Przyszłe mamusie z Torunia - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 15:49   #61
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe mamusie z Torunia

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
To czekamy na ocieplenie

A wózek przetrwał przerzucanie na lotniskach, w autokarach, plaze, skały i kamienie i wyglada jak nowy!

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Niestety niedługo bede sprzedawała moje cudo, bo potrzebujemy czegos lzejszego.
Jak bym wczesniej wiedziała to bym może zakupiła od Ciebie A tak, kupiłam już w komisie, turkusowy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 16:22   #62
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbara1980 Pokaż wiadomość
Do szkoły rodzenia się zapisałam do tej przyszpitalnej, ale nie wiem jak to będzie z chodzeniem bo koliduje mi z pracą godzina a jeszcze muszę kawał na Bielany dojechać. Zobaczymy. A też chyba mi się nie uda jej skończyć, ale jak dzwoniłam chyba w listopadzie albo październiku żeby się zapisać to zapisali mnie na styczeń bo stwierdzili że październik to za wcześnie.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Witaj... Jakbyś się zdecydowała zrezygnować ze SR to daj znać... Chętnie bym się wpisała na Twoje miejsce jeśli tak można oczywiście...
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja tez uważam, że dr Mizarewicz jest dobrym lekarzem. Faktycznie do gadatliwych nie należy ale na każde pytanie odpowie, jest spokojny, opanowany i bardzo miły. Kiedy teraz idziesz na USG? Mi kazał przyjść ok 30 tygodnia wiec niedługo, ale 28-ego mam wizytę w przychodni to na pewno mi powie dokładnie. Może się spotkamy??
Mi też kazał przyjść po 30tc i się wybieram w swoje urodzinki 11 marca- będzie połowa 31tygodnia

Cytat:
A wiecie już co za niespodzianka w was siedzi?? Synusie czy córeczki?
U mnie synek Ale mamy problem z imieniem... Jak wybieraliśmy to stanęło na Aleksandrze lub Dominiku... Ale kto wie czy nie będzie zupełnie inne

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 09:58   #63
barbara1980
Raczkowanie

Podeszłam wczoraj do Mizarewicza, ale takie tłumy że nie czekałam. no nic innym razem, a tak chciałam podejrzeć moją dzidzię

Dziewczyny a kompletujecie już wyprawkę dla malucha, czy jeszcze trochę czasu co do tego waszym zdaniem?? Ja to co mam to wszystko zdobyczne, póki co nic nie kupiłam taka ze mnie matka
barbara1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 12:29   #64
spoma
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, też jestem z Torunia i też spodziewam się dzidziola
tp mam na początek czerwca,wtedy na świecie ma się pojawić moja córunia
spoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 13:01   #65
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spoma Pokaż wiadomość
Witaj
Cytat:
Podeszłam wczoraj do Mizarewicza, ale takie tłumy że nie czekałam. no nic innym razem, a tak chciałam podejrzeć moją dzidzię

Dziewczyny a kompletujecie już wyprawkę dla malucha, czy jeszcze trochę czasu co do tego waszym zdaniem?? Ja to co mam to wszystko zdobyczne, póki co nic nie kupiłam taka ze mnie matka
U Mizarewicza chyba zawsze takie tłumy
Ja dużo ubranek dostanę, trochę mam z lumpka - mam koleżankę która mi odkłada co ładniejsze... Mama kupiła komplecik na 62, ja kupiłam kilka ubranek na 56 i 62 (tzn poprosiłam kuzynkę o kupno bo u niej likwidowali sklep i wszystko 40%taniej ale jeszcze to do mnie nie dojechało ) kupiłam kocyk, laktator (ręczny, tak w razie by był potrzebny), przymierzam się do większych zakupów na all ale czekam na pieniążki

Michaś
Stary 2010-01-26, 13:07   #66
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
Witamy i gratuluję córeczki!!
Stary 2010-01-26, 14:21   #67
spoma
Przyczajenie

Cytat:

Basiu, a Ty zamierzasz rodzić w Chełmży? Bo ja się chyba zdecyduję na Chełmżę, zresztą moim lekarzem prowadzącym jest lekarka, która pracuje w tamtejszym szpitalu
spoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:25   #68
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja już prawie skompletowałam wyprawkę. Mam wózek. Łożeczko z pościelą, materacem, przewijak i rożek zamowiłam na allegro i czekam na paczkę Poza tym wczesniej na allegro kupilam pierdołki typu termometry, szczotka do włosow, pieluchy tetrowe i flanelowe, ręczniki, kocyki, prześcieradło itd, itp. Wczoraj dostalam od koleżanki caly wielki karton ciuszków po jej córeczce i jeszcze od drugiej koleżanki mam coś dostac więc juz nic nie musze kupowac. Kupilam tylko dwa komplety do szpitala zeby były nowe i wczesniej troche w lumpku pokupowałam. Mam laktator, podgrzewacz, zabawki, mate edukacyjną,karuzelę... No ogolnie niemal wszystko. Muszę dokupic tylko sobie jedna piżame do szpitala i kapcie no i majtki A dla dzidzi kosmetyki i to bedzie wszystko... ufff...
jakos tak juz wole miec wszystko bo z tego co czytam na wątku marcowo-kwietniowym to już niektórym się spieszy na świat Więc wolę być przygotowana w razie czego, choć mam nadzieje, że Werci nie bedzie się aż tk spieszyło na świat do mamusi

Do Mizerewicza idę w czwartek, mam nadzieje, że się nie naczekam bo idę po zwolnienie a ostatnio musialam czekać na sam koniec a bylam 3 w kolejce :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-01-26 o 14:28
Stary 2010-01-26, 14:58   #69
lindsley
Zakorzenienie

U Mizarewicza na nfz to ta położna jest nieziemska... Tempo ma zawrotne, czasem prędzej wchodzę do lekarza niż do niej na ważenie i mierzenie ciśnienia...

Co do wyprawki to jeszcze mam dostać od siostry łóżeczko z przewijakiem, wanienkę, fotelik do auta, górę ciuszków... Muszę kupić wózek ale to może w marcu bo czekam na kasę z zus a od nich to nie wiadomo kiedy...

Michaś
Stary 2010-01-26, 16:12   #70
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
Basiu, a Ty zamierzasz rodzić w Chełmży? Bo ja się chyba zdecyduję na Chełmżę, zresztą moim lekarzem prowadzącym jest lekarka, która pracuje w tamtejszym szpitalu
Nie, w Toruniu. A zdecydowałam tak z dwóch powodów:
odległość - do Torunia bliżej
i fakt, że w Toruniu jest bdb oddział neonatologiczny czego w Chełmży brak - wolę chuchać na zimne, chociaż MUSI być wszystko ok

Dwie koleżanki rodziły w zeszłym roku w Toruniu i nie narzekały specjalnie. Na porodówce było ok, opieka dobra, trochę gorzej podobno na poporodowym bo b.dużo pacjentek i położne lecą hurtem - ale ogólnie nie miały skarg na toruński szpital.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
U Mizarewicza na nfz to ta położna jest nieziemska... Tempo ma zawrotne, czasem prędzej wchodzę do lekarza niż do niej na ważenie i mierzenie ciśnienia...
A gdzie Mizarewicz przyjmuje na NFZ? Nie żebym teraz na końcówkę chciała zmieniać lekarza, ale może kiedyś Są do niego na NFZ zapisy czy można przyjść każdego dnia? Bo to akurat podoba mi się u moje lekarki, mogę przyjść dowolnego dnia w godzinach jej przyjęć a zawsze zostanę przyjęta - nie muszę się zapisywać itp.
Stary 2010-01-26, 17:30   #71
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie Mizarewicz przyjmuje na NFZ? Nie żebym teraz na końcówkę chciała zmieniać lekarza, ale może kiedyś Są do niego na NFZ zapisy czy można przyjść każdego dnia? Bo to akurat podoba mi się u moje lekarki, mogę przyjść dowolnego dnia w godzinach jej przyjęć a zawsze zostanę przyjęta - nie muszę się zapisywać itp.
W Toruniu na Bażyńskich. Są zapisy - trzeba tak z miesięcznym wyprzedzeniem... W Chełmży też przyjmuje i też są zapisy ale nie wiem jak długo się czek A gdzie chodzisz?

Michaś
Stary 2010-01-26, 18:48   #72
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe... dokładnie Tempo rozwija zawrotne. A jak widzę jak coś wypisuje, ciągle czegoś szuka to... aż bym jej pomogła

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-01-26, 20:05   #73
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
W Toruniu na Bażyńskich. Są zapisy - trzeba tak z miesięcznym wyprzedzeniem... W Chełmży też przyjmuje i też są zapisy ale nie wiem jak długo się czek A gdzie chodzisz?
Do przychodni na Świętopełka, a na Bażyńskich do Mizarewicza na USG bo moja doktorowa nie ma w gabinecie.
Raz też byłam u Mizarewicza w mieście w prywatnym i chyba jeszcze raz się wybiorę bo ma tam jednak nieporównywalnie lepszy sprzęt, no i chciałabym podejrzeć dzidzię, upewnić się, że wszystko u niej ok
Stary 2010-01-26, 22:00   #74
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Do przychodni na Świętopełka, a na Bażyńskich do Mizarewicza na USG bo moja doktorowa nie ma w gabinecie.
Raz też byłam u Mizarewicza w mieście w prywatnym i chyba jeszcze raz się wybiorę bo ma tam jednak nieporównywalnie lepszy sprzęt, no i chciałabym podejrzeć dzidzię, upewnić się, że wszystko u niej ok
Na Świętopełka do takiej blondynki? Nie pamiętam jak się nazywa ale też kiedyś tam chodziłam. Wkurzało mnie to że trzeba było być bardzo wcześnie - ale to zanim w ciąży byłam i przez jakiś czas jeździłam do Chełmży... (ode mnie to tylko kilka km dalej a przy okazji był pretekst żeby koleżanki odwiedzić ale ciii bo Tz nic nie wie) Poza tym podejście tej babki mi do kilku spraw mi się nie podobało...

Do Mizarewicza na usg tylko prywatnie chodzę...

Michaś
Stary 2010-01-27, 09:05   #75
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Cytat:
Witaj! Gratuluję córeczki!

Jednak wątek pomalutku nam się kręci... Fajnie

Co do wyprawki to ja większość mam po Szymonku. Dokupić muszę jeszcze tylko łóżeczko (chcę takie najtańsze i mam dostać takie w prezencie - tak ok 100 zł z komisu; materac mam), ręczniczki, prześcieradełka, smoczki, kilka kosmetyków. No i pościel - ale tu może poczekam do jesieni...Zobaczę, bo z kolei ochraniacz chciałabym od początku mieć.
Dziś miałam się wyrwać na zakupy...ale drogę zapadało i trochę mam stracha sama autem... Ale może po południu.

Wizytę u Mizarewicza mam 08.02... a na USG tak dopiero po 20-tym się wybiorę. I chyba żadnej z Was niestety nie spotkam...

Braciszek Dominiś - 24.04.2010 r.
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 10:36   #76
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
Na Świętopełka do takiej blondynki? Nie pamiętam jak się nazywa ale też kiedyś tam chodziłam. Wkurzało mnie to że trzeba było być bardzo wcześnie.
Tak, do blondynki Dr Modrzewska, taka mam wrażenie trochę starej daty (prowadziła moją mamę ze mną w ciąży!) ,ale mi podpasowała i jakoś nie myślę o zmianie. Choć rzeczywiście różne opinie co do jej podejścia słyszałam. Gdybym miała zmieniać to chyba właśnie na Mizarewicza-też mi on pasuje.
A jak jesteś w ciąży, to nie trzeba być rano w przychodni, możesz przyjść na koniec przyjęć i też Cię przyjmie - to akurat wygoda.

