Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 22:01   #4111
Kania21
Raczkowanie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Witajcie po mojej długiej niebytności Dziękuję za słowa otuchy w sprawie dziadka, ma się całkiem dobrze Naprawdę Go podziwiam, że pomimo bólu i cierpienia którego ostatnio doznał wciąż jest wesołym, szczęśliwym staruszkiem
Udało mi się załatwić Internet, więc powinnam być częściej, chociaż strasznie wolno mi chodzi:/
Ja za oglądanie sukien nawet sie nie biorę, bo mi się tylko smutno zrobi.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

No nic idę spać, bo widzę, że nikt nie pisze:/ Ehhhh
Ja miałam w tym semestrze tylko zaliczenia, więc głupio mi się czyta, że Wy zakuwacie, a ja nie musze
Kania21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:11   #4112
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez Kania21 Pokaż wiadomość
Witajcie po mojej długiej niebytności Dziękuję za słowa otuchy w sprawie dziadka, ma się całkiem dobrze Naprawdę Go podziwiam, że pomimo bólu i cierpienia którego ostatnio doznał wciąż jest wesołym, szczęśliwym staruszkiem
Udało mi się załatwić Internet, więc powinnam być częściej, chociaż strasznie wolno mi chodzi:/
Ja za oglądanie sukien nawet sie nie biorę, bo mi się tylko smutno zrobi.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

No nic idę spać, bo widzę, że nikt nie pisze:/ Ehhhh
Ja miałam w tym semestrze tylko zaliczenia, więc głupio mi się czyta, że Wy zakuwacie, a ja nie musze
ciesze sie,że z dziadkiem lepiejoby tak zostalo pisz częściej

Ins

Uciekam spac dobranoc
Stary 2010-01-23, 22:32   #4113
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Bry wieczór

Zakupiłam dzisiaj torbę na laptopa to chyba jedyny pozytywny aspekt dzisiejszego dnia

Agatko
z tym Twoim Tż'em ale zastanawia mnie... on chciał isć na te targi ślubne, prawda? Bo przecież siłą go nie ciągnełaś. No i wiem, ze wizyta na targach nie gwarantuje tego że od razu sie za organizacje wesela zabierzemy, no ale tak iśc tylko zeby pooglądać?:roll eyes:

I idąc jego tropem to tak jak piszesz, wartunków może nigdy nie być bo coś(odpukać) sie może wydarzyć.

Tak dla przykładu, moja mama zarabia ok 1300zł na rękę i sama utrzymuje mnie i brata. I pewnie, ze nie mam samych markowych ciuchów, ani nie mogłam miec zawsze tego co chciałam. Ale jak się chce, to się da I są w życiu większe wartości, niż pieniądze

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
ins, jestem w Twoim wieku, a mam tak samo jak Ty rodzine mam ok, ale po prostu mam inne priorytety niz moje rowiesnice.......
Ehh.. to pocieszcie się tym, że jestme młodsza i mam tak samo...

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

Uciekam spac dobranoc
Kolorowych

Ehh.. jak mnie nie ma zazwyczaj wieczorem, to produkcja zawrotna

Edytowane przez Basiek19
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:35
Basiek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:34   #4114
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Bry wieczór

Zakupiłam dzisiaj torbę na laptopa to chyba jedyny pozytywny aspekt dzisiejszego dnia

Agatko
z tym Twoim Tż'em ale zastanawia mnie... on chciał isć na te targi ślubne, prawda? Bo przecież siłą go nie ciągnełaś. No i wiem, ze wizyta na targach nie gwarantuje tego że od razu sie za organizacje wesela zabierzemy, no ale tak iśc tylko zeby pooglądać?:roll eyes:

I idąc jego tropem to tak jak piszesz, wartunków może nigdy nie być bo coś(odpukać) sie może wydarzyć.

Tak dla przykładu, moja mama zarabia ok 1300zł na rękę i sama utrzymuje mnie i brata. I pewnie, ze nie mam samych markowych ciuchów, ani nie mogłam miec zawsze tego co chciałam. Ale jak się chce, to się da I są w życiu większe wartości, niż pieniądze

Ehh.. to pocieszcie się tym, że jestme młodsza i mam tak samo...

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Kolorowych

Ehh.. jak mnie nie ma zazwyczaj wieczorem, to produkcja zawrotna
No sam chciał, nawet sam zaproponował te drugie z Ibiszem heh
Ale to niczego nie gwarantuje, może był po prostu ciekawy albo coś nie sądzę, żeby "chciał mnie zmylić", mówiąc takie rzeczy. On po prostu takie ma zdanie.

