Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 08:07   #4801
ellai
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Daf - jeżeli to rzeczywiście film z toba i Maleństwem w roli głównej to gratuluję Pięknie wypadliście... A Maleństwo jak słodko się uśmiechało Cuuudo... Niesamowita pamiątka - takie usg

Mam pytanko...
Do testu obciążenia 75 g. glukozy krew pobierana jest z żyły, czy z palca? Dajcie znać dziewczyny, bo zapomniałąm o to spytać lekarza...
Stary 2010-01-27, 08:13   #4802
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
taaak to na pewno od tej diety
może ja też będę miała w normie - jutro idę na kłucie. a dziś wybieram się do lekarza rodzinnego - takie zalecenia mam od gina, żeby w okolicy połowy ciąży udać się na konsultację. normalnie bym nie szła w ten mróz, ale i tak do sklepu muszę, to po drodze wstąpię i to odfajkuję.

dobrze, że się nie połamałaś...
Mój gin z nfz też mnie wysyłał, a ten prywatnie nie. Nawet pytałam czy do okulisty muszę. Spytał o szkła i orzekł, że przy takiej małej wadzie to nie.

Co lekarz to inne pomysły, widzę.

Ano dobrze. Choć bardziej bałam się o brzuch...

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Super że masz takie dobre wyniki gratuluję
No i uważaj na siebie... dobrze, że się nie połamałąś i nie upadłaś na brzuszek... Trzeba uważać na tym lodzie... Ja też chodzę w żółwim tempie i bardzo ostrożenie, bo buty troche sie slizgaja... Ostatnio ytez bym sie wywrociła, ale na szczescie szłam pod rączkę z mezusiem no i mnie asekurował, ale odrazu mi sie gorąco zrobiło w tym mrozie...
Jak idę z mężem to on mnie zawsze asekuruje, a tu cholewcia sama lazłam... Ten świeży śnieg mnie zgubił, bo nie widać co pod spodem. :/

Dzięki - bardzo się cieszę z tych wyników. Może anemię zaliczę dopiero pod sam koniec, byłoby miło.

Cytat:
Moje Słoneczko Najdroższe dzisiaj strasznie szaleje od rana Aż nie mogę się nadziwić Pręży się, przeciąga i skacze Żabcia mała ;-) Brzucholek caały lata i wycpycha się z obydwu stron Chyba bierze przykład z mamusi i robi sobie gimnastykę ;-) Tylko że mama wieczorną, a ona poranną
Mój mnie dziś pierwszy raz uraczył, jakieś pół godz. temu, kopniakiem w szyjkę. Podskoczyłam na krześle... A tak go chwaliłam, że grzeczny no...

A co Ty ćwiczysz??
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja jakies 2 tygodnie temu też zaliczyłam maga wywrotke na lodzie Pozniej poczytałam w mądrych książkach, że małej nic złego nie powinno sie stac, wody płodowe ją dobrze chronią. Ale jak powiedziałam o tym ginowi to mnie nastraszył. Powiedział, że wiele razy był świadkiem odklejenia łożyska po upadku i dziecka nie dało sie uratowac No powiem Wam, że słabo mi się zrobiło. Teraz chodzę tylko z mężem za rekę jak niepełnosprawna
Właśnie właśnie... dziecku bezpośrednio nic nie grozi. Gorzej z macicą, łożyskiem... coś się odklei, coś pęknie, albo nastąpi skurcz i dupa zbita.

Ale nic się Wam nie stało, jak rozumiem?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:36   #4803
kociakowa
BAN stały

witaj`ie

ja sie pojawiam i znikam

heheh

U mnie dobrze tylko krzyz zaczyna mi dokuczac....

i z TZ sie kluce...

milego dnia
kociakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:38   #4804
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Właśnie właśnie... dziecku bezpośrednio nic nie grozi. Gorzej z macicą, łożyskiem... coś się odklei, coś pęknie, albo nastąpi skurcz i dupa zbita.