Dzisiaj w nocy moja koleżanka urodziła u nas w toruńskim szpitalu córeczkę
Wkrótce na nas kolej
Stary 2010-01-27, 12:02   #77
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Wkrótce na nas kolej
Nie strasz mnie... Im bliżej tym większy strach mnie ogarnia... czy ja sobie dam rade?? Buuu...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-01-27, 12:45   #78
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
Ja już prawie skompletowałam wyprawkę. A dla dzidzi kosmetyki i to bedzie wszystko... ufff...
jakos tak juz wole miec wszystko bo z tego co czytam na wątku marcowo-kwietniowym to już niektórym się spieszy na świat Więc wolę być przygotowana w razie czego, choć mam nadzieje, że Werci nie bedzie się aż tk spieszyło na świat do mamusi
A jakie kosmetyki chcesz kupić?? Chyba za dużo taki niemowlak nie potrzebuje? Coś do kąpieli, oliwkę, kremik i coś na odparzenia chyba.
Ja znalazłam taką aptekę-zamawiasz przez stronę a odbierasz i płacisz osobiści. Niektóre rzeczy w korzystnych cenach. www.☠☠☠☠☠☠☠
Stary 2010-01-27, 13:41   #79
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja mam zamiar kupić Oilatum- olejek do kąpieli w aptece, a reszta to jakaś oliwka właśnie, kremy itd. poza tym muszę kupić gaziki wyjalowione, spirytus do pępka, sól fizjologiczną... trochę się zbierze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-01-28, 09:52   #80
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co tu taki zastój?? Chyba jeszcze nie rodzicie??
Ja dziś ide do gina i już mam dośc. Jak sobie pomyslę ile znów się naczekam to mnie ściska... ale cóż, czego się nie robi dla maleństwa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-01-28, 11:58   #81
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
Co tu taki zastój?? Chyba jeszcze nie rodzicie??
Ja dziś ide do gina i już mam dośc. Jak sobie pomyslę ile znów się naczekam to mnie ściska... ale cóż, czego się nie robi dla maleństwa
eee no jeszcze chyba żadna z nas nie rodzi

Ja w poniedziałek planuję iść podejrzeć maluszka, ale jak będzie tyle osób co ostatnio to nie czekam
Dziewczyny robiłyście już cukier po glukozie? Jaki miałyście wynik? Ja mam 130 i mi w przychodni nic nie mówiły czy dobrze czy nie, a do lekarza prowadzącego dopiero w lutym się wybieram.
Stary 2010-01-28, 12:38   #82
passionfruit
Zakorzenienie

barbara, a robiłaś jaką dawką glukozy? Ja miałam około 120 i było ok.
Stary 2010-01-28, 14:04   #83
asia193
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Przyłączam sie do WAS. W Toruniu mieszkam od 5 lat i tez miałam problem z orientacją gdzie i do kogo? Mój termin porodu t0 28 Maj. Gdzieś w połowie stycznia zapisałam si ę do Szkoły Rodzenia, zajecia zaczynają się 10 Marca taką datę podał mi dr Drodżal. Czy któraś z Was też moze w tym czasie zaczyna?
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 15:52   #84
barbara1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
barbara, a robiłaś jaką dawką glukozy? Ja miałam około 120 i było ok.
50g glukozy
Stary 2010-01-28, 16:06   #85
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Cytat:
eee no jeszcze chyba żadna z nas nie rodzi

Ja w poniedziałek planuję iść podejrzeć maluszka, ale jak będzie tyle osób co ostatnio to nie czekam
Dziewczyny robiłyście już cukier po glukozie? Jaki miałyście wynik? Ja mam 130 i mi w przychodni nic nie mówiły czy dobrze czy nie, a do lekarza prowadzącego dopiero w lutym się wybieram.
Tam zawsze jest tyle osób. Może mniej byłoby w czwartek?

Ja nie rodzę ale mam doła przez tą pogodę.
Jak nie mrozy to zawieje, auto albo mi nie odpala albo takie zasypane że nie wiem któte moje wózkiem ciężko mi się ruszyć samej z domu (brzuch już ciąży) i tak gnuśniejemy w chałupie. A roczne dziecko nie jest stworzone do siedzenia w domu bo nie ma gdzie rozładować energii...więc rozładowuje płaczem i marudzeniem. Ja chcę wiosnę

Co do glukozy to mi lekarz kazał się zgłosić jakby było powyżej 140 (miałam niecałe 110). Poniżej jest w normie więc się nie martw na razie. Co najwyżej będziesz musiała za jakiś czas powtórzyć badanie.

Buziaki

Braciszek Dominiś - 24.04.2010 r.

Edytowane przez JaGaaaa
Czas edycji: 2010-01-28 o 16:07
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:02   #86
lindsley
Zakorzenienie

Ja zaglądam tak raz dziennie - kończy mi się remont a zaczyna moja działka czyli sprzątanie to co chłopcy nabrudzili Dopiero zaczynam a już mam dość
Cytat:
Ja miałam 101 i było ok
A byłaś wczoraj w SR?
Cytat:
Napisane przez asia193 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przyłączam sie do WAS. W Toruniu mieszkam od 5 lat i tez miałam problem z orientacją gdzie i do kogo? Mój termin porodu t0 28 Maj. Gdzieś w połowie stycznia zapisałam si ę do Szkoły Rodzenia, zajecia zaczynają się 10 Marca taką datę podał mi dr Drodżal. Czy któraś z Was też moze w tym czasie zaczyna?
Witaj...To chyba najbliżej Ci z terminem do mnie. Ja mam na 16 maja A nie za późno na SR? Zdążysz na całą? Mi powiedział, że już za późno

Michaś
Stary 2010-01-28, 22:41   #87
asia193
Raczkowanie

Cytat:
Ja zaglądam tak raz dziennie - kończy mi się remont a zaczyna moja działka czyli sprzątanie to co chłopcy nabrudzili Dopiero zaczynam a już mam dość

Ja miałam 101 i było ok
A byłaś wczoraj w SR?

Witaj...To chyba najbliżej Ci z terminem do mnie. Ja mam na 16 maja A nie za późno na SR? Zdążysz na całą? Mi powiedział, że już za późno
Podczas rozmowy wypytał mnie o date porody, sam obliczył który to tydzień i zaprosił na marzec. Sama się zdziwiłam, że tak późno i się zapytałam. Odpowiedział, że nic się nie stanie jak ominę dwa zajęcia końcowe. Trzymam go za słowo, kazał mu odrazu wpisać mnie na listę. Zajęcia będą odbywać się w szkole na żwirki i wigury niedaleko szpitala, spotkanie trwa 2h.
Dziewczyny a jak wasze brzuszki? bo mi już jest coraz cieżej a dopiero wkraczam w III trymest.
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 23:30   #88
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jak wasze brzuszki? bo mi już jest coraz cieżej a dopiero wkraczam w III trymest.
Ja dziś się gimnastykowałam przy myciu mebli (remont) i aż zakwasy mam Generalnie brzusio rośnie jak na drożdżach - sama się dziwię, że już taki duży. No i mam 7kg na +

Michaś
Stary 2010-01-29, 08:22   #89
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Podczas rozmowy wypytał mnie o date porody, sam obliczył który to tydzień i zaprosił na marzec. Sama się zdziwiłam, że tak późno i się zapytałam. Odpowiedział, że nic się nie stanie jak ominę dwa zajęcia końcowe. Trzymam go za słowo, kazał mu odrazu wpisać mnie na listę. Zajęcia będą odbywać się w szkole na żwirki i wigury niedaleko szpitala, spotkanie trwa 2h.
No mój jak na 29 tydz. to nie jest za duży. No i w tym momencie jakieś 10 kg na + ale nie mam pojęcia gdzie te kilogramy bo nadal ze mnie chudzielec

Wczoraj byłam na wizycie i dr zapisał mnie na USG ale mam przyjechać do Chełmży bo mają nowy sprzęt 4d W ramach testowania sprzętu Juz się nie mogę doczekać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-01-29 o 08:24
Stary 2010-01-29, 09:52   #90
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie i dr zapisał mnie na USG ale mam przyjechać do Chełmży bo mają nowy sprzęt 4d W ramach testowania sprzętu Juz się nie mogę doczekać
O fajnie... I za free? Też bym sobie na 4d poszła

Michaś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości