|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Daf - jeżeli to rzeczywiście film z toba i Maleństwem w roli głównej to gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanko... Do testu obciążenia 75 g. glukozy krew pobierana jest z żyły, czy z palca? Dajcie znać dziewczyny, bo zapomniałąm o to spytać lekarza...
#4802 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co lekarz to inne pomysły, widzę. ![]() Ano dobrze. Choć bardziej bałam się o brzuch... Cytat:
Dzięki - bardzo się cieszę z tych wyników. Może anemię zaliczę dopiero pod sam koniec, byłoby miło. ![]() Cytat:
![]() ![]() A co Ty ćwiczysz?? ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() Ale nic się Wam nie stało, jak rozumiem? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
BAN stały
|
witaj`ie
![]() ja sie pojawiam i znikam ![]() heheh U mnie dobrze tylko krzyz zaczyna mi dokuczac.... ![]() ![]() i z TZ sie kluce... ![]() milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |||
Zadomowienie
|
![]()
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16741519]
Na wizycie oki. Łożysko się uwsteczniło. ![]() ![]() Wiercił się strasznie, ![]() ![]() ![]() Ja mam krew troszkę poniżej normy, więc dostałam receptę na magnez i kwas foliowy. ![]() ![]() ![]() super, że łożysko się podniosło i z dzidkiem wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
uważaj Kotek, ja już też parę razy się rozjechałam... szpagat mi prawie wyszedł, myślałam, że się nie zjadę z powrotem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16722020]jeśli ma być na brodawki to ma być maść,
![]() A co to jest ten Plus to nie wiem. ![]() Bepanthen Plus to krem http://www.bepanthen.pl/#/Strona_Glowna/
#4807 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kropko uważaj na Siebie ![]() Daf rośnie Ci mała gwiazda, super wyglądaliście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty to jak moja siora ona potrafi trzymać nawet 4 godz ale nigdzie indziej sie nie załatwi ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ulala no twoj brzusio zrobił na mnie wrażenie ![]() ![]()
![]() |
#4809 | ||||
Zadomowienie
|
Wlasnie
Sliczny maluszek, napewno po mamie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16741519]Na wizycie oki. Łożysko się uwsteczniło. ![]() ![]() Wiercił się strasznie, ![]() ![]() ![]() Ja mam krew troszkę poniżej normy, więc dostałam receptę na magnez i kwas foliowy. ![]() ![]() ![]() Super wiadomosci ![]() Oprocz kuracji ale napewno szybko cholerstwo sie wyleczy ![]() Cytat:
![]() Super. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Raz na kolana jak dewota do modlitwy a raz na plecy fiknelam na szczescie w zaspe sniezna. Za kazdym razem na spacerze z psem. Bede teraz bardziej uwazac. Cytat:
![]() ________ Wczoraj mielismy z malzonkiem dyskusje o wozkach. Wynalazl szwedzka firme Emmaljunga a ja przekonuje go na X-landera Xa (tego musielibysmy sciagnac z Polski) i walka trwa. Emmaljungi maja fatalna kolorystyke a ja baba patrze na to inaczej niz on chlop.
![]() |
#4810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łożysko też mam nisko. ![]() Dobrze, że nic Ci / Wam się nie stało. ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiesz... może jedząc wszystko, organizm ciągnie bardziej różnorodnie. A jak dbamy to tylko nam się wydaje że zdrowo? Koleżanka całą ciążę żarła buraki na tony i ciągle miała anemię z niedoboru żelaza. Ja prawie buraków nie jadam, dwa razy były chyba od początku ciąży i żelazo mam w środku normy. Skądś więc to biorę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co ćwicze? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4812 | ||||
Zakorzenienie
|
Zawsze uważam i widzisz... niespodzianki i tak czyhają co krok.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem mamą Kubusia urodzonego w lipcu 2009 roku, zaglądam, bo są tu moje koleżanki z "Próbować..." (kropko ![]() ![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla Was, dziewczyny i Waszych maleństw w brzuszkach ![]() ![]() Cytat:
![]() - sudokrem - małą próbkę dostaniesz z pewnością w szpitalu, nie kupowałabym, bo podobno to wydajne jest, Kuba ma już pół roku, a ani razu nie użyliśmy, bo nie było potrzeby - Linomag bardzo polecam do codziennego stosowania, lekko się rozsmarowuje i dobrze chroni, od początku go używamy z powodzeniem - z emolientów polecam Emolium - tańsze i podobno rzadziej uczula niż Oilatum, choć to zasłyszane, bo drugiego nie używałam, mydełek w ogóle nie używałam i nie używam - oliwka też nam się za bardzo nie przydała, po kąpieli w Emolium nie trzeba już smarować niczym, początkowo próbowałam usuwać nią ciemieniuchę (Kuba włochaty jest ![]() - wkładki laktacyjne mam J&J i są OK, oprócz nich próbowałam zachwalanych Chicco i te okazały się niewypałem - a po co spirytus salicylowy ![]() - gazików dużo nam schodziło, teraz mniej, ale nadal są przydatne - majtasy fajne są siateczkowe np. Hartmanna - do sutków Bepanthen maść jest polecana, Kuba umiał od razu ładnie ssać, więc nie wiem, jak ta maść się sprawdza, ale do pupy od czasu do czasu się przydaje (oczywiście Kubusiowej pupy ![]() Poza tym polecam nożyczki do paznokci z Baby Ono, miałam z Chicco, ale są grubsze, gorsze. I jeszcze spray do nosa - najlepszy jest Disnemar (chodzi o rozpylacz, bo zawartość wszędzie podobna), Sterimar to okropieństwo ![]() ![]() A tak poza tym, to możesz sobie w albumie w moim profilu podejrzeć mojego Synka ![]() ![]() *** Dziewczyny aż Wam zazdroszczę ![]() ![]() Mam nadzieję, że się nie gniewacie, że się wtrącam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sama używam krem barierowy Emolium - bez szału jakoś, oraz krem specjalny - też nic nadzwyczajnego. ![]() ![]() Cytat:
![]() A nie pamiętam - do pępka? ![]() ![]() Dobrze wiedzieć. Cytat:
![]() A widzisz - wiedziałam że mam kupić i zapomniałam wpisać. Dzięki. ![]() A jednak. ![]() Uściski. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-27 o 09:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak miło, że do nas zajrzałaś. Kubuś to prawdziwy przystojniak ![]() dzięki za cenne informacje ![]()
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emolium Emulsja do kąpieli, u nas się sprawdza, ale wiadomo, że dla każdego coś innego ![]() ![]() Wkładek laktacyjnych używam do teraz ![]() Do pępka to raczej zwykły spirytus, z monopolowego ![]() I ja Was ściskam ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-27 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Do koloru samochodu nigdy się nie wtrącam, może być nawet żółty.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dopóki nic nie swędzi, nie piecze i wydzielina jest bezzapachowa to nie ma sie czym martwić. PS.Na każdej wizycie gin bada mi ph pochwy i jak na razie jest w porzadku. Może dla pewności poproś swojego lekarza żeby sprawdził Ci ph. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas zaglądam ![]() ![]() A jak Ty Go podejrzałaś? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie będę tak długo karmić, szybko wracam do pracy. ![]() ![]() A widzisz... to nie wiedziałam, że zwykły. Już sobie zapisuję. ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Choć pewnie nie byłoby tak prosto, gdyby podobały nam się całkiem inne auta. Na szczęście jesteśmy zgodni w tej kwestii. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i życzę powodzenia w negocjacjach dotyczących wózka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do łozyska, to jest duża szansa, że nam sie podniesie, jak macica będzie się powiększać Cytat:
![]() ja tam się wogóle nie gniewam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Daff ale Bruno przystojniaaak ![]() A pochwalę sie Wam co jeszcze kupiłam ![]() Kurteczka i czapeczka ze wzorkiem z kocyczka ![]() A nad sukieneczką zastanawiam sie czy by jej nie zostawić do chrztu.. ? nie lubie tych wszystkich atłasów, rózyczek itp.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-27 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz mam więcej czasu na pisanie, bo w domku siedzę głównie, ale dopóki pracowałam to też ciężko było znaleźć chwilkę ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Ja też obcykałam, Kubek robi boskie miny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zestaw od poloznej + instrukcja jak cwiczyc miesnie Kegla ![]() Cytat:
Ciagnie i szybki. Maz chcial takiego bo pies MIAL mu towarzyszyc w czasie biegania ![]() Jedyna osoba, ktorej sie slucha jestem ja. Naprawde, po wczorajszej dyskusji o wozkach poczulam sie jakbysmy mowili o samochodzie. Ja kolor a on co ma pod maska ![]() Cytat:
![]() Mi sie podobal X-lander Xa kolor arctic (jasny) a mezowi zupelnie czarny Emmaljunga. W Fin wszyscy maja ciemne wozki a ja nie moge na nie patrzec. Oprocz praktycznych aspektow musi miec fajny kolor i juz Xlander carbon jest do przejscia bo tez ma fajna szara kolorystyke. Cytat:
![]() Super, ze zajrzalas ![]() Ja sobie skopiowalam liste Kropki i teraz chetnie skorzystam z Twoich porad ![]() A w ciazy pewnie jeszcze bedziesz jak Kubus podrosnie ![]()
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie lubie dzieci w falbanach i innych przyozdobnikach prawie slubnych...
![]() |
#4830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
czapeczki też oglądałam we wzorek kocyczkowy, ale ja nie lubię tych wiązanych pod brodą dla maluchów kurteczka śliczna Cytat:
ale szary jest ok, tym bardziej, że na czarnym też wszystko widać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.