Ale nic się Wam nie stało, jak rozumiem?
Na szczęscie nic nam sie nie stało, a ja upadłam centralenie do tyłu na dupsko, aż głowa mi się odbiła od chodnika Potem cały wieczór przepłakałam. Ogólnie nic mnie nie bolało, dupsko tylko troche. Za kilka dni miałam wizyte u gina i powiedział, że z małą wszystko ok, tylko, że łożysko mam nisko ułożone, więc szczególnie powinnam uważać. No i dlatego chciał mnie wysłać na zwolnienie do końca ciąży.
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:42   #4805
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Question Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16741519]
Na wizycie oki. Łożysko się uwsteczniło. Dzidek co prawda wciąż leży poprzecznie, ale ma czas nawet do 34 tc.
Wiercił się strasznie, - to po mamusi. Ale wszystko na swoim miejscu ma, wymiary dzidka pokrywają się z wiekiem ciąży z om.
Ja mam krew troszkę poniżej normy, więc dostałam receptę na magnez i kwas foliowy. Poza tym jakieś brzydkie upławy mi się przypętały, więc mam 10-dniową kurację dowcipną. [/QUOTE]

super, że łożysko się podniosło i z dzidkiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Szukałam i chyba znalazłam film z Brunem.
daf,
potwierdzasz?

http://www.tvnwarszawa.pl/6091,program.html

Cytat:
Ja wczoraj odebrałam wyniki swoje i w szoku jestem.

Miesiąc temu jeszcze się nie dziwiłam, ale teraz to już jestem zaskoczona ich wysokością. Nadal jestem w normie. Mam dobrą hemoglobinę, w normie ery, super mocz jak nigdy, wyższy niż mc temu wapń i super żelazo.

To pewnie od pizzy, zapiekanek, ciast drożdżowych i big maców...

A dziś rano, żeby nie było tak fajnie, pojechałam na lodzie aż miło, taniec świętego Wita odwaliłam i rozwaliłam kolano - tak bardzo starałam się nie paść na brzuch czy dupę. [COLOR="Silver"]
te wyniki badań to dla mnie zagadka... jak pilnuje diety i zdrowo się odżywiam to mi wszystko na pysk spadało... jak ostatnio żarłam co popadnie to wyniki lepsze...
uważaj Kotek, ja już też parę razy się rozjechałam... szpagat mi prawie wyszedł, myślałam, że się nie zjadę z powrotem

Cytat:
Dzien dobry
Ja jakies 2 tygodnie temu też zaliczyłam maga wywrotke na lodzie Pozniej poczytałam w mądrych książkach, że małej nic złego nie powinno sie stac, wody płodowe ją dobrze chronią. Ale jak powiedziałam o tym ginowi to mnie nastraszył. Powiedział, że wiele razy był świadkiem odklejenia łożyska po upadku i dziecka nie dało sie uratowac No powiem Wam, że słabo mi się zrobiło. Teraz chodzę tylko z mężem za rekę jak niepełnosprawna
A więc uwarzajcie na siebie mamuśki

Daf - ja oglądałam wczoraj tvn Warszawa o 18.30 i nic nie było, czyzby przeoczyłam?
Dobrze, że Bydgoszczanka odnalazła Was na necie, mały przesłodki

Lea - super, że z dzidkiem wszystko ok
uważaj na siebie

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:46   #4806
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16722020]jeśli ma być na brodawki to ma być maść, nie krem.
A co to jest ten Plus to nie wiem. [/QUOTE]

Bepanthen Plus to krem

http://www.bepanthen.pl/#/Strona_Glowna/

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 08:48   #4807
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

Kropko uważaj na Siebie

Daf rośnie Ci mała gwiazda, super wyglądaliście
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 08:53   #4808
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Jak by mnie tak pokopala po pęcherzu jak bym była na miescie u siebie to bym musiała lecieć do domu. Żadnego centrum handlowego, w miejskich szaletach bym sie nie załatwila

ty to jak moja siora ona potrafi trzymać nawet 4 godz ale nigdzie indziej sie nie załatwi ja to musze zaraz leciec bo mnie to wkurza i nie moge sie na nizym innym skupić ale zawsze zabezbieczam sie i podmywam chusteczkami które w mojej torebce sa numero 1

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
hej dziewczynki. chwale sie moim wielki brzuchalem

ulala no twoj brzusio zrobił na mnie wrażenie i chyba dzieciaczki połozyły sie na jednej stronie bo taki napompowany jednostronnie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:16   #4809
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Szukałam i chyba znalazłam film z Brunem.
daf, potwierdzasz?
Wlasnie
Sliczny maluszek, napewno po mamie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16741519]Na wizycie oki. Łożysko się uwsteczniło. Dzidek co prawda wciąż leży poprzecznie, ale ma czas nawet do 34 tc.
Wiercił się strasznie, - to po mamusi. Ale wszystko na swoim miejscu ma, wymiary dzidka pokrywają się z wiekiem ciąży z om.
Ja mam krew troszkę poniżej normy, więc dostałam receptę na magnez i kwas foliowy. Poza tym jakieś brzydkie upławy mi się przypętały, więc mam 10-dniową kurację dowcipną. [/QUOTE]

Super wiadomosci
Oprocz kuracji ale napewno szybko cholerstwo sie wyleczy

Cytat:
Ja wczoraj odebrałam wyniki swoje i w szoku jestem.

Miesiąc temu jeszcze się nie dziwiłam, ale teraz to już jestem zaskoczona ich wysokością. Nadal jestem w normie. Mam dobrą hemoglobinę, w normie ery, super mocz jak nigdy, wyższy niż mc temu wapń i super żelazo.

To pewnie od pizzy, zapiekanek, ciast drożdżowych i big maców...
hehe, czyli masz dobra diete
Super.
aby tak bylo do samego rozwiazania

Cytat:
A dziś rano, żeby nie było tak fajnie, pojechałam na lodzie aż miło, taniec świętego Wita odwaliłam i rozwaliłam kolano - tak bardzo starałam się nie paść na brzuch czy dupę.
Cytat:
Dzien dobry
A więc uwarzajcie na siebie mamuśki
Ja tez wywinelam juz 2 razy.
Raz na kolana jak dewota do modlitwy a raz na plecy fiknelam na szczescie w zaspe sniezna. Za kazdym razem na spacerze z psem.
Bede teraz bardziej uwazac.

Cytat:
Mam pytanko...
Do testu obciążenia 75 g. glukozy krew pobierana jest z żyły, czy z palca? Dajcie znać dziewczyny, bo zapomniałąm o to spytać lekarza...
Ja mialam 3 razy z zyly

________

Wczoraj mielismy z malzonkiem dyskusje o wozkach. Wynalazl szwedzka firme Emmaljunga a ja przekonuje go na X-landera Xa (tego musielibysmy sciagnac z Polski) i walka trwa. Emmaljungi maja fatalna kolorystyke a ja baba patrze na to inaczej niz on chlop.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:20   #4810
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęscie nic nam sie nie stało, a ja upadłam centralenie do tyłu na dupsko, aż głowa mi się odbiła od chodnika Potem cały wieczór przepłakałam. Ogólnie nic mnie nie bolało, dupsko tylko troche. Za kilka dni miałam wizyte u gina i powiedział, że z małą wszystko ok, tylko, że łożysko mam nisko ułożone, więc szczególnie powinnam uważać. No i dlatego chciał mnie wysłać na zwolnienie do końca ciąży.
Reakcja automatyczna chyba, ja też szłam drogą i ryczałam jak kojot.
Łożysko też mam nisko. Ech jak nie urok...

Dobrze, że nic Ci / Wam się nie stało.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
te wyniki badań to dla mnie zagadka... jak pilnuje diety i zdrowo się odżywiam to mi wszystko na pysk spadało... jak ostatnio żarłam co popadnie to wyniki lepsze...
uważaj Kotek, ja już też parę razy się rozjechałam... szpagat mi prawie wyszedł, myślałam, że się nie zjadę z powrotem
Ja się często rozjeżdżam. Ale szpagatu nie umiem, dupę by mi rozerwało, nie jestem taka wygimnastykowana jak Ty.

Wiesz... może jedząc wszystko, organizm ciągnie bardziej różnorodnie. A jak dbamy to tylko nam się wydaje że zdrowo? Koleżanka całą ciążę żarła buraki na tony i ciągle miała anemię z niedoboru żelaza. Ja prawie buraków nie jadam, dwa razy były chyba od początku ciąży i żelazo mam w środku normy. Skądś więc to biorę...

Stary 2010-01-27, 09:21   #4811
ellai
Raczkowanie

Cytat:

Mój mnie dziś pierwszy raz uraczył, jakieś pół godz. temu, kopniakiem w szyjkę. Podskoczyłam na krześle... A tak go chwaliłam, że grzeczny no...

A co Ty ćwiczysz??
A to Nicpoń jeden :->

Co ćwicze? Staram się trochę rozciągać coby kręgosłup mniej bolał... Kilka ćwiczeń na piłce, kocie grzbiety itp... tak 15-20 min. wieczorkiem - oby systematycznie trwało to jak najdłużej Muszę przyznać, że trochę mi lepiej w plecki jak sobie tak poćwicze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 09:24   #4812
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kropko uważaj na Siebie
Zawsze uważam i widzisz... niespodzianki i tak czyhają co krok.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
hehe, czyli masz dobra diete
Super.
aby tak bylo do samego rozwiazania
Bardzo.

Cytat:
Raz na kolana jak dewota do modlitwy a raz na plecy fiknelam na szczescie w zaspe sniezna. Za kazdym razem na spacerze z psem.
W zaspę to chociaż miękko. Duży ten Twój piesek? Ciągnie? Czy taki szybki?

Cytat:
Wczoraj mielismy z malzonkiem dyskusje o wozkach. Wynalazl szwedzka firme Emmaljunga a ja przekonuje go na X-landera Xa (tego musielibysmy sciagnac z Polski) i walka trwa. Emmaljungi maja fatalna kolorystyke a ja baba patrze na to inaczej niz on chlop.
Jak z samochodami - ciągła walka o kolor.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

Co ćwicze? Staram się trochę rozciągać coby kręgosłup mniej bolał... Kilka ćwiczeń na piłce, kocie grzbiety itp... tak 15-20 min. wieczorkiem - oby systematycznie trwało to jak najdłużej Muszę przyznać, że trochę mi lepiej w plecki jak sobie tak poćwicze...
Ja bym sobie chętnie poćwiczyła, ale nie mam pojęcia co mi wolno...

Stary 2010-01-27, 09:31   #4813
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
mnie się średnio podobają te wózki... a kolorystyka oprócz funkcjonalności byłą dla mnie bardzo ważna... mogłam kupić swój wózek z większym wyposażeniem ale w beżowo-kawowym kolorze... piękny ale jaśniutki i jakoś słabo impregnowany... już widziałąm swoją nieustajacą walkę z każdą plamka, szczególnie jak maluch zacznie chodzić i ładować się w ubłoconych butkach do spacerówki... słabo mi było na samą myśl.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
[/COLOR]
Ja się często rozjeżdżam. Ale szpagatu nie umiem, dupę by mi rozerwało, nie jestem taka wygimnastykowana jak Ty.

Wiesz... może jedząc wszystko, organizm ciągnie bardziej różnorodnie. A jak dbamy to tylko nam się wydaje że zdrowo? Koleżanka całą ciążę żarła buraki na tony i ciągle miała anemię z niedoboru żelaza. Ja prawie buraków nie jadam, dwa razy były chyba od początku ciąży i żelazo mam w środku normy. Skądś więc to biorę...
nie wiem, więc teraz wychodzę z założenia że jem to na co mam ochotę... wczoraj żarłam spagetti z warzywami, a przedwczoraj macdonalda

Bruno już w domku
Stary 2010-01-27, 09:32   #4814
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Jestem mamą Kubusia urodzonego w lipcu 2009 roku, zaglądam, bo są tu moje koleżanki z "Próbować..." (kropko , dafreen , araczki )

Wszystkiego dobrego dla Was, dziewczyny i Waszych maleństw w brzuszkach

Cytat:
Kobitki, macie jakieś uwagi / rady do mojej listy kosmetycznej? Jak tak to krzyczcie, bo kompletuję.

Na liście mam:
- sudokrem
- inny krem do pupy - Linomag
- parafina np. emulsja Oilatum
- mydełko np. Oilatum
- oliwka
- spirytus salicylowy
- gaziki
- patyczki do uszu
- podpaski dla mnie
- wkładki laktacyjne (mam TT)
- majty jednorazowe - jeszcze nie mam bo nie wiem jak rozmiar dobrać
- sól fizjologiczna
- chusteczki nawilżające (mam Nivea)
- krem do buźki /od mrozu, wiatru, słońca itp./ np. Ziaja z faktorem 30
- pieluchy dla dzidka
- jakiś krem do sutków - Bepanthen maść / PureLan Medela
- tantum rosa
kropko, mogę zabrać głos w sprawie Twojej listy?

- sudokrem - małą próbkę dostaniesz z pewnością w szpitalu, nie kupowałabym, bo podobno to wydajne jest, Kuba ma już pół roku, a ani razu nie użyliśmy, bo nie było potrzeby

- Linomag bardzo polecam do codziennego stosowania, lekko się rozsmarowuje i dobrze chroni, od początku go używamy z powodzeniem

- z emolientów polecam Emolium - tańsze i podobno rzadziej uczula niż Oilatum, choć to zasłyszane, bo drugiego nie używałam, mydełek w ogóle nie używałam i nie używam

- oliwka też nam się za bardzo nie przydała, po kąpieli w Emolium nie trzeba już smarować niczym, początkowo próbowałam usuwać nią ciemieniuchę (Kuba włochaty jest ), ale kompletna porażka - na ciemieniuchę polecam szampon Musteli w piance - dla nas rewelacja

- wkładki laktacyjne mam J&J i są OK, oprócz nich próbowałam zachwalanych Chicco i te okazały się niewypałem

- a po co spirytus salicylowy

- gazików dużo nam schodziło, teraz mniej, ale nadal są przydatne

- majtasy fajne są siateczkowe np. Hartmanna

- do sutków Bepanthen maść jest polecana, Kuba umiał od razu ładnie ssać, więc nie wiem, jak ta maść się sprawdza, ale do pupy od czasu do czasu się przydaje (oczywiście Kubusiowej pupy )

Poza tym polecam nożyczki do paznokci z Baby Ono, miałam z Chicco, ale są grubsze, gorsze. I jeszcze spray do nosa - najlepszy jest Disnemar (chodzi o rozpylacz, bo zawartość wszędzie podobna), Sterimar to okropieństwo . No i Frida - świetny wynalazek. Aha, i jeszcze krem specjalny Emolium - na wszystkie suchości

A tak poza tym, to możesz sobie w albumie w moim profilu podejrzeć mojego Synka , zapraszam

Dziewczyny aż Wam zazdroszczę , fajnie było być w ciąży

Mam nadzieję, że się nie gniewacie, że się wtrącam

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:41   #4815
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jestem mamą Kubusia urodzonego w lipcu 2009 roku, zaglądam, bo są tu moje koleżanki z "Próbować..." (kropko , dafreen , araczki )

Cześć kochanie.

Cytat:
kropko, mogę zabrać głos w sprawie Twojej listy?

- sudokrem - małą próbkę dostaniesz z pewnością w szpitalu, nie kupowałabym, bo podobno to wydajne jest, Kuba ma już pół roku, a ani razu nie użyliśmy, bo nie było potrzeby
Nie kupuję. Wpisałam na listę, bo mama dostała skądś, więc jakby co - mam.

Cytat:
- Linomag bardzo polecam do codziennego stosowania, lekko się rozsmarowuje i dobrze chroni, od początku go używamy z powodzeniem
To super, bo zawsze mam, używam sama i sobie chwalę.

Cytat:
- z emolientów polecam Emolium - tańsze i podobno rzadziej uczula niż Oilatum, choć to zasłyszane, bo drugiego nie używałam, mydełek w ogóle nie używałam i nie używam
Ale Emolium co? Emulsia do kąpieli skóry suchej, Olejek do kąpieli do skóry bardzo suchej, czy Emulskę do kąpieli Emolium P? Jest tego trochę.

Ja sama używam krem barierowy Emolium - bez szału jakoś, oraz krem specjalny - też nic nadzwyczajnego. Na AZS w każdym razie mi nie pomaga.

Cytat:
- wkładki laktacyjne mam J&J i są OK, oprócz nich próbowałam zachwalanych Chicco i te okazały się niewypałem
Ja już kupiłam TT, jest ich tam 80, więc może więcej zakupów nie będzie.

Cytat:
- a po co spirytus salicylowy
A nie pamiętam - do pępka? Ktoś radził wpisać.

Cytat:
- gazików dużo nam schodziło, teraz mniej, ale nadal są przydatne
Dobrze wiedzieć.

Cytat:
- do sutków Bepanthen maść jest polecana, Kuba umiał od razu ładnie ssać, więc nie wiem, jak ta maść się sprawdza, ale do pupy od czasu do czasu się przydaje (oczywiście Kubusiowej pupy )
No to zostaje na liście.

Cytat:
No i Frida - świetny wynalazek.
A widzisz - wiedziałam że mam kupić i zapomniałam wpisać. Dzięki.

Cytat:
Aha, i jeszcze krem specjalny Emolium - na wszystkie suchości
A jednak.

Uściski.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-27 o 09:42
Stary 2010-01-27, 09:48   #4816
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Cześć dziewczyny

cześć Słonko
jak miło, że do nas zajrzałaś. Kubuś to prawdziwy przystojniak
dzięki za cenne informacje

Bruno już w domku
Stary 2010-01-27, 09:52   #4817
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochanie.

Nie kupuję. Wpisałam na listę, bo mama dostała skądś, więc jakby co - mam.

To super, bo zawsze mam, używam sama i sobie chwalę.

Ale Emolium co? Emulsia do kąpieli skóry suchej, Olejek do kąpieli do skóry bardzo suchej, czy Emulskę do kąpieli Emolium P? Jest tego trochę.

Ja sama używam krem barierowy Emolium - bez szału jakoś, oraz krem specjalny - też nic nadzwyczajnego. Na AZS w każdym razie mi nie pomaga.

Ja już kupiłam TT, jest ich tam 80, więc może więcej zakupów nie będzie.

A nie pamiętam - do pępka? Ktoś radził wpisać.

Dobrze wiedzieć.

No to zostaje na liście.

A widzisz - wiedziałam że mam kupić i zapomniałam wpisać. Dzięki.

A jednak.

Uściski.
Poza tym Sudocrem stosuje się, jak już coś się przytrafi, jakieś odparzenie, nie codziennie, zresztą on toporny jest.

Emolium Emulsja do kąpieli, u nas się sprawdza, ale wiadomo, że dla każdego coś innego , Krem specjalny też jest nam pomocny, Kuba miał coś a'la zajady i pomógł, co prawda nie po jednym posmarowaniu, ale pomógł

Wkładek laktacyjnych używam do teraz

Do pępka to raczej zwykły spirytus, z monopolowego , my nawet nie rozcieńczaliśmy (za radą położnej)

I ja Was ściskam

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-27 o 09:53
Stary 2010-01-27, 09:57   #4818
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Do koloru samochodu nigdy się nie wtrącam, może być nawet żółty. Samochód ma jeździć a nie ładnie wyglądać Ale przy wózku już nie będzie tak lekko
Cytat:
Cześć dziewczyny

Witaj i dziękujemy
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 09:58   #4819
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
i ja co włoże wkładkę to gacie i tak mokre. Mama mi mówiła ze w ciązy sa uplawy większe niz normalnie. Ale czasami to normalnie aż się boje czy na spodnie mi nie przeleciało..
Też mam większą ilosć wydzieliny odkąd zaszłam w ciążę. Moja ginekolog twierdzi, że to normalne i że w trzecim trymestrze moze być jeszcze gorzej. Mówiła, że wtedy kobiety czesto myślą, że już im wody odeszły-a to tylko upławy.
Dopóki nic nie swędzi, nie piecze i wydzielina jest bezzapachowa to nie ma sie czym martwić.

PS.Na każdej wizycie gin bada mi ph pochwy i jak na razie jest w porzadku. Może dla pewności poproś swojego lekarza żeby sprawdził Ci ph.
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 09:58   #4820
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Słonko
jak miło, że do nas zajrzałaś. Kubuś to prawdziwy przystojniak
dzięki za cenne informacje
kochana

Ja cały czas zaglądam , tylko czasu brak na pisanie

A jak Ty Go podejrzałaś?

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-27, 10:00   #4821
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Emolium Emulsja do kąpieli, u nas się sprawdza, ale wiadomo, że dla każdego coś innego , Krem specjalny też jest nam pomocny, Kuba miał coś a'la zajady i pomógł, co prawda nie po jednym posmarowaniu, ale pomógł

Wkładek laktacyjnych używam do teraz

Do pępka to raczej zwykły spirytus, z monopolowego , my nawet nie rozcieńczaliśmy (za radą położnej)
No oblukam sobie tę Emulsję. Ją można od zera? Bo na większości produktów Emolium napisane, że od 1go miesiąca.

Ja nie będę tak długo karmić, szybko wracam do pracy. To liczę, że nie będę tak długo się obkładać.

A widzisz... to nie wiedziałam, że zwykły. Już sobie zapisuję.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Do koloru samochodu nigdy się nie wtrącam, może być nawet żółty. Samochód ma jeździć a nie ładnie wyglądać Ale przy wózku już nie będzie tak lekko
A ja się nie tylko wtrącam ale i decyduję. O każdym z 3 naszych aut ostatecznie zdecydowałam ja. Mąż ma sprawdzić i ocenić technicznie to co mi się podoba. Ja odrzucam wstępnie po wyglądzie.
Choć pewnie nie byłoby tak prosto, gdyby podobały nam się całkiem inne auta. Na szczęście jesteśmy zgodni w tej kwestii.

Stary 2010-01-27, 10:05   #4822
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No oblukam sobie tę Emulsję. Ją można od zera? Bo na większości produktów Emolium napisane, że od 1go miesiąca.

Ja nie będę tak długo karmić, szybko wracam do pracy. To liczę, że nie będę tak długo się obkładać.

A widzisz... to nie wiedziałam, że zwykły. Już sobie zapisuję.
Ja stosowałam od początku, 1. dzień życia to też już 1. miesiąc , czasem jest napisane na kosmetykach "po 1. miesiącu".

Rozumiem

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-27, 10:06   #4823
velluto
Zadomowienie

Cytat:

oj to uwazaj koniecznie na siebie i malucha nie ma żartów
i życzę powodzenia w negocjacjach dotyczących wózka

Cytat:
Reakcja automatyczna chyba, ja też szłam drogą i ryczałam jak kojot.
Łożysko też mam nisko. Ech jak nie urok...

Dobrze, że nic Ci / Wam się nie stało.
ja ostanio taka płaczliwa się zrobiłam, że wystarczy, że sobie cos pomyslę i juz mam łzy w oczach mąż ledwo ze mną wyrabia
Co do łozyska, to jest duża szansa, że nam sie podniesie, jak macica będzie się powiększać
Cytat:
Kurcze ja też musze się wziąść za jakieś ćwiczenia, tylko pogadam z ginem

Cytat:
ja tam się wogóle nie gniewam a z rad chetnie skorzystam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:09   #4824
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
Też mam większą ilosć wydzieliny odkąd zaszłam w ciążę. Moja ginekolog twierdzi, że to normalne i że w trzecim trymestrze moze być jeszcze gorzej. Mówiła, że wtedy kobiety czesto myślą, że już im wody odeszły-a to tylko upławy.
Dopóki nic nie swędzi, nie piecze i wydzielina jest bezzapachowa to nie ma sie czym martwić.

PS.Na każdej wizycie gin bada mi ph pochwy i jak na razie jest w porzadku. Może dla pewności poproś swojego lekarza żeby sprawdził Ci ph.
Gin tez mnie bada. Nigdy nic nie powiedział że coś jest nie tak TAM. Ale własnie i słyszałam i czytałam o tzw kisielu że jest go coraz więcej i więcej..

Daff ale Bruno przystojniaaak

A pochwalę sie Wam co jeszcze kupiłam
Kurteczka i czapeczka ze wzorkiem z kocyczka
A nad sukieneczką zastanawiam sie czy by jej nie zostawić do chrztu.. ? nie lubie tych wszystkich atłasów, rózyczek itp..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-27 o 10:19
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:13   #4825
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
kochana

Ja cały czas zaglądam , tylko czasu brak na pisanie

A jak Ty Go podejrzałaś?
a znalazłam Kubka i jego piękną mamę też obejrzałam sobie zdjątka w albumie i avatarku masz śliczne Słoneczko

teraz mam więcej czasu na pisanie, bo w domku siedzę głównie, ale dopóki pracowałam to też ciężko było znaleźć chwilkę

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Gin tez mnie bada. Nigdy nic nie powiedział że coś jest nie tak TAM. Ale własnie i słyszałam i czytałam o tzw kisielu że jest go coraz więcej i więcej..

Daff ale Bruno przystojniaaak

Bruno już w domku
Stary 2010-01-27, 10:18   #4826
kropka75
Zakorzenienie

Ja też obcykałam, Kubek robi boskie miny.