I ja wiem, że są dużo ważniejsze wartości, niż pieniądze. I wiem, że dalibyśmy sobie radę. TŻta rodzice też żyją jedynie z emerytury i renty i dają sobie radę!
Fakt faktem, że płacenie czynszu spółdzielni wychodzi połowę taniej, niż wynajem mieszkania, ale z drugiej strony my zarabiamy więcej, niż wynosi ta renta/emerytura, więc na jedno wychodzi. Zresztą... Dajemy przecież sobie radę, całkiem nieźle...

Ale dla TŻta to widać mało. No nic nie poradzę

pochwal się torbą

I ja też już idę się szykować do spania heh TŻta jeszcze nie ma
Stary 2010-01-23, 22:45   #4115
Basiek19
Zakorzenienie

Torba zwykła, klasyczna czarna,tak jak na foto, nawet z tej samej firmy
Podobała mi się taka bardziej "kobieca" ale kosztowała 130, a tą kupiłam połowę taniej i myślę czy by się jej nie dało jakoś upiększyć

Dobranoc i ja też uciekam
Stary 2010-01-23, 22:47   #4116
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Torba zwykła, klasyczna czarna,tak jak na foto, nawet z tej samej firmy
Podobała mi się taka bardziej "kobieca" ale kosztowała 130, a tą kupiłam połowę taniej i myślę czy by się jej nie dało jakoś upiększyć

Dobranoc i ja też uciekam
Uniwersalna będzie
A przerobić... hmm...
Jedynie chyba coś naszyć/obszyć czymś...?
Stary 2010-01-23, 22:59   #4117
Hawwa87
Zakorzenienie

Ciekawe, jak tam Justynka...

Dobry wieczór

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 23:09   #4118
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak tam Justynka...

Napisała mi właśnie eska, że nie ma pierścionka, będzie jutro (cokolwiek to znaczy)
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 23:10   #4119
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
no wiesz 13 to już coś zawsze to lepiej niż zero
to co to za pytania z kosmosu jak nigdzie odpowiedzi nie możesz znaleźć???
Kosmiczne pytania z neurologii, a myślałam, że się w tym nieźle orientuję Pytania są niedorobione, odpowiedzi są tylko częściowe i na część nie znajduję odp. A jeszcze psychiatrii nie ruszyłam, a testów nie mam. No ruszyłam, ale po 50str się poddałam.
Ale jutro dzień rozrywki Tż zobaczę, a chyba od tygodnia się nie widzieliśmy
Stary 2010-01-23, 23:55   #4120
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Napisała mi właśnie eska, że nie ma pierścionka, będzie jutro (cokolwiek to znaczy)
A to ciekawe

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Kosmiczne pytania z neurologii, a myślałam, że się w tym nieźle orientuję Pytania są niedorobione, odpowiedzi są tylko częściowe i na część nie znajduję odp. A jeszcze psychiatrii nie ruszyłam, a testów nie mam. No ruszyłam, ale po 50str się poddałam.
Ale jutro dzień rozrywki Tż zobaczę, a chyba od tygodnia się nie widzieliśmy
Ja się dziś widziałam z moim TŻtem, w końcu, po trzech tygodniach... I teraz znów tydzień tęsknoty (mam nadzieję, że tylko tydzień).

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 06:24   #4121
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry
Tak jak czułam, czyli pierścionka nie ma nie wytrzymałam i napisałam Claris smsa, jak TŻ do łazienki poszedł aleeeeeee...
Zaprosił mnie dziś na kolację, bo właściwie to na dziś przypada nasza rocznica (tzn. 24.01. oficjalnie mnie zapytał: "Will you marry me?" poważnie ). No i pierwszy pocałunek też był 24, jakoś koło 5 rano tak że mamy dwudniową rocznicę poza tym podejrzewam, że kolacja w Bristolu (to już takie moje snucie domysłów), tam właśnie byliśmy na jego studniówce 6 lat temu. No i może nawet chciał wczoraj, ale była na pewno tam jakaś studniówka właśnie.
Tak czy siak było miło jak przyjechał, to akurat wkładałam do piekarnika brownies (wyszły rewelacyjne!!! dziękuję Kamce za namiary na bloga i jednocześnie zapytuję: jak długo trzymasz w piekarniku?). Posiedzieliśmy z moją mamą w kuchni, potem zjedliśmy po kawałeczku (TŻ dwa ) i poszliśmy z winkiem do pokoju zapaliłam świece, siedzieliśmy sobie na sofie godzinkę czy dwie i nam się super rozmawiało potem do sypialni, laptop i "Przyjaciele", w końcu TŻ usnął, więc dołączyłam wyszedł jakieś 15 minut temu, prosto ode mnie pojechał z kumplami na zajęcia
A ja idę spać

