|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Zeberko spokojnie, dzidzia z żółtaczką nie od razu robi się różowiutka, daj mu czas. Jeśli je, oddaje mocz i kupkę prawidłowo, wszytsko jest w porzadku. Tak jak pisałam, żółtaczka najdłużej utzrymuje się na buzi. Powodzenia
![]() PS. Mój Bartuś - też grudniowy - nadal ma ślady żółtaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
czeeeeść!!!
ja po wizycie- ogólnie to tak-nie przytyłam nic od 11.01, łożysko nie ma żadnych oznak starzenia się,zwapnień czy coś takiego, dzidzia waży 3kg /czyli jednak miałam rację,że to zależy od USG - bo 11.01 mówiła mi że 2,5kg ale robiła na starszym USG a dzisiaj takim wypasionym, a przecież niemożliwe żeby od 11.01 przytył 0,5kg tym bardziej że moja waga też nie drgnęła.../..i wciąż ujście zewnętrzne otwarte, szyjka się trochu skróciła a tak to zamknięte:/ powiedziała,że w położnictwie to w ogóle trudno stwierdzić, kiedy nastąpi poród więc może być rozwiązanie i przed poniedziałkiem, wtorkiem ale.....wiele rzeczy wskazuje,że dzidzi jest tam dobrze....eh....wróciłam do domu i znalazłam kolejną małą część czopa od jej grzebania...no i lipa..bo dużo czopa odpadło równe 2 tyg temu a jak widać jeszcze mogę pochodzić:/
#2313 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie i przyszle Mamy,
Nie mam kiedy z Wami czasu spedzac, bo tak jakos odkad mala jest z nami nie moge sie ogarnac... musze ja karmic co 2 h bo malutka jest ... wiec noce nieprzespane... dni tez... chodze jak cien... ale wczoraj sukces - osiagnela wage urodzeniowa ![]() Zeberko - moja emi tez wypuscili ze szpitala z zoltaczka - poziom bilirubiny - 11,8 - byla pomaranczowa doslownie ![]() ![]() Poza tym jak zje to wydaje mi sie, ze zaczyna ja brzuszek bolec, bo steka i wije sie .. czy wydaje Wam sie, ze moze miec problemy z trawieniem przez zoltaczke wlasnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No, no jak się pięknie Twój Synek prezentuje ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą to ja już mam plan, że w weekend 13, 14 luty molestuję TŻta i bierzemy się za wywoływanie ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj na pobraniu krwi (HBs) i oddaniu moich siuśków w celach badawczych ![]() ![]() ![]() ![]() I niech któraś zacznie rodzić, bo lista utknęła w miejscu !! ![]()
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj jest termin wg OM - 22.01.2010...
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Rozeznanie
|
Witam Manusie
![]() Ja dziś miałam okropnie ciężką noc ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
Czuć atmosferę oczekiwania na forum... życzę żeby ktoś się dziś rozpakował !!!!
![]() Ja jeszcze mam czas ale też już nie wiem co robić, tym bardziej że siedzę w domu. Z rozpakowaniem celuję w 7, 8 lub 10 lutego ![]() Ja już od dłuższego czasu nie mam żadnych informacji na temat mojej szyjki, bo pessar ją zasłania na usg. Ale pocieszam się , że i tak nawet jak się jest pozamykanym to za chwilę może się to zmienić ... Jutro idziemy na usg z dopplerem - dopiero teraz.. Ale bardzo się cieszę; na każde spotkanie z moim Nikodemkiem. Ciekawe czy dobił już do 3 kg. Zgagę mam coraz większą, ciężko oddycham, żebra bolą... no poprostu czas juz dobijać do mety !!! Trzymam kciuki za dzisiejsze akcje! Może Ula, która jest w szpitalu... ![]()
#2318 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Oj coś kolejka utknęła, siakiś korek się zrobił ![]() KRa KRa Kra dziewczynki na porodówkę zapraszam ![]() ![]() Podczytuję Was od czasu do czasu. Dzieciaczki ![]() ![]() Gratulacje dla Pani MGR ![]() Ulcia ![]() Zebcia ja znalazłam w książkach i w necie, że dziecko trzeba przystawiać częściej do piersi, żeby robiło częściej siusiu i tyle. Ja bym się wstrzymała z tym modyfikowanym i w razie czego pojechała w poniedziałek na badania. My jako takiej żółtaczki nie przechodziliśmy, ale jak wychodziliśmy ze szpitala to młody jeszcze przez tydzień miał białka żółte, ale nam mówili że samo przejdzie. A my od kilku dni mamy mały kryzys ![]() ![]() ![]() Buziaki postaram się zaglądać częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak ja jestem troche sceptycznie nastawiona na to rodzenie rodzinne, a wkurza mnie to , że każdy sie pyta z zatroskana miną mojego męża czy będzie rodził, a nikt nie zapyta sie mnie ... A u nas jest tak , że to on bardziej chce niż ja i generalnie to zobaczymy... nic na siłę i umówiliśmy się , że jak będę się przy nim źle się czuła to mnie zostawi i ma się nie obrazić... Generalnie nie pojmuję tego , że ludzie przyjmują z góry, że to kobieta wymaga tego od swojego mężczyzny, a on bidak musi się zgodzić... nic bardziej mylnego... to ja nie wiem czy chcę żeby on widział mnie w tej sytuacji. Czasem najtrudniej jest otworzyć się przed osobami najbliższymi, a mniej krępujemy się obcych. Ja trochę tak mam. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
aleście naskrobały postów... ciężko nadążyć
tak w skrócie: - Zeberka666 - jesli zależy ci na karmieniu piersią to nie dawaj mleka sztucznego ani glukozy. wogle nie kumam po co dziecku dawać glukozę???żeby je słodkim zapchać???przystawiaj jak najczęściej do piersi. ja jestem mega fanką nauczenia dziecka picia wody - mój synek ją uwielbia. nie zna żadnych kubusiów czy innego dziadostwa - jak dla mnie to sam cukier rozpuszczony w wodzie z dodatkiem różnych dziadostw. dlatego uważam, ze jeśli już cos dawać to samą wodę. u nas trochę to trawało zanim mały załapał ale teraz najprawdę ją chętnie pije. - kwiat kalafiora - ja od siebie polecam płyn Ziajki - jest taki od pierwszego dnia życia. duuużo tańszy niż oilatum. zresztą jest sporo innych produktów działających tak samo a duzo tańszych (oilan, emolium) ja moje dziecko myłam zwykłym mydłem bambino a potem smarowałam linomagiem - sprawdziło sie rewelacyjnie. emolienty stosowałam tylko doraźnie jak skórka była przesuszona czy wylazła jakaś dziwna wysypka. i tak jak czytam o waszych wizytach u gina i ich stwierdzeniach, że w ciągu 2 dni pani urodzi - ciekawa jestem czy tak rzeczywiście będzie. i też mnie baaardzo ciekawi skąd jeden z lekarzy stwierdził, że obejdzie sie bez nacinania - czkeam na relację po porodzie (nie pamiętam u której to było) sliczne macie dzieciaczki!! a w małej Krzysiulińce to sie normalnie zakochałam...śluczne zdjęcie w mega wielkiej czapie!!
#2321 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a że Ci waga nie drgnęła to tylko się ciesz, mały zbiera z zapasów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-22 o 11:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie łyżeczkowanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2323 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na zakupach byłam szybko szybko,ale kupiłam co trzeba.Prezent dla TŻ,karton klocków lego dla juniora i chusta dla maluszka.Co prawda inna niż chciałam ale jak coś to zawsze oddać można ![]() Cytat:
![]() Cytat:
******************* Zjem cos i idę zalec obok TŻ ![]()
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
zebra - nie kazała mi dopijać tylko często przystawiać żeby właśnie ta bilurbina się wypłukała. Położna środowiskowa też to samo powiedziała, żeby nawet w dzień co 1,5 h przystawiać, staram się ale młody dużo śpi i nie chce się rozbudzić. W ogóle jak na razie jest aniołek, dzisiaj w nocy raz go karmiłam o 1:00 a potem o 4:00 musiałam go obudzić na karmienie bo sam się nie obudził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Raczkowanie
|
Ja na chwilkę, później was nadrobię....
![]() Od kilku dni miewam regularne skurcze, mijają po 2-3h... Więc chyba już niedużo czasu mi zostało. Wczoraj byłam w klinice na usg i ktg - Franio jak to gin określiła będzie "małym dzieckiem", tygodniowo wychodzi na skończony 35tc, a mi już leci 38tc. Wagę określili na 2520g, więc jestem już spokojniejsza... Przepływy przez łożysko prawidłowe, łożysko III stopień. A na ktg wyszły 3 skurcze... W poniedziałek mam wizytę u swojego gina, zobaczymy co on powie ![]() I wszystko byłoby ok, gdybym nie siedziała w tej cholernej klinice prawie 5h ![]() ![]() A najgorsze, że za tydzień znów mam tam być ![]() No chyba, że urodzę.... ![]() Sorki, że tak marudzę, ale ten wczorajszy dzień mnie wykończył.... Na całe szczęście nie muszę tam rodzić ![]() Ale Celka chyba właśnie tam ![]() Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mamuś i ich Skarbów ![]() ![]() Dzieciątka wszystkie prześliczne ![]() Trzymam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() ja pewnie tylko na chwilke o wlasnie sie zaczyna budzić my w domku od poniedzialku,mała miala zóltaczke ale spadla i nas wypuscili.noce nie przespane bo ona w dzien sypia po 3razy po godziny(tzn tak było do wczoraj a dzis już coś gorzej od rana),karmie piersia ale nie wiem czy mało treściwy pokarm czy cuś.....raz czasami nad ranem ja dokarmiamy bo krzyk straszny.ale nie chce zabardzo bo chce bardzo karmic.nie dam rady przejrzec wszystkich stron zeby sie dowiedzieć które mamusie urodziły,ale widze ze brzoskwinka,aldii,ula ale tylko tyle,chyba ze byscie mi napisały bo jestem ciekawa a nie wiem kiedy nadrobie bo i komp szwankuje. gratulacje dla mamusiek i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe i cierpliwości ![]() u nas z porodem nie było zle,tzn w trakcie chciałam uciec stamtąd ale już jak NIUNIE zobaczyłam to poszło w zapomnienie i już myśle kiedy braciszka dla Ady zrobimy ![]() wstawiam fotke mojej kruszynki z porodówki i troszke pozniejsze |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja dzisiaj mialam wizyte w szpitalu kontrolna ale myslalam ze juz nie dojade na nia szlam z TZem na pociag spacekiem i jak mnie zlapal skurcz i bol brzucha to myslalam ze padne ale bolal mnie tylko od lewego rzebra az do dolu nie caly brzuch spocilam sie jak szczurek z tego bolu TZ panikowal bolalo mnie przez pol godziny,doszlam powoli do darta pojechalam do szpitala i mowie lekarzowi co sie stalo rano a on tylko zapytal czy mi wody odeszly to mowie ze nie i czy krew leciala to mowie ze nie obmacal brzuch i powiedzial ze jest ok i za tydzien mam przyjsc,teraz mam skurcze co jakas godzine ale lekkie a maly jakos nie chce sie zbytnio ruszac gdzie codziennie od rana juz szalal,nie wiem czy to juz jakas oznaka zblizajacego sie porodu czytylko jednorazowy bol
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
azzis ladnie widac buzke
![]() kwiat kalafiora ja nie uzywam zadnego, namydlam synka przed kapaniem i wkladam do normalnej wody oliviaO mysle ze jak najbardziej normlane ze nie je 6h jak spi ![]() patinka moj synek wazyl z usg w 40 ty 4kg , urodzilam go w 41 tyg z waga 3050, wiec blad ogromny a ja dzis WRESZCIE po przespanej nocy, budzilismy malego wczoraj caly dzien zeby sie zmeczyl i w nocy spal i ma to sens ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
agusiamatyldka natknęlam się dzisiaj w necie na Twoje zdjęcie z avtarka
![]() xmila o której klinice masz takie niepochlebne zdanie po wczorajszej wizycie? (P.S. gdzie będziesz rodziła?).
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-01-22 o 13:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze to musiało boleć.... Cytat:
Wychodzi na to, że mam rację bo pojechal dzisiaj na zlamanie karku do Wiednia po swój paszport... Ambasada brytyjska miała mu go odeslać, ale do dzisiaj cisza i pojechał... Wyjazd do Londynu nadal więc aktualny choć wczoraj nawet w pracy koledzy się dziwili, jak on się nie boi mnie samiuteńkiej tu zostawiać, bo gdybyśmy jeszcze mieli tu jakąś rodzinę, kogokolwiek ale będę sama jak palec.... Nie odzywam się w ogóle na ten temat, ale napewno będe to pamiętać... Kolejny kolec i znak jak bardzo jest samolubny. Tyle, że mam więcej w sobie spokoju i juz nie ryczę po nocach. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam na wizycie i strasznie mnie bolało tak nisko przy spojeniu lonowym jak na miesiączkę, wręcz czasem jakby mi ktoś takie gorące ostrza wbijał.... Gin stwierdził, że nie ma co badać bo byłam w zeszłym tygodniu. Kolejna wizyta na 1 lutego. Ciekawe czy doczekam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do żółtaczki widze masz identycznie, wiesz ja daje tą wodę z glukozą między karmiweniami ale dużo mniej niż w zaleceniu... bo wtedy jak po niej ośpi to długo je i z obu piersi a przeważnie wystarczało z jednej więc może ona go tak nie zapycha albo szybko przelatuje przez niego??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Majkela nie mam zmaiaru właśnie prędko na to modyfikowane go pzrestawiać, ale najbardziej mnie już dziwi, że akurat to musi być nutramigen... dlaczego nie jakiekolwiek inne? przynajmniej by jakoś to smakowało. Sensuel właśnie się już uspokoiłam i jutro rozwieje wątpliwości u innego pediatry tak, że znowu jestem pełna nadziei... A co myślicie o tym, że kazała nie dawać mu D3? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
............. Napisalam smsa do Kalki, ale nie mam zadnej odpowiedzi. Moze rodzi??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Raczkowanie
|
azzis pewnie to byla strona tej dziewczyny co mi robila sesje ciazowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Ja tylko na chwile sie zameldowac, ze nadal nic. termin byl sobie wczoraj, a mnie nic nie rusza. ![]() ![]() przepraszam, ale nie mam czasu Was nadgronic, postaram sie to zrobic wieczorkiem jak juz bede w lozeczku, ![]() Buziaczki dla Was kochane, ![]()
#2336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, abyście się nauczyły szybciutko siebie wzajemnie i obyś miała więcej czasu dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Bartuś już prawie wcale nie jest żółty, tylko troszeczkę. Ale jestem spokojna, pediatra powiedział, że przejdzie i ze wszytsko jest OK. Nie martw się
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Chyba to była strona jakiejś kobiety o ile dobrze pamiętam; przeglądałam sobie w necie sesje ciążowe.
#2339 |
Rozeznanie
|
A ja zgubiła komórke
![]() Idę robić racuchy drożdżowe z jabłkami.
#2340 |
Rozeznanie
|
moje malenstwo dorobilo odparzenia pupci. w sumie mnie to nie dziwi, bo produkuje kupke w systemie ciaglym. stosuje sudokrem od przedwczoraj. i nie widze zmian. mam pytanie do bardziej doswiadczonych mam: kiedy powinna byc jakas poprawa?
sa jakies strony uczace zakladania pieluszek tetrowych? bo moze to wina pampersow, choc watpie, predzej to antybiotyk... ktorego niestety nie mozemy odstawic ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.