak samo obym tylko miala pokarm to powinno byc ok ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- drcron pięknie wygladasz w tej ciązy, ale gdzie tam jest 20 kg na plusie ?????????? ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- A IZUMI fotka super, ciąża ci służy ślicznie wyglądasz ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- A jeszcze zapytam, też tak często sikacie? Dzisiaj w nocy to budziłam się średnio co godzinę na siku masakra z 7-8 razy byłam
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie nie ![]() ja w nocy nie chodze siusiu no za jednym wyjatkiem dzisiaj sie obudzilam o 2 i bylam w wc a potem musialam zjesc kolacje < zrobilam lasanie i dopiero jak ja zjadlam to zasnelam ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- zapomnialam podziekowac ![]() ale ciaza mi nie sluzy jak opgladam zdjecia z przed to bylam chyba laska a teraz ...... bez komentarza ale mam nadzieje ze po ciazy wszystkow roci do normy
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pomalu koncze album dla dzidziusia...hehe pozniej zostanie juz tylko wklejanie fotek...no i brakuje kilku detali
hehe i farbki musze od tesciowej pozyczyc bo musze literki pomalowac
|
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj przyszedł nasz wózek.
O taki: http://www.allegro.pl/item872233272_...a_gratisy.html Każdy inny jaki mi się podobał to się niestety teściowej cenowo nie podobał a i tak ... bez fotelika samochodowego jest, bo teściowa twierdzi, że się będzie gondolke wypinać i w gondoli w samochodzie wozić Powiedziała Tż'owi, że wózek dostaniemy jak się małe urodzi, a właściwie to wtedy TŻ dostanie właśnie gondolkę żeby miał w czym dziecko w aucie przewieźć ... niedoczekanie Już mu na wszelki wypadek powiedziałam, że jak po mnie przyjedzie bez fotelika to może się obrażać, ale wrócę do domu autobusem ![]() I tu mam pytanie do was Mój mąż ostatnio jakiś bardzo podatny na wpływ swojej mamy ( ... ) Jakieś argumenty? Linki do stron? POMOCY? No ale anyway, wracając do wózka (tutaj pojawi się opis, który głównie kieruję do JoannM - głównej zainteresowanej ). Ma wszystko co chciałam żeby miał (nie licząc fotelika ). Na żywo wydaje się naprawdę bardzo solidny i dobrze wykonany. Nie ma żadnych niedociągnięć, odstających elementów, czy niedoszytych niteczek. Wygląda naprawdę wzorowo. Jest bardzo stabilny, ale lekki zarazem. Pierwsze jednak co rzuca się w oczy jak wózek stoi sam solo w mieszkaniu to GIGANTYCZNE wręcz koła! Co innego jak się wózki widzi na spacerach, czy w sklepie gdzie stoi ich kilkanaście koło siebie, a co innego jak taki sam stoi w mieszkanku. Koła są naprawdę olbrzymie, teściowej tylne koła to prawie do kolan sięgały ;D (zrobiłam zdjęcie z łapką - na dole w załączniku). Pompowane.... duże... fajne . Można je poodpinać w razie potrzeby, ale uważam, ze takiej potrzeby nie ma, bo nawet z kołami wózek da się złożyć do bardzo przyzwoitych rozmiarów i myślę że bez najmniejszych problemów cały zestaw (razem z gondolką i spacerówką) wejdzie nawet do naszego forda fiesty .Hmmm.. co tam jeszcze.... . Amortyzatory - całkiem fajne, wózek dobrze sprężynuje - w taki sposób że zdaje się że w terenie sam "wyskoczy" przodem na krawężnik. Natomiast póki co te sprężyny są na tyle rozchodzone, że raczej kołysanie w nim dziecka odpada... nie buja się tak delikatnie i łatwo, tylko właśnie bardziej sprężynuje, ale to może kwestia tego, że nowe jeszcze. Hamulce w wózku dobre. Dobrze trzymają, osobno blokuje się każde koło. Żaby zablokować przednie skrętne koła trzeba to zrobić z przodu, ale na szczęście wystarczy je w miarę prostu ustawić, zablokować i one przy pierwszym ruchu wózkiem zaskakują tak, żeby były prosto - więc nie trzeba się martwić tym, że się przednie koła zablokuje jakoś nierówno i że będzie wózek znosić. Wózek łatwo się składa i rozkłada i bardzo podoba mi się sposób montażu i demontażu siedziska. W sklepach widziałam różne metody, min. taką że Pani musiała nacisnąć coś na jednym boku, trzymając to naciśnięte drugą ręką nacisnąć to samo na drugim boku i trzymając oba wciśnięte wyciągać siedzisko... . Tutaj natomiast odbokowuje się osobno każdy bok (ale razem też można ), nic nie trzeba trzymać. Jak się odblokuje oba boku to się łapie za siedzisko i się je wyciąga ... i tyle. Oczywiście siedziska można montowac i przodem i tyłem do kierunku jazdy (i wózek wydaje się stabilny w obu wypadkach (ale to wiadomo, co innego w domu, co innego w terenie, ja testowałam w domu) tak samo nie ma problemu ze zdjęciem siedziska jeśli się je odwrotnie założy (w niektórych modelach jest ten problem). Hmmmm.... kosz na zakupy ma udźwig do 4kg (dużo ma tylko do 2kg) więc się cieszę, bo ja codziennie kupuje 2L mleka i gdyby były mniejszy ten udźwig to to byłby koniec zakupów Torba zapinana na rączkę też sporych rozmiarów (foto). Nie wiem jak z obciążeniem tej torby kiedy jest zapięta na rączce. Bo w sumie można ją na różnych wysokościach zapiąć, min. też prawie przy samej gondolce i w tym przypadku nawet przy dużym obciążeniu nie powinno przeciążać wózka, ale to tylko takie moje wrażenie, nie wiem jak to będzie w praktyce.(...) Co do materiały. Naprawdę nie jest aż tak strasznie błyszczący, prezentuje się całkiem dobrze . Bardziej błyszczące są te elementy ciemniejsze i w sumie patrząc gdzie sa porozmieszczane to ma to pewien sens. Bo ten materiał sprawia wrażenie dobrego to wycierania z brudu, a wózek jest nim "obity" właśnie w takich najczęściej brudzących się miejscach. Co prawda nie sprawdzałam, ale zdaje się że faktycznie w razie czego można pościągać też wszystko do prania..Gondola i spacerówka jak na takie laickie oko wyglądają dobrze, nie są ani mniejsze an większe niż inne które widziałam, więc myślę że rozmiarowo będą dobre. Budka i w gondolce i w spacerówce jest odpowiednich rozmiarów, tzn. na pewno spełni się jako ochrona przed deszczem (nawet zacinającym) czy słońcem, nie jest z tych tylko "do ozdoby", tylko faktycznie osłania. W spacerówce wręcz z tyłu jest więcej materiału i tego stelaża od budki, że można dziecku całkiem zaciemnienie zrobić Tak że tylko nóżki wystają Zobaczymy po kim będzie mieć urodę, bo kto wie czy takie rozwiązanie się nie przyda . W gondolce z tyłu jest lookswera (z foli), w spacerówce się nie doszukałam, za to spacerówka ma na budce z tyłu zamiast tego dodatkowe kieszonki z siateczki (widać na zdjęciach na allegro jeśli się przyjrzeć). Spacerówkę można ustawić w 3 pozycjach, ale całkiem płaskiej nie ma, jest prawie płaska, ale jednak nie całkiem leżąca (co w sumie nie przeszkadza, skoro i tak jest gondolka w razie czego - na foto widać jak bardzo się rozkłada), podnóżek też regulowany (i obity folią żeby się nie brudził), a ten taki drążek z przodu w spacerówce jest wypinany, więc może być, ale nie musi. (...) Ehhh... co jeszcze . Hmmm.. rączka wygodna, co prawda z jakiegoś sztucznego tworzywa, ale się nie ślizga i nie ma żadnych żłobień które by po kilku minutach jazdy powodowały odciski na paluchach Łatwo też jest zmienić jej wysokość, bo te przyciski po bokach fajnie chodzą (w sklepach z niektórymi wózkami miałam z tym problemy). Tak więc suma sumarą jestem zadowolona póki co Zobaczymy jeszcze jak się sprawdzi w terenie, ale myślę że będzie dobrze No i jednak STRASZNIE SIĘ CIESZĘ ŻE TE KOŁA SĄ SKRĘTNE! Na próbę ustaliłam sobie trasę po mieszkaniu teściowej. Zablokowałam przednie kółka i już na pierwszym zakręcie miałam problem. Ja jestem sierota straszna, źle wycelowałam, więc nie dość że musiłam przodem w górze manewrować, to tak ciulowo zajechałam, że potem i tył wózka musiałam podnosić... no i ogólnie się namęczyłam żeby zaplanowaną trasę zrobić. Później jak wróciłam na "start", odblokowałam koła i .... MAAAAGIA *_* Bez najmniejszych problemów i TO MI CHODZIŁO! Nawet Tż szalał po mieszkaniu z wózkiem i to z dość duza prędkością (muszę mu limit jakiś ustalić ) tylko zawaliłam, bo się mnie tak czepiał na co mi skrętne koła... mogłam mu zablokowac wczoraj jak tak sobie jeździł.... pewnie by do d*** zajechał z zablokowanymi JoannM... jakbym zapomniała o czymś jednak napisać mimo tej całej epopei powyżej (mimo że wiem, że to bez ładu i składu, ale w recenzjach jestem BARDZO kiepska ;D) to daj znać ![]() P.S. Aha i wszelkie zapięcia są na takie... zatrzaski? Albo duże napy? Nie wiem jak to się poprawnie nazywa. Ale na takie solidne. Także tez się cieszę, bo bałam się, że to będą rzepy ;] Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-01-22 o 11:27 |
|
|
|
#3681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
??? ![]() Ja robię taki rysowany do którego zdjęcia usg wklejam .... ale teraz ostatnio takowych nie dostaję ;[ ... Chwal się tym co już masz ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
. I tak jak pisałam po wyżej afaruje się jak mu mówię, że jak przyjedzie do szpitala bez fotelika samochodowego to że z nim nie pojadę. I odwraca kota ogonem, bo twierdzi, że taki fotelik to nie jest dla takich maluchów co głowy nie trzymają, bo w razie hamowania to mu nic główki nie przytrzyma.... . No trzymajcie mnie. Chyba mu muszę wizyty w domu ukrócić. I teraz potrzebuje jakichś solidnych informacji na temat fotelików, kiedy ich można używać, jaką rolę spełniają itd. żeby nie miał złudzeń, że się bez fotelika obejdzie. ... tylko że szukam.... i znaleźć nie mogę ....
|
||
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dziewczyny chwalcie sie ja sie swoim chwalilam na poczatku a teraz musze go uzupelnic
o zdjecia dzidziaka tylko jedno mi gdzies zginelo to buzki ale moz esie znajdzie ![]() Izumi fajna fura a jak tty ladnie z nia wygladzasz ![]() wspolczuje podejscia meza do tematu fotelika to ja poszukam czegos na necie poszukam tez o tych wszystkich testach ale t jak wroce od fryzjera bo dzwonil przed chwila bym przyjechala bo sie miejsce zwolnilo i na 12 moze mnie farbnac hehe moze blondzik albo rudy ciekawe jak maz zareaguje bo on nie lubi rudych :P ale moj kolor sie mi juz znudzil za duzo tego fioletu mam na glowie i ciagle sie zmywa i reczniki brudzi bleeeee
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Izumi dzieki za szczegolowy opis!
ja juz praktycznie bylam przekonana do tego wozka http://www.allegro.pl/item893293042_..._promocja.html kolor jasny ziel nr 6. No ale tak zachwalasz matrixa ze juz nie wiem sama bede musiala to przetrawic jeszcze raz dzieki, za opis i zdjecia.aha i co do meza, to niech sam Ci znajdzie na necie czy gdziekolwiek informacje ze dziecko przewozi sie w gondoli. sorry,ale to Ty spedzasz czas na wertowaniu internetu i czytaniu zapewnie roznych gazet czy cos, i masz wieksza wiedze na temat dziecka itp niz on! wiec niech nie bedzie taki glupiomadry:P myslalam ze moze nie macie samochodu to mozna pozyczyc fotelik czy cos, ale jesli macie to na pewno bedzie Wam ten fotelik potrzebny i to nie na chwile!! ale mysle ze do 8 miesiaca czy jakos tak.do wagi 11 kg. Bo go matka tak nastawila i teraz tak gada,ale Ty sie nie daj. powodzenia
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-01-22 o 11:42 |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
album robiony na wzor tego tutaj...ten strasznie mi sie spodobal i postanowilam cos podobnego zrobic
poki co sa tylko 2 zdj usg .....a reszta zdj i opisow pozniej![]() http://www.sentymentyiprezenty.repub...l/album44.html jak troche ogarne to pokaze jak ten moj wyglada
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
ale przeciez fotelik nie sluzy jako fotelik tylko
moze sluzyc jako bujacek i krzeselko do karmienia mozesz go zabrac ze soba wszedzie w foteliku do tesiowej do lekarza nie taszczac calego wozka a ciekawe jak bedziecie jechali gdzies na wycieczke bedziecie chcieli zabrac tesciowa to co ona bedzie siedziala w bagazniku ?? bo gondola zajmuje duzo miejsca oj jak by moj maz tak mowil ze nie potrzeba to ja bym chyba mu wtukla < ostatnio agresywna sie zzrobilam i jak ja cos chce to tak musi byc nie ma zmiluj sie bo moj wzrok zabija tesc sie o tym przekonal < hihi > > zapytaj sie meza czy jak jedzie autem to czy zapina pasy i dlaczego zapina pasy bo przeciez w czasie wypadku glowa tez mu sie nie trzyma tylko bezwladnie leci do przodu i tylu zadaj mezowi pytanie po co sa pasy w smochodzi wsadz jakiegos miska do gondolki i pokaz mu co sike dzieje w razie ostrego chamowania przeciez nie utrzymasz gondolki w rekach nawet jak jest zapieta w pasy to ona sie przesuwa a dziecie w niej nie zabezpieczone na przykladzie miska albo jakiejs lalki mu to zobrazuj moze zrozumie wtedy jak jest to wazne jeszcze mozesz podjechac z nim na najblizszy komisariat policji zeby panowie w mundurach mu wytlumaczyli po co sa foteliki jak to nie pomoze to zabierz go albo tesciowa do lekarza i neich on wytlumaczy ze w gondolce dziecie lezy plasko i prosto ale nie jest pasami przypiete no chyba ze gondolka ma pasy w srodku to co innego i to jest niebezpieczne dla jego zdrowia i zycia toz sie rozpisalam ale sie zdenerwowalam
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bedę wdzięczna za każdy link
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi - zaiste będziesz święta, że wytrzymujesz z taką teściową... brak mi słów. Albo ja jakaś nerwowa jestem, albo nie wiem sama co... Głupia baba i tyle.
|
#3688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kochana, może faktycznie popisz do tyh ludków na allegro którzy już te wózki mają. Będziesz miała lepsze porównanie |
|
|
|
|
#3689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Izumi dzięki za wyczerpującą odpowiedz, ja też jestem zainteresowana tym wózkiem, a po twojej recemzji jeszcze bardziej jak nic nie znajdziemy na miejscu to tez go pewnie zamówimy mnie najbardziej zastanawial ten swiecacy material, ale na twoich fotkach widac ze nie błyszczy się az tak bardzo jeszcze raz dzieki ![]() A co do tego fotelika to niem czasmi takiego przepisu, ze dziecko trzeba w foteliku wozic samochodem ?
|
|
#3690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hihihi, kochana, bez nerwów, ja się denerwuje wystarczająco już Ty nie musisz Ja wiem że on wie że to ważne jest, ale matka mu do głowy natłukła że to koszty, że fotelik samochodowy nie nadaje się dla małych dzieci, bo ich nie zabezpiecza w żaden sposób i że przecież my NIGDZIE nie będziemy jeździć autem więc po co nam to? Ehhh... chyba sobie wezmę kartę i zacznę spisywać różne plusy posiadania fotelika jak mi do głowy coś przyjdzie ;]. Może można u tego sprzedawcy solo fotelik dokupić ... szkoda tylko że znów trzeba będzie za przesyłkę płacić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

....... 
. U mnie prawie 80kg przy 163cm 
kochana, nie chcę Cię straszyć, ale czekają Ci nowe wydatki, bo ewidentnie waga Ci się zepsuła! GDZIE??? Chudzina taka dalej że szok 
[/QUOTE]
. I tu nie chodzi o jakieś specjalne dotykanie, ale wystarczy np. że wycieram ręcznikiem, czy właśnie smaruję maścią i dopada mnie takie strasznie sepresyjne i dziwne uczucie. Robi mi się niedobrze i czuję się jakbym.... nie wiem... robiła coś strasznie złego. Jedyne co sobie mogę wyobrazić co budzi u mnierównie wielki niesmak i odrazę to jak sobie np. wyobrażę sex z własnym ojcem (TFU). W sensie... to jest takie uczucie... takie... no....... . No właśnie... nie wiem jakie słowo jest dobre. Wsytdu, poczucia winy, odrazy, odrzucenia, od razu mi "coś" w gardle staje i czuję do siebie straszny wstręt. I to się dzieje od razu przy dotknięciu, przy dotyku. To nie tak że się nad tym zastanawiam czy coś. To jest od razu. I się trochę boję, że jeśli to uczucie zostanie, to mimo pokarmu nie będę w stanie dziecka nakarmić
).
Dopóki nie są wklęsłe to się nie masz co martwić. A i tak życie pokazało że i z wklęsłymi sobie dzieci radę dają 

. No ale dobrze że mimo tego Oliwka rośnie 

a ja znowu leżę
... faaajnie .... (...)
dobre hihi
... ) Jakieś argumenty? Linki do stron? POMOCY? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)