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 08:12   #4122
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry
Tak jak czułam, czyli pierścionka nie ma nie wytrzymałam i napisałam Claris smsa, jak TŻ do łazienki poszedł aleeeeeee...
Zaprosił mnie dziś na kolację, bo właściwie to na dziś przypada nasza rocznica (tzn. 24.01. oficjalnie mnie zapytał: "Will you marry me?" poważnie ). No i pierwszy pocałunek też był 24, jakoś koło 5 rano tak że mamy dwudniową rocznicę poza tym podejrzewam, że kolacja w Bristolu (to już takie moje snucie domysłów), tam właśnie byliśmy na jego studniówce 6 lat temu. No i może nawet chciał wczoraj, ale była na pewno tam jakaś studniówka właśnie.
Tak czy siak było miło jak przyjechał, to akurat wkładałam do piekarnika brownies (wyszły rewelacyjne!!! dziękuję Kamce za namiary na bloga i jednocześnie zapytuję: jak długo trzymasz w piekarniku?). Posiedzieliśmy z moją mamą w kuchni, potem zjedliśmy po kawałeczku (TŻ dwa ) i poszliśmy z winkiem do pokoju zapaliłam świece, siedzieliśmy sobie na sofie godzinkę czy dwie i nam się super rozmawiało potem do sypialni, laptop i "Przyjaciele", w końcu TŻ usnął, więc dołączyłam wyszedł jakieś 15 minut temu, prosto ode mnie pojechał z kumplami na zajęcia
A ja idę spać
To chyba jednak dzisiaj będzie TEN DZIEŃ
Kciukamy

A ja dzisiaj rano wstaję, idę do łazienki, wracam... Patrzę - TŻ bardzo dokładnie ogląda kartka po kartce informator ślubny, który dostaliśmy na targach (taka książka). Myślę sobie - może jednak coś go ruszy
Posiedział tak z 10 minut. Robię śniadanie, TŻ przychodzi i mówi: "A Ty wiesz... w tej książce ślubnej, co to na targach dostaliśmy... To całkiem naturalne te modelki są, nie takie sztuczne, no fajne.:
Ja: nie pogrążaj się, proszę...
Ja: I co, na coś jeszcze może zwróciłeś uwagę?
TŻ: no, że te niektóre suknie bankietowe to do burdelu się nadają, a nie na wyjście... ale poza tym, no to fajne.
Ja: coś jeszcze?
TŻ: No nie, tak tylko wpadło mi w oko.

czyli koniec oszukiwania się
Stary 2010-01-24, 08:28   #4123
polka764
Rozeznanie

Justyś:cmok :

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 08:30   #4124
carmelova
Zakorzenienie

Hej

Justynka trzymam kciuki za dzisiaj A brownies też upiekłam, tym razem z całej porcji. Jak mam mała blaszkę i brownies jest wyższe niż te 3 cm, to musiałam trzymać ok 40 min, żeby patyczek nie był zbyt mokry. A jak teraz zrobiłam z całej porcji w większej blaszce i było odpowiednio niskie, to wystarczyło 30 min. żeby nie było surowe.

Ins... ehhh.. (to komentarz do dzisiaj). A jeżeli chodzi o wczoraj, to ja broń Boże już nie piszę, że masz go zostawić. Ale przecież już wiesz co na niego działa - zimny prysznic i poważna rozmowa. I przede wszystkim boi się Ciebie stracić. Pogadaj z nim o tej kasie, o prezentach, o Twoich obawach co do przyszłej sytuacji materialnej. Niech wie, że to dla Ciebie na tyle ważne, że nie jesteś w stanie z tego w 100% zrezygnować. Że bedziesz nieszczęśliwa bez ślubu, bez rodziny, a nie chcesz być "panną z dzieckiem". Sama znasz go najlepiej, wiesz jak go podejdź. I olej to, że mu będzie przykro. Tobie cały czas jest przykro. Niech wie, jakie to uczucie.

A propo teorii Twojego Tżta na temat "warunków" to zapytałam mojego B. czy wg niego mamy warunki na założenie rodziny. Powiedział, że warunki będziemy mieć, jak będziemy mieć stabilną pracę. No to mu powiedziałam, że praca nigdy nie będzie do końca stabilna. B. stwierdził, że w takim razie mamy warunki, tylko trzeba by zrezygnować z jedzenia na mieście czy zagranicznych wakacji. Wtedy starczyłoby na kredyt lub na dzidzię. Ale on by bardzo chciał żeby nas było stać i na kredyt i na dziecko, co wg niego będzie możliwe za jakieś 3 lata.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 08:56   #4125
Gleniusia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jejku, Justynko, to dziś może być ten dzień...ale fajnie

I...na razie nie mam weny do pisania Tż śpi, a ja się chyba pouczę

Buziaki
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 08:56   #4126
Basiek19
Zakorzenienie

Dzień dobry

Justyś, to na pewno bedzie dzisiaj

A do mnie Tż już jedzie nie widzieliśmy sie dwa tygodnie.. idę się szykować

Miłego dnia
Stary 2010-01-24, 09:13   #4127
Claris
Zakorzenienie

Justyś pewno jesteś podekscytowana

Ja się dzisiaj dalej uczę, a z tżtem zobaczę się dopiero wieczorkiem, pójdziemy razem na wieczorną mszę A takto widzieliśmy się ostatnio w czwartek, gdyby nie ta durna przedsesja, to cały weekend byśmy razem spędzili jak zwykle ehhhh
Stary 2010-01-24, 09:21   #4128
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

musiałam dziewczynę jakoś rozruszac

no nie a Ty znowu ..aaa masz
Spójrz w lustro kobieto Ty i beznadziejna eheee
Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
nie, no kolejna dzisiaj jęczy...normalnie zaraz dostaniesz
trochę pewności siebie! jesteś śliczna, mądra i bardzo sympatyczna, więc nie widzę powodu, dla którego miałabyś się komuś nie spodobać! dosyć takiego myślenia!
ehhh no patrze w lustro i co - normalna zupelnie jestem... ale moze to ze mna w ogole cos nie tak jest a nie z tymi facetami na ktorych trafiam....ehhhhh bezsensu...

justynko to pewnie dzisiaj pierscien mocy dostaniesz
Stary 2010-01-24, 09:23   #4129
Claris
Zakorzenienie

poleczko, a Ty kiedy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 09:29   #4130
polka764
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
poleczko, a Ty kiedy?
zero zmian w temacie...

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 09:33   #4131
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ehhh no patrze w lustro i co - normalna zupelnie jestem... ale moze to ze mna w ogole cos nie tak jest a nie z tymi facetami na ktorych trafiam....ehhhhh bezsensu...

justynko to pewnie dzisiaj pierscien mocy dostaniesz
no tak to jest, ja też długo szukałam troszkę pewności siebie, głowa do góry, pierś do przodu i zobaczysz co będzie
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Stary 2010-01-24, 09:34   #4132
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

a dzisiaj mialam sen dziwny - snilo mi sie, ze moj kot sztuczny byl - znaczy raz byla normalna a raz byla takim metalowym robotem - tak sie zmieniala ciagle...bzsensu

Edytowane przez arrakis
Czas edycji: 2010-01-24 o 09:41
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 09:37   #4133
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
a dzisiaj mialam sen dziwny - nilo mi sie, ze moj kot sztuczny byl - znaczy raz byla normalna a raz byla takim metalowym robotem - tak sie zmieniala ciagle...bzsensu
terminator
Karinka
Maleństwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 09:41   #4134
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
terminator
no wlasnie terminator taki z nije byl
Stary 2010-01-24, 09:56   #4135
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie terminator taki z nije byl
terminator po ang to praktykant

a tak btw to mam 52 STRONY A4 pisane tak ciurkiem z word formation na jutrzejszy egzamin.... 2 godziny zajeło mi wczoraj przeczytanie i zaznaczenie na kolorowo ok 20 stron
a tak w ogole to uczyłam sie do 5 i wygladam jak idz i nie wracaj.
prosze jutro o kciukanie od 8.30 do 10
ins....... zgadzam sie z carmelkiem.
justys bez pierscionka nie wracaj!
Stary 2010-01-24, 10:24   #4136
Gleniusia
Zakorzenienie

crozee, biedactwo

oczywiście będą!

i ja poproszę od 9 kciukole za egzamin z komunikacji
Karinka
Maleństwo

Stary 2010-01-24, 10:25   #4137
crozee
Zakorzenienie

gleniusiu, kciukam!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 10:29   #4138
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

gleniusia, crooze oczywiscie
Stary 2010-01-24, 10:36   #4139
P-o-n-y
Zakorzenienie

ja to poprosze o kciuki przez caly tydzien, bo jutro poprawiam metodyke, we wtorek zaliczam semestr z hiszpanskiego, w srode mam kolo z fonetyki (ktore musze napisac jakims cudem na maksa)+czytanke, wielki mega test koncowy z kultury amerykanskiej, na ktory NIC nie umiem.... zaraz spadam sie uczyc na metodyke i daj boze na hiszpanski... ;/
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 10:43   #4140
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

pony za ciebie rowniez beda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości