|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
omg dobijcie mnie
![]() co za masakra u nas dzisiejszej nocy - od 2 praktycznie bez snu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny co z tymi kiełkami - bo nikt nie odpisał ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Witam mamusie
![]() Eluś czyli wcale nie jest tak źle ![]() Mój Wiki natomiast to jest strasznie dorbniutki. Jak wychodziliśmy ze szpitala miał 2850 a teraz dopiero dobija do 6 kg a ma już 3 miesiące i 8 dni. ALe lekarka mówi że to i tak dużo w porównaniu z wagą urodzeniową no ale w porównaniu do Waszych dzieciaczków to chudzina z niego. Także widzisz i tak źle i tak niedobrze ![]() Dobre ide zakuwać i pisać ściąge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten lezaczek polecasz ogólnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Katekatee
![]() Olalicious nasza karuzela też gra jak dla mnie zbyt krótko i wkurza mnie to ciągłe nakręcanie ![]() a ja dziś sobie też maseczke walne ale na pyska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą też czasami tak mam - szczególnie w nocy jak mała dłużej pośpi albo w dzień jak mi się zdarzy wyjść z domu na dłużej - że już naprawdę nie mogę się doczekać aż mały ssak zabierze się do roboty ![]()
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-01-28 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Mamusie mam schabowe mieso i nie wiem jak przyrzadzic...moze cos polecicie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,2449645.html A my dzisiaj byłyśmy 2 godziny na spacerku, pełno śniegu i cięzko przejechać, ale słonko tak cieplutko świeciło, że aż się chce żyć. Szkoda, ze to tylko przejściowe, bo z tego co mówią luty też ma być masakryczny ![]() Jutro miałyśmy iść na szczepienie, a tu szczepienia wstrzymane z powodu mrozów, mam dzwonić w poniedziałek i pytać kiedy wznawiają szczepienie. Dzisiaj mamy kolejnych gości, także placek już stygnie w piekarniku i nawet dom zdążyłam ogarnąć ![]() I dzisiaj kończymy 12 tygodni, za tydzień Alicja kończy 3 miesiące ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() już otwieram i czytam - dziękuję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no dobra, karmienie na żądanie, to sprawa indywidualna i jeśli komuś to pasuje to ok, ale te 16-latek karmiony piersią to duże przegięcie Cytat:
podpiec trochę na oleju, zalać kostką rosołową i dusić, a sos potem trochę zagęścić mąką ![]()
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A leżaczka nie polecam.. Właśnie przez tą melodyjkę. Znaczy generalnie jest ładny, Blanka lubi na nim siedzieć, ma fajne wibracje, ale melodyjka go chyba dyskwalifikuje - a ile grają inne leżaczki?? A ci do schabu - upiecz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny- moj Tz juz sie zaopiekowal schabem i robi ze sliwkami. Najpierw smazyl a teraz to dusi, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() Malutka spi wiec ja sie zabralam za przemeblowanie male w jej pokoiku. Denerwuje mnie, ze mamy takie male pomieszczenia ![]() Olacious ja tez uzywam WAXa, tzn juz bardzo dawno, bo mi sie nie chce ostatnimi czasy. Mam obecnie L'biotice a kiedys Henna Treatment. Ten drugo zdecydowanie lepszy. Jesli chcesz miec dluzsze to polecam wcierki typu woda brzozowa czy tez kuracje wzmacniajaca Joanna (jest bardzo polecana). Az sama sie za to wezme, bo przy okazji porzadkow w kosmetykach dzisiaj przypomnialam sobie o nich. Musze pozuzywac to wszytsko, bo tylko miejsce niepotrzebnie zajmuja ![]() Unikaj kochana prostownicy! No i polecam olejki do włosów. Osobiscie nigdy nie uzywalam jedwabiu i jakos sie nei moge do niego przekonac, bo to jest efekt tylko na chwile...nie sadze, zeby na dluzsza mete wplywal na poprawe stanu włosów. Chociaz z jednej strony mnei sie znudzily te rzeczy i ide ostatnio na łatwizne. Kupuje odzywke taka sama jak szampon (obecnie mam Timotei jakas rozowa) i Gliss Kura (takie czerwone). Choc wczesniej byl szampon pokrzywowy czy z czarnej rzepy jednej firmy a odzywka czy maska zupelnie innej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
![]() byla u nas Malinka z Tomecziem. Porozpieszczala mi chlopcow i pojechala ![]() ![]() moj Tomek poszedl sobie spac i nie moge narzekac bo dzis jest bardzo grzeczny. Simpatica kielki sa lekkostrawne wiec mysle ze spokojnie mozna je jesc. ja sama nie jadlam. co do melodyjki w lezaczku to nasz fisher price ma z 15sec melodyjke i to jest raczej standard. lezaczek to nie karuzelka i nigdy nie oczekiwalam ze bedzie dlugo grac ze schabu lubie robic roladki lub upiec nadziewany sliwka
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-28 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | ||||||
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
dzięki dzieczyny za odp ws wagi, jestem spokojniejsza ![]() ![]() zebra- to nie sa chyba wartości bilirubiny ![]() ![]() I wiesz chyba widze po Olce, ze troche jakby bledsza się zrobiła, mam nadzieję, że teraz zacznie juz spadać na dobre ![]() gissh- ![]() ![]() ![]() ![]() konspiracja- fakt Konspi, zeschizowałam się trochę za bardzo ![]() ![]() asioczka- dla mnie to nienormalne z tym karmieniem 16-latka, brrr... Cytat:
![]() A z tą wagą to już sie uspokoiłam dzięki Wam ![]() I trzymam mocno kciuki za egzamin ![]() ![]() kropka- fajnie, że spotykacie sie w realu z Malinką, ![]() ![]() znów nie pojawiły mi sie wszystkie posty do których chciałam sie odnieść ![]() nie wiecie może ile max mozna zaznaczyć postów zeby pojawily sie wszystkie?????????? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]() jak dla mnie 1 km w basenie to baaaaaaaaaaaaaaaarzo dużo, mnie pływanie wykańcza po 2 długościach już jestem padnięta ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a dietą to u mnie ciężko, bo Olka generalnie miała problemy brzuszkowe, jak zjadłam coś nie wskazanego. ale staram sie jeść zdrowo i biore witaminy dla matek karmiących, brawo za uśpienie Synka nie na rękach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-01-28 o 16:26 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja szczepie na rota. A co do tego czy warto czy nie, jak ze wszestkim, kazdy ma swoje zdanie ![]() ![]() az mi wstyd ![]() musimy sie naradzić ![]() no pewnie!!! witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dostałam z kolei prezencik na dzień kobiet ![]() w tym roku tez poproszę raczej cos z biżuterii ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-01-28 o 16:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Widze ze Kropeczka juz sie pochwaliła że znowu miałysmy ie szanse spotkac ale tym razem juz bez brzuszków
![]() ![]() A ja jeszcze sie pochwale że echo wyszło dobrze- i mój Tomuś ma juz zdrowiutkie serduszko. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Elalank będę musiała poszukać coś o tych wartościach bilirubiny, bo ewidentnie mi pisze, że to bilirubina
![]() Mój Piotruś też jaśniejszy i zwłaszcza te białaka w oczach( w koncikach ma lekko żółte tylko już) więc będę dobrej myśli... Nasze maleństwa wyzdrowieją zobaczysz ![]() Essentiale nie zaszkodzi skoro mnie to kazano podawać- a osłoni nadwyrężoną żółtaczką wątrobę.. tylko pamiętaj połowa kapsułki dziennie w wodzie rozpuszczona, we wrzątku, bo to cholerstwo jest trudno glutem ciężko rozpuszczalnym. Ja też biorę witaminy dla matek karmiących i żelazo dodatkowo- wiesz myślę, że jak coś mały coś wyssie zawsze z mlekiem. i te wyniki morfologi anuż się poprawią. Jutro nie dam rady go dopajać, bo jedziemy do tej kliniki okulistycznej więc chyba w nocy mu albo nad ranem podam ten essentiale... Mały dzisiaj oglądał dla odmiany tapczan niebieski z takim zainteresowaniem, ze obiad mogłam ugotować ![]() Kropka fajowo się tak spotkać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz musimy zrobic spotkanie bez brzuszkow i bez dzieciakow bo choc sa slodkie to bardzo zajmujace Cytat:
![]() mi tez bylo glupio jak moja siostra czytala co pisze na wizazu. a widzialam wielokrotnie ze sledzi watek choc sie nie udziela ![]()
![]() |
#949 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki za pomysl ![]() Cytat:
kazda z nas ma "swoj" sposob na swojego bobasa, i wierze, ze kazda ma dobry sposob, poniewaz gdzie jest milosc, tam nie ma zlych rodzicow i zlych dzieci ![]() Cytat:
![]() urodzila sie 3160, przy wyjsciu ze szpitala miala 2950gr. wiec glowa do gory - a z listy wynika, ze moja jest mlodsza o 2, 5 tygodnia od twojej. to chyba ja sie powinnam martwic.pediatra mi powiedziala, ze mala jak na to, ze jest karmiona piersia to rosnie i przybiera szybko, ponad srednia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Raczkowanie
|
Hej,
podczytuję Was raczej na bieżąco ale jakoś nie mam weny się udzielać. Moje dziecię dało mi popalić w weekend(szalał 2 dni raz do 3 a drugą noc do 4)podejrzewam,że było to od tego iż ja gorączkowałam i mały był przez to tak niespokojny.Na szczęscie ja już się wykurowałam i Mikuś również spokojniejszy. Co do wagi mojego dziecka i wątpliwości co niektórych z Was to my byliśmy u lekarza we wtorek na wizycie kontrolnej-Miki miał 6 tygodni i powiem Wam, że oszalałam.Wiedziałam,że jest małym łakomczuszkiem ![]() ![]() Dodam jeszcze,że urodził się z wagą 3370 a przy wyjsciu do domu miał niwiele powyżej 3 kg także w 6tygodni przytył mi ponad 2 kg... No i urósł mi całe 5.5 cm czyli mierzy już 55.5.No i pochwalili go jeszcze jakim jest silnym chłopcem, naprawdę potrafi strasznie długo trzymać już sam główkę.Ależ jestem z niego dumna ![]() co do łatwych planów to strasznie Wam zazdroszczę,mój chlopczyk jak się rozbudza ok 22 to za nic w świecie nie zaśnie wcześniej niż 24-1 no ale pracuję nad tym.no i smokiem też gardzi...także z uspokajacza nici. Jak sięwydziera chce po prostu cyca i tyle... no cóż taki już jest... Cytat:
A ja równo za 3 miesiące 29 latek ![]() a z zabawnych sytuacji to ja w tamtym roku w urodzinki byłam u gina potwierdzić ciążę,no a termin miałam w urodziny Tż-ta, nawet poród się wtedy zaczął a skończył 2 godzinki po urodzinach Tż-nawet dobrze będziemy mieli 2 imprezy ![]() Zdjęcia wszystkich kruszynek rewelacyjne, przy okazji pochwalę się i moim skarbem. AAA no i witam wszystkie nowe mamusie. Edytowane przez minnie Czas edycji: 2010-01-28 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Lenka urodziła sie z wagą 2685g, wyszła ze szpitala mając 2500kg a ostatnio w 6 tyg miała 4040g więc na moje oko przybieraja podobnie a uwierz mi moje dziecię do najchudszych nie należy ![]() Ela ja szczepię tak samo jak ty na rota, a na pneumo nie. Dopiero jak Lenka będzie miec 2 latka czyli jeszcze przed pójściem do przedszkola zaszczepimy Pneumo23 i tyle. Cytat:
![]() Asicccca fajnie że juz wróciliście ![]() Miałam popisać, ale mała się budzi i idziemy się kąpać!
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za życzonka
![]() Myśle o jakieś zabawce która ładnie gra może mi coś polecicie ![]() Dziś małęj puściłam karuzele i zaczełam jej mówić że to jest biedronka itd. i mała leżała dobrą godzinke może więcej więc myśle że jak kupie jej coś jeszcze ciekawego to moze uda się nam wytrwać te 3h |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
No i doszłam do tego jak to jest z tymi normami... jednak w innych jednostkach... ale ogółem mały miał wysoki poziom w dniu wypisu...
Minnie dzidziuś uroczy ![]() AsiCcccCA super, że w domciu jesteście ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-28 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Daaaaaamn, moje dziecko spało od 14 do teraz... aż sie boje co będzie w nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj próbuję zostawić Piotrusia na noc w łóżeczku... do tej pory spał w dzień w łóżeczku, w nocy ze mną... a jak dziewczyny amcie materaz w łóżeczkach? na prosto normalnie czy podkładałyście coś pod niego żeby był nachylony? Bo nie wiem jak mam zrobić... jak do tej pory wszędzie mały spał normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my dziś oglądaliśmy dom i nawet się nam podobał. Trochę ma dziwną organizację pokoi wewnątrz, ale był fajny. Teraz poszukamy jeszcze coś do porównania, a potem będziemy rozmawiali z bankiem w sprawie kredytu ![]() A co do spotkań, to może i ja kiedyś nawiedzę Kachulę, gdy będę jechać do Polski lub wracać do Niemiec. O ile oczywiście mi pozwoli ![]() ![]()
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana spowrotem z nami ![]() ![]() minie booossski jest ![]()
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Ola wymasowana śpi już sobie słodko, a lece paciorek zmówic żeby nie powtórzyła się poprzednia noc
![]() Zebra ja mam materac normalnie i pierwsze słysze żeby go nachylac ![]() d o b r a n o c ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jaka u nas bedzie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-28 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
zebra ja mam gazety pod materacem i jest nachylony o jakies 30` ale moj Tomek duzo ulewa.
ja sie strasznie ciesze ze Malinka i Tomus nas odwiedzili. Adrian jest do tej pory pod wielkim wrazeniem cioci Linki ![]() dzis jak Malinka pojechala a ja karmilam Tomka Adrian wysmarowal mi psa kremem nivea na odparzenia. ten krem jest bardzo gesty i ciezko sie go zmywa ![]() ![]() Asicca dobrze ze juz w domu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.