Stary 2010-01-27, 10:20   #4827
araczki
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam podobny zestaw cwiczen. Kocie grzbiety bardzo mi pomagaja na bole plecow. Oprocz tego mam cwiczenia rozciagajace a nawet wymachy nog do tylu w pozycji klecznej
Zestaw od poloznej + instrukcja jak cwiczyc miesnie Kegla

Cytat:
W zaspę to chociaż miękko. Duży ten Twój piesek? Ciągnie? Czy taki szybki?

Piesek duzy i silny (wazy 32 kg). Dalmatynczyk, w domu b. dobrze ulozony a na dworze dostaje lekko mowiac joba.
Ciagnie i szybki. Maz chcial takiego bo pies MIAL mu towarzyszyc w czasie biegania
Jedyna osoba, ktorej sie slucha jestem ja.

Naprawde, po wczorajszej dyskusji o wozkach poczulam sie jakbysmy mowili o samochodzie. Ja kolor a on co ma pod maska

Cytat:
mnie się średnio podobają te wózki... a kolorystyka oprócz funkcjonalności byłą dla mnie bardzo ważna... mogłam kupić swój wózek z większym wyposażeniem ale w beżowo-kawowym kolorze... piękny ale jaśniutki i jakoś słabo impregnowany... już widziałąm swoją nieustajacą walkę z każdą plamka, szczególnie jak maluch zacznie chodzić i ładować się w ubłoconych butkach do spacerówki... słabo mi było na samą myśl.
Zablocone butki byly jedna z argumentacji mojego meza...
Mi sie podobal X-lander Xa kolor arctic (jasny) a mezowi zupelnie czarny Emmaljunga.
W Fin wszyscy maja ciemne wozki a ja nie moge na nie patrzec. Oprocz praktycznych aspektow musi miec fajny kolor i juz Xlander carbon jest do przejscia bo tez ma fajna szara kolorystyke.
Cytat:
Cześć dziewczyny

Dziewczyny aż Wam zazdroszczę , fajnie było być w ciąży

Czesc kochany Miramejku
Super, ze zajrzalas
Ja sobie skopiowalam liste Kropki i teraz chetnie skorzystam z Twoich porad

A w ciazy pewnie jeszcze bedziesz jak Kubus podrosnie

körö körö kirkkoon
Stary 2010-01-27, 10:28   #4828
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawde, po wczorajszej dyskusji o wozkach poczulam sie jakbysmy mowili o samochodzie. Ja kolor a on co ma pod maska

Stary 2010-01-27, 10:31   #4829
araczki
Zadomowienie

Cytat:
oj to uwazaj koniecznie na siebie i malucha nie ma żartów
i życzę powodzenia w negocjacjach dotyczących wózka

Cytat:
ja ostanio taka płaczliwa się zrobiłam, że wystarczy, że sobie cos pomyslę i juz mam łzy w oczach mąż ledwo ze mną wyrabia
Co do łozyska, to jest duża szansa, że nam sie podniesie, jak macica będzie się powiększać
Ja tez becze na zalowanie. Ze zlosci, ze smiechu ze wzruszenia...a dzisiaj rano z zimna sie rozbeczalam

Cytat:
A nad sukieneczką zastanawiam sie czy by jej nie zostawić do chrztu.. ? nie lubie tych wszystkich atłasów, rózyczek itp..
Super ladne.
Ja tez nie lubie dzieci w falbanach i innych przyozdobnikach prawie slubnych...

körö körö kirkkoon
Stary 2010-01-27, 10:31   #4830
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
śliczna sukieneczka, ja bym do chrztu zostawiła, też nie lubię tych atłasików, koronek itp.
czapeczki też oglądałam we wzorek kocyczkowy, ale ja nie lubię tych wiązanych pod brodą dla maluchów
kurteczka śliczna

Cytat:
Zablocone butki byly jedna z argumentacji mojego meza...
Mi sie podobal X-lander Xa kolor arctic (jasny) a mezowi zupelnie czarny Emmaljunga.
W Fin wszyscy maja ciemne wozki a ja nie moge na nie patrzec. Oprocz praktycznych aspektow musi miec fajny kolor i juz Xlander carbon jest do przejscia bo tez ma fajna szara kolorystyke.
czarnego to bym nie kupiła, nawet jeden mutsy była czarny, ale powiem szczerze, że gondolka to wyglądała trochę jak trumna... nawet potem mi się śniła w nocy... koszmar
ale szary jest ok, tym bardziej, że na czarnym też wszystko widać

Bruno już w domku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości